Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
pumica

#23501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

HM 2011 wrote:
pumica wrote:
HM 2011 wrote:
Daj koju.... nešto su se dogovorili - stanje je zvanično da ne može biti zvaničnije - u čemu je problem ?
Izjava Bakira nakon sastanka.
Veceras Lovrenovic dao komentar - nije on bio prisutan na tim sastancima. :lol:
Osmanovic veceras potvrdio sve sto je Reuf rekao u vezi dogovora na posljednjem sastanku.

I sve ti ovo znas ... i znas u cemu je problem osim ako si glup ili bezobrazan (ne tvrdim da jesi nego vjerujem da znas).

I znam - u jedinstvu je snaga.
Pa daj citiraj..... Dogovorili su se oko nečega - oko čega ? Komentar na dogovor je da i ptice na grani znaju za isti - koji je dogovor ?

ponavljam :

Primjena dogovora Informacije koje dolaze poslije susreta Bakira Izetbegovićaa i Dragana Čovića u Ljubljani idu u pravcu da se "nazire rješenje" u formiranju vlasti u FBiH, ali nisam stekao utisak da i Vi dijelite takav optimizam. Vaš kolega Emir Suljagić jučer je izrazio nadu da čelnici SDA i HDZ-a "ne prave račun bez krčmara". Dakle, ima li izgleda da uskoro dobijemo Vladu FBiH? -

Ima. Rješenje je primjena političkog dogovora koji je postignut između tri stranke koje bi trebale učestvovati u koaliciji na nivou FBiH. To što neko misli da taj dogovor važi samo dok se ne izađe iz sobe u kojoj je postignut, ima svoje posljedice.

Između koga je spor oko čega ? Jednostavno pitanje - jednostavan odgovor ?
Dragan Covic je rekao da cemo imati Vladu u ponedjeljak...a evo prosla i srijeda.
Samo neka predlozi Ostalog i imamo Vladu.
Da je to uradio u ponedjeljak, ne bi nas slagao.

Ali, ako Dragan kaze da se nazire rjesenje onda nema sumnje da ce tako i biti ... "uvjereni smo" svi :mrgreen:
HM 2011

#23502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pumica wrote:
HM 2011 wrote:
pumica wrote: Izjava Bakira nakon sastanka.
Veceras Lovrenovic dao komentar - nije on bio prisutan na tim sastancima. :lol:
Osmanovic veceras potvrdio sve sto je Reuf rekao u vezi dogovora na posljednjem sastanku.

I sve ti ovo znas ... i znas u cemu je problem osim ako si glup ili bezobrazan (ne tvrdim da jesi nego vjerujem da znas).

I znam - u jedinstvu je snaga.
Pa daj citiraj..... Dogovorili su se oko nečega - oko čega ? Komentar na dogovor je da i ptice na grani znaju za isti - koji je dogovor ?

ponavljam :

Primjena dogovora Informacije koje dolaze poslije susreta Bakira Izetbegovićaa i Dragana Čovića u Ljubljani idu u pravcu da se "nazire rješenje" u formiranju vlasti u FBiH, ali nisam stekao utisak da i Vi dijelite takav optimizam. Vaš kolega Emir Suljagić jučer je izrazio nadu da čelnici SDA i HDZ-a "ne prave račun bez krčmara". Dakle, ima li izgleda da uskoro dobijemo Vladu FBiH? -

Ima. Rješenje je primjena političkog dogovora koji je postignut između tri stranke koje bi trebale učestvovati u koaliciji na nivou FBiH. To što neko misli da taj dogovor važi samo dok se ne izađe iz sobe u kojoj je postignut, ima svoje posljedice.

Između koga je spor oko čega ? Jednostavno pitanje - jednostavan odgovor ?
Dragan Covic je rekao da cemo imati Vladu u ponedjeljak...a evo prosla i srijeda.
Samo neka predlozi Ostalog i imamo Vladu.
Da je to uradio u ponedjeljak, ne bi nas slagao.

Ali, ako Dragan kaze da se nazire rjesenje onda nema sumnje da ce tako i biti ... "uvjereni smo" svi :mrgreen:
Šta je problem konkretno - šta je ko dogovorio s kim ? Znamo da imamo reufa bošnjaka ? to je jedan..... koliko DF ima ministara u vladi i šta zahtjeva od koga ?
radostan dan

#23503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

nosara wrote:Preokreći se, sine.

Slabom sam te opremom na pogrešan put uputio. Pravda, jednakost, sloboda – krupne riječi zveckaju kao praporci na ludinoj kapi. Preokreći se, postani jedan od njih......
auhh, sunce ti .ebem...što ovo udara po čelu. :shock: i to univerzalno. primjenjivo za svako čelo, na svakom mjestu.
svaka čast autoru. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#23504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Iznenađujuće kvalitetan nastup gospodina Bajrovića u "Odgovorite Ljudima" na FTV-u. Vrlo se gospodski izdignuo iz mulja etno-nacionalnih naprđivanja kojima su sklone osobe kalibra onog HDZ-ovca Lovrinovića ili Prodanovića.

Ipak, činjenica je da su i DF i HDZ toliko dijametralno suprotnih stavova oko naizgled benignog pitanja ko će imenovati Srbina, uopše ne djeluje dobro. Sad je i HDZ prihvatio da će podržati Nikšićev budžet što ide u prilog mojoj tvrdnji da je Komšić ovdje odigrao za bivše drutšvo.
biske

#23505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

It_is_a_Leclerc wrote:Iznenađujuće kvalitetan nastup gospodina Bajrovića u "Odgovorite Ljudima" na FTV-u. Vrlo se gospodski izdignuo iz mulja etno-nacionalnih naprđivanja kojima su sklone osobe kalibra onog HDZ-ovca Lovrinovića ili Prodanovića.

Ipak, činjenica je da su i DF i HDZ toliko dijametralno suprotnih stavova oko naizgled benignog pitanja ko će imenovati Srbina, uopše ne djeluje dobro. Sad je i HDZ prihvatio da će podržati Nikšićev budžet što ide u prilog mojoj tvrdnji da je Komšić ovdje odigrao za bivše drutšvo.
Zar nije povucen taj prijedlog budzeta? Bila vijest 24.3. Telefonska sjednica vlade...
Edit: link
http://Www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /150324094
It_is_a_Leclerc

#23506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

biske wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Iznenađujuće kvalitetan nastup gospodina Bajrovića u "Odgovorite Ljudima" na FTV-u. Vrlo se gospodski izdignuo iz mulja etno-nacionalnih naprđivanja kojima su sklone osobe kalibra onog HDZ-ovca Lovrinovića ili Prodanovića.

Zar nije povucen taj prijedlog budzeta? Bila vijest 24.3. Telefonska sjednica vlade...
Povučen je prijedlog nacrta budžeta, i poslan prijedlog budžeta po hitnoj proceduri. Sjednica je u ponedjeljak i izglasati se mora. HDZ je najavio da će ipak glasati za to.
biske

#23507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

It_is_a_Leclerc wrote:
biske wrote:

Povučen je prijedlog nacrta budžeta, i poslan prijedlog budžeta po hitnoj proceduri. Sjednica je u ponedjeljak i izglasati se mora. HDZ je najavio da će ipak glasati za to.
Dragan je stvarno velemajstor ove igre (politikanstva). :lol:
lacrima

#23508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lacrima »

tvsabina wrote:
Innovation wrote:
tvsabina wrote:On je ministar kulture.
To znam, ali sta on onda ima sa ,
lacrima wrote:
Neka gospodin ministar vlasnik SolAzura pohapsi kriminalnu hobotnicu u SPUS-u i stane u kraj enormnom bogaćenju vječitih studenata braće Nurković na Studentskim pohodima i imaju moj glas.
Ama ništa. Osim što je jedan od ministara u istoj vladi koja može učiniti gore citirano.
Uticaji , drugarstva...politika je čudo....recimo da su oni veliki rivali u ovoj oblasti....a nisam sigurna sam da se pomenuti ministar prihvatio ministorvanja zbog - politike...
Bilo bi zanimljivo i da je zaštitnik pomenutih Nurkovića, prof. Škrijelj dobio funkciju na federalnom nivou o kojoj se govorilo pa da bude bitka. Sandžački lobi.
dustaban

#23509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

...
Ajde bogati Lekreche prestani vishe srat! Znamo ko si i sta si (dobio sam info na pp) i znamo koja ti je DF-zadaca ovdje. Tvoji postovi su odavno nebitni ali red je da ipak i ti povuces rucnu.
Koji jebeni dingospo, Bajrovic je dijete, nije toliko mlad koliko balavo izgleda i ponasa se. Nista opasnije od umisljenog djeteta za volanom!
Energetiku, plus industriju, plus rudarstvo dati ovom mladcu je isto ko sto je onomad onaj ruski pilot dao komande svojoj djeci da malo provozaju...

http://en.wikipedia.org/wiki/Aeroflot_Flight_593
Last edited by dustaban on 26/03/2015 15:50, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#23510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

dustaban wrote:
...
Ajde bogati Lekreche prestani vishe srat! Znamo svi ko si i sta si (dobio sam info na pp) i znamo koja ti je DF-zadaca ovdje. Tvoji postovi su meni odavno nebitni ali red je da ipak i ti povuces rucnu.
Koji jebeni dingospo, Bajrovic je dijete, nije toliko mlad koliko balavo izgleda i ponasa se. Nista opasnije od umisljenog djeteta za volanom!
Energetiku i industriju njemu dati je isto ko sto je onomad onaj ruski pilot dao komande svojoj djeci da malo provozaju...

http://en.wikipedia.org/wiki/Aeroflot_Flight_593
Drago mi je da se bavite samnom, ko sam, šta sam, šta radim. Imponuje mi. Nemalo.

Ostatak posta je tužan.
Totalno.
Naravno. Ignorišem.
Banksy

#23511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

dustaban wrote: Koji jebeni dingospo, Bajrovic je dijete, nije toliko mlad koliko balavo izgleda i ponasa se. Nista opasnije od umisljenog djeteta za volanom!
Energetiku, plus industriju, plus rudarstvo dati ovom mladcu je isto ko sto je onomad onaj ruski pilot dao komande svojoj djeci da malo provozaju...
Sinoć se nije s rečenicom sastavio, realno. Na TV1 je bio još gori i pogubljeniji, gdje mu je argumentacija za Mandilovićeva etnička vrludanja bila: ''on je dobar čovjek i odličan ljekar (!?). Odlični su mu tekstovi (bili), vrlo rado sam ih čitala, ali u postizbornim TV pojavljivanjima ostavio je dojam konfuzne osobe kojoj baš i nije najjasnije šta mu je posao i gdje je uopće krenuo. I dalje mislim da je izuzetno inteligentan i lucidan momak, ali ili je nedorastao poziciji, ili je svjestan da u istupima laže, pa otud nesigurnost, ili zaista nema pojma (kao i cijela stranka, uostalom) šta želi i kakav su sebi politički cilj i plan zadali. Svi ostali sinoć su prvoklasne agresivne seljačine i zadrti polusvijet, ali šalju poruku posvećenosti i želje da ostvare svoje političke ciljeve, kakvi god da su. Bajrović (u svim TV istupima) ostavlja dojam smušene osobe kojoj nije prijatno što se našao u poziciji u kojoj je. Šteta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
dustaban wrote: Koji jebeni dingospo, Bajrovic je dijete, nije toliko mlad koliko balavo izgleda i ponasa se. Nista opasnije od umisljenog djeteta za volanom!
Sinoć se nije s rečenicom sastavio, realno. Na TV1 je bio još gori i pogubljeniji, gdje mu je argumentacija za Mandilovićeva etnička vrludanja bila: ''on je dobar čovjek i odličan ljekar (!?).
Odlični su mu tekstovi (bili), vrlo rado sam ih čitala, ali u postizbornim TV pojavljivanjima ostavio je dojam konfuzne osobe kojoj baš i nije najjasnije šta mu je posao i gdje je uopće krenuo. I dalje mislim da je izuzetno inteligentan i lucidan momak, ali ili je nedorastao poziciji, ili je svjestan da u istupima laže, pa otud nesigurnost, ili zaista nema pojma (kao i cijela stranka, uostalom) šta želi i kakav su sebi politički cilj i plan zadali. Svi ostali sinoć su prvoklasne agresivne seljačine i zadrti polusvijet, ali šalju poruku posvećenosti i želje da ostvare svoje političke ciljeve, kakvigod da su. Bajrović (u svim TV istupima) ostavlja dojam smušene osobe kojoj nije prijatno što se našao u poziciji u kojoj je. Šteta.

jebga do sada je samo hanalizirao i serucka a sada je druga situacija...ljudi hoće odgovore i to konkretne + moraš uvijek ostavljati dojam da znaš ta činiš....a to definitivno nije uloga koju je do sada u životu igrao i realno u tome se barabe daleko bolje snalaze

pogubnije od samog izbora ministara je da stranka luta u svakom resoru :roll:
Last edited by JoseMujica on 26/03/2015 16:18, edited 1 time in total.
megaman4

#23513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

pa ovo je gore nego 2010 nakon izbora, nema ni na vidiku rješenja. :-) :twisted:
Banksy

#23514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
jebga do sada je samo hanalizirao i serucka a sada je druga situacija...ljudi hoće odgovore i to konkretne + moraš uvijek ostavljati dojam da znaš ta činiš....a to definitivno nije uloga koju je do sada u životu igrao i realno u tome se barabe daleko bolje snalaze
Ako već nije vičan ''ostavljanju dojma'' da zna šta čini - a kao ne zna šta čini baš kao i ostali - možda bi trebao zaista i znati što čini, pa onda to ostavljanje dojma ne bi bio problem, jel? Ako znaš šta činiš i da si najmutaviji znaćeš poslati poruku.
madner

#23515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Postavili su najbolji kadar na kljucnu poziciju.
Do njega je sada, ne mora opste ostavljat dobar dojam u emisijama. Ima zato drugih. :D
Banksy

#23516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

On kao ministar energetike je i tuga i smijurija, nemoj da idemo u to ...
edit: A drugih za dojam nema, još su gori.
madner

#23517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nije, no sve zavisi ko ce biti novi glavni u EP.
VjecitiStudent

#23518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Sinoć se nije s rečenicom sastavio, realno. Na TV1 je bio još gori i pogubljeniji, gdje mu je argumentacija za Mandilovićeva etnička vrludanja bila: ''on je dobar čovjek i odličan ljekar (!?). Odlični su mu tekstovi (bili), vrlo rado sam ih čitala, ali u postizbornim TV pojavljivanjima ostavio je dojam konfuzne osobe kojoj baš i nije najjasnije šta mu je posao i gdje je uopće krenuo. I dalje mislim da je izuzetno inteligentan i lucidan momak, ali ili je nedorastao poziciji, ili je svjestan da u istupima laže, pa otud nesigurnost, ili zaista nema pojma (kao i cijela stranka, uostalom) šta želi i kakav su sebi politički cilj i plan zadali. Svi ostali sinoć su prvoklasne agresivne seljačine i zadrti polusvijet, ali šalju poruku posvećenosti i želje da ostvare svoje političke ciljeve, kakvi god da su. Bajrović (u svim TV istupima) ostavlja dojam smušene osobe kojoj nije prijatno što se našao u poziciji u kojoj je. Šteta.
A tek Reufove ekonomske "studije" ...
Ko bi rekao da ćemo plakati čak i za kadrovima SDA?
Banksy

#23519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:Nije, no sve zavisi ko ce biti novi glavni u EP.
Ili ko će ostati.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
Ako već nije vičan ''ostavljanju dojma'' da zna šta čini - a kao ne zna šta čini baš kao i ostali - možda bi trebao zaista i znati što čini, pa onda to ostavljanje dojma ne bi bio problem, jel? Ako znaš šta činiš i da si najmutaviji znaćeš poslati poruku.
u pravu si 100%

in general ovi mene djeluju ko da im je neko šok bombu u stranačke prostorije zvekno.....otprilike ko kad te na ulici zaskoče s nekim pitanjima iz naftalina
Heartbeats

#23521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Ih kako se Reuf nasekiro sto se vama nije dojmio :)
Banksy

#23522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Ko bi rekao da ćemo plakati čak i za kadrovima SDA?
Slika govori hiljadu riječi.

Amira Kapetanović,
Esma Hadžagić,
Gradimir Gojer,
Ivica Šarić,
Emir Hadžihafizbegović,
Ivica Šarić,

Image
O'zone
Globalni moderator

#23523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Dragan Čović prijeti raspadom koalicije ukoliko vlast ne bude formirana do utorka
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /150326069

Image
pumica

#23524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

O'zone wrote:
Dragan Čović prijeti raspadom koalicije ukoliko vlast ne bude formirana do utorka
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /150326069

Image

Pa neka izadje iz koalicije.
Ja jedva cekam.

Nadam se da ce Komsic insistirati na dogovoru. Bez popustanja.
pumica

#23525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Odlican je bio Bajrovic.
Odgovori i komentari jasni, konkretni, kratki.

Ostali gosti su stari otrcani prevaranti i DF ne treba da popusti vise "ni milimetar".
Post Reply