Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
nekkem

#23501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

ernadr wrote:@Telemach

Da li razmišljate da nama korisnicima D3 kuća usluge zamjenite recivere za module na pošten način?
Ovo je pitanje na koje najvjerovatnije neces dobiti odgovor.
Bez obzira na svo njihovo ubjedjivanje da to nije problem zastite od prevare (a pokusali su da me ubijede u to, nije da nisu), to je i dalje jedini logican razlog, i jednako neprihvatljiv za krajnje korisnike.
dinar

#23502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinar »

Takođe već duže vremena imam problem s konekcijom tj. negdje oko 20h pa nadalje konekcija padne katastrofalno. Treba da bude 40 mega bita a bude mi 2 do 5 mega bit, jedva stranice otvara cak pada nekad ispod 1. Žalio se i žalio, dolazili 2 put i ništa. Kao nije im jasno sta je jer je sve u redu. Dodju po danu i naravno kad internet radi normalno. Zvao, zvao, slao mailove, salo i ovde u pvt na forumu, jave da ce neko doci, taj dodje i ne zna napraviti. Telemach, zamolio bih vas da mi ne saljete racun za nešto što ne mogu koristiti ili višeeeeee konačno nek neko dođe i riješi problem. Hvala
Telemach

#23503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ dinar

Vezano za Vašu primjedbu ,dobili smo informacije od kolega da su Vas već pozivali i dali Vam povratne informacije.
Ukoliko problem i dalje bude prisutan ,zamolit ćemo Vas samo da nas obavijestite kako bi mogli dalje reagovati.
Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao naš korisnik usluga.

Srdačan pozdrav,
Rimad

#23504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rimad »

dinar wrote: . . dolazili 2 put i ništa. Kao nije im jasno sta je jer je sve u redu. Dodju po danu i naravno kad internet radi normalno.
Prave se blesavi, k'o biva "nije im jasno". Nemaju dovoljnu propusnost, pa kada se više ljudi nakači, pada brzina.

Et', ko njima nije ništa jasno - ako mu nije jasno, neka zaposle nekoga kome je jasno šta je problem.
agent_zero

#23505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

kakaljin wrote:
agent_zero wrote:
Telemach wrote:@ agent_zero

Skeniranjem kanala ,ukoliko imate CAM modul , dobivate kanale na koji ste pretplaćeni.
Način ,koji ste Vi naveli, ne uključuje mogućnost aktivacije dodatnih paketa.
Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Nisam to mislio, nego ako nekom nije uključen neki paket, a trebao je biti (kao što je forumaš gore pisao), da li za svaki slučaj treba izvaditi i vratiti modul, pa ponovo preskenirati kanale ili vađenje modula nema nikakve veze? Kao recimo nekad restart risivera.

Nadam se da sam bio jasniji.
To nema nikakve veze, i da izvadis modul i odmah vratis, ne trebas skenirati ponovo.
Očigledno ima veze, jer čim sam izvadio i vratio karticu u modul, svi zaključani kanali na koje sam pretplaćen su postali otključani.
fortaleza

#23506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Večeras opet brzina loša, trenutno se stanje popravilo, oko 10 Mbps što je opet ispod deklarirane brzine, do prije pola sata nije prelazilo 6 Mbps. I nestale su mi sličice na EPG-u i nakon restarta receivera ostaje tako, očigledno im je signal oslabio, na trenutke se izgubi veza te se pojavi greška pa moram refreshati stranicu, ovakvo stanje oko interneta traje već mjesec dana. :-)

Može se koristiti, ali ako si navikao na normalnu uslugu ovakve stvari živciraju, možda ima veze s pripajanjem Velneta i neširenjem trenutnih kapaciteta jer ovakvo stanje nije samo kod mene, uvečer brzina opadne, tek se iza ponoći stabilizira i tako većinu dana do večernjih sati kad opet slabi.
Last edited by fortaleza on 14/10/2015 22:37, edited 1 time in total.
semirsar

#23507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Sve su prilike da se meni bistri kome cu od 01.01.2016 davat' pare... :evil:
fortaleza

#23508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Malo po malo dolazi, za sat vremena će skočiti na deklariranu brzinu. :-) Samo surfanje je dosta sporije ili mi se samo tako čini, treba i nekoliko sekundi da učita stranicu.

Image

Telemach?
MTV

#23509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote:Sve su prilike da se meni bistri kome cu od 01.01.2016 davat' pare... :evil:
Konacna odluka je?!
semirsar

#23510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:Sve su prilike da se meni bistri kome cu od 01.01.2016 davat' pare... :evil:
Konacna odluka je?!
Nejma je jos, tek se pocelo bistrit' :lol: ima jos dosta mulja ali je status quo opcija sve izvjesnija.
Ako vec moram potpisati onda cu prije potpisati za stabilnost nego za frustracije, mada nikad ne znas sta se iza brda valja... :skoljka:
acer5101

#23511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

acer5101 wrote:Ima li neko problema sa uspostavom poziva sa fiksnog? Ja kad ukucam broj, treba jedno 5 sekundi da uspostavi poziv, t.j. da pocne da zvoni tamo negdje.

Ima li neko slicnih problema? Zvao sam telemach, al rekose da su upoznati sa tim i to je to.

I? Ima li iko jos ovakav problem?
Telemach

#23512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ fortaleza

Ljubazno Vas molimo da nam dostavite print screen rezultata mjerenja brzine (speedtest.net), koji je urađen na odgovarajući način, ukoliko nemate brzinu određenu odabranim paketom. Neophodno je da se računar priključi direktno na modem, kako bi sam rezultat mjerenja brzine bio validan, te da se mjerenje uradi prema serveru kompanije Telemach. Također, je potrebno da nam dostavite precizne korisničke podatke u privatnoj poruci , uključujući broj Ugovora,kako bi mogli provjeriti o čemu je riječ i reagovati na adekvatan način.
Unaprijed zahvaljujemo na saradnji.

Srdačan pozdrav,
Alkos

#23513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Sta je ovo jutros sa brzinama?
Benq

#23514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

A da se malo strpite dok se ne uvezu kablovski operateri ? Bit ce ovdje jos dosta zalbi i svega dok se ne zavrsi spajanje sa Velnetom , pa onda ide BHB i HS...
avaks

#23515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A čekaj dok pođu povećavati brzine tek :lol:
I to u valovima :thumbup:
Rimad

#23516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rimad »

acer5101 wrote:
acer5101 wrote:Ima li neko problema sa uspostavom poziva sa fiksnog? Ja kad ukucam broj, treba jedno 5 sekundi da uspostavi poziv, t.j. da pocne da zvoni tamo negdje.

Ima li neko slicnih problema? Zvao sam telemach, al rekose da su upoznati sa tim i to je to.

I? Ima li iko jos ovakav problem?
Kada su u pitanju IP telefoni, sretan sam kada uopšte uspostavim poziv.

Kada sam bio na BH telecomu, katastrofa su im bili telefoni u sklopu NjihoveTV - morao sam restartovati po dva puta dnevno, tako ne brojim koliko treba da zazvoni.

Haj, večeras zovnem mahsus roditelje, pa ti javim :D
semirsar

#23517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:A da se malo strpite dok se ne uvezu kablovski operateri ? Bit ce ovdje jos dosta zalbi i svega dok se ne zavrsi spajanje sa Velnetom , pa onda ide BHB i HS...
Pa ce se ondak cekat zima da prodje, kisa da prestane, vjetar da stane, kamion da prodje, avionima cemo zabraniti preko T-mach rejona da letu... i tako, dalo bi se o tome pricat. :mrgreen:
Benq

#23518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote:
Benq wrote:A da se malo strpite dok se ne uvezu kablovski operateri ? Bit ce ovdje jos dosta zalbi i svega dok se ne zavrsi spajanje sa Velnetom , pa onda ide BHB i HS...
Pa ce se ondak cekat zima da prodje, kisa da prestane, vjetar da stane, kamion da prodje, avionima cemo zabraniti preko T-mach rejona da letu... i tako, dalo bi se o tome pricat. :mrgreen:
Hajde ba sta ima veze navikavaj se lagano :D , evo kod mene danas od 11 do 4 nije bilo interneta nikako :).
semirsar

#23519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote:
Hajde ba sta ima veze navikavaj se lagano :D , evo kod mene danas od 11 do 4 nije bilo interneta nikako :).
Jok ja vala, ne pamtim kad ga sahat nije bilo, akamoli od 11 do 4 :mrgreen:
Benq

#23520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: Jok ja vala, ne pamtim kad ga sahat nije bilo, akamoli od 11 do 4 :mrgreen:
Danas je i pola grada ostalo bez struje , neke popravke su vrsili u trafo stanicama pa je vjerovatno to uzrok nestanku neta. Uglavnom nista specijalno , bitno je da je brzina kako treba , bilo da je dan ili noc , meni ista brzina 8-)

Image
avaks

#23521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A ja ljepote i uploada :thumbup:
Svaka čast :D
Benq

#23522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

avaks wrote:A ja ljepote i uploada :thumbup:
Svaka čast :D
Hehehe ovo je super ali kad nas poklopi Telemach ode i ovaj fini upload :(
avaks

#23523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Jbg, biće downloada više :D
Mada kojom brzinom to odrađuju ti ćeš do Nove uživati još u tom uploadu :thumbup:
Benq

#23524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Najmanje do Nove drug moj :D , mada iskreno ne iskoristim ni 30% ovog uploada :)
agent_zero

#23525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Šta je ovo jutros raspad sistema, ni kablovske, ni d3, ni interneta...

Jel sređeno?
Locked