Nisi skontao moju logiku i nisam dao nijedan argument da se pusti saobracaj kroz ovu ulicu...Shmeker wrote:Pazi tvojom logikom u ovom gradu se sve moze dovest u pitanje. Sad bi ja mogao da pitam a gdje je ta Titova ulica i nabrojat 3x vise nebuloza nego za ovaj dio grada. Jel to onda znaci da trebamo i kroz Titovu dopustit da se odvija sobracaj?s@mson wrote:A 'dje je taj trg-ulica?
Jel to ono tamo gdje ima nakih satora sa peksinavim djedovima sto glume mrazove a u biti su sitni sverceri sa pijace i okoline???
Jel to ono gdje su poceli postavljat standove-kolibe pa srknes kuhano vino ili nesto jace ili mozda cak i pivicu i usput mozes neke kobasice klepit?
Jel to ono gdje je jelka u sahtu?
Jel to ono gdje se odrzao protest u znak podrzavanja palestinskom narodu?
Jel to ono gdje su one klupe sa penzionerima (bez starca nema udarca - zato sve trebe obilaze oko tih klupa)???
Jel to ono gdje ponovo ima tri-cetiri, a mozda i vise copora ogromnih pasa lutalica???
Jel to ono gdje se uz gromoglasnu muzicku pratnju prodaju ulaznice za razne "kulturne dogadjaje"???
Jel to ono GDJE SE MOZE SETATI DESNOM I LIJEVOM STRANOM, A BGM I SREDINOM???
Sad ce Tempo nac valjanu nebulozu i za ovo
Uglavnom broj argumemata da se ulica otvori i dalje nula, broj nebuloza golem.
Cak sam protiv saobracaja kroz ovaj dio grada vec sam samo opisao stanje onakvo kakvo jeste i to pomalo sarkasticno, jer po svemu sudeci mi ne idemo prema evropskom gradu vec prema najvecoj selendri na, kako je popularno reci, ovim prostorima...
Mogao bih nabrajati do sutra seljakluke i primitivizam u cijelom gradu ali izgleda to bi dovelo do vecih zabuna kod vecine koja bi procitala...
Najvise me boli licemjerje vrlog nam nacelnika i policije koja postupa po njegovim zapovjedima a ogleda se u mnogo primjera od kojih je najocitiji i najbrutalniji onaj sa nekaznjavanjem parkiranja na plocniku u ulici Armije BiH, ulici koja je vrlo frekventna kako vozilima tako i pjesacima, djacima koji idu u skole, invalidima u kolicima, a s druge strane redovno se lijepe kazne radnicima koji parkiraju na plocniku pored Preventa iako tim plocnikom NIKO ne prolazi, jednostavno nije ni trebao biti izgradjen ali je mozda planom iz '93 tako projektovan, ko ce ga znati...
Argumenti kako nema dovoljno parking mjesta na Mokusnicama me ne ubjedjuju da je po zakonu dozvoljeno parkiranje na plocniku i da pjesaci trebaju da se krecu kolovozom...
I da, cuka je sve vise i vise i skoro da smo se vratili na stanje od prije pocetka njihovog sklanjanja sa ulica...