Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po krivini preko središnje linije, preticanje preko duple pune linije, čudan način vožnje saputnika na nečemu što izgleda kao ručni "custom made" buggy ili slično, oduzimanje prava prvenstva, prolasci kroz crveno svjetlo, biciklista na zabranjenom dijelu puta... ništa novo ali uvijek kritično:
Blokiranje raskrsnice, nevidljivi biciklisti, preticanja preko pune linije, nestabilna vožnja sa dva manja izlijetanja sa ceste ( piće ili mobitel nisam baš siguran), neusklađenost saobraćajnog znaka i oznaka na kolovozu, "sjekači" krivina, i tako dalje:
Travnički Noćni Šetač wrote:Blokiranje raskrsnice, nevidljivi biciklisti, preticanja preko pune linije, nestabilna vožnja sa dva manja izlijetanja sa ceste ( piće ili mobitel nisam baš siguran), neusklađenost saobraćajnog znaka i oznaka na kolovozu, "sjekači" krivina, i tako dalje:
Sasvim normalna svakodnevnica na bh cestama...i da je bar ovo sto kazem ironija....ali nije
Da... slažem se ... samo bih dodao: nažalost svakodnevnica....
...
EDIT: ali tu leži ogromna opasnost... što svima nama ovo postaje normalno... i onda iz dana u dan je sve gore...
Evo upravo gledam tzv, sudar u titovoj ulici, i auta su se samo dotakla, nema stete ni na jednom, ali oni stoje i prave guzvu i cekaju policiju, umjesto da popune euro zapisnk i od osiguranja naplate ako ima stete a nema. Ali ne bolje je guzvu stvarati i nervirati ostale vozace koje zure na posao i rade. Da ova dvojica rade i da su u poslu ovo bi odmah zvrsili kao sto sam napisao jer rade i moraju na posao jer nema stete i auta se mogu kretati, ali izgleda da ne rade vec se samo vozaju pa mogu cekati evo skoro 45 minuta cekaju.
kakaljin wrote:Evo upravo gledam tzv, sudar u titovoj ulici, i auta su se samo dotakla, nema stete ni na jednom, ali oni stoje i prave guzvu i cekaju policiju, umjesto da popune euro zapisnk i od osiguranja naplate ako ima stete a nema. Ali ne bolje je guzvu stvarati i nervirati ostale vozace koje zure na posao i rade. Da ova dvojica rade i da su u poslu ovo bi odmah zvrsili kao sto sam napisao jer rade i moraju na posao jer nema stete i auta se mogu kretati, ali izgleda da ne rade vec se samo vozaju pa mogu cekati evo skoro 45 minuta cekaju.
Kućeš bolji izgovor za zakasnit na poso, imo saobraćajku
Jutros na autoputu lik s kombijem nije na vrijeme usporio na djelu gdje počinju radovi i prebacuješ se u traku koja vodi iz pravca Jošanice i proletio, tj. probio one table i prepreke koje su postavljene da ne možeš ići pravo.
Better Man wrote:Jutros na autoputu lik s kombijem nije na vrijeme usporio na djelu gdje počinju radovi i prebacuješ se u traku koja vodi iz pravca Jošanice i proletio, tj. probio one table i prepreke koje su postavljene da ne možeš ići pravo.
Vidio sam i ja onu dvojicu kod predsjednistva. Samo se dotakli (Astra i Megane) i mjesto da sklonu auta, oni cekaju policiju. Zauzeli 2 trake. Malo nize, preko puta Vrazove, dvije patrole parkirane na trotoaru.
@Betterman
Taj sa kombijem nije mogao nevidjeti znakove, prije ce biti da je zaspao i produzio pravo. Ti dostavnjaci svaki dan spartaju autoputem, isto tako je nemoguce da je taj vozac prvi put prosao otkako su radovi u toku.
Taj sa kombijem možda je i mobitel... isto kao na ovom zadnjem snimku ovaj golf na 01:51 i na 02:00 što pomalo ispadne sa ceste pa se vrati... takođe vjerujem da je korištenje mobitela... da je pijan stalno bi krivudao...
kakaljin wrote:Evo upravo gledam tzv, sudar u titovoj ulici, i auta su se samo dotakla, nema stete ni na jednom, ali oni stoje i prave guzvu i cekaju policiju, umjesto da popune euro zapisnk i od osiguranja naplate ako ima stete a nema. Ali ne bolje je guzvu stvarati i nervirati ostale vozace koje zure na posao i rade. Da ova dvojica rade i da su u poslu ovo bi odmah zvrsili kao sto sam napisao jer rade i moraju na posao jer nema stete i auta se mogu kretati, ali izgleda da ne rade vec se samo vozaju pa mogu cekati evo skoro 45 minuta cekaju.
...ja bio fin i dobar, dogovor, sve korektno...i ispushim ko zadnji levat, jos ispadoh ja kriv a bio parkiran, i napade me verbalno kad sam donio predracun...steta 250KM...kod dobrog jarana, inace preko 500KM...i nikad vise...samo policija, pa kako kome...
To se fino naplati izlazak policijske patrole, uviđaj i sačinjavanje zapisnika, sve po tarifi (kao u nekim zemljama, bar kako sam čuo, kada se ustanovi da dolazak patrole nije bio neophodan).
Optimist wrote:Vidio sam i ja onu dvojicu kod predsjednistva. Samo se dotakli (Astra i Megane) i mjesto da sklonu auta, oni cekaju policiju. Zauzeli 2 trake. Malo nize, preko puta Vrazove, dvije patrole parkirane na trotoaru.
@Betterman
Taj sa kombijem nije mogao nevidjeti znakove, prije ce biti da je zaspao i produzio pravo. Ti dostavnjaci svaki dan spartaju autoputem, isto tako je nemoguce da je taj vozac prvi put prosao otkako su radovi u toku.
moji ljudi su pooooolicija i poso him je da se bavu tim problenom
To se fino naplati izlazak policijske patrole, uviđaj i sačinjavanje zapisnika, sve po tarifi (kao u nekim zemljama, bar kako sam čuo, kada se ustanovi da dolazak patrole nije bio neophodan).
I ja sam cuo, sada da li je tacno, ne znam. U Rimu ako bude ovakav sudar gdje nema povredjenih i auta se mogu pomjerati, ako policija izadje na uvidaj, kazna je obadvojici po 500 eura, radi stvaranja guzve i ometanja saobracaja.