Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakaljin

#23501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zLatk0 wrote:

Pa sve u redu, ti treba da mislis i za njih, oni su tu samo da voze i nista vise :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Travnički Noćni Šetač

#23502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Po krivini preko središnje linije, preticanje preko duple pune linije, čudan način vožnje saputnika na nečemu što izgleda kao ručni "custom made" buggy ili slično, oduzimanje prava prvenstva, prolasci kroz crveno svjetlo, biciklista na zabranjenom dijelu puta... ništa novo ali uvijek kritično:

hopi

#23503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

klasika nedjeljom uvečer, sedmično kupanje i video od travničkog :thumbup:
nego dobro ti gasaš tog mondea, koliko to godišnje nabereš km?
Travnički Noćni Šetač

#23504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

:thumbup:
...
Pa tako.... oko 40 000 km.... manje više par hiljada... zavisi od slobodnog vremena, od sponzora, od poslovnih obaveza...
Stockk

#23505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Stockk »

baš klasika postala

travnički uvijek tačan :thumbup: :D
skafiskafsnjak

#23507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Djes bola Mondea :roll:
Travnički Noćni Šetač

#23508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Bole leđa od C segmenta ... ne može se više kao prije...
Ariel
Vozim: auto

#23509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ariel »

.
Travnički Noćni Šetač

#23510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Blokiranje raskrsnice, nevidljivi biciklisti, preticanja preko pune linije, nestabilna vožnja sa dva manja izlijetanja sa ceste ( piće ili mobitel nisam baš siguran), neusklađenost saobraćajnog znaka i oznaka na kolovozu, "sjekači" krivina, i tako dalje:

skafiskafsnjak

#23511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Travnički Noćni Šetač wrote:Blokiranje raskrsnice, nevidljivi biciklisti, preticanja preko pune linije, nestabilna vožnja sa dva manja izlijetanja sa ceste ( piće ili mobitel nisam baš siguran), neusklađenost saobraćajnog znaka i oznaka na kolovozu, "sjekači" krivina, i tako dalje:

Sasvim normalna svakodnevnica na bh cestama...i da je bar ovo sto kazem ironija....ali nije
Travnički Noćni Šetač

#23512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Da... slažem se ... samo bih dodao: nažalost svakodnevnica....
...
EDIT: ali tu leži ogromna opasnost... što svima nama ovo postaje normalno... i onda iz dana u dan je sve gore...
drug_profi

#23513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Nikad mi nece biti normalno preticanje preko pune. Nikad.
kakaljin

#23514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Evo upravo gledam tzv, sudar u titovoj ulici, i auta su se samo dotakla, nema stete ni na jednom, ali oni stoje i prave guzvu i cekaju policiju, umjesto da popune euro zapisnk i od osiguranja naplate ako ima stete a nema. Ali ne bolje je guzvu stvarati i nervirati ostale vozace koje zure na posao i rade. Da ova dvojica rade i da su u poslu ovo bi odmah zvrsili kao sto sam napisao jer rade i moraju na posao jer nema stete i auta se mogu kretati, ali izgleda da ne rade vec se samo vozaju pa mogu cekati evo skoro 45 minuta cekaju.
Travnički Noćni Šetač

#23515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

drug_profi wrote:Nikad mi nece biti normalno preticanje preko pune. Nikad.
Lično ni meni... ali generalno većini na cesti to pomalo postaje normalno i nemaju ni osjećaj da su napravili prekršaj... nažalost...
sivi911

#23516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sivi911 »

kakaljin wrote:Evo upravo gledam tzv, sudar u titovoj ulici, i auta su se samo dotakla, nema stete ni na jednom, ali oni stoje i prave guzvu i cekaju policiju, umjesto da popune euro zapisnk i od osiguranja naplate ako ima stete a nema. Ali ne bolje je guzvu stvarati i nervirati ostale vozace koje zure na posao i rade. Da ova dvojica rade i da su u poslu ovo bi odmah zvrsili kao sto sam napisao jer rade i moraju na posao jer nema stete i auta se mogu kretati, ali izgleda da ne rade vec se samo vozaju pa mogu cekati evo skoro 45 minuta cekaju.
Kućeš bolji izgovor za zakasnit na poso, imo saobraćajku :D
vjeshalica

#23517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote:Nikad mi nece biti normalno preticanje preko pune. Nikad.
Sto bi rekle seljandure, svakom se moR desit! Allahova volja...
Better Man

#23518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Jutros na autoputu lik s kombijem nije na vrijeme usporio na djelu gdje počinju radovi i prebacuješ se u traku koja vodi iz pravca Jošanice i proletio, tj. probio one table i prepreke koje su postavljene da ne možeš ići pravo.
beni-bu-man

#23519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Better Man wrote:Jutros na autoputu lik s kombijem nije na vrijeme usporio na djelu gdje počinju radovi i prebacuješ se u traku koja vodi iz pravca Jošanice i proletio, tj. probio one table i prepreke koje su postavljene da ne možeš ići pravo.
u sta je gledo jebem ga corava
Optimist

#23520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Vidio sam i ja onu dvojicu kod predsjednistva. Samo se dotakli (Astra i Megane) i mjesto da sklonu auta, oni cekaju policiju. Zauzeli 2 trake. Malo nize, preko puta Vrazove, dvije patrole parkirane na trotoaru.

@Betterman

Taj sa kombijem nije mogao nevidjeti znakove, prije ce biti da je zaspao i produzio pravo. Ti dostavnjaci svaki dan spartaju autoputem, isto tako je nemoguce da je taj vozac prvi put prosao otkako su radovi u toku.
Travnički Noćni Šetač

#23521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Taj sa kombijem možda je i mobitel... isto kao na ovom zadnjem snimku ovaj golf na 01:51 i na 02:00 što pomalo ispadne sa ceste pa se vrati... takođe vjerujem da je korištenje mobitela... da je pijan stalno bi krivudao...
Norm

#23522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Norm »

kakaljin wrote:Evo upravo gledam tzv, sudar u titovoj ulici, i auta su se samo dotakla, nema stete ni na jednom, ali oni stoje i prave guzvu i cekaju policiju, umjesto da popune euro zapisnk i od osiguranja naplate ako ima stete a nema. Ali ne bolje je guzvu stvarati i nervirati ostale vozace koje zure na posao i rade. Da ova dvojica rade i da su u poslu ovo bi odmah zvrsili kao sto sam napisao jer rade i moraju na posao jer nema stete i auta se mogu kretati, ali izgleda da ne rade vec se samo vozaju pa mogu cekati evo skoro 45 minuta cekaju.
...ja bio fin i dobar, dogovor, sve korektno...i ispushim ko zadnji levat, jos ispadoh ja kriv a bio parkiran, i napade me verbalno kad sam donio predracun...steta 250KM...kod dobrog jarana, inace preko 500KM...i nikad vise...samo policija, pa kako kome...
Laplace

#23523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

To se fino naplati izlazak policijske patrole, uviđaj i sačinjavanje zapisnika, sve po tarifi (kao u nekim zemljama, bar kako sam čuo, kada se ustanovi da dolazak patrole nije bio neophodan).
Ned071

#23524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

Optimist wrote:Vidio sam i ja onu dvojicu kod predsjednistva. Samo se dotakli (Astra i Megane) i mjesto da sklonu auta, oni cekaju policiju. Zauzeli 2 trake. Malo nize, preko puta Vrazove, dvije patrole parkirane na trotoaru.

@Betterman

Taj sa kombijem nije mogao nevidjeti znakove, prije ce biti da je zaspao i produzio pravo. Ti dostavnjaci svaki dan spartaju autoputem, isto tako je nemoguce da je taj vozac prvi put prosao otkako su radovi u toku.

moji ljudi su pooooolicija i poso him je da se bavu tim problenom
kakaljin

#23525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Laplace wrote:
To se fino naplati izlazak policijske patrole, uviđaj i sačinjavanje zapisnika, sve po tarifi (kao u nekim zemljama, bar kako sam čuo, kada se ustanovi da dolazak patrole nije bio neophodan).
I ja sam cuo, sada da li je tacno, ne znam. U Rimu ako bude ovakav sudar gdje nema povredjenih i auta se mogu pomjerati, ako policija izadje na uvidaj, kazna je obadvojici po 500 eura, radi stvaranja guzve i ometanja saobracaja.
Post Reply