Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Hrulj

#23501 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

blabla11bg wrote:
EminaSA wrote:Ama pustite djevojku na miru ljudi, sta vam je? Ima svoje misljenje i neka, nije mi jasno zasto moderatori dopuste da se tema pretvori u hajku na vivace...a oni koji misle da je ona ta koja je stvorila negativnu sliku koju imamo o Srbiji...LOL!
Naravno da ima svoje misljenje. Smesna je, dodje ovde i pusta najgore vesti sto moze da nadje iz Srbije, preuvelicane/ispljuje lepo Srbiju(citao sam njene komentare, kao oko mene svi tako razmisljaju(primitivno) neverovatno sta je pricala likusa. Ja sam tolerantan takodje, ali ne mozemo da gradimo neko poverenje, kada ona ovde umesto da stavlja lepe vesti iz Srbije, dodje i raduje se da Bosnjacima pokaze kako eto Srbija bi ih poklala, svi su cetnici, i nista ne dobijemo. Ima svega u Srbiji, ali sta je ona konkretno uradila osim sto je zakljucila da je posebna i da oko nje(u Beogradu) vecina razmislja drugacije i fasisticki. Totalno neverovatno misljenje. Kako ljudi razmisljaju u Beogradu isto razmisljaju u i u Sarajevu/Podgorici ili drugim gradovima u regionu. Ima i fasizma i preteranog liberalizma i sredine i normalnog razmisljanja. Ali ona zeli da nam predstavi Srbiju na neki svoj nacin, zato sam se i registrovao jer zivim u istom gradu i vidim kako otvoreno izmislja gluposti iz nepoznatih razloga! :? Beograd je cak najliberalniji po tom pitanju jer istina nije napadnut od strane Bosnjaka/Hrvata i nije bio ugrozen od komsija i dalje nije ugrozen, dok mi je za Sarajevo mnogo stvari i opravdano iako je svuda isto. Ali me jednostavno nervira sto dize tenzije i verovatno namerno prica gluposti da sto vise ocrni Srbiju. Ovako je dobra osoba verovatno, ali nije autosovinizam za dzabe sklepan u SRB i na ovom podneblju. Ne mislim da je ona stvorila negativnu sliku o Srbiji iz pravca Bosne, ali nije u redu da tu sliku dodatno pogorsava i povrh svega jos ubacuje i neistine.

Zasto se stalno sarajevo/Bosna/Bosnjaci/ trpa kao mrzioci na rangu ostalih?
Da li su srbi nacionalisti ? Da. Da li je njihov nacionalizam jaci nego kod Bosnjaka? Da.
I sta trebamo raspravljati :) ?
Na jednoj konferenciji kojoj sam prisustvovao Srbi nisu htjeli sjesti za isti sto sa Kosovarima, a kada su im Kosovari rekli da treba da prihvate nezavisnost Kosova umalo tuca nije izbila.
Kad se toga rijesite biti ce sve ravno do mora :)
Last edited by Hrulj on 11/06/2013 18:56, edited 1 time in total.
lazni liberal

#23502 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

blabla11bg wrote:
EminaSA wrote:Ama pustite djevojku na miru ljudi, sta vam je? Ima svoje misljenje i neka, nije mi jasno zasto moderatori dopuste da se tema pretvori u hajku na vivace...a oni koji misle da je ona ta koja je stvorila negativnu sliku koju imamo o Srbiji...LOL!
Naravno da ima svoje misljenje. Smesna je, dodje ovde i pusta najgore vesti sto moze da nadje iz Srbije, preuvelicane/ispljuje lepo Srbiju(citao sam njene komentare, kao oko mene svi tako razmisljaju(primitivno) neverovatno sta je pricala likusa. Ja sam tolerantan takodje, ali ne mozemo da gradimo neko poverenje, kada ona ovde umesto da stavlja lepe vesti iz Srbije, dodje i raduje se da Bosnjacima pokaze kako eto Srbija bi ih poklala, svi su cetnici, i nista ne dobijemo. Ima svega u Srbiji, ali sta je ona konkretno uradila osim sto je zakljucila da je posebna i da oko nje(u Beogradu) vecina razmislja drugacije i fasisticki. Totalno neverovatno misljenje. Kako ljudi razmisljaju u Beogradu isto razmisljaju u i u Sarajevu/Podgorici ili drugim gradovima u regionu. Ima i fasizma i preteranog liberalizma i sredine i normalnog razmisljanja. Ali ona zeli da nam predstavi Srbiju na neki svoj nacin, zato sam se i registrovao jer zivim u istom gradu i vidim kako otvoreno izmislja gluposti iz nepoznatih razloga! :? Beograd je cak najliberalniji po tom pitanju jer istina nije napadnut od strane Bosnjaka/Hrvata i nije bio ugrozen od komsija i dalje nije ugrozen, dok mi je za Sarajevo mnogo stvari i opravdano iako je svuda isto. Ali me jednostavno nervira sto dize tenzije i verovatno namerno prica gluposti da sto vise ocrni Srbiju. Ovako je dobra osoba verovatno, ali nije autosovinizam za dzabe sklepan u SRB i na ovom podneblju. Ne mislim da je ona stvorila negativnu sliku o Srbiji iz pravca Bosne, ali nije u redu da tu sliku dodatno pogorsava i povrh svega jos ubacuje i neistine.
Sve sto je ispricala je apsolutno tacno i odgovara stvarnom stanju u Srbiji.
EminaSA

#23503 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by EminaSA »

blabla11bg wrote:
Ona predstavlja Srbiju onako kako je ona dozivljava (onako kako je dozivljava i veliki broj Bosnjaka). To sto se tebi ne svidja njeno misljenje ne znaci da laze i da nema pravo da ga iznese.
vivace

#23504 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

poslednja vest- onaj moj komsija koji je nacionalista hoce preko mog kompa da se spoji sa drugima koji vole srbiju...poljacima,cesima i td...i hoce da od neke prostorije preko puta americke ambasade naprave kafic koji ce se zvati heroj ratko mladic i bice slika ratka mladica koja ce da svetli kao zmigavac prema americkoj ambasadi. :lol:
tip lepo pravi rucak,ali mu je prica zestoka. i ovako je vrlo ljubazan,dobar,hoce da ucini, ali mu je politika katastrofa. :lol:
vivace

#23505 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

ja ne znam da li ima toliko mnogo nacionalista ili ja imam srecu da samo na njih nalecem u okolini. i ovde gde zivim isto su nacionalisti...mrzi ameriku, a dete mu je u americi. cudan odnos. amerika je detetova druga zemlja. kako moze da mrzi to...nije mi jasno. a mrzi. zato je on dobar drug s mojim komsijom. sad je meni jasna ta tajna veza... :lol:
a nije mi jasno ni to sto su obojica visoko obrazovani..komsija zna engleski i nemacki i inteligentan je samo se pitam kako je to moguce,a njegov drug sto mrzi ameriku zna engleski..obojica imaju fakultete. i ja imam fakultet...samo mi nije jasno kako to oni funkcionisu sa rezonom pecinskim, a inteligentni obojica ,normalni po svim pravilima izuzev kad se uhvate srbije i ratka mladica i ostalih. tu su definitivno retardirani... nacionalizam je vrsta slepila ,pa su valjda zato zastranili skroz.zastrasujuce. pre neki dan mi je rekao komsija ,sta siptari nece u srbiju,ne moraju, sve to treba preko prokletija, a srbija da ostane nama-kosovo je nase. i stalno paranoidno tumaci vesti iz belog sveta. omiljena recenica mu je eto,tako se to radi-to kad provali neko zamesetaljstvo kao protiv srbije. :? :-)

a vama hvala sto me branite. stvarno su preterali. radosni je vec imao pretnju banom zbog takvog odnosa prema meni. zoom je morao citave strane da brise. ovi sad opipavaju puls novog moderatora...
Hrulj

#23506 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

vivace wrote:ja ne znam da li ima toliko mnogo nacionalista ili ja imam srecu da samo na njih nalecem u okolini. i ovde gde zivim isto su nacionalisti...mrzi ameriku, a dete mu je u americi. cudan odnos. amerika je detetova druga zemlja. kako moze da mrzi to...nije mi jasno. a mrzi. zato je on dobar drug s mojim komsijom. sad je meni jasna ta tajna veza... :lol:
a nije mi jasno ni to sto su obojica visoko obrazovani..komsija zna engleski i nemacki i inteligentan je samo se pitam kako je to moguce,a njegov drug sto mrzi ameriku zna engleski..obojica imaju fakultete. i ja imam fakultet...samo mi nije jasno kako to oni funkcionisu sa rezonom pecinskim, a inteligentni obojica ,normalni po svim pravilima izuzev kad se uhvate srbije i ratka mladica i ostalih. tu su definitivno retardirani... nacionalizam je vrsta slepila ,pa su valjda zato zastranili skroz.zastrasujuce. pre neki dan mi je rekao komsija ,sta siptari nece u srbiju,ne moraju, sve to treba preko prokletija, a srbija da ostane nama-kosovo je nase. i stalno paranoidno tumaci vesti iz belog sveta. omiljena recenica mu je eto,tako se to radi-to kad provali neko zamesetaljstvo kao protiv srbije. :? :-)

a vama hvala sto me branite. stvarno su preterali. radosni je vec imao pretnju banom zbog takvog odnosa prema meni. zoom je morao citave strane da brise. ovi sad opipavaju puls novog moderatora...

Reci komsiji da se ni Bosanskim srbima ne svidja Bosna, trebaju li i oni ici :D
Ja sve sto sam sreo su nacionalisti bili. Radio sam par projekata za americku ambasadu sa njima i sa ostalim sa Balkana i Srbi su se ponosili nacionalizmom. E sad to mi ne smeta toliko koliko mi smeta manjak cinjenicnog znanja.
CSKA

#23507 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

radostan dan wrote:
CSKA wrote:Uf dobro pa joj ne analiziraju genetiku,koliko ima turske krvi u sebi,koliko taman ten ima...ijao koliko tu tek materijala ima,moglo bi se cjelu noc pisati,pa bi onda ujutru moderator morao da brise vasa spamovanja.

Evo stare vijesti iz Srbije,umro Bata Kan Kan,raspasce se Vojvodina,ali F.K..
ako sam dobro primjetio na jednoj drugoj temi, za genetiku je zadužena upravo ova što piše iznad tebe, ja pišem o nečem drugom, o čemu posjedujem svjedodžbu... :mrgreen:
dakle dragi cska, naravno da znam za vijest, no ne htjedoh je ja postavljati, zato što zadire u moju intimu, puče mi zadnja veza da napravim return u novi sad :mrgreen: i popijemo jedan espreso natenane ti i ja. ženin đakro.

Ma znam kolega 003,malo sam se zezao,kako ne moze analiza jedinke,a moze generalizacija neke skupine.

Nemoj da te starost pita gdje ti je bila mladost,pa da ne dodjes u NS i da gledas studentske ljepote i na miru cejfis kafu :D

Btw,ova tema ce definitivno biti podeljena na prije i poslije vivace :D
vivace

#23508 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

Hrulj wrote:
vivace wrote:ja ne znam da li ima toliko mnogo nacionalista ili ja imam srecu da samo na njih nalecem u okolini. i ovde gde zivim isto su nacionalisti...mrzi ameriku, a dete mu je u americi. cudan odnos. amerika je detetova druga zemlja. kako moze da mrzi to...nije mi jasno. a mrzi. zato je on dobar drug s mojim komsijom. sad je meni jasna ta tajna veza... :lol:

Ja sve sto sam sreo su nacionalisti bili. Radio sam par projekata za americku ambasadu sa njima i sa ostalim sa Balkana i Srbi su se ponosili nacionalizmom. E sad to mi ne smeta toliko koliko mi smeta manjak cinjenicnog znanja.
cinjenicno stanje u vezi projekta ili u vezi nacionalizma?
Hrulj

#23509 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

vivace wrote:
Hrulj wrote:

cinjenicno stanje u vezi projekta ili u vezi nacionalizma?

U vezi nacionalizma
Hrulj

#23510 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

sherbett wrote:ničija zemlja, tj. država nije savršena, 100 ljudi, 200 čudi..ali i ti vivace nekad pretjeruješ. nije moguće da je sve tako crno u Srbiji. Ja sam se uvjerila u srpski nacionalizam, na vlastitoj koži, ali znam i ljude koji razmišljaju objektivno i normalno, liberalno, al ne baš u ekstreme kao ti ponekad. Sve je to super, al kako predstavljaš svoju zemlju, predstavljaš i sebe...i kod nas ima sranja koliko hoćeš, i nacionalista koji nemaju veze sa pameti, ali kako ja nisam takva, nemam šta ni da pričam o takvima, jer u suštini ja ih ne poznam nit razumijem dovoljno da bih o njima pričala, iz razloga što ne prakticiram i ne dijelim njihova stajališta, a i nisam ograničena na njih.
Izvini Serbet ali postoji prica koja se prica pred svima i prica koja se prica iza zatvorenih vrata.
To sam mislio da smo 92-e naucili.
I bez uvrede, nemamo mi ni N od nacionalizma :)
славянин

#23511 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Hrulj wrote:
sherbett wrote:ničija zemlja, tj. država nije savršena, 100 ljudi, 200 čudi..ali i ti vivace nekad pretjeruješ. nije moguće da je sve tako crno u Srbiji. Ja sam se uvjerila u srpski nacionalizam, na vlastitoj koži, ali znam i ljude koji razmišljaju objektivno i normalno, liberalno, al ne baš u ekstreme kao ti ponekad. Sve je to super, al kako predstavljaš svoju zemlju, predstavljaš i sebe...i kod nas ima sranja koliko hoćeš, i nacionalista koji nemaju veze sa pameti, ali kako ja nisam takva, nemam šta ni da pričam o takvima, jer u suštini ja ih ne poznam nit razumijem dovoljno da bih o njima pričala, iz razloga što ne prakticiram i ne dijelim njihova stajališta, a i nisam ograničena na njih.
Izvini Serbet ali postoji prica koja se prica pred svima i prica koja se prica iza zatvorenih vrata.
Rece onaj koji napomenu da je Sandzak dio Bosne.
Hrulj

#23512 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote:
Rece onaj koji napomenu da je Sandzak dio Bosne.
Koliko ima ljudi slicnih meni? A koliko Komunista i SDA-ovaca?
Uzalud vam trud sviraci :)
Nacionalizam je u mom slucaju Bosna iznad svega. Da ga imamo samo trun u politicarima ne bi krali kao sto kradu.

I bez uvrede :)

Image
Creasy

#23513 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Ljudi ovde generalno imaju pogresno misljenje o Srbiji i njenim građanima. Stvaraju sliku o njima na osnovu izjava politicara, nacionalistih ispada navijaca, zlocina pojedinaca iz proteklog rata... Veci su nacionalisti u Sarajevu, nego oni tamo, a ova Vivace moze pricati sta hoce. Samo se pitam da li je njena dijagnoza poltronizam ili nesto drugo...
lazni liberal

#23514 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

Creasy wrote:Ljudi ovde generalno imaju pogresno misljenje o Srbiji i njenim građanima. Stvaraju sliku o njima na osnovu izjava politicara, nacionalistih ispada navijaca, zlocina pojedinaca iz proteklog rata... Veci su nacionalisti u Sarajevu, nego oni tamo, a ova Vivace moze pricati sta hoce. Samo se pitam da li je njena dijagnoza poltronizam ili nesto drugo...
:lol: :lol: :lol: :lol: Koja glupost . Ljudi iz dijelova Bosne gdje su najvise nacionalisticki nastrojeni su tolerantniji od ljudi iz dijelova Srbije gdje ima najmanje nacionalista .
Last edited by lazni liberal on 11/06/2013 20:12, edited 2 times in total.
Hrulj

#23515 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Creasy wrote:Ljudi ovde generalno imaju pogresno misljenje o Srbiji i njenim građanima. Stvaraju sliku o njima na osnovu izjava politicara, nacionalistih ispada navijaca, zlocina pojedinaca iz proteklog rata... Veci su nacionalisti u Sarajevu, nego oni tamo, a ova Vivace moze pricati sta hoce. Samo se pitam da li je njena dijagnoza poltronizam ili nesto drugo...
Ja svoju stvaram na osnovu poznanstava jer radim sa njima u okruzenju koje nama svima dozvoljava i potice nas da otvoreno razgovaramo. I nacionalisti su. Otidji u Beograd i udji u raspravu oko toga tko su Bosnjaci - da li poseban narod il poturice i svadjati ce se. Udji u tu raspravu u Sarajevu i rijetko koga ce to zanimati. Kao i za pitanje vojvodine i sandzaka i heroja prosloga rata itd itd itd... Bez uvrede :)
славянин

#23516 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Hrulj wrote:
Nacionalizam je u mom slucaju Bosna iznad svega. Da ga imamo samo trun u politicarima ne bi krali kao sto kradu.

Image
Ajde dobro - ali sta sa ovom kartom onda ?
Image

ili ovom mozda ?
Image
Creasy

#23517 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Nemam ja potrebe da idem tamo i raspravljam s njima o tome. Ja sam zivio tamo i dobro znam kakvi su. Oni nemaju pojma ko su Bosnjaci, a generalno o ratu u BiH i Sarajevu malo znaju. Znam samo da vole reprezentaciju BiH, dok narod u Sarajevu mrzi reprezentaciju Srbije. Trebamo li dalje o tome polemisati? :roll:
Creasy

#23518 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

lazni liberal wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: Koja glupost . Ljudi iz dijelova Bosne gdje su najvise nacionalisticki nastrojeni su tolerantniji od ljudi iz dijelova Srbije gdje ima najmanje nacionalista .

Ti pojma nemas. Ne znam samo na osnovu cega donosis takve zakljucke. :roll:
Hrulj

#23519 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote:

Image
Ajde dobro - ali sta sa ovom kartom onda ?
Image

ili ovom mozda ?
Image
Lijepa karta franacke provincije Croatie :D
Deder je odzumaj :D
Franci cine cuda hahah. Bas vala ko madjari XD
Hrulj

#23520 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Creasy wrote:Nemam ja potrebe da idem tamo i raspravljam s njima o tome. Ja sam zivio tamo i dobro znam kakvi su. Oni nemaju pojma ko su Bosnjaci, a generalno o ratu u BiH i Sarajevu malo znaju. Znam samo da vole reprezentaciju BiH, dok narod u Sarajevu mrzi reprezentaciju Srbije. Trebamo li dalje o tome polemisati? :roll:

Tko mrzi reprezentaciju Srbije? Nitko je ne mrzi. Mrze doduse poruke navijaca sa susreta nasih reprezentacija tipa Noz zica srebrenica na svim susretima da prostis. Ja jos nisam vidio Noz Kolac Jasenovac da viju navijaci Bosne...
Tako da ces i to da prostis :)
Hrulj

#23521 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Mali edit, karta NDH :)
Al tu je to negdje haha :D
Hrulj

#23522 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

sherbett wrote:
Hrulj wrote:
izvini ti..ja sam iz RH, i iz tog ugla komentiram... :roll:
Tek dosao, ne znam vas bas sve :)
Polako :)
Slobodno ti iz svoga ugla nemoj se sada ljutitit :kiss:
Creasy

#23523 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Hrulj wrote:
Creasy wrote:Nemam ja potrebe da idem tamo i raspravljam s njima o tome. Ja sam zivio tamo i dobro znam kakvi su. Oni nemaju pojma ko su Bosnjaci, a generalno o ratu u BiH i Sarajevu malo znaju. Znam samo da vole reprezentaciju BiH, dok narod u Sarajevu mrzi reprezentaciju Srbije. Trebamo li dalje o tome polemisati? :roll:

Tko mrzi reprezentaciju Srbije? Nitko je ne mrzi. Mrze doduse poruke navijaca sa susreta nasih reprezentacija tipa Noz zica srebrenica na svim susretima da prostis. Ja jos nisam vidio Noz Kolac Jasenovac da viju navijaci Bosne...
Tako da ces i to da prostis :)

Ajde stavi anketu na ovom forumu, pa ces vidjeti kako je ne mrze. :roll: I kao sto rekoh, na osnovu navijackih ispada donosis sliku o cijelom jednom narodu. Ali pazi, ja te potpuno razumijem. Nakon silnih srpskih zlocina i stradanja muslimanskog naroda, ja mogu da razumijem odakle ta mrznja prema svemu sto je srpsko i 20 godina nakon rata. Ne cudim se, jer da su kojim slucajem strane bile obrnute, mozda bih ja bio i gori. Dakle, razumijem zasto raja u SA mrzi Srbiju i njene građane, ali ne mogu da se slozim sa njihovim tvrdanjama da su tamo sve nacionalisti, jer to jednostavno nije tacno.
Towelie

#23524 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Towelie »

Ja zivim u Srbiji, tacnije u Novom Pazaru, i mogu reci da pre svega nije situacija tako crna kako se cini. Nacionalista naravno da ima, ali nikako ne procentualno vise nego u bilo kojoj drugoj zemlji na Balkanu.
Bodkin

#23525 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

:thumbup: inace ti je klix ( nekada sa-x) znacio kao dosta napredno i liberalno okupljaliste. danas je to otpad u odnosu na nekadasnji forum :)
generalno je odlika balkanaca da tudje gov** uvijek vise smrdi i da su oni anamo uvijek gori :) a vivace je 50% trol. ostalih 50% attention seeker. nemam drugog objasnjenja za osobu koja se toliko moze slagati sa ljudima koji napisu da je cijeli njen narod zlocinacki i da joj drzavu trebaju podijeliti :D koliko god ja pisao o lose o bih, ne bih dao da dodje stranac i da pljuje po njoj :) isto je i o rodnom gradu itd.
Post Reply