Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
JThomas

#23526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ja tek skontah da je na ovoj slici samer. ja gori od njih :roll: :lol:
madner

#23527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nisu lose ove, ne vidim kako je ova slika minus.
omar little

#23528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

ja zelim znati sta je sviralo u dzipu u trenutku fotografije.
Banksy

#23529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

omar little wrote:ja zelim znati sta je sviralo u dzipu u trenutku fotografije.
Hana voli sve što vole mladi ...

http://www.ekskluziva.ba/galerija/Odrza ... 7714/99737
http://www.24sata.info/magazin/trach/19 ... jicom.html
http://www.24sata.hr/show/hana-hadziavd ... lac-132318
omar little

#23530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

Banksy wrote:
omar little wrote:ja zelim znati sta je sviralo u dzipu u trenutku fotografije.
Hana voli sve što vole mladi ...

http://www.ekskluziva.ba/galerija/Odrza ... 7714/99737
http://www.24sata.info/magazin/trach/19 ... jicom.html
http://www.24sata.hr/show/hana-hadziavd ... lac-132318
mislila sam da su to random cure na slikama, ali eto sad sam naucila i ko je hana.

i ministar je covek od krvi i mesa. :D :D
dustaban

#23531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Banksy wrote:
dustaban wrote: Koji jebeni dingospo, Bajrovic je dijete, nije toliko mlad koliko balavo izgleda i ponasa se. Nista opasnije od umisljenog djeteta za volanom!
Energetiku, plus industriju, plus rudarstvo dati ovom mladcu je isto ko sto je onomad onaj ruski pilot dao komande svojoj djeci da malo provozaju...
Sinoć se nije s rečenicom sastavio, realno. Na TV1 je bio još gori i pogubljeniji, gdje mu je argumentacija za Mandilovićeva etnička vrludanja bila: ''on je dobar čovjek i odličan ljekar (!?). Odlični su mu tekstovi (bili), vrlo rado sam ih čitala, ali u postizbornim TV pojavljivanjima ostavio je dojam konfuzne osobe kojoj baš i nije najjasnije šta mu je posao i gdje je uopće krenuo. I dalje mislim da je izuzetno inteligentan i lucidan momak, ali ili je nedorastao poziciji, ili je svjestan da u istupima laže, pa otud nesigurnost, ili zaista nema pojma (kao i cijela stranka, uostalom) šta želi i kakav su sebi politički cilj i plan zadali. Svi ostali sinoć su prvoklasne agresivne seljačine i zadrti polusvijet, ali šalju poruku posvećenosti i želje da ostvare svoje političke ciljeve, kakvi god da su. Bajrović (u svim TV istupima) ostavlja dojam smušene osobe kojoj nije prijatno što se našao u poziciji u kojoj je. Šteta.
Ama ono sinoc je potpuno nemjerodavno, ono je bila kafanska prepirka u kojoj se i ona jadna voditeljica izgubila (custe li je kad rece - mene ovdje niko ne j.....ne slusa! :lol: ) i u onoj sinosnjoj pjanskoj prepirci mladi Bajrovic je jos izgledao nekako trezveno.
Ali ljudi... ja onu facu nikako ne mogu zamislitu u fotelji ministra... bezmalo svega!
:-)
Nek nam je bog napomoci!
O'zone
Globalni moderator

#23532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

dustaban wrote:
Banksy wrote:
dustaban wrote: Koji jebeni dingospo, Bajrovic je dijete, nije toliko mlad koliko balavo izgleda i ponasa se. Nista opasnije od umisljenog djeteta za volanom!
Energetiku, plus industriju, plus rudarstvo dati ovom mladcu je isto ko sto je onomad onaj ruski pilot dao komande svojoj djeci da malo provozaju...
Sinoć se nije s rečenicom sastavio, realno. Na TV1 je bio još gori i pogubljeniji, gdje mu je argumentacija za Mandilovićeva etnička vrludanja bila: ''on je dobar čovjek i odličan ljekar (!?). Odlični su mu tekstovi (bili), vrlo rado sam ih čitala, ali u postizbornim TV pojavljivanjima ostavio je dojam konfuzne osobe kojoj baš i nije najjasnije šta mu je posao i gdje je uopće krenuo. I dalje mislim da je izuzetno inteligentan i lucidan momak, ali ili je nedorastao poziciji, ili je svjestan da u istupima laže, pa otud nesigurnost, ili zaista nema pojma (kao i cijela stranka, uostalom) šta želi i kakav su sebi politički cilj i plan zadali. Svi ostali sinoć su prvoklasne agresivne seljačine i zadrti polusvijet, ali šalju poruku posvećenosti i želje da ostvare svoje političke ciljeve, kakvi god da su. Bajrović (u svim TV istupima) ostavlja dojam smušene osobe kojoj nije prijatno što se našao u poziciji u kojoj je. Šteta.
Ama ono sinoc je potpuno nemjerodavno, ono je bila kafanska prepirka u kojoj se i ona jadna voditeljica izgubila (custe li je kad rece - mene ovdje niko ne j.....ne slusa! :lol: ) i u onoj sinosnjoj pjanskoj prepirci mladi Bajrovic je jos izgledao nekako trezveno.
Ali ljudi... ja onu facu nikako ne mogu zamislitu u fotelji ministra... bezmalo svega!
:-)
Nek nam je bog napomoci!
Nakon Kaplana svaka je faca moguća.

Reuf izgleda ko da ga je neko bacio u trenutnu poziciju - Zbunjola
Lokman

#23533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Banksy wrote:
Totalni fijasko. Dobro je njih procjenio Lagumdžija, neradnici i demagozi. Sada ih je Čović satjerao u kut i demaskirao ih kao piromane. Je li izvjesni Mandilović Srbin ili Ostali? Nevjerovatan cirkus i inafantilni avanturizam. Sada moraju priznati poraz ili će srušiti čitavu koncepciju zapada oko izolacije Dodika. Pogotovo mi se gade nakon informacija da je stvarni Komšićev mentor kriminalac Bakir Alispahić. To objašnjava i Kurteša i energetiku i srceparajuće kolumne Vildane Selimbegović, i protivljenje Midhata Karovića imenovanju Dragana Lukača. Toliko o borbi protiv kriminala i mafije.
It_is_a_Leclerc

#23534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

DF će danas odlučiti o krajnje korektnoj ponudi Dragana Čovića:

- Slavko Matanović ostaje u VM, ali se Mandilović izjašnjava kao ostali
ili
-Slavko Matanović ide van iz VM, a Mandilović se izjašnjava kao Srbin

Krajnje korektno. Ja mislim da je puno bolje prihvatiti prvu opciju. Imati Hrvata u Vijeću ministara koji nije iz HDZ-a je nešto što ni SDP nije mogao dobiti.
Lokman

#23535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Iznevjerili su nade desetina hiljada glasača samo da bi se nakon izbora pretvorili u kupleraj kriminalne i korupcijske hobotnice. Sprema se dosada neviđena pljačka u historiji ove države u režiji DF-a i njihovog mentora B.A.
GoldenSpoon

#23536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

It_is_a_Leclerc wrote:DF će danas odlučiti o krajnje korektnoj ponudi Dragana Čovića:

ili

Krajnje korektno. Ja mislim da je puno bolje prihvatiti prvu opciju. Imati Hrvata u Vijeću ministara koji nije iz HDZ-a je nešto što ni SDP nije mogao dobiti.
ako me bilo ko razocarao na ovom forumu onda si to ti leklerk sa svojim mijenjanjem misljenja pa sta je bolan bilo od svih silnih uslova DF i kompromisa koji su pravili radi Covica i HDZa i opet evo treba da mu se saginje Komsic smjesno.....

sticem utisak da ti je obecano negdje neko radno mjesto....

EDIT:

I da DF se naguzio ponovo Covicu :)
Last edited by GoldenSpoon on 26/03/2015 19:59, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#23537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

GoldenSpoon wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:DF će danas odlučiti o krajnje korektnoj ponudi Dragana Čovića:

ili

ako me bilo ko razocarao na ovom forumu onda si to ti leklerk sa svojim mijenjanjem misljenja pa sta je bolan bilo od svih silnih uslova DF i kompromisa koji su pravili radi Covica i HDZa i opet evo treba da mu se saginje Komsic smjesno.....

Nije valahi. Čak nisam ni član DF-a. Ovdje se u konkretnoj situaciji Čović sagnuo Komšiću. Realno, koliko je Lagumdžija molio Čovića za to jedno hrvatsko mjesto u Vijeću ministara, pa evo, opet, Čović to NUDI Komšiću.

Ako to nije ustupak, ja ne znam šta jest.
pumica

#23538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

It_is_a_Leclerc wrote:
GoldenSpoon wrote:

ili

Nije valahi. Čak nisam ni član DF-a. Ovdje se u konkretnoj situaciji Čović sagnuo Komšiću. Realno, koliko je Lagumdžija molio Čovića za to jedno hrvatsko mjesto u Vijeću ministara, pa evo, opet, Čović to NUDI Komšiću.

Ako to nije ustupak, ja ne znam šta jest.
To znaci da je Covicu JAKO BITNO da ima Srpskog ministra u Vladi Federacije. I to SVE govori.
Bitnije od toga da ima sve Hrvate u VM.

Na koncu, ne znam zasto je bilo zastoja.
O'zone
Globalni moderator

#23539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Pa u Vijeću ministra Čova ima dovoljno "kolega" da može iskat šta hoće. U Federalnoj vladi nema i zato mu treba to jedno srpsko mjesto.
Helena2014

#23540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

ili

Zeljko Komsic i Demokratska fronta prihvatili ponudu Dragana Covica i izabrali opciju br.1

Kazu nek se Mandilovic sam izjasni kako hoce/ covjek kaze JA SAM OSTALI.
Last edited by Helena2014 on 26/03/2015 20:11, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#23541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

DF je noćas odlučio i prihvatio ponudu HDZ-a.
Helena2014

#23542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

skupljac_zeljeza wrote:DF je noćas odlučio i prihvatio ponudu HDZ-a.

Bile su dvije ponude na stolu, prihvatio je
Ponudu br.1
relativno84

#23543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

@pumica vec pise opravdanje :ginisovac: :D

DF :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#23544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Komšić je, izgleda, uspio natjerati HDZ da glasa za Nikšićev budžet, i još dobio legitimitet predstavljanja hrvatskog naroda u Vijeću ministara. Ako to nije pobjeda, politička i svaka druga, vi meni recite šta jest.
Helena2014

#23545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:Komšić je, izgleda, uspio natjerati HDZ da glasa za Nikšićev budžet, i još dobio legitimitet predstavljanja hrvatskog naroda u Vijeću ministara. Ako to nije pobjeda, politička i svaka druga, vi meni recite šta jest.

Samo cu reci jedno- Dragan Covic je veoma iskusan i dobar politicar i ovo prebacivanje loptice DFu je uradio odlicno, a veceras cak zaprijetio raskidom koalicije, tako da je DF bio satjeran u cosak i prema Covicevom scenariu morao sam DF donijeti odluku da li zeli ili ne zeli konstituisati vlast.

Sta god DF odlucio, moglo se iskoristiti ZA I PROTIV NJIH, u jednom momentu im je data prevelika odgovornost preeeevelka odluka i imam osjecaj da su oni sad sretni da se to zavrsilo pa kako god.

Ne vide oni ni pobjedu ni poraz, samo nemoj njima prebacivati loptice :D
Last edited by Helena2014 on 26/03/2015 20:22, edited 1 time in total.
pumica

#23546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

relativno84 wrote:@pumica vec pise opravdanje :ginisovac: :D

Ja sam svoje rekla. :eh: Ne znam cemu zastoj.

Valjda ce sada neko nesto i da RADI.

C C C cuj moraju imati sva Srpska mjesta u Vladi Federacije i na kraju ispadne NE MORAJU. :facepalm:

Bezveze su maltretirali jadnog Covica. Koliko puta je bezveze morao da pregovara sa B@kirom. :mrgreen:
Helena2014

#23547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

pumica wrote:

C C C cuj moraju imati sva Srpska mjesta u Vladi Federacije i na kraju ispadne NE MORAJU. :facepalm:

Bezveze su maltretirali jadnog Covica. Koliko puta je bezveze morao da pregovara sa B@kirom. :mrgreen:

Najgore je ipak Bakiru, mora se igrati gluhih telefona sa Covicem i Zeljkom, a >nit luk jeo, nit luk mirisao< :D
relativno84

#23548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

pumica wrote:

Bitno je da drze cvrsto do svog stava, pa i po cijenu zivota bez fotelja :D
pumica

#23549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

It_is_a_Leclerc wrote:Komšić je, izgleda, uspio natjerati HDZ da glasa za Nikšićev budžet, i još dobio legitimitet predstavljanja hrvatskog naroda u Vijeću ministara. Ako to nije pobjeda, politička i svaka druga, vi meni recite šta jest.
Budzet se uvijek moze rebalansirati i to nije nikakva pobjeda.
Sto je toliko bitan Niksicev budzet da bi se njegovo usvajanje smatralo pobjedom?

Imati sve Srbe u Vladi FBiH je vaznije nego imati jednog Hrvatskog ministra u VM - ako gledamo sa aspekta usvajanja odluka i jacine uticaja a valjda je to najvaznije.

Doduse bilo je vazno do danas (do 17:00) i odjednom je prestalo biti vazno :lol:
dustaban

#23550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

GoldenSpoon wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:... (jeftino i ofirno vrsi DF propagandu)...
On je radno mjesto vec dobio, sada odradjuje obavezu. Evo sta sam dobio u PP prije nekoliko dana (kad sam posumnjao da je Leclerc Reuf odsobno)
Druže, nije leclerc reuf. Reuf je pod nikom "faer" :wink: :D Bio aktivan pred izbore na DF temi.
Leclerc im je drug, Krajišnik. Namjestili mu poziciju još 2010, kad je SDP zaplovio. :wink:
pozdrav
Da imalo ima obraza Leclerc bi, ovako raskrinkan, primirio neko vrijeme i promjenio nick.
Post Reply