BIt ce, polahko.amar1994 wrote:ne valja, nema mazdeChakson wrote:to ti ovisi od motora do motora,
http://www.potrosnja.com/
ovdje mozes vidjeti koji te motor zanima i koliko trosi.![]()
Tek je krenula sa radom prije par dana
Moderators: _BataZiv_0809, anex
BIt ce, polahko.amar1994 wrote:ne valja, nema mazdeChakson wrote:to ti ovisi od motora do motora,
Chakson wrote:BIt ce, polahko.amar1994 wrote:ne valja, nema mazdeChakson wrote:to ti ovisi od motora do motora,
Tek je krenula sa radom prije par dana

konektovan wrote:
Od Bradine do Zitomislica, a jos zena vozila.Napravili turu do Splita, preko bijace na autoput, i nazad istom rutom, na boardu 4.5 l/100 km a presli ukupno 650 km. Mislim da tesko koji motor, može parirati "hadeiju" kad je potrosnja u pitanju.
![]()
Malo me prenijelo druze. Kopiro pogresan link.Optimist wrote:konektovan wrote:
Od Bradine do Zitomislica, a jos zena vozila.Napravili turu do Splita, preko bijace na autoput, i nazad istom rutom, na boardu 4.5 l/100 km a presli ukupno 650 km. Mislim da tesko koji motor, može parirati "hadeiju" kad je potrosnja u pitanju.
![]()
A sto je na vijest o Hamiltonu stavljen IMG tag?
Kod mene je verzija od 90 KS, a mnogi kazu da jaca verzija 1.6 hdi motora, trosi cak i manje. Nisu jurilice, al' su stedise,.Optimist wrote:Pretpostavio sam.![]()
1.6 HDi je cudo od motora kako moze malo trositi, pri tom mislim na sve verzije snage.
konektovan wrote:Kod mene je verzija od 90 KS, a mnogi kazu da jaca verzija 1.6 hdi motora, trosi cak i manje. Nisu jurilice, al' su stedise,.Optimist wrote:Pretpostavio sam.![]()
1.6 HDi je cudo od motora kako moze malo trositi, pri tom mislim na sve verzije snage.
prozor- ramsko jezero- pa se spustio u tomislavgrad, s tim da je covjek u oglasu stavio tomislavgrad, a on u liskovaci(mogao sam komotno do splita produzitcondy wrote:Misliš do Duvna![]()
Kojom si cestom isao dole preko Kupresa ili....
amar1994 wrote:prozor- ramsko jezero- pa se spustio u tomislavgrad, s tim da je covjek u oglasu stavio tomislavgrad, a on u liskovaci(mogao sam komotno do splita produzitcondy wrote:Misliš do Duvna![]()
Kojom si cestom isao dole preko Kupresa ili....), a sve zbog felgi, jedva nasao vulkanizera da probam felge
![]()
![]()
pustolovina ziva, a tek kupljena mazda da se proba kako ide kroz krivine, ubrzanje, potrosnja, udobnost- sve ispite je polozila![]()
jestecondy wrote:amar1994 wrote:prozor- ramsko jezero- pa se spustio u tomislavgrad, s tim da je covjek u oglasu stavio tomislavgrad, a on u liskovaci(mogao sam komotno do splita produzitcondy wrote:Misliš do Duvna![]()
Kojom si cestom isao dole preko Kupresa ili....), a sve zbog felgi, jedva nasao vulkanizera da probam felge
![]()
![]()
pustolovina ziva, a tek kupljena mazda da se proba kako ide kroz krivine, ubrzanje, potrosnja, udobnost- sve ispite je polozila![]()
![]()
![]()
Btw. nisam tom cestom nikad išao prozor-ramsko jezero. Dole ići je uvijek pustolovina
Ja ne preticem, vozim u zavjetrini.amar1994 wrote:http://www.automobile-catalog.com/
ovdje ima najvise detalja o modelima, cak i realna potrosnja,za moj pokazuje :
![]()
btw. do tomislavgrada i nazad do sarajeva, potrosnja 5l/100km, smijesna potrosnja, moglo je jos dole da nisam preticao![]()
konektovan wrote:Ja ne preticem, vozim u zavjetrini.amar1994 wrote:http://www.automobile-catalog.com/
ovdje ima najvise detalja o modelima, cak i realna potrosnja,za moj pokazuje :
![]()
btw. do tomislavgrada i nazad do sarajeva, potrosnja 5l/100km, smijesna potrosnja, moglo je jos dole da nisam preticao![]()
Puno je to Amare, petaka, a hajdei?!
![]()
Bgti, je li jos fabricka turbina i diznekonektovan wrote:Eh Ado, da mi je ta šesta, kako bi tek tad malo trošio?!
Mislim, šesta bi jedino igrala ulogu na autoputu, na magistrali i u gradu mi nije potrebna.
Znas, ta potrosnja je spektakularna, pogotovo ako uzmes u obzir da je auto preslo 300+ hiljada.
Jbga, spektakularna je gledajuci apsolutno, gledajuci relativno s drugim slicnim autima, slicnog godista, i nije. Nisu ni ova auta sto ja pricam nova. VW CR oko 5,6 po bordu do Beca, s bosanskim gorivom. +400 ccm, + 50 KS i + 200 kg. I isto tako 300+ na satu.konektovan wrote:Eh Ado, da mi je ta šesta, kako bi tek tad malo trošio?!
Mislim, šesta bi jedino igrala ulogu na autoputu, na magistrali i u gradu mi nije potrebna.
Znas, ta potrosnja je spektakularna, pogotovo ako uzmes u obzir da je auto preslo 300+ hiljada.
Kazu da je sve fabricko, izuzev podloski.amar1994 wrote:Bgti, je li jos fabricka turbina i diznekonektovan wrote:Eh Ado, da mi je ta šesta, kako bi tek tad malo trošio?!
Znas, ta potrosnja je spektakularna, pogotovo ako uzmes u obzir da je auto preslo 300+ hiljada.![]()
izgleda onda da je pouzdan kad se redovno servisira, samo ga zahebaju podloske
![]()
dobar nema stakonektovan wrote:Kazu da je sve fabricko, izuzev podloski.amar1994 wrote:Bgti, je li jos fabricka turbina i diznekonektovan wrote:Eh Ado, da mi je ta šesta, kako bi tek tad malo trošio?!
Znas, ta potrosnja je spektakularna, pogotovo ako uzmes u obzir da je auto preslo 300+ hiljada.![]()
izgleda onda da je pouzdan kad se redovno servisira, samo ga zahebaju podloske
![]()
![]()
Tajna dugovjecnosti svakog automobila, je u odrzavanju, redovnom, onako kako fabrika kaze i nista vise.
Za podloške to ne važi.![]()