Ukrajina

Post Reply
karanana

#23526 Re: Ukrajina

Post by karanana »

klinac su zapovjednici i generali novorusa ljudi iz naroda. sigurno ne otkirvam nista novo ali ovim garant upravljaju neki dobri i jaki ruski oficiri.
dječak sa šibicama

#23527 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

karanana wrote:kako su glupi ukrajinci. pa ako su vidjeli da se dzep zatvara koji se kurac nisu povukli iz debelceva dok su imali vremena?
Pa i nisu bas glupi, to je bitno zeljeznicko cvoriste, u Debaljcevu su prekinuli zeljeznicku vezu Donjecka sa Luganskom, Donjeck ima konekciju sa Luganskom cestama ali nema zeljeznicom sto je poprilican hendikep.

Ukri su tamo i dobro stajali, to je bio sirok djep, sirok klin u koji su se usadili, sa jedne strane Gorlovka koju su pokusali zauzeti ali prevelik zalogaj za njih, prevelik grad.

Takodje, dok drze Debaljcevo, sigurno su u Artemovsku. Ako padne Debaljcevo, Artemovsk je u pitanju.

Ali sad su u totalnom okruzenju, novorusi su zauzeli Logvinovo i odrezali im zadnju cestu.

Sad im je tarapana.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#23528 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ruski predsjednik je Merkelovoj i Hollandeu rekao da je sve ovo što se radi Rusima u Ukrajini već viđeno na primjeru Srba u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu.
Image

evega BaBusHka liliputin odvaliJo o nepravdi :mrgreen:
daddy-kool

#23529 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

pici wrote:
Ruski predsjednik je Merkelovoj i Hollandeu rekao da je sve ovo što se radi Rusima u Ukrajini već viđeno na primjeru Srba u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu.

evega BaBusHka liliputin odvaliJo o nepravdi :mrgreen:
Tooo Putine! :D

'ta će Njemačka, jesu li oni zaboravili 2 svj. rat?
dječak sa šibicama

#23530 Re: Ukrajina

karanana wrote:klinac su zapovjednici i generali novorusa ljudi iz naroda. sigurno ne otkirvam nista novo ali ovim garant upravljaju neki dobri i jaki ruski oficiri.
Zakharchenko, inzinjer elektrotehnike, vodja Donjecka ukratko. Khodakovsky, nekadasnji komandant ukrajinskih specijalaca, komandant bataljona Vostok i ministar sigurnosti valjda. Arseny Pavlov zvani Motorola, vec legenda Donbasa, komandant bataljona Sparta, nekadasnji specijalac ruske armije. Mikhail Tolstykh a.k.a. Givi, komandant bataljona Somali, lokalac iz Ilovajska porijeklom Gruzijac, ne znam jel imao ikakvu vojnicku proslost. Igor Bezler, prakticno komandant grada Gorlovke, skolovani oficir, otac Nijemac majka Ukrajinka. Aleksey Mozgovoy, komandant bataljona Prizrak, Kozak i to je dovoljno reci.

I da ne nabrajam dalje, gomila je tu jedinica, Kozaci i Ceceni iz Rusije, cak imaju i madjarski dobrovoljacki odred Sveti Ishtvan, pa zidovski dobrovoljacki odred Aliya bataljon, pa one cetnicke prikaze iz odreda Jovan Sevic, slicno kao i sa ukrajinske strane, svega i svacega udrobljeno. Kozacka nacionalna garda, Velika Armija Dona (Kozaci takodje) a Kozaci su im u komsiluku sa ruske strane granice pa nista ne cudi, oni su ratnicki narod ionako.
jastuk1

#23531 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

dječak sa šibicama wrote:Ta mala administrativna jedinica ce imati pravo veta u Vrhovnoj Radi, to Rusi i zele.

Zato nas zapadni mediji i americki politicari prepadaju "Hitlerom sa istoka" i umisljenim invazijama Baltika i slicna medijska sranja, jer znaju da taj veto koji ce Donbas imati, znaci da su dzaba pokretali rat u Ukrajini.

Plus sto ce toj maloj administrativnoj jedinici u futuru pristupiti jos par dijelova Ukrajine, osim ako neonacisti Desnog sektora ne budu spalili jos koju stotinu gradjana kao u Odessi.
Djetinjasto razmišljanje.

Rusija ne želi da Donbas ima pravo veta u Radi, barem ne još uvijek (malo kasnije možda da) - da žele pomogli rebelima da skroz izguraju Ukro trupe iz DNR i LNR. Radi se o čistom iznurivanju - zapad iznuruje Rusiju sankcijama, Rusija iznujuje Ukrajinu tako što ova "mora" da šalje trupe na Donbas. Pa ko prvi trepne.

Rat nije pokrenut džaba, to nikako, već sa velikim ulogom u igri, a to je slabljenje Rusije radi lakšeg dolaska do udjela u ruskim firmama. Ukrajina je samo sredstvo, a Rusija cilj. A Donbas je žrtva i Ukrajine i Rusije i zapada.
Drvosjeca iz Dejcica

#23532 Re: Ukrajina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

zavrzlama wrote:
Previsoka cijena. Čisto sumnjam da je to bio cilj Ukrajincima, to su mogli dati bez rata. :roll: Ovako realno mislim da je Evropa navukla Ukrajinu na tanak led k'o BiH. Najveću cijenu sada plaćaju civili i buduće generacije koje će rasti u stanju ni rata ni mira, kvazi političara koji će ih silovati pričom o Ukrajini i Rusiji, sumnjivim privatizacijama i rasprodaji bogastva Ukrajine kapitalističkoj eliti sa Zapada za šaku riže. Politički gledano 2:1 za Rusiju ako ovako ostane.
tacno tako....trebali smo cetnickim hordama staviti glave i drzavu na panj,mozda bi manje pobili i manje teritorije uzeli...ja salonske spike :D ..
Niđe veze, a možeš pregledati moje postove u vezi salonca, ali eto ako je tebi tako lakše neka bude. :mrgreen:
AleksoMKD

#23533 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

http://liveuamap.com/en/2015/9-february ... 074&zoom=8

Navodno avioni napali Ukrajinske trupe u blizini Delbatseva (Novohrihorivka), prvo nalet od 2 aviona pa onda od 4. Najverovatnije Suhoji 25.

Koliko znam Prorusi imaju jedan ispravan SU-25 i nekoliko neispravnih raznih tipova (25ce i neki skolsko-borbeni).
Ukrajinci optuzili RV Rusije.
Drvosjeca iz Dejcica

#23534 Re: Ukrajina

Pogledaj ti samo te hinjske politike, mamu li jebem svima zajedno. :oops:
Isto k'o da sam se vratio u 1993-1994, dok Rusija šalje normalno oružije ovi jadovi i smradovi drkaju.

Kurz protiv isporuke oružja Ukrajini

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kurz- ... /150209070
AleksoMKD

#23535 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pogledaj ti samo te hinjske politike, mamu li jebem svima zajedno. :oops:
Isto k'o da sam se vratio u 1993-1994, dok Rusija šalje normalno oružije ovi jadovi i smradovi drkaju.

Imaju oruzja Ukrajinci, imaju i fabrike za sve od municije, tenkova, topova, helikoptera do aviona.
Korupcija i neorganizovanost su problem.

I da budemo iskreni "privatni" bataljoni pod kontrolom oligarha se ne vole sa regularnom vojskom.
Last edited by AleksoMKD on 09/02/2015 14:00, edited 1 time in total.
asurbanipal

#23536 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

pasha078 wrote:Bit teme je patoloska mrznja prema Americi, iz raznovrsnih razloga.

Paša moj solidni, kontradiktoran si, u jednu ruku mogu slobodno reći i licemjeran.

Prvo se čudiš mržnji prema Americi, a onda navodiš sve šta Amerikenjci rade pod maskom demokratije i još imaš bezobrazluka uspoređivati naš rat, kojem su također, gospoda na Zapadu dosta kumovala...

pasha078 wrote:A oni ne vide slona u sobi, niko ni muk o vrlo vrlo ozbiljnim ekonomski. I financijskim posljedicama po Rusiju svih ovih zakulisnih manevara koje US radi.
pasha078 wrote:Strategija US je dugorocna, na narednih 10 godina. Gusice Rusku ekonomiju na jos kreativnije nacine, skroz dok im srednja klasa ne dotakne fukarostinu.
pasha078 wrote:Americka strategija je krvariti Rusiju proxijem koliko moze, a u medjuvremenu ih ekonomski gusiti. Pobjednicki Recept!

Sam priznaješ da je stanje u Ukrajini produkt licemjerne američke politike, a onda počinješ moralisati i svršavati na američke poteze. Fašizam i rasizam sa dna kace...
Drvosjeca iz Dejcica

#23537 Re: Ukrajina

AleksoMKD wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pogledaj ti samo te hinjske politike, mamu li jebem svima zajedno. :oops:

Imaju oruzja Ukrajinci, imaju i fabrike za sve od municije, tenkova, topova, helikoptera do aviona.
Korupcija i neorganizovanost su problem.
Znam da imaju ali sigurno ne bi odbili novo oružije sa Zapada, a upravo radi EU i opredjeljenosti Ukrajine EU i Zapadu je sve ovo krenulo zar ne? Mislim to je ta licemjernost Zapada jer kada su skontali da Ukrajina ne može vojno riješiti ovaj rat onda su okrenuli priču na mirovne pregovore. Sve u svemu katastrofa.
AleksoMKD

#23538 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Znam da imaju ali sigurno ne bi odbili novo oružije sa Zapada, a uprvo radi EU i opredjeljenosti Ukrajine EU i Zapadu je sve ovo krenulo zar ne? Mislim to je ta licemjernost Zapada jer kada su skontali da Ukrajina ne može vojno riješiti ovaj rat onda su okrenuli priču na mirovne pregovore. Sve u svemu katastrofa.
Jebiga, nema sanse da dobiju bilo kakvo oruzje, a najmanje novo.
Realno, ako bi zapad zelio da im pomogne bolje da im finansira proizvodnju i remont sopstvenog ali to se isto tako nece desiti.
Drvosjeca iz Dejcica

#23539 Re: Ukrajina

AleksoMKD wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Znam da imaju ali sigurno ne bi odbili novo oružije sa Zapada, a uprvo radi EU i opredjeljenosti Ukrajine EU i Zapadu je sve ovo krenulo zar ne? Mislim to je ta licemjernost Zapada jer kada su skontali da Ukrajina ne može vojno riješiti ovaj rat onda su okrenuli priču na mirovne pregovore. Sve u svemu katastrofa.
Jebiga, nema sanse da dobiju bilo kakvo oruzje, a najmanje novo.
Realno, ako bi zapad zelio da im pomogne bolje da im finansira proizvodnju i remont sopstvenog ali to se isto tako nece desiti.
E o tome ja govorim. Po meni da sam neki *urac-palac u ukrajinskoj vladi lijepo bi tom istom zapadau poručio...Nema problema društvo, lijepo je bilo za vas dok je trajalo, ali našim *urcem ruske gloginje nećete mlatiti pa bih još dogovorio sa Putinom ekspresno primirje i normalizaciju odnosa. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/02/2015 14:09, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#23540 Re: Ukrajina

AleksoMKD wrote:http://liveuamap.com/en/2015/9-february ... 074&zoom=8

Navodno avioni napali Ukrajinske trupe u blizini Delbatseva (Novohrihorivka), prvo nalet od 2 aviona pa onda od 4. Najverovatnije Suhoji 25.

Koliko znam Prorusi imaju jedan ispravan SU-25 i nekoliko neispravnih raznih tipova (25ce i neki skolsko-borbeni).
Pa na ovom linku imas da je glasnogovornik ATO Andriy Lysenko demantirao zracne napade.
jastuk1

#23541 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Ali je Kitarević vjerotatno protiv ovakvih izjava Kurca. :mrgreen:

Ako se ovi budu ovako nječkali oko nauružavanja Ukrajine, nakon što su je tako maksimalno napalili, Rusja će biti glupa ako ne iskoristi to u svoju korist.
AleksoMKD

#23542 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: E o tome ja govorim. Po meni da sam neki *urac-palac u ukrajinskoj vladi lijepo bi tom istom zapadau poručio...Nema problema društvo, lijepo je bilo za vas dok je trajalo, ali našim *urcem ruske gloginje nećete mlatiti pa bih još dogovorio sa Putinom ekspresno primirje i normalizaciju odnosa. :oops:
Sad je kasno, "when you dance with the devil, you wait for the music to stop" i ko god pokusa tako nesto ce 1. biti smenjen i 2. biti lincovan.
dječak sa šibicama wrote:
Pa na ovom linku imas da je glasnogovornik ATO Andriy Lysenko demantirao zracne napade.
Da, nekoliko minuta nakon prvog izvestaja.
Ko zna sta je bilo. Da nisu Ukrajinci greskom sami svoje?
Brkooo

#23543 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

AleksoMKD wrote:http://liveuamap.com/en/2015/9-february ... 074&zoom=8

jos je juce granicu preslo 1500 vojnika Ruskih vojnika + oprema, ako je vjerovati ovom izvoru

http://twitter.com/NSDC_ua/status/564735909749608448

a koliko ima sada opkoljenih Ukrajinaca u Debalcevu?
daddy-kool

#23544 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

Ima li svjetla na kraju tunela, postoji li teoretska šansa za Ukrajinu da izađe iz ruskog zagrljaja?
dječak sa šibicama

#23545 Re: Ukrajina

AleksoMKD wrote:
Da, nekoliko minuta nakon prvog izvestaja.
Ko zna sta je bilo. Da nisu Ukrajinci greskom sami svoje?
Ko zna, sve je to jos svjeze, nagadjanja i slicno.

Izgleda su ukrajinci potvrdili pad Logvinova uz standardno "nase snage cine sve da vrate polozaje".
jastuk1

#23546 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

asurbanipal wrote:
Sam priznaješ da je stanje u Ukrajini produkt licemjerne američke politike, a onda počinješ moralisati i svršavati na američke poteze. Fašizam i rasizam sa dna kace...
Ih... ih...
Ne argumentra Paša to s te strane, nego razmišlja koja je politika manje pogubna po BiH, pa tako formira razmišljanje. Fašizam to što opisuješ jeste, ali Paša na to ne gleda s te strane, već sa strane pragmatizma. Pogotovu imajući u vidu pogrom, klanja i genocid koji se ovdje desio.

Jeftin udarac....
Captain Ahab

#23547 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Captain Ahab wrote:

unisteni polozaji Ukrajinaca kod Debaljceva, bjezanija u punom mahu, napustena vozila, tenkovi, oklopnjaci.
Postavio si snimak na kojem se vide uglavnom ruski unisteni oklopnjaci. Mogao bi ubuduce malo bolje provjeriti informacije koje postas :)

A vec je bilo price o ovom polozaju ukrajinske vojske na brdu 307,9 kod Debaljceva. Rusi su pokuzali da ga zauzmu i direktno su naletili tenkovima na njega od kojih je nekoliko stradalo. Snimak je napravljen nakon napada, a ovi vojnici sto se vide na snimku su Ukrajinci i tenkovi koji nisu osteceni su takodje ukrajinski (npr. tenk na pocetku sa taktickim bijelim trakama). I sami Rusi su priznali da su tu izgubili nekoliko vozila...

http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/9 ... borka.html
Postavljen snimak koji su snimili proruski snimatelji. I oklopnjaci uglavnom nisu unisteni, ako malo bolje pogledas.

ako ti tvrdis da oni snimaju svoje unistene polozaje, onda je to sasvim logicno :-)
Snimak su napravili ukrajinski vojnici, a oklopnjaci koji nisu unisteni su ukrajinski (kao npr. onaj na pocetku koji vuce stablo) dok su oni koji jesu unisteni uglavnom ruski. A polozaj su napali Rusi (pisali su i jedni i drugi o tom napadu koji je bio jos u januaru, npr. link koji postavih gore) ali su ga Ukrajinci sacuvali.

A evo ti uostalom i drugi snimak istog polozaja snimljen nakon istog napada gdje se dobro cuju komentari snimatelja (npr. 1:46) iz kojih je jasno da su snimak napravili Ukrajinci.

tandmand

#23548 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

karanana wrote:kako su glupi ukrajinci. pa ako su vidjeli da se dzep zatvara koji se kurac nisu povukli iz debelceva dok su imali vremena?
Nikakvu pouku nisu izvukli iz bitke za Staljingrad. :oops:
O inteligenciji onih koji su svoje domove, zivote i drzavu ulozili u kampanju "Drang nach Osten" je suvisno govoriti.
Prije su to imperijalisti bar osobno radili a sada samo daljinsko upravljanje ...
AleksoMKD

#23549 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Brkooo wrote: a koliko ima sada opkoljenih Ukrajinaca u Debalcevu?
Ako je verovati geekovima na Militaryphotos (a so sad su prilicno precizni) oko 7-8.000 Ukrajinskih vojnika je bilo u tom sektoru ali ne znamo koliko je opkoljeno.
U najgorem slucaju oko 5.000 je ostalo u kotlu.
asurbanipal

#23550 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

jastuk1 wrote:
asurbanipal wrote:
Ih... ih...
Ne argumentra Paša to s te strane, nego razmišlja koja je politika manje pogubna po BiH, pa tako formira razmišljanje. Fašizam to što opisuješ jeste, ali Paša na to ne gleda s te strane, već sa strane pragmatizma. Pogotovu imajući u vidu pogrom, klanja i genocid koji se ovdje desio.

Jeftin udarac....

I Alija je razmišljao "pragmatično". Da je poslušao Filipovića, ili prije toga Adila i Rusmira, ne bi bilo onoga što je kasnije uslijedilo, ne bi bilo "istočne Bosne" i genocida. Taj "pragmatizam" nas je skupo koštao. Ali Alija reče "kormilo broda je mojim rukama..." Ili da opet budemo nečija "kita cvijeća..."
Post Reply