Da, nažalost istu garanciju nude i ostalidiablobih wrote:Takva je garancija u svakoj "piljari"
Android OS
Moderator: Benq
- Averus
#23526 Re: Android OS
-
odokativan
- diablobih
#23528 Re: Android OS
Dobro se pokazao G6, kupuju ga ljudi. Jbg, pokazao se lose na antutu i dileje ga nece zbog toga uzimati 
-
exampLe.
#23529 Re: Android OS
Ma 'ta ce LG, Xiaomi razvaljuje na antutu i dxomarku, jaci i od Samsunga i ajfuna.diablobih wrote:Dobro se pokazao G6, kupuju ga ljudi. Jbg, pokazao se lose na antutu i dileje ga nece zbog toga uzimati
-
odokativan
#23531 Re: Android OS
pa i razvaljujeexampLe. wrote:Ma 'ta ce LG, Xiaomi razvaljuje na antutu i dxomarku, jaci i od Samsunga i ajfuna.diablobih wrote:Dobro se pokazao G6, kupuju ga ljudi. Jbg, pokazao se lose na antutu i dileje ga nece zbog toga uzimati
detaljna recenzija Mi6
http://mob.hr/xiaomi-mi-6-recenzija/

-
zdruzdjo
#23532 Re: Android OS
sve je to super i sve je to fino.
samo kad pogledas.........xiaomi. ja iskreno ne znam ni kako se pravilno izgovara.
druga stvar pogledaj cjene. halooooo 3.280,00 kn. ma mislim daaaj ba.
ok mozda za generaciju dvije dospiju na mjesto huawei-a pa onda sebi i mognu priustiti ovakvu cjenu. mislim prednost kineskih brand-ova je u niskoj cjenu ali ovi se ba ufurali. odmah bi preskocili 5 stepenica.
cekaj ba. pa ne moze ni redzovic odmah sad da boksuje sa joshua-om. mozda je i bolji ali da bi uopste sjeo za sto sa velikim momcima moras puno pure da jedes. a da sjednes i da vodis jednu od glavnih rjeci za vecerom.....ejsssss. sabura sine.
a ovi testovi hmmmmmm. vidjeli smo VW sa dizel aferom i steljenem rezultata.
samo kad pogledas.........xiaomi. ja iskreno ne znam ni kako se pravilno izgovara.
ok mozda za generaciju dvije dospiju na mjesto huawei-a pa onda sebi i mognu priustiti ovakvu cjenu. mislim prednost kineskih brand-ova je u niskoj cjenu ali ovi se ba ufurali. odmah bi preskocili 5 stepenica.
cekaj ba. pa ne moze ni redzovic odmah sad da boksuje sa joshua-om. mozda je i bolji ali da bi uopste sjeo za sto sa velikim momcima moras puno pure da jedes. a da sjednes i da vodis jednu od glavnih rjeci za vecerom.....ejsssss. sabura sine.
a ovi testovi hmmmmmm. vidjeli smo VW sa dizel aferom i steljenem rezultata.
- diablobih
#23533 Re: Android OS
Bio je ironican dilejo...
Nego vidi liste, kao ovaj mi6 bolji od nekog drugog mi6, eto ti testa, uvijek razlicito
P.S sta reci kada najbolji telefon na trzistu google pixel XL nije ni u top 10
Nego vidi liste, kao ovaj mi6 bolji od nekog drugog mi6, eto ti testa, uvijek razlicito
P.S sta reci kada najbolji telefon na trzistu google pixel XL nije ni u top 10
- Quaresma
#23534 Re: Android OS
meni samo dizu tlak ove benchmark aplikacije i gluposti.
Eno Xperija XZ Premium dere konkurenciju, šteta što samo ima bezele od pola metra
Eno Xperija XZ Premium dere konkurenciju, šteta što samo ima bezele od pola metra
-
odokativan
#23535 Re: Android OS
pa kolika je cijen ovog gore G6?zdruzdjo wrote:sve je to super i sve je to fino.
5.400 kn !!!!
ili cijena s8
prvo moraš to znati, pa onda vršit usporedbu i ocjenjivat da li Mi6 skup ili ne
-
odokativan
#23536 Re: Android OS
nekome su gluposti kad i kod auta kažeš ovaj ide 330 km/h a neki drugi 200Quaresma wrote:meni samo dizu tlak ove benchmark aplikacije i gluposti.
ili ubrzava od 0-100 km/h 3 sekundi a drugi 10 sekundi
Lamborgini ide 330 km/h ali mogu sjesti 2 osobe a ti tražiš karavan auto npr.
i kažeš to su gluposti što mjerite kolika mu je maximalna brzina i koliko ubrzava od 0 do 100 km/h i to uspoređujete kod auta, jer meni ne znači nšta, ja hoću karavan sa velikim gepekom
e isto tako i antutu benchmark sami po sebi koga interesuju govori o boljim performansama
a ako tebi kao i kod auta što sam naveo, ne znači ništa, ne možeš govorit da su to gluposti
-
jarobot
#23537 Re: Android OS
Govana i garancije ?zdruzdjo wrote:Potrosni materijal je bas onako...... potrosan
Bolje da su napisali jednu rečenicu " Imate garanciju od godinu dana koja vam ne vrijedi nizašta "
- Quaresma
#23538 Re: Android OS
kakve to veze ima aplikacija sa ubrazvanjem kod auta?odokativan wrote:nekome su gluposti kad i kod auta kažeš ovaj ide 330 km/h a neki drugi 200Quaresma wrote:meni samo dizu tlak ove benchmark aplikacije i gluposti.
i kažeš to su gluposti što mjerite kolika mu je maximalna brzina i koliko ubrzava od 0 do 100 km/h i to uspoređujete kod auta, jer meni ne znači nšta, ja hoću karavan sa velikim gepekom
e isto tako i antutu benchmark sami po sebi koga interesuju govori o boljim performansama
a ako tebi kao i kod auta što sam naveo, ne znači ništa, ne možeš govorit da su to gluposti
valjda na kraju dana ti je najvaznije da te generalno slusa telefon i sistem, a ne koje brojke pokazuje jedna benchmark aplikacija?
ok ako tebi to daje neku satisfakciju, ali benchmark nikad nije bio mjerilo za brzinu kod androida.
-
zdruzdjo
#23539 Re: Android OS
odokativan wrote: pa kolika je cijen ovog gore G6?
5.400 kn !!!!
ili cijena s8
Upri prstom u moju usporedbu. Igdje.
-
odokativan
#23540 Re: Android OS
jel ti kontaš šta ja tebi govorimzdruzdjo wrote:odokativan wrote: pa kolika je cijen ovog gore G6?
5.400 kn !!!!
ili cijena s8
Upri prstom u moju usporedbu. Igdje.
moraš znat i cijene drugih mobitela pa onda vršit usporedbu da bi mogao reći da je mi6 skup
ovako ti si napamet lupio bez ikakve usporedbe da je mi6 skup
-
odokativan
#23541 Re: Android OS
pročitaj sa razumjevanjem pa ćeš valjda skontat kakve veze imaQuaresma wrote:kakve to veze ima aplikacija sa ubrazvanjem kod auta?odokativan wrote:nekome su gluposti kad i kod auta kažeš ovaj ide 330 km/h a neki drugi 200Quaresma wrote:meni samo dizu tlak ove benchmark aplikacije i gluposti.
valjda na kraju dana ti je najvaznije da te generalno slusa telefon i sistem, a ne koje brojke pokazuje jedna benchmark aplikacija?
ok ako tebi to daje neku satisfakciju, ali benchmark nikad nije bio mjerilo za brzinu kod androida.
opet isto sa autom, kao da kažeš važno je meni da ne sluša i da me prevezao danas od tačke a do tačke b
ali nekom drugom je važno da li može dobro i ubrzat radi sigurnosti kod preticanja pa i kolika je maximalna brzina
- Quaresma
#23542 Re: Android OS
opet nidje veze, znam ja sta ti hoces reci, ali nema smisla
eto ti za primjer ta Xperia XZ Premium sto sam pohvalio u postovima iznad, pogledaj njezin score u atutu, i pogledaj kakve su joj perfomanse u praksi.
imas videa vec sa Galaxy S8.
Xz premium u praksi brze otvara aplikacije od GS8, razlika nije naravno drasticna, ali opet brze, a vamo antutu pokazuje prednost za Galaxy S8
ja sam mislio da je zavrsena ova prica o benchmarku jos od Snapdragon 800 procesora?
eto ti za primjer ta Xperia XZ Premium sto sam pohvalio u postovima iznad, pogledaj njezin score u atutu, i pogledaj kakve su joj perfomanse u praksi.
Xz premium u praksi brze otvara aplikacije od GS8, razlika nije naravno drasticna, ali opet brze, a vamo antutu pokazuje prednost za Galaxy S8
ja sam mislio da je zavrsena ova prica o benchmarku jos od Snapdragon 800 procesora?
-
zdruzdjo
#23543 Re: Android OS
Znam cjene drugih mobitela. U par deka cu da fulim.odokativan wrote: jel ti kontaš šta ja tebi govorim
moraš znat i cijene drugih mobitela pa onda vršit usporedbu da bi mogao reći da je mi6 skup
ovako ti si napamet lupio bez ikakve usporedbe da je mi6 skup
Ovo na papiru sto nudi je super. I to je bez dileme.
Obojca cemo se sloziti da su neki flagshipovi od velikih igraca daleko precjenjeni.
Ali xiaomi je relativno nov na trzistu. U kojem je velika i jaka konkurencija. Ali za nekoga novog trziste se ne gradi na nacin na koji oni rade. Krk cjene u rangu sa visom srednjom klasom i kontas pojesces trziste. Reklama nula bodova.
Sjeti se huawei-a i pocetaka. Dvije tri generacje telefona su im bile smece. Cak i flagship-ovi. E onda skontali odakle puse vjetar i udri. I gdje su danas.
Da se razumijemo, uopste nisam fan velikih igraca. Volio bih da xiaomi pojede neke velike. Samo ne znam. I veci su padali na istoj jednacini sa tom politikom. Vrijeme ce pokazati.
Samo fakat ne bih nikad dao tu cifru za xiaomi-ja pa kad bi bio ekvivalent sa najjacim na trzistu(na papiru).
Polako momci dok se malo izgradite pa cemo pricati.
I opet kazem NISAM USPOREDJIVAO NI SA CIME OSIM SA BROJEM NOVCANICA.
-
odokativan
#23544 Re: Android OS
u par deka je 5400 kuna za lošiji LG G6
i 3300 kn za Mi6, jel ?
daj ba
legendo, znači relevantniji je neki youtube clip koji je postavio ko zna kakav budalaš i onda odokativna metoda jel se neka app brže ili sporije otvorila na jednom ili drugom mobu
de ti meni reci kako to da nijedna recenzija ni od balkanskih "retarda" kako nazva onaj stručnjak hr site-ove pa ni najpoznatiji svjetski gsm arena ili phonearena ne koriste takve odokativne metode
već NAPROTIV odvrte antutu test i prikažu njegov rezultat
i 3300 kn za Mi6, jel ?
daj ba
Quaresma wrote:opet nidje veze, znam ja sta ti hoces reci, ali nema smisla
de ti meni reci kako to da nijedna recenzija ni od balkanskih "retarda" kako nazva onaj stručnjak hr site-ove pa ni najpoznatiji svjetski gsm arena ili phonearena ne koriste takve odokativne metode
već NAPROTIV odvrte antutu test i prikažu njegov rezultat
-
zdruzdjo
#23545 Re: Android OS
Jarane pokusavas da mi "zguras" u usta nesto sto nisam ni rekao ni mislio. Nemoj, jer ne uspjeva ti.odokativan wrote:u par deka je 5400 kuna za lošiji LG G6
i 3300 kn za Mi6, jel ?
daj ba
Znaci ni sa cim nisam uporedio osim sa cjenom samog proizvoda za nesto sto je novo na trzistu.
Kraj. Spomenuo ni G6 ni S8 nisam.
Prije 4-5 godina mi na pamet ne bi palo da uzmem onaj huawei g630 ili kako se vec zvao. Danas imam dva huawei-a u kuci i jedan honor. Ali proslo je vremena i vremena.
-
odokativan
#23546 Re: Android OS
ha ha
nevjerovatno
JA ti kažem po treći put da trebaš da uporediš sa cijenom g6 koji je 5400 kn !!!
spram te cijene Mi6 je jeftin !!!
a bolji telefon
kontaš li konačno
nevjerovatno
JA ti kažem po treći put da trebaš da uporediš sa cijenom g6 koji je 5400 kn !!!
a bolji telefon
kontaš li konačno
-
zdruzdjo
#23547 Re: Android OS
odokativan wrote:.......već NAPROTIV odvrte antutu test i prikažu njegov rezultat
Stavis auto na dinamometar i zavrtis. On pokaze xyz KW.
A onda ga stavis na nurburgring i vidis da ga satra understeer, da zvrci lim na 4000 obrtaja, da je nepregledan nazad od stoka, da je upravljivost losa i da mu kocinice se pregrijavaju kad kocis sa 160 na nula. E ta ispoliranost se dobija vremenom i doradama.
E toliko o testovima.
-
zdruzdjo
#23548 Re: Android OS
Ama necu da usporedjujem. Kazem da je drkanje qurtza to nadrkavanje cjena nebu pod oblake.odokativan wrote:ha ha
nevjerovatno
a bolji telefon
kontaš li konačno
Eh eto nije skup. Super. Bas je odlicna cjena. I jeftin je jebo te. Mislim bas jeftin. Prejeftin.
-
odokativan
#23549 Re: Android OS
čovječe ne možeš reći da je neka stvar jeftina ili skupa onako ofrlje, napamet
moraš cijenu te stvari usporedit sa cijenama sličnih stvari pa tek onda izvest zaključak da li je ta stvar skupa ili jeftina
kontaš li konačno
da jeste jeftin Mi6
s obzirom da se na webshopu može naći za cca 350 $ dobija se hightec mobitel kojeg pogoni snapdragon 835 koji je i u s8 koji je dva i po puta skuplji
by the way pročitaj ovo
moraš cijenu te stvari usporedit sa cijenama sličnih stvari pa tek onda izvest zaključak da li je ta stvar skupa ili jeftina
kontaš li konačno
da jeste jeftin Mi6
s obzirom da se na webshopu može naći za cca 350 $ dobija se hightec mobitel kojeg pogoni snapdragon 835 koji je i u s8 koji je dva i po puta skuplji
by the way pročitaj ovo
najviše nas je “oderao” Apple! Čak 83% profita u Q1 pripada njima
Strategy Analytics objavio je svoje redovno kvartalno izvješće o zaradi u mobilnoj industriji i kao uvijek do sada Apple je svima pokazao tko je car visokih cijena i visokih marži. Vjerovali ili ne od čak 300 kompanija koje prodaju pametne telefone, samo njih 10-ak generira profit što pokazuje da ruže ne cvjetaju svima onoliko koliko smo mi mislili. Apple-u pripada nevjerovatnih 83.4% profita iz cijele industrije u prvom kvartalu (Q1) ove godine, što čak nije njihov rekord (u jednom trenutku bilo je 90%) pa koliko su onda prodali?
Samsung daleko iza Apple-a
Prema podacima iz Strategy Analytics Apple je objavio operativni profit od čak 10.1 milijardu USD što, kao što smo već rekli, čini čak 83.4% profita cijele industrije. Razlog za ovo su visoka prosječna prodajna cijena i visoka marža – prema nekim računicama (omjer ukupne prodaje i profita) marža je oko 30.7%. Samsung se pak nalazi na drugom mjestu sa 1.57 milijardi USD prihoda što im je osiguralo drugo mjesto na ovoj listi i oko 12.9% udjela. U smislu profita ovo je pad za 21% u odnosu na prošlu godinu, za što je vjerovatno zaslužna činjenica da nije bilo Galaxy Note 7 uređaja u prodaji. Kao drugi razlog toga pada analitičari navode sve veću zasićenost tržišta, ali i nemogućnost Samsunga da uspješno poveća svoju maržu. Sličnom računicom kao onom za Apple ispada da je Samsungova prosječna marža mnogo sitnijih 9.7%.
Kombinirano Apple i Samsung čine čak 96% profita cijele industrije pa ne možemo a da se ne upitamo što te ostale kompanije rade? I ako je samo 10 kompanija profitabilno znači li to da će se broj proizvođača ubrzo početi smanjivati? Nemaju svi isti opseg i iste ambicije, ali podaci su u najmanju ruku zanimljivi.
http://www.balkangadgets.com/na-pocetku ... ada-njima/
- diablobih
#23550 Re: Android OS
Ma ja, nevažno je to sto svi klipovi uživo govore da je neki mobitel brzi od drugog, kada to ne pokazuje fake antutu test hahahaha