Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kaligrafija

#2351 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by Kaligrafija »

hrasno38 wrote:
Kaligrafija wrote:Vi nemate nikakvo pravo da se busate Dzekom, Dzeku ste nabili nogom za pisanih 50 milja, Dzeku je otkrio stranac, Plisek! Dzeko je dodatno treniro kad ste svi govorili da je kloc, Dzeko je Dzeko, zbog Dzeke... Da se Vas pitalo, nebi vam igrao nikako... On nije vasa skola, on nije uspjeh vasih trenera i strucnjaka... I u Sarajevu da su znali "saulisat" Skoru u pravo vrijeme, da je bilo bolje stanje u klubu, da je neko znao da ispravno radi sa njim Alen Skoro bi bio igracina svjetske klase...

Cinjenice su da su i u Sarajevu i u Zelji propali mnogi talenti jer nisu prepoznati, sto zbog tadasnje politike klubova, sto zbog malverzacija... Daj onog mog malog da igra, evo 10 hiljada...
"ajde" a ciju je omladinsku skolu Dzeko prosao?
To je isto, kao kad bi se sad Zrinjski falio da je stvorio Modrica... :lol: :lol: :lol:
Ras Al Ghul

#2352 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by Ras Al Ghul »

emigrazione wrote:
Ras Al Ghul wrote:Hajde sve, ali reći da je Coca bio jedan od najgorih štopera je totalna ludost, te za Štilu da je bio jedan od nebitnih igrača u ligi :roll:
Jedan od najglupljih, u stvari najgluplji...Stilic vjeciti talenat, neki ga i dan danas tako dozivljavaju
Za Štilu se slažem da je vječni talent i da nema mjesta u A repki, ali brate od mržnje ne vidiš ništa, Ččuj Coca jedan od najglupljih i najgori štopera bio :roll: momak bio standardan sa 17 godina kad je Željezničar najgori bio, da njega nije bilo vjerovatno bi ispali iz lige, ali eto neka si ti objektivan :roll:
LSD

#2353 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by LSD »

ali kako Cocaliću hladno doda 2 godine :pisnuo:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2354 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by hrasno38 »

Kaligrafija wrote:
hrasno38 wrote:
Kaligrafija wrote:Vi nemate nikakvo pravo da se busate Dzekom, Dzeku ste nabili nogom za pisanih 50 milja, Dzeku je otkrio stranac, Plisek! Dzeko je dodatno treniro kad ste svi govorili da je kloc, Dzeko je Dzeko, zbog Dzeke... Da se Vas pitalo, nebi vam igrao nikako... On nije vasa skola, on nije uspjeh vasih trenera i strucnjaka... I u Sarajevu da su znali "saulisat" Skoru u pravo vrijeme, da je bilo bolje stanje u klubu, da je neko znao da ispravno radi sa njim Alen Skoro bi bio igracina svjetske klase...

Cinjenice su da su i u Sarajevu i u Zelji propali mnogi talenti jer nisu prepoznati, sto zbog tadasnje politike klubova, sto zbog malverzacija... Daj onog mog malog da igra, evo 10 hiljada...
"ajde" a ciju je omladinsku skolu Dzeko prosao?
To je isto, kao kad bi se sad Zrinjski falio da je stvorio Modrica... :lol: :lol: :lol:
Prosao sve omladinske skole, zaigrao u prvom timu i odigrao 40 utakmica od 2003 do 2005 te postigao 5 golova!!!!! Prvi nastup za Zelju zabiljezio u tadašnjem Kupu Uefa protiv škotskog Heartsa!!!! O cemu ti pises covjece...... nego ko ga je stvorio???? Zeljo ga je stvorio a svi ostali su ga doradjivali.
1946--1987

#2355 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by 1946--1987 »

jebo skolu kad necete titule vidjeti narednih 10 godina :D
vi izbacujte mi cemo vam kupovati ako sta bude valjalo, moze tako ? :D
Sarajevski-Seljak

#2356 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Sarajevski-Seljak »

Dzeko je sam sebe "stvorio".
LSD

#2357 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by LSD »

a u tih naredniih 10 godina cete garant vi uzimati titule :lol: pretpostavljam ....kao što ste i dosad uzimali svakih 10 godina :izet:

vi našu djecu možete samo sanjati i buditi se u mokrim snovima
cyprus

#2358 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by cyprus »

Evo malo i o tome kako je Željo otkrio Zukanovića :oops:
Komentator državne televizije je tada karijeru Zukanovića sažeo u rečenici “kratko je nastupao za Željezničar i Velež”, a istina je da se radi o Željinom proizvodu, koji se od pionira do seniora školovao na Grbavici.

– Iz Bubamare sam kao pionir došao u Želju. Živio sam blizu Grbavice i jedne prilike smo igrali protiv Želje, nakon čega su me pozvali i rado sam se pridružio. U omladinskom pogonu smo imali sjajnu generaciju, prisjeća se Zukanović, koji je za seniore Želje debitovao u domaćem porazu od Leotara, kada je Klub bio na niskim granama.

– Sjećam se debija kao da je jučer bio. Ne pamtim ga po dobrom, jer je to bilo ono “stavit ćemo djecu da igraju i izgube”, tako da se unaprijed znao ishod.

Ubrzo je uslijedio i rastanak sa Željom.

– Otišao sam iz razloga što klub više nije računao na mene i tražio sam odmah raskid ugovora. Oni su htjeli da me pošalju u Semizovac na posudbu, što sam odbio, govori Zukanović, koji žali što nije imao priliku dokazati se u prvom timu Želje.
ZonFon

#2359 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by ZonFon »

LSD wrote:a u tih naredniih 10 godina cete garant vi uzimati titule :lol: pretpostavljam ....kao što ste i dosad uzimali svakih 10 godina :izet:

Ipak mislim da vi Radovca sanjate (pogotovo poslije derbija na Grbavici) vise nego mi i jedno vase dijete ;-)
emigrazione

#2360 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by emigrazione »

LSD wrote:a u tih naredniih 10 godina cete garant vi uzimati titule :lol: pretpostavljam ....kao što ste i dosad uzimali svakih 10 godina :izet:

Mi smo vasu djecicu, d' izvines, sprcili u sred tog vaseg porodilista...vi od čika pitara vazda odete placuci kuci...imaj malo postovanja prema sampionu drzave
megaman4

#2361 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by megaman4 »

cyprus wrote:Evo malo i o tome kako je Željo otkrio Zukanovića :oops:
Komentator državne televizije je tada karijeru Zukanovića sažeo u rečenici “kratko je nastupao za Željezničar i Velež”, a istina je da se radi o Željinom proizvodu, koji se od pionira do seniora školovao na Grbavici.

– Iz Bubamare sam kao pionir došao u Želju. Živio sam blizu Grbavice i jedne prilike smo igrali protiv Želje, nakon čega su me pozvali i rado sam se pridružio. U omladinskom pogonu smo imali sjajnu generaciju, prisjeća se Zukanović, koji je za seniore Želje debitovao u domaćem porazu od Leotara, kada je Klub bio na niskim granama.

– Sjećam se debija kao da je jučer bio. Ne pamtim ga po dobrom, jer je to bilo ono “stavit ćemo djecu da igraju i izgube”, tako da se unaprijed znao ishod.

– Otišao sam iz razloga što klub više nije računao na mene i tražio sam odmah raskid ugovora. Oni su htjeli da me pošalju u Semizovac na posudbu, što sam odbio, govori Zukanović, koji žali što nije imao priliku dokazati se u prvom timu Želje.
Zukanović inače moj dobar rođak, je karijeru počeo kod Paje, da bih kasnije prešao na Grbavicu. Prije nego što će otići imao je skoro pa završen transfer sa Veležom, kojeg je tada vodio Anel Karabeg, jer je imao dogovor sa Karabegom da odmah pređe. Znam to iz pouzdanih izvora. Međutim, desi se preokret i Zuka ode iz države. Znam da je na početku malo lutao, prvo Njemačka, pa Autsrija, i onda kasnije kako je išlo Belgija itd...
cyprus

#2362 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by cyprus »

megaman4 wrote:
cyprus wrote:Evo malo i o tome kako je Željo otkrio Zukanovića :oops:

Zukanović inače moj dobar rođak, je karijeru počeo kod Paje, da bih kasnije prešao na Grbavicu. Prije nego što će otići imao je skoro pa završen transfer sa Veležom, kojeg je tada vodio Anel Karabeg, jer je imao dogovor sa Karabegom da odmah pređe. Znam to iz pouzdanih izvora. Međutim, desi se preokret i Zuka ode iz države. Znam da je na početku malo lutao, prvo Njemačka, pa Autsrija, i onda kasnije kako je išlo Belgija itd...
Znam i ja to sve, iako ga ne znam lično... Više puta je pričao u intervjuima o svom putu... Kad je vidio da ga u Želji jebu ko sansku kozu, odlučio je dići sidro i krenuti od amaterskog fudbala u Austriji i Njemačkoj, da bi se godinama postepeno probijao do sadašnjeg nivoa... Zbog toga ga doživljavam malko čudnim, jer bi se rijetki odlučili na takav put u nepoznato, ali eto - svaka mu čast na hrabosti i vjeri u sebe...

Samo mi je šega kad Željo uzima neke zasluge za njega :oops: i veća nego za tu priču o Džeki...
megaman4

#2363 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by megaman4 »

@cyprus

Ma Zuka je momak i po. Kao djeca smo se puno družili. Jest da je temperamentan, pošto je Hercegovac, ali to mu je i pomoglo u životu. Stari mu je legenda, vjeruj mi da ga upoznaš, upišao bih se u gaće. Vic za vicom, provala za provalom... :lol: :lol: :lol:
vazna

#2364 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by vazna »

LSD wrote:

možete vi pjeniti o Džeki i narednih 10 godina - ali cinjenice ostaju crno na bijelo: Džeko je Željino dijete, potekao u Želji, igrao sve kategorije, igrao i u prvom timu, taman da smo ga džabe dali Džeko je naš najbolji reprezentativac koji je potekao iz bosanske La Masije sa Grbavice i to vas mentalno uznemirava, ali šta da se radi....al eto imate Berberovića, pa se hvalite sa tom kesom od igraca :nargila:
Mozete li se dogovoriti po kojem osnovu gledate ko je vase dijete? Je li vase dijete onaj koji je ponikao kod vas ili onaj koji je stekao punu afirmaciju u vasem klubu?
Jer Dzeko je ponikao kod vas a afirmisao se u Ceskoj, dok je Visca ponikao u Buducnosti, a kod vas stekao afirmaciju.
Mislim boli me kurac za vasu djecu sve dok vi nemate neke velike koristi od toga (osim u slucaju Dzeke) ali volio bih znati po kojem osnovu vi govorite da je Visca vas dok npr. navijac Buducnosti to ne moze reci.
LSD

#2365 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by LSD »

vazna wrote:
LSD wrote:

možete vi pjeniti o Džeki i narednih 10 godina - ali cinjenice ostaju crno na bijelo: Džeko je Željino dijete, potekao u Želji, igrao sve kategorije, igrao i u prvom timu, taman da smo ga džabe dali Džeko je naš najbolji reprezentativac koji je potekao iz bosanske La Masije sa Grbavice i to vas mentalno uznemirava, ali šta da se radi....al eto imate Berberovića, pa se hvalite sa tom kesom od igraca :nargila:
Mozete li se dogovoriti po kojem osnovu gledate ko je vase dijete? Je li vase dijete onaj koji je ponikao kod vas ili onaj koji je stekao punu afirmaciju u vasem klubu?
Jer Dzeko je ponikao kod vas a afirmisao se u Ceskoj, dok je Visca ponikao u Buducnosti, a kod vas stekao afirmaciju.
Mislim boli me kurac za vasu djecu sve dok vi nemate neke velike koristi od toga (osim u slucaju Dzeke) ali volio bih znati po kojem osnovu vi govorite da je Visca vas dok npr. navijac Buducnosti to ne moze reci.
sasvim svejedno brate, bitno je da su željovci :thumbup:

Višća je bio samo pola godine u Banovićima igrajuci u Cvajti kao 18-godišnjak, naime covjek je iz Olova ;-) a da je ostao tamo u Banovićima, i sad bi igrao u Cvajti :mrgreen:
todd_smith

#2366 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2367 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by JOINT_1921 »

Svi imaju zajednicku osobinu, igrali su u velikom Željezničaru i nakon toga napravili odlicne karijere. 8-) Zukanovic presao dok je pionir bio sve do prvog tima, sta je to nego Zeljina skola. Visca dosao kao totalni anonimus i prodao se za 400.000 eura u Tursku. A vi se jedite ebga :)

Koliko Sarajevo, ili bilo koji klub u BiH, ima takvih? :razz:
jeza u ledja

#2368 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by jeza u ledja »

Ras Al Ghul wrote:
BHF_Manijak wrote:O kakvim standardnim pricamo bolan?! Boze dragi...

Anes Nuspahic, u Premijer ligi odigrao 182 minute, podijeljeno na 90 minuta - 2 utakmice. Samo u 3 utakmice odigrao vise od 30 minuta, u ostalim utakmicama u prosjeku igrao 10 minuta!

Nedo Turkovic, u Premijer ligi odigrao 768 minuta, podijeljeno sa 90 minuta - malo vise od 8 utakmica, tacnije 8,5. Samo 4 utakmice odigrao je svih 90 minuta, na jos 4 utakmice igrao je vise od 70 minuta, dok je u ostalim u prosjeku na terenu provodio 10 minuta.

Juan Varea, u Premijer ligi odigrao 991 minutu, podijeljeno sa 90 minuta - 11 utakmica. Na samo 6 utakmica proveo je svih 90 minuta na terenu, u ostalim utakmicama u prosjeku je provodio 31 minutu na terenu.

Srdjan Stanic, u Premijer ligi odigrao 720 minuta, podijeljeno sa 90 minuta - 8 utakmica. Za njega jedino vazi ta konstatacija, s tim sto je njega povreda udaljila, a u tom periodu se pokazalo da mozemo bez njega.

Sead Bucan, u Premijer ligi odigrao 900 minuta, podijeljeno sa 90 minuta - 10 utakmica. U samo 5 utakmica odigrao je svih 90 minuta, na jos 4 utakmice odigrao 60+ minuta, dok je u ostalim susretima na terenu provodio 17 minuta u igri.

Benjamin Colic, u Premijer ligi odigrao 1393 minute, podijeljeno sa 90 minuta - 15 utakmica. Na 11 utakmica proveo je na terenu svih 90 minuta, na jos 4 utakmice proveo je 70+ minuta u igri, dok je u ostalim utakmicama na terenu provodio 19 minuta u igri.

Ovo su dakle ti standardni, bez kojih necemo moci. Ako je tako, dobro.
Nemoj tako, Reglan i Jež znaju bolje od nas :lol: Sve su to standarni prvotimci bez njih smo u rangu Drine :lol:
Ne znam kako drukcije nazvati igraca koji ima 10 ili 11tu najduzu minutazu u ekipi nego standardnim? Zeljkovic, Tomic, Colic, Hasanovic su medju tih 11. Bajic ce pretpostavljam otici, to je 5 od najstandardnijih 11. Ili se sezona samo racuna zadnjih 10 kola?
p206

#2369 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by p206 »

Zukanović sa 17 god. je bio nikakav igrač,Džeko takođe.Štilić iako dobar,imao je jaka leđa iza sebe.Rovčanin koji je kasnije igrao u Želji je bio puno bolji igrač npr.A znam momaka koji su bili bolji i od njega a nisu uspjeli.Jednom sam imao priliku igrati protiv Švaba kako su neki Zukanovića zvali,ja i djeca od 12 godina,smo ga držali u ševi toliko da se morao 3x naguziti.Džeko je bio toliko dobar da su ga njegovi drugovi iz razreda u osnovnoj slali na klupu.

Na kraju,onaj ko vjeruje u rad naših trenera,da su ih oni nečemu bitnom za karijeru naučili u velikoj je zabludi.To što su uspjeli je splet sretnih okolnosti,truda ali i toga da ih je imao ko pogurati kad je trebalo.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2370 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by JOINT_1921 »

Ebga, kako se to uvijek potrefi ovima u Želji :? :mrgreen:
todd_smith

#2371 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

Reci da je jedan Edin Dzeko prosao kategorije Zelje i da je Zeljino dijete? Apsolutno. Samo neko ko zivi u svom svijetu moze negirati tako nesto.

Ali reci da je jedan Edin Dzeko postao igrac koji jeste danas zbog neke Zeljine skole ili da je ta neka Zeljina skola imala kakav uticaj na njegov razvoj i uticaj na igraca u kojeg se on stvorio svojim trudom i radom sa Ceskim i Njemackim trenerima....pa to moze samo neko ko namjerno zajebava ili ako su fkt ozbiljni onda nesto tu ne stima kod njih
Logovan

#2372 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Reci da je jedan Edin Dzeko prosao kategorije Zelje i da je Zeljino dijete? Apsolutno. Samo neko ko zivi u svom svijetu moze negirati tako nesto.

Ali reci da je jedan Edin Dzeko postao igrac koji jeste danas zbog neke Zeljine skole ili da je ta neka Zeljina skola imala kakav uticaj na njegov razvoj i uticaj na igraca u kojeg se on stvorio svojim trudom i radom sa Ceskim i Njemackim trenerima....pa to moze samo neko ko namjerno zajebava ili ako su fkt ozbiljni onda nesto tu ne stima kod njih
Tako je. :thumbup: :thumbup:
ODVRATAN_i_GADAN

#2373 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

todd_smith wrote:Reci da je jedan Edin Dzeko prosao kategorije Zelje i da je Zeljino dijete? Apsolutno. Samo neko ko zivi u svom svijetu moze negirati tako nesto.

Misa mu malog zar se selektiranje ne vrsi u mladjim kategorijama? Neko je prepoznao njegove fizicke predispozicije i talenat, dao mu prostor za napredovanje i usmjeravao ga uspjesno do momenta njegovog odlaska iz Kluba. Price o klocu i o tome kako se nije prepoznao njegov talenat su samo za nekoga ko je neozbiljan i nece da pogleda sa koliko godina je Dzeko igrao u prvom timu kao i to koliko je golova postigao za Klub.

Daleko od toga da ga prvenstveno Magat nije podigao u orbitu ali je i zasluga onog prvog dijela ogromna uostalom kao i kod bilo kojeg igraca.

Ono sto je simptomaticno je da FKS ne proizvodi nikako igrace (ako izuzmem Radovca koji se moze posmatrati kao eksces) iako su svojevremeno bili odlicni u tome. Sjecanje mi seze do neke 1985. godine pa na ovamo. Zasto je to tako nebi se upustao u procjenu ali zborim istinu.

p.s. Ovo za FKS nije nikakva provokacija nego samo opaska na stanje stvari.
todd_smith

#2374 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:

Misa mu malog zar se selektiranje ne vrsi u mladjim kategorijama? Neko je prepoznao njegove fizicke predispozicije i talenat, dao mu prostor za napredovanje i usmjeravao ga uspjesno do momenta njegovog odlaska iz Kluba. Price o klocu i o tome kako se nije prepoznao njegov talenat su samo za nekoga ko je neozbiljan i nece da pogleda sa koliko godina je Dzeko igrao u prvom timu kao i to koliko je golova postigao za Klub.

Daleko od toga da ga prvenstveno Magat nije podigao u orbitu ali je i zasluga onog prvog dijela ogromna uostalom kao i kod bilo kojeg igraca.

Ono sto je simptomaticno je da FKS ne proizvodi nikako igrace (ako izuzmem Radovca koji se moze posmatrati kao eksces) iako su svojevremeno bili odlicni u tome. Sjecanje mi seze do neke 1985. godine pa na ovamo. Zasto je to tako nebi se upustao u procjenu ali zborim istinu.

p.s. Ovo za FKS nije nikakva provokacija nego samo opaska na stanje stvari.

Znaci Newlls Old Boys imaju najjacu skolu u historiji ove planete jer je neko prepoznao Messijev kvalitet sa 9 godina i igrao ga u juniorima.

znaci nikakav nema faktor FKS v NKZ ili bordo v plavo. Znaci fkt boli me briga sto se toga tice, jer to nije tema. Ne govorim tebi licno, nego inace krene rasprava oko toga, a to nije tema.

Skoro je savrsen primjer zasto FKS nije proizvelo dugo dobrog igraca, najnoviji primjer toga je i mali Handzic koji je bio bukvalno Messi za svoje godisnjake prije 3 godine, cak je i za Radovca bio za klasu bolji talenat i onda tipicno Bosanski i kako se prije radilo u klubu i dodje ti danas ga vidis i kjampa jumpa zjapi.
salle_eh1986

#2375 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by salle_eh1986 »

Meni je smijesno kako neko ocekuje da u nasoj ligi na ovim livadama i u ovakvim uslovima, neko napravi igraca svjetskih razmjera.
Najvise sto mi mozemo u ovom trenutku jeste napraviti igraca za HNL, Tursku, Cesku, Madjarsku i sl. a onda oni tamo da se razvijaju dalje.
Ko ovo ne vidi nek se zapita malo.
Ne mozes bez mesa burek napraviti nema teorije :D
Post Reply