Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
ultima_palabra

#23501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote: 19/03/2024 19:38
dječak sa šibicama wrote: 19/03/2024 19:31 Ne drzite me za rijec vjv ima upucenijih ali ja mislim da je sunovrat odnosno spajanje rudnika sa EP poceo u mandatu Jerlagica.

Svakako je to samo dio manjka, i ptice na grani znaju da je SDA grabila sa racuna Telekoma i EP.
vrlo moguće...evo nađoh tekst od 13.5.2009.
Skupština dionicara "Elektroprivrede BiH" usvojila je juce odluku o preuzimanju udjela Federacije BiH u sedam rudnika uglja u tom entitetu cime su stvoreni uslovi za formiranje zajednickog konceraa ove kompanije i rudnika. Besim Halilovic, izvršni direktor za ekonomske poslove u "Elektroprivredi BiH", rekao je da nakon usvajanja ove odluke preostaje registracija koncerna, što bi moglo da bude okoncano do kraja juna. Time ce biti završeno spajanje rudnika i žElektroprivrede BiHž", rekao je Halilo .....
e sad da me jebeš...nemam pojma ni ko je tada vlado :?

ko je bio premijer FBiH i ko u koaliciji?

ps

2021. su pokušali pokrenuti neku reorganizaciju...valjda skontali da ovo ne šljaka nikako, posebno jer su rudnike na lokalu koristili za masovna uhljebljavanja
SDA/SBiH - Brankovic.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote: 19/03/2024 19:57
JoseMujica wrote: 19/03/2024 19:38
dječak sa šibicama wrote: 19/03/2024 19:31 Ne drzite me za rijec vjv ima upucenijih ali ja mislim da je sunovrat odnosno spajanje rudnika sa EP poceo u mandatu Jerlagica.

Svakako je to samo dio manjka, i ptice na grani znaju da je SDA grabila sa racuna Telekoma i EP.
vrlo moguće...evo nađoh tekst od 13.5.2009.
Skupština dionicara "Elektroprivrede BiH" usvojila je juce odluku o preuzimanju udjela Federacije BiH u sedam rudnika uglja u tom entitetu cime su stvoreni uslovi za formiranje zajednickog konceraa ove kompanije i rudnika. Besim Halilovic, izvršni direktor za ekonomske poslove u "Elektroprivredi BiH", rekao je da nakon usvajanja ove odluke preostaje registracija koncerna, što bi moglo da bude okoncano do kraja juna. Time ce biti završeno spajanje rudnika i žElektroprivrede BiHž", rekao je Halilo .....
e sad da me jebeš...nemam pojma ni ko je tada vlado :?

ko je bio premijer FBiH i ko u koaliciji?

ps

2021. su pokušali pokrenuti neku reorganizaciju...valjda skontali da ovo ne šljaka nikako, posebno jer su rudnike na lokalu koristili za masovna uhljebljavanja
SDA/SBiH - Brankovic.
opa znači sve po zakonu :-)

mislim da je ubo @dječak sa šibicama da je direktor onda bio Jerlagić

kakav je to skup genijalaca bio Lepi Nečko i ovaj livanjski uhljup :-) dobro je Elektroprivreda izgurala i do sad
Casual's

#23503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Casual's »

EP je sjebala rudnike, a ne obratno. Rudnici su tonu EP prodavali po 40 KM dok je ona na slobodnom trzistu isla i po 200 KM.
ultima_palabra

#23504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ultima_palabra »

Fadil Novalic je seoska varalica iz udzbenika. Ko misli da je taj u zivotu uradio nesto sto nije za vlastiti dzep ili dzep stranke, taj je debelo naivan ili je bot.
mishic

#23505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

"Milorad Dodik je zajedno sa Sulejmanom Tihićem i Draganom Čovićem potpisao Prudski sporazum 26.1.2009. godina u Banjaluci u kojem je rekao da "imovina koja je predmet zakona o državnoj imovini BiH jeste imovina BiH koja će se shodno sporazumu koji je sastavni dio zakona, podijeliti između institucija BiH, entiteta i Brčko distrikta, gradova i opština". Sada govori drugačije, rekla je Aleksandra Pandurević, članica Predsjedništva SDS-a gostujući večeras u programu N1. "
upitan

#23506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

Gle ovo...
Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) planira zanoviti otplate trezorskih zapisa u iznosu do 360 miliona KM i prikupiti 740 miliona KM iz domaćih i vanjskih izvora.
Dakle, kada je Fadil Novalić odlazio s pozicije premijera Federacije BiH, ostavio je budžet u suficitu od 478 miliona maraka, dakle, viška skoro pola milijarde maraka. U ovom trenutku ne znamo koliki je budžetski deficit Federacije BiH, ali MMF nam je rako da su potrebe za zaduživanjem ovog entiteta u ovoj godini 1,1 milijardu maraka. Ako je to plan zaduživanja, onda to znači da toliko novca fali u budžetu. Vlada Federacije BiH je potrošila onaj višak od pola milijarde maraka koje je ostavila Novalićeva Vlada i još traži da se zaduži za 1,1 milijardu maraka.

I ono sto je problem,rashodnu stranu ne prikazuju.
Ovo je copy-paste,prvog Nerminovog mandata.
Styling

#23507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

upitan wrote: 20/03/2024 14:56 Gle ovo...
Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) planira zanoviti otplate trezorskih zapisa u iznosu do 360 miliona KM i prikupiti 740 miliona KM iz domaćih i vanjskih izvora.
Dakle, kada je Fadil Novalić odlazio s pozicije premijera Federacije BiH, ostavio je budžet u suficitu od 478 miliona maraka, dakle, viška skoro pola milijarde maraka. U ovom trenutku ne znamo koliki je budžetski deficit Federacije BiH, ali MMF nam je rako da su potrebe za zaduživanjem ovog entiteta u ovoj godini 1,1 milijardu maraka. Ako je to plan zaduživanja, onda to znači da toliko novca fali u budžetu. Vlada Federacije BiH je potrošila onaj višak od pola milijarde maraka koje je ostavila Novalićeva Vlada i još traži da se zaduži za 1,1 milijardu maraka.

Ove godine pristize jedna od najvecih rata vanjskog duga koja se mora otplatiti.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/planir ... m/2841029/
JovicSA

#23508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JovicSA »

Taj novac na računu koji je ostao nije bio višak već je bio uplaniran, barem koliko ja znam. Dakle viška ni tada nije bilo, Fadil baca bombe, i ja bih da sam na njegovom mjestu sebe kovao u zvijezde.
Last edited by JovicSA on 20/03/2024 15:21, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#23509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ultima_palabra »

SDFA bot alert
mk075

#23510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mk075 »

Moj poznanik radi u jednoj inostranoj firmi, koja se nalazi u TK , ne bih detalje. I tu je vec 10 godina, firma je odlicna uslovi super, jest da se radi mnogo ali relativno su dobro plaćeni i imaju uslove za rad. Zadnjih mjeseci firma ima problem sa nabavkom materijala, i manjkom posla, i u narednimm mjesecima se ocekuje jos manje posla. Kada su radnici pitali sta se desava, dobili su odgovor " usporavamo rad jer je povecan rizik od rata ".

Trebamo li se svi mi u BiH plasiti, sta li kriju od nas ? Ili su to neke teorije zavjere
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

jha mislim da je vijek svake kompanije u skladu sa statistikama
a kod nas je rat uzima kao opravdanje za sve
od 2008. slusamo price o ratu i raspadu
Haris.ba

#23512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

mk075 wrote: 20/03/2024 15:23 Trebamo li se svi mi u BiH plasiti, sta li kriju od nas ? Ili su to neke teorije zavjere
Samo uprati gdje su djeca diplomata, bogatasa i velikih krimosa.

Kada ona dignu sidro, onda se zabrini.
dječak sa šibicama

#23513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

mk075 wrote: 20/03/2024 15:23 Moj poznanik radi u jednoj inostranoj firmi, koja se nalazi u TK , ne bih detalje. I tu je vec 10 godina, firma je odlicna uslovi super, jest da se radi mnogo ali relativno su dobro plaćeni i imaju uslove za rad. Zadnjih mjeseci firma ima problem sa nabavkom materijala, i manjkom posla, i u narednimm mjesecima se ocekuje jos manje posla. Kada su radnici pitali sta se desava, dobili su odgovor " usporavamo rad jer je povecan rizik od rata ".

Trebamo li se svi mi u BiH plasiti, sta li kriju od nas ? Ili su to neke teorije zavjere
Ima smisla, jedino sto je kod nas stanje rizika od rata već 25 godina
vee-jay

#23514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

Fadil Novalic nek se goni u tri PM i nek trune u zatvoru citav zivot aBd.
A njegovi botovi nek' cviiiiiiiiiilllllleeeeeeeeeeeee koliko hoce -- ta gnjida od covjeka se nikad nece vratiti, koliko god oni lagali i koliko god se trudili da spinuju glupostima.

Sve i jedna osoba koja je prosla prva tri semestra ekonomije veoma dobro zna citati izmedju redova.
Ostalima: zabavaljajte se mastrubirajuci na ovom forumu uz nadu da ce ovdje proliveni SDFA spin imalo utjecati na icije misljenje.
JovicSA

#23515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JovicSA »

mk075 wrote: 20/03/2024 15:23 Moj poznanik radi u jednoj inostranoj firmi, koja se nalazi u TK , ne bih detalje. I tu je vec 10 godina, firma je odlicna uslovi super, jest da se radi mnogo ali relativno su dobro plaćeni i imaju uslove za rad. Zadnjih mjeseci firma ima problem sa nabavkom materijala, i manjkom posla, i u narednimm mjesecima se ocekuje jos manje posla. Kada su radnici pitali sta se desava, dobili su odgovor " usporavamo rad jer je povecan rizik od rata ".

Pa to je više-manje poznato i ne treba se čuditi. Napad Rusije na Ukrajinu je trebao biti prijelomna tačka i za BiH i samo zahvaljujući opstanku Ukrajine kod nas još nije puklo a trebalo je tada. Sa druge strane uprati izjave NATO dužnosnika, osoba u vojnim krugovima EU svi govore da se treba spremati na najgore a za BiH je već poznato da nam prijeti neposredna opasnost od izbijanja sukoba i vjerovatno svi pokazatelji idu ka tome da Rusi pomoću svojih pristalica spremaju eksalaciju u BiH i/ili na Kosovu. Na osobnom nivou možeš jedino ako imaš nešto love prebaciti u Euro ili Dolare da imaš "zlu ne trebalo" da možeš kako tako progurati taj prvi udarni period. Volio bih da je drugačije ali iskustvo 1992. godine mi govori da ne treba živjeti u zabludi da će nas neko braniti jer bi nas to ponovo skupo koštalo.
vee-jay

#23516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

99% foruma se smijalo kad je Ivo Komsic to obznanio
dječak sa šibicama

#23517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Ne bi, Srbija nije Rusija i Srbija nema tu moc da napadne Kosovo recimo, da udje u sukob sa NATO paktom, Srbija je kurko u odnosu na Rusiju.

Ovdje ne moze puci u smislu otvorenog rata, osim ako NATO podvije rep a koliko je to realno, eto sami zakljucite. Da NATO pobjegne sa Kosova jer strasna Srbija krece u napad. Nigdje veze.

Da Vucic smije, vec bi odavno pokrenuo rat, on digne vojsku provozaju se do granice i curik u kasarne. I onda naredi Srbima u Mitrovici da stave kosovke tablice. Nije budala da mu opet drzavu bombarduju. A njih bi jer kako rekoh, nije on Rusija, cime bi on prijetio zapadu, Zadrugom?

Dodik je ista prica, taj se otcjepljuje vec 15 godina najmanje, godisnje bar tri puta. Sto se ne otcijepi, bas me zanima.
giannibelif

#23518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by giannibelif »

Trajao bi rat 48 sati i NATO baza bi se formirala na aerodromu Niš.
Trappist

#23519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Trappist »

JovicSA wrote: 20/03/2024 15:54

Pa to je više-manje poznato i ne treba se čuditi. Napad Rusije na Ukrajinu je trebao biti prijelomna tačka i za BiH i samo zahvaljujući opstanku Ukrajine kod nas još nije puklo a trebalo je tada. Sa druge strane uprati izjave NATO dužnosnika, osoba u vojnim krugovima EU svi govore da se treba spremati na najgore a za BiH je već poznato da nam prijeti neposredna opasnost od izbijanja sukoba i vjerovatno svi pokazatelji idu ka tome da Rusi pomoću svojih pristalica spremaju eksalaciju u BiH i/ili na Kosovu. Na osobnom nivou možeš jedino ako imaš nešto love prebaciti u Euro ili Dolare da imaš "zlu ne trebalo" da možeš kako tako progurati taj prvi udarni period. Volio bih da je drugačije ali iskustvo 1992. godine mi govori da ne treba živjeti u zabludi da će nas neko braniti jer bi nas to ponovo skupo koštalo.
Cist primjer ptsp-a. Druze ohani, popricaj s nekim...
DonieBrasco

#23520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Primjeti se dobra nervoza kod Dodika i Covica, ne dobise nista a dadose mnogo.

Jos ce im na nos izaci ovo sa Ustavnim sudom, strancima, sto misle da ce rukovoditi pregovorima i da ce preko noci otjerati strance da mogu sovje hirove prosipati.

P.S. Gdje su nam zeleni kakvo je ovo zatisje. :lol:
dječak sa šibicama

#23521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Zapravo su dobili sta su htjeli, bosnjacki poslanici napustili Dom naroda, sljedeci put kad srpskim ili hrvatskim prahne da blokiraju, samo kazu pa i vi ste.

Ko da je moguce maknuti strane sudije, bice tu dok gazda kaze da ce biti.
JovicSA

#23522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JovicSA »

Trappist wrote: 20/03/2024 16:14

Moguće da ima i toga, no ostaju još uvijek ove izjave čelnika NATO-a i EU, moguće da su i oni bolesni od PTSP-a a samo Rusi i njihovi poslušnici zdravi k'o drijen. Ja ću se ipak voditi vlastitim iskustvom, intuicijom i analizom izjava i onoga što se radi na terenu.
tramvajtrojka

#23523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

JovicSA wrote: 20/03/2024 16:47
Trappist wrote: 20/03/2024 16:14

Moguće da ima i toga, no ostaju još uvijek ove izjave čelnika NATO-a i EU, moguće da su i oni bolesni od PTSP-a a samo Rusi i njihovi poslušnici zdravi k'o drijen. Ja ću ipak vlastitim iskustvom, intuicijom i analizom izjava i onoga što se radi na terenu.
al simptomaticno je da se svakih nekoliko mjeseci pojavi neki novi nick koji krene sa jednom te istom pricom o ratu, cuo on dobar prijatelj kozo mu rekao :zzzz: :zzzz: al bas svaki put ista stvar
JovicSA

#23524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JovicSA »

Znam, teško je provariti realnost no ja ne prizivam rat i ko ga želio dabogda mu bio u kući. Zanemarite moj post kao odgovor na konkretan primjer čovjeka iz Tuzle i njegove firme, ali pogledajte samo izjave zadnjih 6 mjeseci ili evo zadnji izvještaj CIA o Balkanu, *ebo mene i moje postove.
Hakiz

#23525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

https://balkans.aljazeera.net/teme/2024 ... ra-premalo

Šta taj SDA radi, to je nečuveno.
Locked