Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#23526 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Popunis euro izvjestaj o nezgodi i maknes auta i onda ti osiguranje sere sto nema policijskog zapisnika 
- skafiskafsnjak
#23527 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja mislim da je za osiguranje dovoljna policijska zabiljeska. Znaci, nazoves da samo prijavis udes. A europski popunis .Throttle wrote:Popunis euro izvjestaj o nezgodi i maknes auta i onda ti osiguranje sere sto nema policijskog zapisnika
-
kakaljin
#23528 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
skafiskafsnjak wrote:Ja mislim da je za osiguranje dovoljna policijska zabiljeska. Znaci, nazoves da samo prijavis udes. A europski popunis .Throttle wrote:Popunis euro izvjestaj o nezgodi i maknes auta i onda ti osiguranje sere sto nema policijskog zapisnika
Dovoljan je i euro zapisnik za osiguranje, jer sam par puta tako naplatio osiguranje jer su me udarili i krivi su bili.
- drug_profi
#23529 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam isto zavrsio sa europskim i naplatio oko 600 u roku 10-tak dana.
-
mega_mashcine
#23530 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad na izlazu sa autoputa u Sarajevu kada je gužva i kolona auta u desnoj traci, a onda pametnjakovićima mrsko čekati u desnoj nego se lijevom uključe u kružni tok, i onda izlaze na prvi izlaz prema Boljakovu. Još uz to ljudi koji trebaju na drugi ili treći izlaz, ne mogu od njih proći.
Još me više nervira što iste takve raja iz vanjske trake u kružnom propušta da se isključe na prvom izlazu. Ja kad upratim takvog samo se priljubim ovom ispred i ne puštam ga..
Jedno jutro prošle sedmice sam tako jednog upratio, keddy neki, 'TR JABUKA' mu piše na autu, vozač ispred mene ga nije pustio, a ja se uz njega priljubio i gledam pravo, čujem ja neko svira, ali ne bendam, samo nastavim, i pratim na retrovizoru, da li će ga vozač iza mene pustiti, neki stariji čiča, ni on ga nije pustio, a lola iz kedija udario po sireni i psuje, još otvorio vrata, haman izašao da se bije
da ga još jedan nije pustio, vjerujem da bi izašao..

Još me više nervira što iste takve raja iz vanjske trake u kružnom propušta da se isključe na prvom izlazu. Ja kad upratim takvog samo se priljubim ovom ispred i ne puštam ga..
Jedno jutro prošle sedmice sam tako jednog upratio, keddy neki, 'TR JABUKA' mu piše na autu, vozač ispred mene ga nije pustio, a ja se uz njega priljubio i gledam pravo, čujem ja neko svira, ali ne bendam, samo nastavim, i pratim na retrovizoru, da li će ga vozač iza mene pustiti, neki stariji čiča, ni on ga nije pustio, a lola iz kedija udario po sireni i psuje, još otvorio vrata, haman izašao da se bije
- vjeshalica
#23531 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam cula da se u Tuzli tj TK naplacuje to 300KM ako su gluposti nekeLaplace wrote:To se fino naplati izlazak policijske patrole, uviđaj i sačinjavanje zapisnika, sve po tarifi (kao u nekim zemljama, bar kako sam čuo, kada se ustanovi da dolazak patrole nije bio neophodan).kakaljin wrote:Evo upravo gledam tzv, sudar u titovoj ulici, i auta su se samo dotakla, nema stete ni na jednom, ali oni stoje i prave guzvu i cekaju policiju, umjesto da popune euro zapisnk i od osiguranja naplate ako ima stete a nema. Ali ne bolje je guzvu stvarati i nervirati ostale vozace koje zure na posao i rade. Da ova dvojica rade i da su u poslu ovo bi odmah zvrsili kao sto sam napisao jer rade i moraju na posao jer nema stete i auta se mogu kretati, ali izgleda da ne rade vec se samo vozaju pa mogu cekati evo skoro 45 minuta cekaju.
-
Throttle
#23532 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se okrenem prema njemu i nasmijem se. Jest da cu fasovat jednom al mi nesto cejfmega_mashcine wrote:Nervira me kad na izlazu sa autoputa u Sarajevu kada je gužva i kolona auta u desnoj traci, a onda pametnjakovićima mrsko čekati u desnoj nego se lijevom uključe u kružni tok, i onda izlaze na prvi izlaz prema Boljakovu. Još uz to ljudi koji trebaju na drugi ili treći izlaz, ne mogu od njih proći.
Jedno jutro prošle sedmice sam tako jednog upratio, keddy neki, 'TR JABUKA' mu piše na autu, vozač ispred mene ga nije pustio, a ja se uz njega priljubio i gledam pravo, čujem ja neko svira, ali ne bendam, samo nastavim, i pratim na retrovizoru, da li će ga vozač iza mene pustiti, neki stariji čiča, ni on ga nije pustio, a lola iz kedija udario po sireni i psuje, još otvorio vrata, haman izašao da se bije![]()
da ga još jedan nije pustio, vjerujem da bi izašao..
![]()
Neki dan se lik s audijem pokusava na silu uvalit iz jednosmjerne, zaobilazi nekog starog passata i uvaljuje cosak. Zagradim ga i pustim ovog s passatom a njemu mahnem glavom da ne moze. Jos ga par auta nije pustilo, vidim cupa kosu. Meni toplo oko srca
-
alipasijaner
#23533 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U 90% slucajeva pustim ljude da se uvale osim na semaforu koji s Grbavice ide prema Vracama, tu jedino pustim hitnu i vatrogasce, jednostavno mi je protiv principa da pustim nekog ko bezobrazno zaobidje kolonu od 30 auta koja cekaju na semaforu. Tako mi baja svira da ga pustim i grana rukama otvorim prozor i pitam sta je bilo, pita hoces li me pustiti?!? pitam ga zasto da te pustim sta je bilo? On odgovarazato sto bih ja pustio tebe.. kazem me eto ja tebe necu da pustim, kaze opet ali ja bih tebe pustio, ali tebra ja tebe necu da pustim i gleda gleda i ljutito po gasu i ode cestom prema Grbavici.. a da nije gran'o rukama mozda bih ga i pustio..
- Travnički Noćni Šetač
#23534 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Throttle wrote:Jest da cu fasovat jednom al mi nesto cejf![]()
- Industrialyzer
#23535 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U cemu je problem uci lijevom trakom u onaj kruzni u Brijescu i izaci na prvi izlaz prema Boljakovom? Ne krsis nikakvo pravilo, bolje nego da citavim onim dijelom autoputa bude kolona u jednoj traci. 99% auta koji silaze tu na autoputa ide prema B. Potoku. Problem lezi u onom semaforu koji pravi blokadu par puta dnevno, a kad ga iskljuce sve odlicno funkcionise.
Ako sam u desnoj traci, pustim da se ukljuci neko, ako sam u lijevoj lagano zmigavac i nikad ne prodju vise od 3 auta, a da me neko ne pusti.
Ako sam u desnoj traci, pustim da se ukljuci neko, ako sam u lijevoj lagano zmigavac i nikad ne prodju vise od 3 auta, a da me neko ne pusti.
-
kakaljin
#23536 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
alipasijaner wrote:U 90% slucajeva pustim ljude da se uvale osim na semaforu koji s Grbavice ide prema Vracama, tu jedino pustim hitnu i vatrogasce, jednostavno mi je protiv principa da pustim nekog ko bezobrazno zaobidje kolonu od 30 auta koja cekaju na semaforu. Tako mi baja svira da ga pustim i grana rukama otvorim prozor i pitam sta je bilo, pita hoces li me pustiti?!? pitam ga zasto da te pustim sta je bilo? On odgovarazato sto bih ja pustio tebe.. kazem me eto ja tebe necu da pustim, kaze opet ali ja bih tebe pustio, ali tebra ja tebe necu da pustim i gleda gleda i ljutito po gasu i ode cestom prema Grbavici.. a da nije gran'o rukama mozda bih ga i pustio..
Tu je najveci problem napravio vijecnik opstine novo sarajevo koji zivi tu koji je isposlovo jednosmjernu radnicku iz pravca Dervisa Numica Prema Splitskoj. Umjesto da je uradio obrniti smjer, a napravio je veliku guzvu prema vracama.
-
tempuser
#23537 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji mu je interes, manja buka ispod prozora u hanume mu i njega?kakaljin wrote:
Tu je najveci problem napravio vijecnik opstine novo sarajevo koji zivi tu koji je isposlovo jednosmjernu radnicku iz pravca Dervisa Numica Prema Splitskoj. Umjesto da je uradio obrniti smjer, a napravio je veliku guzvu prema vracama.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#23538 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
2 trake se isključuju u 1, i iz unutrašnje je puna linija, tj ne smije se preći, to je problem.Industrialyzer wrote:U cemu je problem uci lijevom trakom u onaj kruzni u Brijescu i izaci na prvi izlaz prema Boljakovom? Ne krsis nikakvo pravilo, bolje nego da citavim onim dijelom autoputa bude kolona u jednoj traci. 99% auta koji silaze tu na autoputa ide prema B. Potoku. Problem lezi u onom semaforu koji pravi blokadu par puta dnevno, a kad ga iskljuce sve odlicno funkcionise.
-
tempuser
#23539 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prekjucer se nesto vozao na skuteru i normalno je da cu se u guzvi na semaforu, ako mogu, provuci pored auta do samog semafora. Ne mogu da razumijem debile koji , dok je crveno, vagaju i natezu auta na kvacilu, pokusavaju da me "zatvore" (samim time i mogucnost da me udare) da se ja kao ne uvalim ispred njih, a skuter od 250 ccm je brzi u startu od njegovog auta haman kakav god da je????? WTF sta je smisao tog "manevra" osim debilizma i pasjaluka????
- drug_profi
#23540 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam, ja gledam da ostavim prostor skuteru, čisto da me ne zagrebe, ili se pomaknem ako mogu da on prođe.
Međutim često ti skuteri ispred mene smetaju. Mozda i starta brze, ali nakon 2 sekunde vec on mene usporava, tako da lično ne volim kad mi se namontira neko ispred jer će po marfijevom zakonu garant biti pravnik kojem se ne zuri nigdje. Obično se uspijem prestrojiti i proći dalje.
Međutim često ti skuteri ispred mene smetaju. Mozda i starta brze, ali nakon 2 sekunde vec on mene usporava, tako da lično ne volim kad mi se namontira neko ispred jer će po marfijevom zakonu garant biti pravnik kojem se ne zuri nigdje. Obično se uspijem prestrojiti i proći dalje.
- Optimist
#23541 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam sa 50 kubika brzi na startu od vecine pravnika u saobracaju. 
Ali postoji jedna sorta vozaca koja ima neodoljivu zelju da se trka sa skuterom, koji opletu po gasu kad im se priblizis.
Ali postoji jedna sorta vozaca koja ima neodoljivu zelju da se trka sa skuterom, koji opletu po gasu kad im se priblizis.
-
tempuser
#23542 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Namjerno sam napisao da se radi o skuteru od 250 ccm koji te ne moze usporavati.drug_profi wrote:Ne znam, ja gledam da ostavim prostor skuteru, čisto da me ne zagrebe, ili se pomaknem ako mogu da on prođe.
Da je kakav slabiji d 49 ccm, radio bih istu stvar stim sto bih gledao da sam uvijek u krajnjoj desnoj, bez obzira na to sto me ni do 1/2 udaljenosti izmdju 2 semafora ne bi stigao, jer sta je inace svrha skutera, ako cu ga voziti kao auto i ne probijati se lakse kroz guzvu???
-
kakaljin
#23543 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Debilizam klasicni,tempuser wrote:Prekjucer se nesto vozao na skuteru i normalno je da cu se u guzvi na semaforu, ako mogu, provuci pored auta do samog semafora. Ne mogu da razumijem debile koji , dok je crveno, vagaju i natezu auta na kvacilu, pokusavaju da me "zatvore" (samim time i mogucnost da me udare) da se ja kao ne uvalim ispred njih, a skuter od 250 ccm je brzi u startu od njegovog auta haman kakav god da je????? WTF sta je smisao tog "manevra" osim debilizma i pasjaluka????
ja kada god vozim pogotovo kada stajem na semafor uvijek se pomjerim do desne linije trake da bi sa lijeve strane ostavio prostor za skute/motor da moze lakse proci. jer svakako ce me uzeti a i lakse ce on proci jer je rizican ucesnik i malo fali da padne.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#23544 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pogledaj bolje i vidjet ćeš da je puna linija u velikom dijelu gdje bi se taj iz lijeve trebao prestrojiti u desnu - isključnu traku...Industrialyzer wrote:U cemu je problem uci lijevom trakom u onaj kruzni u Brijescu i izaci na prvi izlaz prema Boljakovom? Ne krsis nikakvo pravilo, bolje nego da citavim onim dijelom autoputa bude kolona u jednoj traci. 99% auta koji silaze tu na autoputa ide prema B. Potoku. Problem lezi u onom semaforu koji pravi blokadu par puta dnevno, a kad ga iskljuce sve odlicno funkcionise.

passat je okasnio
- Industrialyzer
#23545 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeste ako cekas skroz tu, ukljucis se u kruzni i odmah zmigavac i dok je isprekidane ukljucit ces se sigurno. Poenta je izbjeci kolonu u desnoj traci koja ide dobrim dijelom auto puta
I sad ja nerviram ljude jer sam vozio lijevom trakom, po pravilu usao u kruzni i dao zmigavac, ukljucio se u vanjsku traku kruznog i izasao?! Radis sve isto kao i oni sto dolaze iz pravca Rajlovca
- JavierBosnia
#23546 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U sustini nisi ti nista prekrsio time, ali si dijelom mozda blokirao nekog ko ce izlaziti na 2,3 izlaz pa je mogao koristiti tu unutrasnju traku, dok ti cekas da se neko smiluje da te pustiIndustrialyzer wrote:Jeste ako cekas skroz tu, ukljucis se u kruzni i odmah zmigavac i dok je isprekidane ukljucit ces se sigurno. Poenta je izbjeci kolonu u desnoj traci koja ide dobrim dijelom auto putaI sad ja nerviram ljude jer sam vozio lijevom trakom, po pravilu usao u kruzni i dao zmigavac, ukljucio se u vanjsku traku kruznog i izasao?! Radis sve isto kao i oni sto dolaze iz pravca Rajlovca
Mislim prvi sam koji cesto pusti nekoga u saobracaju jer mislim da je fer i ispravno da bi se tako i guzve smanjile, ali u ovon slucaju kao da si toplu vodu izmislio da predje skolu od 20 auta i uguras se. Koliko znam niko od njih te nije duzan pustiti
I ono glavno, ako vec hocemo postovati oravila keuznog toka, onda se vanjska koristi za orvi prvi izlaz, unutrasnja za ostale
- bude
#23547 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
los ti je ovo primjer jer samo jedna traka u koju se iskljucuje, ako pogledas na drugu stranu na iskljucenje prema AP vidjeces da nema pune linije jer su tamo dvije trake, koji bi inace smisao bio dviju traka ako se ne mozes iskljuciti u obje
-
kakaljin
#23548 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovdje je puna jer je jedna iskljucna kao sto kazes, jer iz unutrasnje se prestrojis u vanjsku ako zelis se iskljuciti gdje je jedna isklucna.bude wrote:los ti je ovo primjer jer samo jedna traka u koju se iskljucuje, ako pogledas na drugu stranu na iskljucenje prema AP vidjeces da nema pune linije jer su tamo dvije trake, koji bi inace smisao bio dviju traka ako se ne mozes iskljuciti u obje
ali ovdje se moze vidjeti da ako ces odmah na prvi izlaz izaci nema potrebe da se ide u unutrasnju
- Optimist
#23549 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedva skontah da je ovo kod nas kruzni na slici. Nisam znao da izgleda ovako moderno i uredjeno.
-
NediM17
#23550 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj kruzni je potpuno izgubio smisao radi idiotskog semafora u Boljakovom, plus skretanje ulijevo koje dodatno pravi guzve. Sve to treba ukinuti.
Mozes skrenuti iz pravca grada desno u naselje, iz naselja desno na kruzni i zdra'o.
Mozes skrenuti iz pravca grada desno u naselje, iz naselja desno na kruzni i zdra'o.