Evo drug_profi ti je odgovorio. Dakle moraju imati tvoj nalog u pisanom obliku kao pokriće da ne bi sutra bilo da ste se dogovorili drugačije.drug_profi wrote: ↑16/07/2022 00:20Moras sve raditi sa pisanim tragom. Znaci nalog ne moze telefonom, ali se moze dogovoriti kako i sta prije online izdavanja.korisnicki wrote: ↑15/07/2022 22:50
Hvala na odgovoru.
Brokerska kuća je Raiffeisen BANK. Naravno da su dali kontakt broj.
Da li trebam davati novi kupovni nalog za neiskorišteni avans ili samo putem telefona im reći ?
Namjera mi je za sada ostati pri cijenama koje sam ponudio?
U slučaju povrata neinvestiranog novca jel potreban moj zahtjev ili će oni sami vratiti novac na moj račun?
Također zahtjev za povrat avansa isto moras mailom poslati, uz svoje onovne podatke koji te legitimisu.
Da još dodam,.. ne znam o kojem emitentu se radi ali ne treba uvijek biti sitničav kod kupovine dionica, ako se kupuju dugoročno.
Ja bar nisam takav. Ako pogledaš kupovnu stranu Elektroprivrede,, vidiš naloge na 13,00, 13,01, 13,02,13,03,.. šta ako sljedeće ljeto vrijednost dionice bude 30 ili 40 KM,.. da ne navodim neke veće iznose. Da li je onda toliko bitno da li si kupio na 13 ili 13,50 KM. Da ne očekujem rast na bar 30 KM vjerovatno ih ne bi ni kupovao. Ili primjer BH Telekoma,.. savjetovao sam jednoj ženi prije par godina da kupi dionica na 14 KM i poslije toga je vrijednost padala do 8 KM. Bilo mi je neprijatrno ali sad ponovo ima uloženu vrijednost a u međuvremenu je uzela preko 3 KM dividende po dionici. Na banci bi u tom periodu dobila ne više od 5 % navedene dividende. Reče mi da na depozit dobiva 0,05 % kamate.