Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
max07

#2351 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

duboka_misao wrote:
putujucidzindas wrote:Ja samo brzinski da prijavim da je meni frka do ponedjeljka, a onda bilo koji dan ta kafa može.
A o većem djetetu ću poslije :D
de se usaglasite striper mi je na standby
povedi ga na kafu s nama :D
da nam malo odvrati misli s djece :-)
duboka_misao

#2352 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

pa to i kontam, coek je na stand by jer neznam termin kafe (kafa pod navodnicima neznam dje su mi ovdje navodnici)
Alhemicarkaa

#2353 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Samo da neka ne pobjegne sa striperom :D
max07

#2354 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

dubokoumna, sta ako nam se osladi pa ne zelimo vise kuci starijoj i mladjoj djeci :D

ili ovo sto Alhemicarka kaze :D

kako bi meni dobro doslo da jednu vecer izadjem i dobro se ubijem :D neku noc sam sanjala kako pijem vino i u snu me pocela gristi savjest sto moram baciti mlijeko :lol:
duboka_misao

#2355 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

uh vidis dobila sam neki dan dobro vino,sta mislite da se kao ozbiljne udate zene nadjemo u parku da cugamo na klupi :D
max07

#2356 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

moze, ja cu ponijeti fiseke (one papirne za flase) :D

je li crno ? ono je zdravije. taman da malo popravimo krvnu sliku :lol:
duboka_misao

#2357 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

max07 wrote:moze, ja cu ponijeti fiseke (one papirne za flase) :D

je li crno ? ono je zdravije. taman da malo popravimo krvnu sliku :lol:
samo crno....uvijek se mogu vaditi na lose zeljezo a onda mi kazu pa jedi crveno meso ne moras vino :D
max07

#2358 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

Ma nista to, crveno meso je nezdravo :D

Sad ce jos neko pomisliti koji smo alkosi :D
safran

#2359 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

duboka_misao wrote:uh vidis dobila sam neki dan dobro vino,sta mislite da se kao ozbiljne udate zene nadjemo u parku da cugamo na klupi :D
Nešto kontam ja jedino ovako i mogu - onda mogu i balavurdiju povesti. Servisa nemamo a čoek mi je par-nepar pa ja uvijek računam sa varijantom da ne može ostati sa djecom. Gdje ima dobrih klupa?
putujucidzindas

#2360 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Ne mogu stići pročitati gdje se šta i kod koga dešava :D
Sve se negdje između muža i pive vrti, što su ti ove današnje moderne majke :D
U mene mi čovjek nako, ni tamo ni vamo. Najdraže bi mi bilo kad mu ne bi bilo mrsko skuhati ručak ponekad, al eto - i meni je mrsko usisavati kuću. Ja bih čak rekla da ima neku emotivnu vezu s usisivačem i onom motkicom za pranje podova :D Kad god skontamo - hajmo kuću spremati, on se uhvati toga. Nikako ja da mu objasnim da eto može i prašinu obrisati nekad ili oprati wc. Što se kuće tiče, tanak mi je skroz.
Opet, što se djeteta tiče, super je. Jedino ja vodimo stalno računa o tome šta će mali jesti, jer nekako neko to treba da prati, a ja mu dajem dva obroka dnevno. Kad dođe s posla, on preuzme brigu oko njega. Zna se i njemu desiti da odu kod bake, pa za 3 sata dođu mokri, jer se nije sjetio promijeniti mu pelenu. Bože moj, to su sad već finese :D I pusti me na pivu kad god :D Sve u svemu, ne žalim se. Nekad ga treba malo potjerati, ne bude mi mrsko
safran

#2361 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

putujucidzindas wrote:Ne mogu stići pročitati gdje se šta i kod koga dešava :D
Sve se negdje između muža i pive vrti, što su ti ove današnje moderne majke :D
U mene mi čovjek nako, ni tamo ni vamo. Najdraže bi mi bilo kad mu ne bi bilo mrsko skuhati ručak ponekad, al eto - i meni je mrsko usisavati kuću. Ja bih čak rekla da ima neku emotivnu vezu s usisivačem i onom motkicom za pranje podova :D Kad god skontamo - hajmo kuću spremati, on se uhvati toga. Nikako ja da mu objasnim da eto može i prašinu obrisati nekad ili oprati wc. Što se kuće tiče, tanak mi je skroz.
Opet, što se djeteta tiče, super je. Jedino ja vodimo stalno računa o tome šta će mali jesti, jer nekako neko to treba da prati, a ja mu dajem dva obroka dnevno. Kad dođe s posla, on preuzme brigu oko njega. Zna se i njemu desiti da odu kod bake, pa za 3 sata dođu mokri, jer se nije sjetio promijeniti mu pelenu. Bože moj, to su sad već finese :D I pusti me na pivu kad god :D Sve u svemu, ne žalim se. Nekad ga treba malo potjerati, ne bude mi mrsko
Odličan - ne mijenjaj ga!
otherside

#2362 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

eeeee...ja sam mislila da je samo moj posebno vezan za usisivac :lol:
to mu je najdrazi posao u kuci. stalno mijenja one papucice kad usisava: posebna za debeli cilim, druga za tanki, pa opet promjeni za parket, pa namjestaj....aaaaaa, usisavanje traje sat vremena :D
ja to za 10 minuta sve isamaram s jednom istom papucicom :oops:
vala ja bih i u park ali bojim se da nam godisnje doba bas nije na ruku.
na kraju cemo mi u igraonicu, vidim ja :lol:
Female_Sa

#2363 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

I moj je tako nekad samo je nesto "izgubio kondiciju" u posljednje 2 godine, valja ga vratiti u formu :lol: :lol:

Znas sta Otherside, svaka ti zlata vrijedi:)
otherside

#2364 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

sve je dobro dok mi coek ne pocne navracati na ovu temu.
a onda sam ga nadrljala :D
Female_Sa

#2365 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

Hahahhahahaa, ma ti reci da si najcesce na temi "Vagine" :lol: :lol: :lol: Nece tamo:)
otherside

#2366 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Female_Sa wrote:Hahahhahahaa, ma ti reci da si najcesce na temi "Vagine" :lol: :lol: :lol: Nece tamo:)
ma zna on gdje sam ja :roll:
cim dodje s posla pita me sta ima na forumu :lol:
i zove me forumasica :D
putujucidzindas

#2367 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

izvinite što opet prekidam, imam jedno pitanje vezano za bebe :D
Ovaj mali je počeo strašno da grize dok doji, malo mi fali da počnem pretjerano reagovati, al boli. Pokušavala da mu lijepo objasnim, ne ide :D :lol: Prekinem dojenje svaki put kad me ugrize, on crče od smijeha.

Prijedlog?
otherside

#2368 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:izvinite što opet prekidam, imam jedno pitanje vezano za bebe :D
Ovaj mali je počeo strašno da grize dok doji, malo mi fali da počnem pretjerano reagovati, al boli. Pokušavala da mu lijepo objasnim, ne ide :D :lol: Prekinem dojenje svaki put kad me ugrize, on crče od smijeha.

Prijedlog?
onda se igra sa sikom, da prostis :D
kad doje nema sanse da grizu jer su im usne izmedju zuba i sike sto ce reci da se taj tvoj obezobrazio.
kad te pocne grickati, diskonektuj ga i ubaci cucu pa nek se s njom zeza.
cim se igra nije gladan :oops:
presca

#2369 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by presca »

Moj muz prije nego sto je dobio djecu sve govorio ,imace oni mamu da im mjenja pelene ja to nikada necu nauciti .Za kucanske poslove uhhh oprao sudje u zivotu nije dok se nije ozenio .Sada kako je dobio djecu prepoznati ga ne mogu .Prije nego sto ode na posao ako je druga smjena .Zamoli mene ali ono zamoli bas :lol: da ja ako mogu malo zabavljam djecu da on opere sudje usisa sve sredi pa ce on nastaviti da se igra sa njima .Komedija ,djeca sada vise njemu hoce nego meni .Nije on popustljiv otac nimalo .Njega slusaju kako mene nikada nece .Poslije posla ih okupa,promjeni pelene stavi u krevet po 2 h im prica price dok ne zaspu .Prvih par mjeseci je uz djeca bila mama i svekrva .Ipak su trojke .Ali sada tek im ih za vikend dam .Svaku subotu izadjemo odmorimo se malo .Cak smo prosli vikend bili i kod prijatelja na selu .2 dana niti je moja mama ni svekrva nazvale da kazu kako djeca ne slusaju .Tek su nazvale da pitaju kako smo .Da ne ureknem djecu slusaju ono bas da se moze pozeliti .A i imaju najboljeg oca na svijetu .On udje kod njih sa 3 igracke za svakoga i ne cujes ih po 2-3 h .Igra se sa njima zeza .Divan zaista divan otac .Sada ih je spremio i otisao sa njima u kupovinu .Meni samo rekao ne trebas nam :-) .Jer zna ako ja krenem sa njima djeca ce odmah da traze nesto .Sa njim nema toga .Uzme im mozda jednu dvije igracke,slatkisa i to je to .Ali najjaca scena je bila kada je dosao kuci poslije posla i vidio mene sa djecom kako jedemo puding .Galama bila da se orila cijela kuca .Kako djeci mozes davati taj otrov bla bla bla .Ma haos .Kod njega je sve prirodno sve zdravo za djecu .Cak im on ponekad i kuha .
Female_Sa

#2370 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

Mene je moja ujedala tako dok je bila manja (sa 4 mjeseca nikla prva dva zubica) i ja sam trpila ali kad sam vidjela da je pocela bas da grize, 2-3x sam je lupila preko pampersa i vishe nije. Nije sad to bilo lupanje nego sam joj dala do znanja da to ne smije jer je bas grizla da mi je krvarila bradavica.
niko_niko_kao_ja

#2371 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

putujucidzindas wrote:izvinite što opet prekidam, imam jedno pitanje vezano za bebe :D

Prijedlog?
moj je tako prije nekih 2 mjeseca par puta poceo kao da trga siku, ja ga naruzila i oko pola sata mu nisam dala da doji, i poslije toga vise nije. par puta je opet kao krenuo i onda stane i pogleda u mene, nasmije se i nastavi dojiti. banda jedna :)
popi

#2372 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by popi »

@vanad i @safran hvala, bice onda za pocetak gacica-pelene :)
safran

#2373 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Kod nas večeras krv i suze - dječaci se malo igrali. Skontam da se promijenio ton dreke u sobi- uletim, beban plače, stariji plače - skontam bebanu teče krv iz nosa pa uzmem njega. Pokušavam shvatiti šta se desilo - što sad stariji plače. Uglavnom - beban je pao i pofino razbio njonju - stariji je nekako imao prste u tome ali ne znam tačno šta. I skontam - dječaci i razbijeni nosevi - što se prije naviknem to će mi biti lakše.
otherside

#2374 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ova moja je jedno vrijeme imala obicaj kad se zaigra s drugom djecom (citaj: podivlja totalno) da na kraju opali od neki cosak ili tako padne i zagrize donju usnu pa kad bi ustala, hem se dernja hem joj curi krv niz bradu.
bas strasno izgledalo prvi put a kasnije se vise niko nije uzbudjivao, ni mi, ni ona :D
Alhemicarkaa

#2375 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

safran, došli i mi do crnog luka. :( Nosić nam hropti, i puno kašlje. Pomaže li crni luk i kod kašlja? Šta da koristim za kašalj (suh, baš je dere, čini mi se). I kako se stavlja taj crni luk, kako se isječe, u šta da stavim?
Post Reply