Stoga, optimistican sam sto se tice narednih mjesec dana.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#23526 Re: Utakmice.
Standardno, dodje novi trener, mi igramo ko pod konac. Prodje malo vremena, opet kurko dokoljenko.

- Dr. Kuca
#23527 Re: Utakmice.
Od 90 minuta mi smo igrali odlicno 65 sto nije lose protiv ekipe koja nam je tradiocionalno neugodna. Bio je tad pad 25 mminuta neobjasnjen to nije plan u pripremi utakmice. Mozda su se igraci malo prepali sta li, za to vrijeme siroki ne uradi nista konkretno nisu mogli proci nas prvi blok sem one jedne situacije kad se hodzic nije stigao vratiti na poziciju to je jedino kad smo im nesto dopustili. Mi sa druge strane smo im trebali bar jos jedan zabiti. Rahmanovic najlosiji, jako spor na lopti. Krste me iznenadio koliko se vracao nazad I pomagao. Igramo jako cvrsto I disciplinovano. Mora se raditi na tranziciji odnosno na kontrama, taj nam je segment trenutno najlosiji.
Idemo dalje, dobit mladost.
Idemo dalje, dobit mladost.
- Obuca9
- Dinostula
#23529 Re: Utakmice.
O tome bas hocu da pricam.Svako ko nam je dosao od Hurtica,Uscuplica,Cale evo sad i Husrefa mi smo igrali jedan period odlicno,poslije to sve padne u vodu.Ljudi lako zaboravljaju da je Cala imao niz od 10 tekmi bez poraza pa smo sve vidjeli na kraju sta se desilo.Svaka cast Husrefu napravio je pozitivan sok ali da ce uspjeti da se odrzi na klupi par godina daj Boze. Pomak u igri se vidi i to me raduje Stanojevic odlicno odigrao ako izuzmemo neke sitnije greske na sredini ali finim potezima digao raju na noge. Mihojevic je malo dohavizao i drago mi je zbog njega imao je finih intervencija protiv Sirokog.Novakovic najslabija karika i taj lik zasluzuje klupu kad nam dodje prvi stoper koji zna bar hodati po terenu.Rahmanovic i Hodzic jako losi,Rahmanovic zasluzio klupu.Bolje Velkoski na njegovo mjesto a Lelic na krilo. Saric se preporodio u ove zadnje dvije tekme,sigurno medju najboljim igracima koje imamo.Hebib solidan dok trci i dodaje (samo neka ne puca potosi nam svaki zicerjeza u ledja wrote:Standardno, dodje novi trener, mi igramo ko pod konac. Prodje malo vremena, opet kurko dokoljenko.
Stoga, optimistican sam sto se tice narednih mjesec dana.![]()
- Dr. Kuca
#23530 Re: Utakmice.
I kad je cala napravio niz vidilo se da tu nema puno takyike vec da je islo pojedince. Ahmeta, hebiba, crnkica. Dok sad npr imamo igru.
- jeza u ledja
#23531 Re: Utakmice.
Ne samo Cala, Dzeno i Hurtic, vec su i Kodro i Jesic imali odlicne nizove, desetak utakmica, dok nije krenulo nadole narednu polusezonu. Mislim, nije mi toliko kratko pamcenje da podjem s pricom "sad je drukcije".
Nije da nam ne preostaje nista drugo nego da se nadamo da je sad stvarno drukcije, al eto.
Nije da nam ne preostaje nista drugo nego da se nadamo da je sad stvarno drukcije, al eto.
- Grean
#23532 Re: Utakmice.
Bit ce interesantno vidjeti ko ce istrcati protiv Mladosti, bilo je onih koji su podbacili a i onih umornih koje su fatali grcevi. Uz to ide i ono koji mladi igraci trebaju da dobiju minutazu, mada vjerujem da ce se na to najmanje gledati zbog pritiska.
Ako uzmemo prvu grupu vecina je vidjenja da su Novakovic, Hodzic i Rahmanovic bili mozda najlosiji.
Od umornih ocito je bilo da su to prije svih Hodzic i Ahmetovic.
Od mladjih koji su realne opcije su tu Hadzic za kojeg je skoro grehota da je ovako krenulo Ahmetovica, Heric koji je pokazao kvalitete pogotovo kod prekida ali koji ima mozda najbrojniju konkurenciju u Stanojevicu, Iveticu i Adukoru, Lelic i Kuzmanovic od kojih bi jedan mogao na krilo ukoliko Velkoski ode u sredinu umjesto Rahmanovica ili ako bude odmarao Hebibovic te Kadusic ciji konkurent je bio i los i umoran.
Ne vjerujem da ce sansu dobiti Radovac kome je konkurent Saric, igrac sa trenutno najboljom formom a ni Andjusic.
Ipak tipujem na max 3 izmjene i nije sigurno da ce sve tri biti ovi ispod 21.
Ako uzmemo prvu grupu vecina je vidjenja da su Novakovic, Hodzic i Rahmanovic bili mozda najlosiji.
Od umornih ocito je bilo da su to prije svih Hodzic i Ahmetovic.
Od mladjih koji su realne opcije su tu Hadzic za kojeg je skoro grehota da je ovako krenulo Ahmetovica, Heric koji je pokazao kvalitete pogotovo kod prekida ali koji ima mozda najbrojniju konkurenciju u Stanojevicu, Iveticu i Adukoru, Lelic i Kuzmanovic od kojih bi jedan mogao na krilo ukoliko Velkoski ode u sredinu umjesto Rahmanovica ili ako bude odmarao Hebibovic te Kadusic ciji konkurent je bio i los i umoran.
Ne vjerujem da ce sansu dobiti Radovac kome je konkurent Saric, igrac sa trenutno najboljom formom a ni Andjusic.
Ipak tipujem na max 3 izmjene i nije sigurno da ce sve tri biti ovi ispod 21.
- Dr. Kuca
#23533 Re: Utakmice.
Heric ce dobiti sansu, kuzmanovic, kadusic, nedim. U zavisnosti od rezultata mozda I andjusic, adukor I neko od juniora.
- vicious
#23534 Re: Utakmice.
Andjusic se na proljece kod Cale bas bio trznuo, odigrao je par dobrih utakmica kad je dobijao priliku. Sad ga nema, nadam se da ga Husref nece skroz zapostaviti.
-
bjelave
#23535 Re: Utakmice.
Napravio onaj sjajan slalom u derbiju gdje je nanizao par teletabisa.Vidi se da zna ali nije jasno zasto to ne pokazuje standardno.
- Cossack
#23536 Re: Utakmice.
Tek se sada vidi da mi u sredini i napadu imamo mnogo kvalitetnih opcija. Nama samo fali jedan dobar odbrambeni koji može kvalitetno odgigrati na poziciji štopera i lijevog beka. Dva su već viška ako planiramo lagano ubacivati Sadikua koji je ekstra potencijal.vicious wrote:Andjusic se na proljece kod Cale bas bio trznuo, odigrao je par dobrih utakmica kad je dobijao priliku. Sad ga nema, nadam se da ga Husref nece skroz zapostaviti.
- vicious
#23537 Re: Utakmice.
Jeste, i protiv Radnika tamo je imao čini mi se asistenciju, pa protiv Moldavaca na Koševu je isto bio dobar, izborio penal... to onako na prvu što se sjećam.bjelave wrote:Napravio onaj sjajan slalom u derbiju gdje je nanizao par teletabisa.Vidi se da zna ali nije jasno zasto to ne pokazuje standardno.
-
bjelave
#23538 Re: Utakmice.
Jest , tako je . Ne znam u cemu je problem. Bljesne pa nestane. Husref je jako dobar u radu sa mladim igracima. Ako ima kvaliteta Hus ce ga ce ga izvuci.Nedavno ga je Cimirot hvalio u jednom svom intervju rekavsi da mu puno duguje i da mu je jako puno pomogao kad je tek dosao u FKS.
- Muhamed Đakmić
#23539 Re: Utakmice.
Gurnuo je Husref svojevremeno i 17-godišnjeg Harisa Handžića u prvih 11, čini mi se da je debitovao protiv Dynamo Kieva u Ligi prvaka.
Mislim da ne bi trebalo sa tog aspekta biti problema.
Mislim da ne bi trebalo sa tog aspekta biti problema.
- Dr. Kuca
#23540 Re: Utakmice.
Ma gurno je husref I alica, pa I onoga lijevog beka pa sjebo ledjs, rumeni irfan nefic frizura zab sam mu ime. Pa u zadnjem mandatu gurno je kovacevica, cimirota, huseinbasica, aganspahica, travancica, radovca.
- Muhamed Đakmić
#23541 Re: Utakmice.
Prije njih i Ledeta Muharemovića.
Ne želim da ga idealiziram, ali mislim da bi s ovog aspekta mogli konačno nešto kvalitetno dobiti, dakle ne igrače koji igraju samo jer su mladi, nego one koji kvalitetom mogu doprinijeti dobrim rezultatima.
Ne želim da ga idealiziram, ali mislim da bi s ovog aspekta mogli konačno nešto kvalitetno dobiti, dakle ne igrače koji igraju samo jer su mladi, nego one koji kvalitetom mogu doprinijeti dobrim rezultatima.
-
bjelave
#23542 Re: Utakmice.
Niko osim Cale nije nanizao ovaj broj pobjeda. Usput to je klupski rekord ali ni on nije ostvaren na samom pocetku, kad je tek preuzeo klub. Jesic je recimo startao porazom protiv zeljA i nikada nije nanizao vise od 2-3 pobjede. Isti je slucaj i sa Hurticem.Dzeno u onoj sezoni kad smo uzeli titulu, na kraju, II put, imao je dobru seriju, Kodro takodjer.jeza u ledja wrote:Ne samo Cala, Dzeno i Hurtic, vec su i Kodro i Jesic imali odlicne nizove, desetak utakmica, dok nije krenulo nadole narednu polusezonu. Mislim, nije mi toliko kratko pamcenje da podjem s pricom "sad je drukcije".
Smjena trenera u principu kratkotrajno mobilira tim, ubrizgava energiju i to je opce poznata stvar
- Muhamed Đakmić
#23543 Re: Utakmice.
Dženo je imao dva puta po osam utakmica do kraja sezone. Oba puta je sezonu okončao sa sedam pobjeda i remijem, oba puta smo uzeli trofej.
Kodro kad je zamijenio Dženu, imao je također osam utakmica do kraja jeseni, i ostvario je sedam pobjeda i remi.
Ješić i Hurtić su u prvih devet ligaških utakmica, koliko im je trajao mandat do prve pauze, ostvarili po šest pobjeda i po tri poraza.
Kodro kad je zamijenio Dženu, imao je također osam utakmica do kraja jeseni, i ostvario je sedam pobjeda i remi.
Ješić i Hurtić su u prvih devet ligaških utakmica, koliko im je trajao mandat do prve pauze, ostvarili po šest pobjeda i po tri poraza.
-
bjelave
#23544 Re: Utakmice.
Samo kakvu ekipu su Dzeno i Kodro imali, koju je poslije Jesic planski dokrajcio.
Cala je prosle godine oborio klupski rekord, jeli ono 9, 10 pobjeda u nizu, ali nismo imali igru. Patili smo se.
Cala je prosle godine oborio klupski rekord, jeli ono 9, 10 pobjeda u nizu, ali nismo imali igru. Patili smo se.
- Grean
#23545 Re: Utakmice.
Ja se nadam da ce biti prostora za mlade igrace a brojem ih ima vise nego dovoljno. Problem je taj vjecni pritisak, uvijek ganjamo bodovni zaostatak a tad nije lako praviti rotacije.
Sto se Andjusica tice tu je kao sto ranije rekoh malo natrpano, konkurisu uz njega Velkoski, Lelic, Kuzmanovic. Sa Hericem je slican problem.
Sto se Andjusica tice tu je kao sto ranije rekoh malo natrpano, konkurisu uz njega Velkoski, Lelic, Kuzmanovic. Sa Hericem je slican problem.
- jeza u ledja
#23546 Re: Utakmice.
Jesic je imao niz od 5, Hurtic od 4, Kodro od 6 pobjeda za redom, ali kad se gleda ukupno, Jesic je u jednom trenuku na pocetku mandata imao 8 pobjeda iz prvih 10 utakmica u svim takmicenjima, Hurtic 6 pobjeda iz 7 utakmica, a Kodro 8 pobjeda i 1 remi iz prvih 9 utakmica.bjelave wrote:Niko osim Cale nije nanizao ovaj broj pobjeda. Usput to je klupski rekord ali ni on nije ostvaren na samom pocetku, kad je tek preuzeo klub. Jesic je recimo startao porazom protiv zeljA i nikada nije nanizao vise od 2-3 pobjede. Isti je slucaj i sa Hurticem.Dzeno u onoj sezoni kad smo uzeli titulu, na kraju, II put, imao je dobru seriju, Kodro takodjer.jeza u ledja wrote:Ne samo Cala, Dzeno i Hurtic, vec su i Kodro i Jesic imali odlicne nizove, desetak utakmica, dok nije krenulo nadole narednu polusezonu. Mislim, nije mi toliko kratko pamcenje da podjem s pricom "sad je drukcije".
Smjena trenera u principu kratkotrajno mobilira tim, ubrizgava energiju i to je opce poznata stvar
Nakon tih nizova, Jesic je napravio samo 1 pobjedu u preostalih 6 utakmica, Hurtic samo 2 pobjede iz preostalih 8 utakmica, a Kodro samo 3 pobjede iz preostalih 8 utakmica.
Znaci kad tako gledas bas drasticna razlika.
Janjos slicno, iz prvih 18 utakmica, 14 pobjeda. A onda u narednih 18 utakmica samo 5 pobjeda.
Dzeno u prvom mandatu 8 pobjeda iz prvih 10 utakmica, onda u narednih 9 utakmica, samo 3 pobjede.
U drugom mandatu u prvih 9 utakmica, 8 pobjeda i remi, onda u preostalih 6 utakmica samo 2 pobjede.
Patern je vise nego ocit. Slazem se da smjena trenera kratkotrajno mobilizira tim, to je moja i poenta. U tom sto je to kratkotrajno. I to ne bi bio problem da nam nakon tog perioda obavezno ne treba period u kom sve ode u kurac i jedno par mjeseci da se trener smjeni, a u tom periodu izgubimo bodove i trofeje. Zakljucak u svemu je da nije do trenera, vec do toga sto se treneri non stop mijenjaju. To stvara mentalitet ekipe koja samo igra kad im se prohtije.
- Dr. Kuca
#23547 Re: Utakmice.
Ma kod jesica se vidilo odma da nece biti to to. Kad je dobio viteza 4:0, vitez nas ubio, mi iz 4 sansi zabili 4 oni fulali 5-6 100%. Ali nebitno, bilo neponovilo se.
Sutra pizvani svi isti sem adukora umjeato kojeg upada nedim.
Sutra pizvani svi isti sem adukora umjeato kojeg upada nedim.
-
bjelave
#23548 Re: Utakmice.
Naravno da je i do trenera, ne samo do njih, ali je i na njima ogromna odgovornost za neuspjehe proteklih godina.Uostalom trener bi trebao presudno da utice na mentalitet ekipe. To mu je posao. Ne mislim da se stvari mogu tako simplificirati pa se svi problemi i neuspjeh mogu pripisati cestim smjenama trenera. Mozda bi jedino Kodrin duzi ostanak donio neko dugorocno poboljsanje da je Uprava/Ibrakovic stala iz njega kad su igraci poceli bojkotirati. No, onda bi se te sezone pozdraviili sa titulom. Mozda bi je onda uzeli sljedece kad se nismo ni u Evropu plasirali.Kazem mozda, nije izvjesno.jeza u ledja wrote:
Jesic je imao niz od 5, Hurtic od 4, Kodro od 6 pobjeda za redom, ali kad se gleda ukupno, Jesic je u jednom trenuku na pocetku mandata imao 8 pobjeda iz prvih 10 utakmica u svim takmicenjima, Hurtic 6 pobjeda iz 7 utakmica, a Kodro 8 pobjeda i 1 remi iz prvih 9 utakmica.
Nakon tih nizova, Jesic je napravio samo 1 pobjedu u preostalih 6 utakmica, Hurtic samo 2 pobjede iz preostalih 8 utakmica, a Kodro samo 3 pobjede iz preostalih 8 utakmica.
Znaci kad tako gledas bas drasticna razlika.
Janjos slicno, iz prvih 18 utakmica, 14 pobjeda. A onda u narednih 18 utakmica samo 5 pobjeda.
Dzeno u prvom mandatu 8 pobjeda iz prvih 10 utakmica, onda u narednih 9 utakmica, samo 3 pobjede.
U drugom mandatu u prvih 9 utakmica, 8 pobjeda i remi, onda u preostalih 6 utakmica samo 2 pobjede.
Patern je vise nego ocit. Slazem se da smjena trenera kratkotrajno mobilizira tim, to je moja i poenta. U tom sto je to kratkotrajno. I to ne bi bio problem da nam nakon tog perioda obavezno ne treba period u kom sve ode u kurac i jedno par mjeseci da se trener smjeni, a u tom periodu izgubimo bodove i trofeje. Zakljucak u svemu je da nije do trenera, vec do toga sto se treneri non stop mijenjaju. To stvara mentalitet ekipe koja samo igra kad im se prohtije.
Kad je rijec o ostalima trenerima svaki duzi ostanak na klupi ne bi donio nista osim daljneg propadanja. Neki poput, Jesica Hurtica,Jarnija nikada i nisu trebali biti na tom mjestu. Jesic se je u FKS bavio kriminalom, rastjerivanjem igraca i dovodjenjem svojih "zvijezda" za sto je uzimao pinku, Hurtic je neznalica i takodjer dinar efendija koji se je talio sa menadjerima. Dzeno bez prevelikog znajnja i nikakvog iskustva a zapravo tada je Ibrakovic vedrio i oblacio i dovodio igrace bez konsultacija s njim kao sto je bio slucaj i sa Kodrom. Ne znam zasto je potonji na to pristao ali je tako bilo.Kodro u Servetu pravi dobar posao i vidi se da ima fudbalsko znanje koje je dovoljno za rad u nekoj uredjenoj sredini. Medjutim,kod nas to nije dovoljno, nije drzao svlacionu pod kontrolom a treba i to znati.
Cala je iz prosle sezone izvukao jako puno. Kad je dosao imali smo ogroman zaostatak , veci nego sada, na kraju smo se borili za titulu. U kupu je nesretno izmakla, zahvajujuci i sudijskoj kradji na Kosevu u prvoj utakmici. Znao je sjajno motivirati igrace koji su bili odlicno kondiciono spremni ali je bio takticki limitiran I Cala je gospodin kojeg nije trebalo tjerati. Prvi put kad su to navijaci zatrazili on se skupio.I nije se talio s mendjerima na stetu FKS sto je ovu sredinu veliki plus.
Dakle, za sva lutanja sa trenerima i sportske neuspjeha kriva je Uprava i bivsa i sadasnja.Svaka u svoje vrijeme. U ta lutanja treba svakako ubrojati i Jarnija.
Koliki su diletanti u Upravi najbolje ilustrira cinjenica da su Repuhu dali sansu da vodi klubu, a znali su o kome je rijec, umjesto da su odmah po odlasku Cale trazili rjesenje. Da se nisu zajebavali sa Repuhom i s njim prosipali bodove i gubili vrijeme danas bi imali puno bolje stajali na tabeli. Imali bi 6 bodova vise najmanje. A onda su jos razmatrali onog Bradaricha koji je zavrsio u 5 njemackoj kantonaloj ligi.
Kao sto je za vrijeme Dine i Kusturice reanimiran krimos Jesic koji je bio pokopan u Burmi a kome se onda dalo da ne samo radi kao trener vec da rastjeruje i dovodi igrace bez ikakve kontrole i nadzora...
- Dr. Kuca
#23549 Re: Utakmice.
Volim Calu, ali uz svo duzno postovanje on je samo iskusnija verzija dzenana uscuplica. Toliko nezainteresovan da je to za plakat. Pa mi haman 2 prelazna roka nismo nikog doveli. Prvo Ihyijarevic dovede kuzmanovica na svoju ruku, pa kasnije I rahmanovica.
Cali niko nije trebao sem petraka
a u ekipi nemas zamjenu za stopere, nemas lijevog beka itd. Covjek nije poznavao igrace iz lige kamol sta sire.
Cali niko nije trebao sem petraka
- Logovan