Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#23526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

cindrlimindrli wrote:
palermo wrote:Ko je nekad gledao tursku drugu ligu zna da na jednoj njihovoj utakmici bude više gledalaca nego na svim našim zajedno.
Cekaj sad, pa nije valjda da Visca igra u drugoj turskoj ligi?
Ispao mu klub
cindrlimindrli

#23527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Pfffff, ma nista to ne valja, ja sam mislio da on moze dogurati do osrednjeg bundesligasa, al' daj boze.
Mračajski proto

#23528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mračajski proto »

Бjeжи с kлупe, Пaпe. Нe трeбa ти oвo. Лимитирaнa сeлekциja.
Mračajski proto

#23529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Ниje? :shock:
luckylaka

#23530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Mračajski proto wrote:Ниje? :shock:
Jeste :) :-D Bosnia and Herzegovina 6 16 :bih: :bih:
Greece Greece 6 13
Slovakia Slovakia 6 9
Lithuania Lithuania 6 5
Latvia Latvia 6 4
Liechtenstein Liechtenstein 6 2
Mračajski proto

#23531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Вaмa oчиглeднo oдгoвaрa дa зa 13. рeпрeзeнтaциjу свиjeтa игрajу игрaчи kao штo je нпр. Вршajeвић. Нe, ниkako нисмo лимитирaни. Дa нe гoвoримo o тoj пoзициjи нa kojoj игрa Рaхимић и дa смo глaдни зa игрaчeм kojи би гa зaмиjeниo. Штa ћeмo kaдa сe Бeгoвић пoвриjeди? Aвдуkић зaмjeнa. Штa kaдa сe Џeko пoвриjeди? Oпeт ћeмo звaти Чустoвићa, Зeцa и сличнe. Ma дaj. Уoстaлoм, видjeли smo у утakмици прoтив СAД-a нa штa нaм сeлekциja личи kaдa нa тeрeну нису двojицa-трojицa нaших нajбoљих.
Last edited by Mračajski proto on 19/08/2013 21:16, edited 1 time in total.
vicious

#23532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Mračajski proto wrote:Вaмa oчиглeднo oдгoвaрa дa зa 13. рeпрeзeнтaциjу свиjeтa игрajу игрaчи kao штo je нпр. Вршajeвић. Нe, ниkako нисмo лимитирaни. Дa нe гoвoримo o тoj пoзициjи нa kojoj игрa Рaхимић и дa смo глaдни зa игрaчeм kojи би гa зaмиjeниo. Штa ћeмo kaдa сe Бeгoвић пoвриjeди? Aвдуkић зaмjeнa. Штa kaдa сe Джeko пoвриjeди? Oпeт ћeмo звaти Чустoвићa, Зeцa и сличнe. Ma дaj. Уoстaлoм, видjeли smo у утakмици прoтив СAД-a нa штa нaм сeлekциja личи kaдa нa тeрeну нису двojицa-трojицa нaших нajбoљих.
Ako već pišeš ćirilicom nauči kako se piše dž.
Mračajski proto

#23533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Види стварно. :D :D
cindrlimindrli

#23534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Mračajski proto wrote:Вaмa oчиглeднo oдгoвaрa дa зa 13. рeпрeзeнтaциjу свиjeтa игрajу игрaчи kao штo je нпр. Вршajeвић. Нe, ниkako нисмo лимитирaни. Дa нe гoвoримo o тoj пoзициjи нa kojoj игрa Рaхимић и дa смo глaдни зa игрaчeм kojи би гa зaмиjeниo. Штa ћeмo kaдa сe Бeгoвић пoвриjeди? Aвдуkић зaмjeнa. Штa kaдa сe Џeko пoвриjeди? Oпeт ћeмo звaти Чустoвићa, Зeцa и сличнe. Ma дaj. Уoстaлoм, видjeли smo у утakмици прoтив СAД-a нa штa нaм сeлekциja личи kaдa нa тeрeну нису двojицa-трojицa нaших нajбoљих.
Cim mi ovo neko prevede, pokusacu ti odgovoriti. Nije da ne znam cirilicu, nego necu da to citam iz principa. :D
jeza u ledja

#23535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Джeko :lol:
Brat

#23536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Brat »

Mračajski proto wrote:Вaмa oчиглeднo oдгoвaрa дa зa 13. рeпрeзeнтaциjу свиjeтa игрajу игрaчи kao штo je нпр. Вршajeвић. Нe, ниkako нисмo лимитирaни. Дa нe гoвoримo o тoj пoзициjи нa kojoj игрa Рaхимић и дa смo глaдни зa игрaчeм kojи би гa зaмиjeниo. Штa ћeмo kaдa сe Бeгoвић пoвриjeди? Aвдуkић зaмjeнa. Штa kaдa сe Џeko пoвриjeди? Oпeт ћeмo звaти Чустoвићa, Зeцa и сличнe. Ma дaj. Уoстaлoм, видjeли smo у утakмици прoтив СAД-a нa штa нaм сeлekциja личи kaдa нa тeрeну нису двojицa-трojицa нaших нajбoљих.
Donekle imaš pravo. Dijelim mišljenje sa tobom u 90% teksta. Samo jedno te molim, pusti da se radujemo SP-u, pa ćemo poslije o parmacima tipa Avdija, Šunjić i ostali.
zlajapravaraja

#23537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Ojha, primiri malo :D

Ipak je se radilo o prijateljskoj utakmici, a uprkos skupim avionskim kartama, Pape na SP ipak mora voditi dvadesetitrojicu, stoga mora provjerit i ovih ostalih 12-15 kandidata.
Dakle, bolje je sto je vec sada spoznao da Zahirovic, Sunjic i Vrsajevic nisu taj materijal, nego u Brazilu u zadnjoj grupnoj utakmici gdje imamo 1:0 gdje bi ih svu trojicu uveo da mu sacuvaju :lol: rezultat :wink: :-)

I ne smije se zaboraviti da ce ova reprezentacija biti jos mnogo jaca dolaskom Kolasinca i Hajrovica, a Bogami i Muhe Besica, koji je dezignirani Rahimicev nasljednik na zadnjem veznom :wink: :thumbup:

Napisah maloprije na jednoj drugoj temi:
Ja vec 3 godine zagovaram tog malog na toj poziciji: agresivan, rastrcan, ima skok igru, a uz to odlican na lopti, zna odigrati jako i dugacko prizemno dodavanje.

Steta sto mu se uvijek desavaju nekakve gluposti i pehovi,ali i ona nepravda sa najvecim govnetom od trenera koji je ikada radio taj posao, a kojem ta arogancija upravo dolazi glave, jer sadasnji njegovi igraci uopste vise ne zele da igraju za njega (potvrdjeno minulog vikenda) , pa uvijek propusti utakmice gdje bi se mogao dokazati na toj "razarackoj" poziciji.

Ako bude fit za Slovacku, ja bih ga bez dvoumice stavio na tu 6-cu, pa nadalje i ubuduce.

Muha je masina :thumbup:
Osim toga, Begovic i Dzeko se ni zoljom ne mogu povrijediti ;-) , no i Fejzica bez mnogo glavobolje mozes staviti na gol, a Babuka iz daleke Kine je takodjer uvijek spreman da uskoci :wink:
zlajapravaraja

#23538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Ovo su po meni ako ne najvjerovatniji, onda sigurno najbolji moguci putnici na eventualno SP:

Golmani:

1. Begovic
2. Fejzic
3. Buric

Odbrana:

4. Vranjes
5. Mujdza
6. Spahic
7. Bicakic
8. Zukanovic
9. Kolasinac
10. Salihovic
11. Hajrovic S.

Sredina:

12. Besic
13. Rahimic
14. Lulic
15. Pjanic
16. Misimovic
17. Hajrovic I.
18. Visca
19. Medunjanin
20. Stevanovic

Napad:

21. Dzeko
22. Ibisevic
23. Muslimovic

Zaha, Sunja, Speed Demon, pa i Ibro, su trenutno OUT.
Cabadahija

#23539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

MAHMUTOVIC TEPLICE odigrao dobro, 3 gola zacherao :D

........ zamoljavam SUSICA PAPETA da ne zove vise 3 odrona:

ZAHIRAGICA,
VRSHAJEVICA,
SHUNJICA !!!

EDIN VISHCA je EXTRA DOBRO ODIGRAO, Bicakcic "NAKO"
Cabadahija

#23540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

zlajapravaraja wrote: Zaha, Sunja, Speed Demon, pa i Ibro, su trenutno OUT.

POTPISUJEM, pogotovo ZAHIRAGIC & SUNJIC NAPOLJE pod hitno !!! :D :run:
The BEN10

#23541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by The BEN10 »

zlajapravaraja wrote:Osim toga, Begovic i Dzeko se ni zoljom ne mogu povrijediti ;-) , no i Fejzica bez mnogo glavobolje mozes staviti na gol, a Babuka iz daleke Kine je takodjer uvijek spreman da uskoci
:-) :lol:
Eto kolka smo sila, strašno - čak i Džekson da se povrijedi imamo zamjenu u golgeteru iz superjake kineske lige...
zlajapravaraja

#23542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

The BEN10 wrote:
zlajapravaraja wrote:Osim toga, Begovic i Dzeko se ni zoljom ne mogu povrijediti ;-) , no i Fejzica bez mnogo glavobolje mozes staviti na gol, a Babuka iz daleke Kine je takodjer uvijek spreman da uskoci
:-) :lol:
Eto kolka smo sila, strašno - čak i Džekson da se povrijedi imamo zamjenu u golgeteru iz superjake kineske lige...
Ti ocito nikad nisi gledao Babuku.

Lik samo stedi snagu za SP, that's all.
USAblues

#23543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

[quote="zlajapravaraja"]Ovo su po meni ako ne najvjerovatniji, onda sigurno najbolji moguci putnici na eventualno SP:

Golmani:

1. Begovic
2. Fejzic
3. Buric

Odbrana:

4. Vranjes
5. Mujdza
6. Spahic
7. Bicakic
8. Zukanovic
9. Kolasinac
10. Salihovic
11. Hajrovic S.

Sredina:

12. Besic
13. Rahimic
14. Lulic
15. Pjanic
16. Misimovic
17. Hajrovic I.
18. Visca
19. Medunjanin
20. Stevanovic

Napad:

21. Dzeko
22. Ibisevic
23. Muslimovic
:thumbup: :thumbup: odlican izbor...

Oni nas mogu odvesti u osminu finala SP :bih:
palermo

#23544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

zlajapravaraja wrote:Ovo su po meni ako ne najvjerovatniji, onda sigurno najbolji moguci putnici na eventualno SP:

Golmani:

1. Begovic
2. Fejzic
3. Buric

Odbrana:

4. Vranjes
5. Mujdza
6. Spahic
7. Bicakic
8. Zukanovic
9. Kolasinac
10. Salihovic
11. Hajrovic S.

Sredina:

12. Besic
13. Rahimic
14. Lulic
15. Pjanic
16. Misimovic
17. Hajrovic I.
18. Visca
19. Medunjanin
20. Stevanovic

Napad:

21. Dzeko
22. Ibisevic
23. Muslimovic

Zašto Sead Hajrović, pobogu ??? Pa zar jedan Pandža nije prije njega.....Zahirović nije prije njega? ako ništa zbog zasluga,pa čak i Šunjić je prije njega jer igra u onako,recimo solidnom klubu.

Mislim, iskreno govoreći, sasvim je svejedno hoće li ići S.Hajrović ili Šunjić (Pandža) nijedan od njih ne bi trebao zaigrati na svjetskom.....ali imam problem sa logikom koja se koristi...
Muhamed Đakmić

#23545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
zlajapravaraja wrote:Ovo su po meni ako ne najvjerovatniji, onda sigurno najbolji moguci putnici na eventualno SP:

Golmani:

1. Begovic
2. Fejzic
3. Buric

Odbrana:

4. Vranjes
5. Mujdza
6. Spahic
7. Bicakic
8. Zukanovic
9. Kolasinac
10. Salihovic
11. Hajrovic S.

Sredina:

12. Besic
13. Rahimic
14. Lulic
15. Pjanic
16. Misimovic
17. Hajrovic I.
18. Visca
19. Medunjanin
20. Stevanovic

Napad:

21. Dzeko
22. Ibisevic
23. Muslimovic

Zašto Sead Hajrović, pobogu ??? Pa zar jedan Pandža nije prije njega.....Zahirović nije prije njega? ako ništa zbog zasluga,pa čak i Šunjić je prije njega jer igra u onako,recimo solidnom klubu.

Mislim, iskreno govoreći, sasvim je svejedno hoće li ići S.Hajrović ili Šunjić (Pandža) nijedan od njih ne bi trebao zaigrati na svjetskom.....ali imam problem sa logikom koja se koristi...
Često je i kod većih zemalja praksa da vode igrače od kojih se očekuje da u budućnosti nose igru reprezentacije, čak i ako ih ne planiraju koristiti tu.

Recimo, pogledaj koga je Njemačka vodila 2010. Imaš igrača od 28 koji neće više napredovati, a nije u planu da bude prvotimac i onog od 22-23, vodit ćeš ovog mlađeg.
Idemedosumom

#23546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Logika sasvim ispravna. Ti bi radije vodio dokazano loseg igraca nego jos nedokazanog?
palermo

#23547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Idemedosumom wrote:Logika sasvim ispravna. Ti bi radije vodio dokazano loseg igraca nego jos nedokazanog?
Ma ja imam problem sa imenom......dakle Seada Hajrovića sam gledao uživo prije par dana u Mostaru, ne vidiš razliku između njega i onog Jakupovića iz čelika.....druga stvar , Sead još nije u životu odigrao ozbiljnu utakmicu..a dečko ima 21 godinu, dakle kako on uopšte može biti u razmatranju. Samo zato što se odlučio da igra za BiH ????....zašto onda ne voditi Grahovca (eto, može možda igrati defanzivnog veznog, ili Maletića, ili Zakarića....) što baš Seada. Nije meni nepoznata praksa da se vodi igrač pred kojim je budućnost.....ali daj mi onda tog igrača.

I da, mislim da Zahirović ima prednost nad njim, makar samo zbog utakmice sa Grčkom......postoji nešto što se zove i fer plaj prema igraču.....ako su obojica iste klase, onda vodim onoga ko je dotada makar nečim zaslužio nagradu....
Idemedosumom

#23548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Slazem se s tobom, i ja bih isto volio vidjeti Maletica i Zakarica, jer su odlicno igrali protiv CrneGore. Isto tako i Hajrovica.

Po mom subjektivnom viđenju su Zahirovic i Sunjic odigrali katastrofalno protiv SAD-a. (a Zaha ima vec niz od nekoliko losih utakmica). Meni se cini da su male sanse da neko vise od njih podbaci. I Vrsajevic je bio ocekivano los, ali ova dvojica su bili za 0 bodova.

Ja bih volio da Susic dadne sansu ovim mladim igracima u prijateljskim mecevima, ili protiv Lihtenstajna ili Litvanije ako se kvalifikujemo ranije. Neka vidi sta mogu i neka onda odluci koga povesti.

Reprezentacija nije Merhamet za fudbalere. Sjetite se onog travnickog golmana sto je protiv Irana debitovao. Cim je usao primili smo 3 komada. Od tada vise nije poziva dobio. Isto tako bih ja ovaj trojac odbacio zauvijek.

Edit: I Salihovic ima velike zasluge u repki, ali on je jednostavno ispao iz forme. Za mene on vise ne bi bio prva postava, dok ne povrati formu. Tako bi trebalo gledati na svakog igraca u repki. Cim ima neko bolji ovaj se seli na klupu. Cim ima i na klupi neko bolje, ovog vise ne treba zvat.
palermo

#23549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Idemedosumom wrote: Cim ima neko bolji ovaj se seli na klupu. Cim ima i na klupi neko bolje, ovog vise ne treba zvat.
To je ok i sasvim se slažem sa tobom. Ja sam samo reagovao na pominjanje Seada Hajrovića kao nekog koga treba voditi na svjetsko prvenstvo.Ne možemo, odnosno ne bismo trebali samo zbog nekakve histerije koja se stvara oko nekog igrača automatski davati mu prednost.

Ako Sead izbori standardno mjesto u Grashopersu nemam ništa protiv da se uzme u razmatranje. Ali ovako,mislim da je neozbiljno i što je još važnije nepošteno prema drugima
Idemedosumom

#23550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Ma naravno, treba isprobati prije nego povedes nekog na svjetsko. Nema nikome preko stele (nadam se). Ima tu mnogo imena, nije samo Hajrovic u pitanju. Samo onako mislim da bi svaki od tih mladih igraca mogao bolju partiju pruziti od Zahe/Sunjica/Vrsajevica.
Locked