TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- lethalthreat
#23526 Re: TENIS
Futavi Isner upao
Koliko bi zanimljivije bilo da su unutra Khachanov, Čorić, Edmund ili Cici.
- perfect_guy
#23527 Re: TENIS
da je Kačanov umjesto Isnera, gledali bismo 4 slavena naspram 4 ostala
- necko_hz
#23528 Re: TENIS
Dobri polufinalni mečevi kod NextGenovaca, lijepo se pomlatiše.
De Minaur je fascinantan lik koliko je u stanju kopati i kakav stav ima. On je već sada mentalitetom, borbenošću i srcem među najjačim na touru.
Munar je, s druge strane, klasični Španac tipa Buste ili Granollersa, a čak i da ne znaš ko je i odakle je, mogao bi po igri zaključiti da je iz Španije.
Tsitsipas je odličan i što je najbolje kod njega, ima još nenormalno mnogo prostora za napredak, a Rublev ko Rublev. Talenat lijep za oko, ali nemaš se čemu nadati kad su ti ramena uska ko kod Svireta iz Mumijevih.

De Minaur je fascinantan lik koliko je u stanju kopati i kakav stav ima. On je već sada mentalitetom, borbenošću i srcem među najjačim na touru.
Munar je, s druge strane, klasični Španac tipa Buste ili Granollersa, a čak i da ne znaš ko je i odakle je, mogao bi po igri zaključiti da je iz Španije.
Tsitsipas je odličan i što je najbolje kod njega, ima još nenormalno mnogo prostora za napredak, a Rublev ko Rublev. Talenat lijep za oko, ali nemaš se čemu nadati kad su ti ramena uska ko kod Svireta iz Mumijevih.

- necko_hz
#23529 Re: TENIS
Dobar meč Thiema i Andersona i zaslužena pobjeda Kevina.
Nadam se da će Thiem naredne sezone nešto konačno početi raditi po pitanju selekcije udaraca na tvrdim podlogama i kvalitetnijem korištenju svog napadačkog potencijala. Žalosno je nekada gledati koliko ne zna koristiti ono što ima, uprkos tome što je veliki radnik.
Nadam se da će Thiem naredne sezone nešto konačno početi raditi po pitanju selekcije udaraca na tvrdim podlogama i kvalitetnijem korištenju svog napadačkog potencijala. Žalosno je nekada gledati koliko ne zna koristiti ono što ima, uprkos tome što je veliki radnik.
- necko_hz
#23531 Re: TENIS
Katastrofa, sušta suprotnost u odnosu na Pariz, vidjećemo hoće li podići nivo igre.
Izgleda da su baš ubrzali podlogu ove godine, ne pamtim da je ovako brzo bilo još od 2010.
https://streamable.com/h2hpv
Dešava se i 'čarobnjacima' da sebe aperkatom opale s vremena na vrijeme.
Izgleda da su baš ubrzali podlogu ove godine, ne pamtim da je ovako brzo bilo još od 2010.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#23532 Re: TENIS
Ma carobnjak ne zna bi l' igro il' se zajebavao... 
- Blek Stena
#23533 Re: TENIS
Igra Nole ko svajcarski sat.....odnosno ko japanski casio juce 
- necko_hz
#23534 Re: TENIS
Koja je ovo brutala
Ubaciš 70% Iznerovog prvog servisa na ovom ledu i popušiš tri brejka rutinski.
Strašan tenis, rastavi ga ko Meho atome u Nuklearnoj elektrani KrHko.
Ubaciš 70% Iznerovog prvog servisa na ovom ledu i popušiš tri brejka rutinski.
Strašan tenis, rastavi ga ko Meho atome u Nuklearnoj elektrani KrHko.
- zarko.filip
#23535 Re: TENIS
Kei ima poslednju priliku da osvoji gem u mecu.
-
Mark Tven
#23536 Re: TENIS
Anderson edukovao japanezera. Dao mu jedan gem iz samilosti.
- drndalo
#23537 Re: TENIS
Ja bih prije rekao da je Nishi oduvao sam sebe... Ne mijenja rezultat ali Anderson je igrao standardno dobro, nista svemirski, ali Nishi ni nalik na sebe od neki dan...
-
noviclan
#23538 Re: TENIS
Kad je fedex uzeo kladaru moze i susi 
- Leopold_IV
#23539 Re: TENIS
U nekih par interview-a koje sam čitao, kažu da je podloga sporija nego u prethodnih par izdanja, Fed i još neko je potvrdio.necko_hz wrote:Katastrofa, sušta suprotnost u odnosu na Pariz, vidjećemo hoće li podići nivo igre.
Nekako mi i ima smisla jer nikad nije bilo ovoliko breakova kao do sada.
Na TV izgleda brzo doduše...
- necko_hz
#23540 Re: TENIS
Različita su mišljenja. Federer i Anderson tvrde da je sporija, Čilić kaže da je ista ko prošle godine, a Zverev i Nishikori tvrde da je brža.
Meni na oko djeluje da je brža, ali sudeći prema Court Pace Indexu, sporija je znatno u odnosu na prošlogodišnji London, iako je i kao ovakva druga najbrža na touru (kad je o Mastersima riječ).

Meni na oko djeluje da je brža, ali sudeći prema Court Pace Indexu, sporija je znatno u odnosu na prošlogodišnji London, iako je i kao ovakva druga najbrža na touru (kad je o Mastersima riječ).

- konektovan
#23541 Re: TENIS
Pa ljudi moji, dokle ce ovi veterani lupati ove mlade nadolazece talente????
- Leopold_IV
#23542 Re: TENIS
Mijenja se postepeno obris ATP Toura.konektovan wrote:Pa ljudi moji, dokle ce ovi veterani lupati ove mlade nadolazece talente????
Na zadnja 3/4 mastersa imali smo finaliste:
Tsitspas - usput pobjedio 4 top 10 igrača uključujući i Djokovica koji dominira Tourom
Čorić - dobio Federera bez break lopte
Khacanov - na izuzetno autoritativan način dobio Djokovica u finalu....
Vjerujem da bi u 2019 mogli imati novog GS šampiona.
Ako se ne varam, od 2014 i Čilićevog USO niko nije uzeo GS po prvi put.
- konektovan
#23543 Re: TENIS
Daj Boze, mislim da je ovo sve sad posljedica kraja sezone, gdje takmicari, ovi najbolji, mozda i zbog umora ili prezasicenja ne igraju sa 200%Leopold_IV wrote:Mijenja se postepeno obris ATP Toura.konektovan wrote:Pa ljudi moji, dokle ce ovi veterani lupati ove mlade nadolazece talente????
Na zadnja 3/4 mastersa imali smo finaliste:
Tsitspas - usput pobjedio 4 top 10 igrača uključujući i Djokovica koji dominira Tourom
Čorić - dobio Federera bez break lopte![]()
Khacanov - na izuzetno autoritativan način dobio Djokovica u finalu....
Vjerujem da bi u 2019 mogli imati novog GS šampiona.
Ako se ne varam, od 2014 i Čilićevog USO niko nije uzeo GS po prvi put.
- Blek Stena
#23544 Re: TENIS
h2h Noleta i ostalih 9
Treba jos na Zverevu poradit
#2 Nadal 27-25
#3 Federer 25-22
#4 Del Potro 15-4
#5 Zverev 2-1
#6 Anderson 7-1
#7 Cilic 16-2
#8 Thiem 5-2
#9 Nishikori 15-2
#10 Isner 9-2
Treba jos na Zverevu poradit
#2 Nadal 27-25
#3 Federer 25-22
#4 Del Potro 15-4
#5 Zverev 2-1
#6 Anderson 7-1
#7 Cilic 16-2
#8 Thiem 5-2
#9 Nishikori 15-2
#10 Isner 9-2
-
Mark Tven
#23545 Re: TENIS
Beše Novaka u međusobnim jedino Rodik žulja? Povukao se na vreme, da ne bude prašenja i davanja lekcije za one bahate izjave na presicama s početka Novakove karijere.
Nisam siguran, možda i Safin i Davidenko imaju pozitivan skor sa Đokarom. Podrazumevajući da su odigrali više mečeva, a ne one slučajne poraze u jedanom susretu sa nekim manje poznatim facama.
Za Davidenka znam da je pobeđivao Nadala više no ovaj njega.
Al najžalije mi za Rodika....Kako bi ga samo Novak silovao, ju ju ju, pojeo bi sva g koja je izas**o.
Nisam siguran, možda i Safin i Davidenko imaju pozitivan skor sa Đokarom. Podrazumevajući da su odigrali više mečeva, a ne one slučajne poraze u jedanom susretu sa nekim manje poznatim facama.
Al najžalije mi za Rodika....Kako bi ga samo Novak silovao, ju ju ju, pojeo bi sva g koja je izas**o.
- zarko.filip
#23546 Re: TENIS
Dr Ivo KarlovicMark Tven wrote:Beše Novaka u međusobnim jedino Rodik žulja? Povukao se na vreme, da ne bude prašenja i davanja lekcije za one bahate izjave na presicama s početka Novakove karijere.![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Leopold_IV
#23549 Re: TENIS
dodaj na spisak i dr. Ivo Karlović !!!Mark Tven wrote:Beše Novaka u međusobnim jedino Rodik žulja? Povukao se na vreme, da ne bude prašenja i davanja lekcije za one bahate izjave na presicama s početka Novakove karijere.![]()
- Leopold_IV
#23550 Re: TENIS
zarko.filip wrote:Dr Ivo KarlovicMark Tven wrote:Beše Novaka u međusobnim jedino Rodik žulja? Povukao se na vreme, da ne bude prašenja i davanja lekcije za one bahate izjave na presicama s početka Novakove karijere.![]()
isto sam napisao čim sam vidio post