Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
45cents
#23526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lični primjer je jako dobar.
Čekamo na lične primjere javnog istupanja na temu preispitivanja sljedećih budžetskih pozicija:
a) "trasferi za fizička lica"
b) "transferi za javna preduzeća"
c) "transferi za nevladine organizacije"
d) "transferi za privatna poduzeća"
e) "podsticaji za poljoprivredu"
f) "transferi nižim razinama vlasti"
g) svi drugi transferi koji su u nadležnosti desetak resornih ministarstava
h) Diskreciona ovlatenja 10-15 funkcionera za prema vlastitom raspoloženju poklanjaju transfere pojedincima i nižim razinama vlasti
Kad se zbroji navedena lista, ista sa par stotina miliona KM prelazi milijardu KM budžeta FBiH.
U odnosu na 5 hiljada KM koje je g. Forto pohvalno uštedio ili transferirao prema trećim licima, navedena lista zaslužuje ozbiljan pristup udružene ljevice za radikalan zaokret u pravcu produktivne upotrebe javnog novca.
Čekamo na lične primjere javnog istupanja na temu preispitivanja sljedećih budžetskih pozicija:
a) "trasferi za fizička lica"
b) "transferi za javna preduzeća"
c) "transferi za nevladine organizacije"
d) "transferi za privatna poduzeća"
e) "podsticaji za poljoprivredu"
f) "transferi nižim razinama vlasti"
g) svi drugi transferi koji su u nadležnosti desetak resornih ministarstava
h) Diskreciona ovlatenja 10-15 funkcionera za prema vlastitom raspoloženju poklanjaju transfere pojedincima i nižim razinama vlasti
Kad se zbroji navedena lista, ista sa par stotina miliona KM prelazi milijardu KM budžeta FBiH.
U odnosu na 5 hiljada KM koje je g. Forto pohvalno uštedio ili transferirao prema trećim licima, navedena lista zaslužuje ozbiljan pristup udružene ljevice za radikalan zaokret u pravcu produktivne upotrebe javnog novca.
-
45cents
#23527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Druga grupa pitanja se odnosi na javne prihode.
Treća na upravljanje dugom i nova zaduživanja...
Četvrta grupa se odnosi na produktivnu štednju (trasfer pojedinih pozicija na outsourcing)
Peta...
Posla preko glave.
A Kojović pod ručnom, sve odgađa prozivku "ljevice čistih ruku" da krene za njim.
Treća na upravljanje dugom i nova zaduživanja...
Četvrta grupa se odnosi na produktivnu štednju (trasfer pojedinih pozicija na outsourcing)
Peta...
Posla preko glave.
A Kojović pod ručnom, sve odgađa prozivku "ljevice čistih ruku" da krene za njim.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#23528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A tek SDP koji je na vlasti u gradu Sarajevu.-LIBERO- wrote:
Uf. Jesi bas siguran u to? I znas li koliko je puta NS odbila da udje u jednu, il' drugu, parlamentarnu vecinu...i da podrzi Vladu, a za uzvrat im je nudjeno konkretna ministarska mjesta u KSarajevo.
A pogledaj sa druge strane? Kako su na slicne ponude odreagovali/unovcili recimo SzaBiH, BPS, SDU, Radeljas....pa i DF, SBB i sl.
Razlika je, itekakva. Samo je ne zele primjetiti oni koji navijacki su kontra NS, ili su politicki 'slijepi'. Treceg neJma
A tek SDA koja je na vlasti od postanka svijeta.
Odgovornost nemaju a pare i moć imaju.....
Nevjerovatnije je to da lideri partija iz prvih šest liga još uvijek nisu pohapšeni i predani istražnim ogranima zbog korupcija i zloupotreba na svim nivoima od 1990 do danas.selver1 wrote:
Nemoj shvatiti pogresno, ali ovaj Pedja Kojovic je isto ko i 7 (sedma) liga engleske lige
E sada..ako na kladionici nema nikakve ponude od prvih sest , onda odigram sedmu ili u prevodu "bacim pare"
Nevjerovatno da se sa par stotina anonimnih osoba koje zahvaljujuci izbornom zakonu daje tolika paznja.
-
VjecitiStudent
#23529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tek da primijetim da je od ukupnih primanja = plata profesionalnog poslanika + paušal, Forto vratio paušal, tj. oko 1/4.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#23530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A neki ni to, zamisli.VjecitiStudent wrote:Tek da primijetim da je od ukupnih primanja = plata profesionalnog poslanika + paušal, Forto vratio paušal, tj. oko 1/4.
A onda zamisli, mada jeste SF. varijanta znajuci logiku vecine ovih iz skupsitna, da se svi povedu primjerom Forte. Il da se ovo sve, sto je po meni logicno, uvede u zakonski mehanizam.
@Sabina, SDA sam logicki izostavio, jer su oni ti koji lobiraju, potkupljuju, nude, placaju...i vjecni su u tim spletkama. To je valjda jasno svima
A da, SDP, na nivou grada Sarajeva, i ovaj 'kurvaluk' sa SDA u gradskom vijecu, vezano za zamjenike gradonacelnika i sl...degutantno i odvratno.
Jedna od velikih gresaka NS sto su podrzali Ivu Komsica za poziciju gradonacelnika. Nisu onda smjeli posustati pritiscima, i svaljivanju bremena da su glavna kocnica za nesto, po cijenu bilo cega. Nema adekvatnog kandidata za poziciju gradonacelnika, nema ni podrske, i zdravo. Jer poslije dobijes ovo sto dobijes.
-
45cents
#23531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad završite mahalanje, mi ćemo nastaviti.
-
_drunken_santa_
#23532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
razmislja li nasa stranka o promjeni imena?
-
45cents
#23533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
_drunken_santa_ wrote:razmislja li nasa stranka o promjeni imena?
Ako računaju na podršku mahale i ako nastave sa konceptom "ekskluzivno male stranke", zašto bi mijenjali ime?
Sudeći po reakcijama supportera ovdje na Forumu, svaki negativni komentar ili kritika se dočekuje kao lična uvreda...
Rukovodstvo djeluje poput bilo kojeg NVO-a (kao da žele impresionirati Donatora, što čini svaka NVO u BiH), pa se mogu zvati kako hoće....
-
Novak20
#23534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
45cents wrote:_drunken_santa_ wrote:razmislja li nasa stranka o promjeni imena?
Ako računaju na podršku mahale i ako nastave sa konceptom "ekskluzivno male stranke", zašto bi mijenjali ime?
Sudeći po reakcijama suportera ovdje na Forumu, svaki negativni kometar ili kritika se dočekuje kao lična uvreda...
Rukovodstvo djeluje poput bilo kojeg NVO-a (kao da žele impresionirati Donatora, što čini svaka NVO u BiH), pa se mogu zvati kako hoće....
Imate li kakvih konkretnih prijedloga u vezi promjene imena i promjene koncepta "ekskluzivno male stranke" ?
Vjerujem da bi pomoć ili sugestija ove vrste dobro došla svakoj stranci i dobronamjernom političaru ako je takvoga moguće pronaći u BiH.
-
45cents
#23535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Podržaću "ownership" mahale za ovu razinu/veličinu NS.Novak20 wrote:45cents wrote:_drunken_santa_ wrote:razmislja li nasa stranka o promjeni imena?
Sudeći po reakcijama suportera ovdje na Forumu, svaki negativni kometar ili kritika se dočekuje kao lična uvreda...
Imate li kakvih konkretnih prijedloga u vezi promjene imena i promjene koncepta "ekskluzivno male stranke" ?
Vjerujem da bi pomoć ili sugestija ove vrste dobro došla svakoj stranci i dobronamjernom političaru ako je takvoga moguće pronaći u BiH.
Ako se odluče napustiti ekskluzivitet minijature, to bi bio značajan iskorak koji bi vodio ka razmjeni savjeta, prijedloga i sugestija.
(hehe, ako prime Bajrovića & Suljagića, i time pokažu širinu... šalim se)
-
_drunken_santa_
#23536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
reformska demokratska partija
ostrije, prepoznatljivo ime.
ostrije, prepoznatljivo ime.
-
45cents
#23537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
.......... i možda da se izbjegne bilo kakva kombinacija sa "demokratska fronta".
-
VjecitiStudent
#23538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otkud uopće Forto među profesionalnim poslanicima?-LIBERO- wrote:A neki ni to, zamisli.VjecitiStudent wrote:Tek da primijetim da je od ukupnih primanja = plata profesionalnog poslanika + paušal, Forto vratio paušal, tj. oko 1/4.
...
Nije valjda da se ona reklamirana biografija žrtovavala zarad desetak mutavih sati mjesečno u skupštinskoj sali?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
-
Pedja Kojovic
#23540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
drunken santa
Vec neko vrijeme postoje planovi da se zvanicnom imenu Nasa stranka doda ideoloska odrednica socijal-liberali.
p.k.
Vec neko vrijeme postoje planovi da se zvanicnom imenu Nasa stranka doda ideoloska odrednica socijal-liberali.
p.k.
-
_drunken_santa_
#23541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zasto ne samo socijalno-liberalna stranka?Pedja Kojovic wrote:drunken santa
p.k.
-
Pedja Kojovic
#23542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
drunken santa
Izmedju ostalog i zato sto je clanstvo emotivno vezano za ime Nasa stranka.
p.k.
Izmedju ostalog i zato sto je clanstvo emotivno vezano za ime Nasa stranka.
p.k.
-
Novak20
#23543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dodavanje ideološke odrednice stranke u ovom momentu ne bi donijelo ništa značajno i novo u pogledu omasovljenja a samim tim i uticaja na trenutno stanje. Socijalno-liberalna ideološka odrednica većini naroda vjerovatno ne znači ništa i gubi se u moru imena malih stranaka. Ovom društvu koje vapi za istinskim reformama potrebniji je pokret kojeg može voditi pojedinac ili stranka bez ideološkog predznaka.
Mislim da bi bolje bilo promijeniti ime stranke u Naša stranka - RESET, RESTART ili tako nekako. Nešto zvučno i ideološki neutralno poput MOSTA u Hrvatskoj.
Uz istinsku želju i zalaganje da se ovo društvo pročisti od kukolja i ponovo pokrene na zdravom temelju, ambiciji i pameti novih ljudi na političkoj sceni, stvorila bi se pretpostavka za masovniji odaziv birača i veći uspjeh na izborima.
Mislim da bi bolje bilo promijeniti ime stranke u Naša stranka - RESET, RESTART ili tako nekako. Nešto zvučno i ideološki neutralno poput MOSTA u Hrvatskoj.
Uz istinsku želju i zalaganje da se ovo društvo pročisti od kukolja i ponovo pokrene na zdravom temelju, ambiciji i pameti novih ljudi na političkoj sceni, stvorila bi se pretpostavka za masovniji odaziv birača i veći uspjeh na izborima.
Last edited by Novak20 on 29/12/2015 11:07, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#23544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zadnji put kad sam tamo nekoga iz NS, uljudno i argumentovano, nešto pitao, komentar mi je izbrisan i popio sam ban, sve u roku od nekoliko sekundi.
-
calculator
#23545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
UrotaVjecitiStudent wrote:Zadnji put kad sam tamo nekoga iz NS, uljudno i argumentovano, nešto pitao, komentar mi je izbrisan i popio sam ban, sve u roku od nekoliko sekundi.
- gospodja profiterka
#23546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sačuvaj bože, ta dvojica putujućih šalabajzera ostaju na suhom.Podržaću "ownership" mahale za ovu razinu/veličinu NS.
Ako se odluče napustiti ekskluzivitet minijature, to bi bio značajan iskorak koji bi vodio ka razmjeni savjeta, prijedloga i sugestija.
(hehe, ako prime Bajrovića & Suljagića, i time pokažu širinu... šalim se)
Što se tiče formata ove, pa i bilo koje stranke, on ovisi o broju glasova. Glasači odlučuju za koga će glasati. Sebi glasaju, a ne strankama. Ono što ti sugeriraš u praksi znači da bi trebalo doći do ideološke konvergencije svih stranaka koje žele privući veći broj glasova, što bi ih na koncu sve smjestilo u jednu tačku i potpuno obesmislilo demokratski proces. Svaka stranka neka iznosi svoju robu na pijacu, a narod neka glasa za koga mu drago. Sebi će, neće Kojoviću.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#23547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljubav izmedju SDA I SDP na gradskom nivou me nimalo ne cudi jer su rastaljivanjem zadovoljni i jedni i drugi , cudi me kako "ujedinjena ljevica"na celu sa ovjekovjecenim ljevicarima Zlatarom i Lazovicem nije trazila vise ?-LIBERO- wrote: @Sabina, SDA sam logicki izostavio, jer su oni ti koji lobiraju, potkupljuju, nude, placaju...i vjecni su u tim spletkama. To je valjda jasno svima![]()
A da, SDP, na nivou grada Sarajeva, i ovaj 'kurvaluk' sa SDA u gradskom vijecu, vezano za zamjenike gradonacelnika i sl...degutantno i odvratno.
Jedna od velikih gresaka NS sto su podrzali Ivu Komsica za poziciju gradonacelnika. Nisu onda smjeli posustati pritiscima, i svaljivanju bremena da su glavna kocnica za nesto, po cijenu bilo cega. Nema adekvatnog kandidata za poziciju gradonacelnika, nema ni podrske, i zdravo. Jer poslije dobijes ovo sto dobijes.
Nebitno, tog izbora gradonacelnika se sjecam po tome sto u prvom turnusu Nasa Stranka nije predlozila kandidata ali nije podrzala ni tadasnje prijedloge.
Na ovom forumu je optuzena maltene za veleizdaju uz to da "nema stav i ne preuzima odgovornost" iako je stav gradjana Sarajeva bio vrlo jasan u izboru 25 od 28 vijecnika pa sto je Sarajevo biralo neka mu formira vlast , tri poslanika Nase Stranke ni u snu nisu smjeli izdati principe i vlastite glasace.
Ponukani "pritiskom javnosti" Nasa Stranka kao gradjanska i liberalna predlaze za gradonacelnika lidera jedne vjerske grupe a ako cemo mak na konac , apsolutno vecinskom muslimanskom gradu predlaze jevreja kao gradonacelnika ???
Dakle podrska Ivi Komsicu nije nista drugo nego "vadiona"poteza iznad....
Moj otac kaze :" od svih Komsica najdrazi mi je Vlado"....
Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 29/12/2015 16:55, edited 1 time in total.
-
45cents
#23548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
VjecitiStudent wrote:Zadnji put kad sam tamo nekoga iz NS, uljudno i argumentovano, nešto pitao, komentar mi je izbrisan i popio sam ban, sve u roku od nekoliko sekundi.
Da, to mi je već poznato sa ove teme ovdje. Na neželjeno pitanje, ili na ne-pohvalni komentar, i ovdje se promjeti prisustvo stražarske službe koja u znak dobrodošlice vrišĆi vapajima da administratori intervenišu i pobrišu ti account do balčaka.
I veliš liberali, sociajal-baneri liberalnim metodama - odmah šut karta na običan upit?
- gospodja profiterka
#23549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko? Kada? Gdje?45cents wrote:VjecitiStudent wrote:Zadnji put kad sam tamo nekoga iz NS, uljudno i argumentovano, nešto pitao, komentar mi je izbrisan i popio sam ban, sve u roku od nekoliko sekundi.
Da, to mi je već poznato sa ove teme ovdje. Na neželjeno pitanje, ili na ne-pohvalni komentar, i ovdje se promjeti prisustvo stražarske službe koja u znak dobrodošlice vrišĆi vapajima da administratori intervenišu i pobrišu ti account do balčaka.
I veliš liberali, sociajal-baneri liberalnim metodama - odmah šut karta na običan upit?
-
45cents
#23550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo nek ti ne bude teško otići 5-10 strana unazad....gospodja profiterka wrote: Ko? Kada? Gdje?
Trolam temu.
Poslalo me da po zadatku ...
Itd.