mirzadelibasic wrote:
Ako je boldirano tvoj ozbiljniji argument zbog kojeg kritikuješ NS, onda se mani sizifovskog posla, jer ovi su i zlatni kakvih se ubleha svakodnevno nagledamo i načitamo.
Činjenice su da njih nema u vlasti, a kao opozicija djeluju u skladu sa svojim mogućnostima i izbornim kapacitetima.
Kod nas se zna kakav je rad opozicije i oni upravo rade ovo što ti radiš, ali opoziciju niko ništa ne pita jer im i nije bitna.
Tačno je da se tu nema šta kritikovati (sve u svemu).
Ovaj dio NS koji djeluje na nižim razinama vlasti je više nego solidan i po aktivnosti, i po odabiru tema od interesa za građane. Zbo toga su neuporedivi sa zastupnicima "velikih" stranaka (ovo je bila kritika, ali pozitivna). Ostalo mi je nejasno kako će građani shvatiti i saznati šta je NS radila za njih, ali to možemo drugi put.
Što se tiče čelništva... Slažem se da postoje razlike između NS i svih ostalih stranaka. Ogromne, pozitivne razlike u korist NS. Takođe je jasno da upravo zbog tih drugih ublehaša, ovaj Forum je kreativno privukao blizu 123.193 člana koji ih aktivno prate i kritikuju po 24 sata. Ja sam htio ostati ovdje da pratim rad NS i čelništva NS, ali se nisam nadao da ću im zbog moje izjave ugasiti temu.
Osjećam grižnju savjesti, hudnici se do te mjere traumirali da su prestali pisati, govoriti, odgovarati.. sve je stalo evo nekoliko dana.
Kakva je to javna, politička stranka koja nije spremna diskutovati o svom djelovanju?
Svi argumenti se svode na to - gdje si našO njih, oni su mali i puno su bolji od drugih stranaka.
I tačno je da su puno bolji od bilo koje druge stranke (ako sudimo po djelovanju zastupnika NS na nižim razinama vlasti).
Ipak ostaje nejasno nekoliko pitanja....
Zašto se tako trude da ostanu mali...?
Zašto se ne koristi NS potencijal čistog političkog djelovanja (politike čistih ruku)?
Zašto izjavama opšteg karaktera oponašaju stranke koje na izborima ne pobjeđuju na osnovu izjava, već na pedeset drugih načina?
Zašto se petljaju u javno-političke teme gdje ne mogu doprijenijeti ni po kojem osnovu...?
Ima toga još...
Vidjećemo da li će biti sagovornika... i hrabrosti.