Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#2351 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

pop_corn wrote:
StupskaBitanga wrote:SDA načelnik i Tibra su sve vas koji ste tu kupili stan su vas zeznuli

Zašto? Niko mene nije zeznuo :) Nisu me ljudi za rukav vukli da tu kupim :? U ostalom, moja porodica i ja smo zadovoljni. Već ranije napisah jedini minus koji im dajem je parking iza 22, 23 h ostalo sve :thumbup:
Najslađi su mi ovi što ufate komentarisati a veze s tim naseljem, a kamoli stanovima, nemaju :D Daj samo da se hrakne ali ne samo na Tibru nego na sve što je napravljeno/se pravi/se planira graditi.
Kupio si stan u naselju bez škole, adekvatne cestovne mreže, bez obdanista i parka a o parking mjestima da ne govorimo koji su dužni biti tu po RP i M2 izgrađenog prostora
Svaka ti čast na takvom razmišljanju :thumbup:
pop_corn

#2352 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

supercali wrote:nije problem sto se gradi sto ce se graditi
problem je kako se izgradilo kako se gradi i kako ce se graditi
a ti sto si ga na neki nacin popusio s tom kupovinom pa sada sebe tjesis je druga prica
Lijepo bi bilo malo pripaziti na riječnik, prije svega.....
Drugo, odakle ti ideja da se tješim :-D Prije kupovine sam često čitaLA (da, žensko sam, zato te molim za riječnik) šta se piše o Tibrinim zgradama i čudila se neistinama jer imam bliske ljude koji su prije 4,5 (možda i više) godina kupili jedan takav stan. Toliko neistine je napisano da se ja ne mogu načuditi.
Dalje, meni je fkt odlično. Ili vi imate previsoke kriterije pa za, relativno, nisku cijenu po m2 stana očekujete uz stan da ćete dobiti, karikiram, i kućnu pomoćnicu. Pa prosurfajte, kad već nemate priliku uživo vidjeti, stanove koji se prodaju u Tibri.
Lijepo bi bilo da ima više parkinga, još ljepše bi bilo da ima i škola tik uz zgradu ali eto, ni O.Š. Aleksa Šantić nije daleko 8-)
Dijete mi ide u vrtić koji se nalazi u Tibrinim zgradama u Nedžaričima još iz perioda kad smo živjeli u N. Sarajevu. Nije nam bilo teško voziti do Nedžerića :-D A BTW u ovim zgradama ima privatni vrtić :D
U zgradama imamo sve na dohvat ruke: mesnica, trgovina, pekare, granapi, frizerski saloni, igraona, vrtić, voće i povrće... Tu smo već 10 mjeseci i još jednom ponavljam da NEMAM apsolutno nikakvu zamjerku i da sam opet u situaciji da biram stan izabrala bih baš ovdje i ne, nismo se pokajali jer da jesmo, ni najmnje mi ne bi bio problem reći to na glas :-D
supercali

#2353 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by supercali »

Edit: Lakše malo sa tim.
pop_corn

#2354 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Koji pačenik....
Zagrli svoju šupicu iz koje se javljaš. Možda i ti nekad siđeš starcima sa grbače i budeš imao "nešto" za šta ćeš se kajati, ne daj se druže, biće bolje :kiss:
L u c i f e r

#2355 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by L u c i f e r »

Stanovi su meni super, novo je novo...
Jez malo gužva i zasad je tanko sa infrastrukturom, al jbg ništa nije savršeno, a cijena je brate povoljna...
Nisam tu pazario, al radije bih tu platio npr 70 milja za novo nego u centru 120 milja za krntahiju.

Helem tržište je zakon, dok ima takve potražnje biće i takve ponude.
P308

#2356 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by P308 »

pop_corn wrote:Koji pačenik....
Zagrli svoju šupicu iz koje se javljaš. Možda i ti nekad siđeš starcima sa grbače i budeš imao "nešto" za šta ćeš se kajati, ne daj se druže, biće bolje :kiss:
Zasto svi ljudi koji zive u Tibri misle da ljudi koji imaju suprotno misljenje od njihovog zive starcima na "grbaci"? :D Ovo nije prvi put da u nedostatku argumenata upravo to procitam na ovoj temi :D
semmy_

#2357 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by semmy_ »

Ciao, ciao :)

Ima li neko iskustva sa stanovima u Penny plus zgradi na Stupu?
pop_corn

#2358 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

P308 wrote:
Zasto svi ljudi koji zive u Tibri misle da ljudi koji imaju suprotno misljenje od njihovog zive starcima na "grbaci"? :D Ovo nije prvi put da u nedostatku argumenata upravo to procitam na ovoj temi :D
Ne, nisu to nedostaci argumenata, čak nasuprot, to je odgovor na njegov post koji je sada uređen a koji je, baš, upućivao na isfrustriranost situacijom u kojoj se dotični nalazi.
A ja se pitam zašto se toliko pljuje po Tibri :? Da to pišu osobe koje tu žive ili imaju kontakt sa Tibrom pa ok a ne osobe koje apsolutno nikakve veze nemaju sa ovim stanovima. Ne mogu zažmuriti na laži nikako.
le piaf

#2359 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by le piaf »

Ima li neko detaljnijih info o stanovima na malti ali iza klasa, dakle ne mislim na moja malta.

http://infinitygroup.ba/

Ima li ko nekih info, da li se raspitivao?
supercali

#2360 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by supercali »

pop_corn wrote:
P308 wrote:
Zasto svi ljudi koji zive u Tibri misle da ljudi koji imaju suprotno misljenje od njihovog zive starcima na "grbaci"? :D Ovo nije prvi put da u nedostatku argumenata upravo to je procitam na ovoj temi :D
Ne, nisu to nedostaci argumenata, čak nasuprot, to je odgovor na njegov post koji je sada uređen a koji je, baš, upućivao na isfrustriranost situacijom u kojoj se dotični nalazi.
A ja se pitam zašto se toliko pljuje po Tibri :? Da to pišu osobe koje tu žive ili imaju kontakt sa Tibrom pa ok a ne osobe koje apsolutno nikakve veze nemaju sa ovim stanovima. Ne mogu zažmuriti na laži nikako.
To nije frustracija to je cinjenica
Stojim iza toga sto sam napisao a ovo je editovala moderacija
Ja cu ti odgovoriti sto se pljuje po tibri
Kao prvo moras biti corav da ne vidis kako je sve nabijeno dole i reci kako je super
Kao drugo imam 3 slucaja koji zive u tim tibrinim zgradama i koji otvoreno kazu da su se iskreno zeznuli sto su kupili dole stanove
Od ta 3 slucaja svi se slazu da je nabijeno ko da su u favelama maltene
2 se slazu da im fali skoro sve od infrastrukture misleci na skolu parkove i slicno
Takodjer se slazu za manjak parkinga jer oboje imaju auto prvi nemaju pa vjerovatno zbog toga i ne gledaju toliko parking al sta kad im gosti dodju
Takodjer ova 2 se slazu da bi kvalitet gradnje mogao biti bolji mada ajd to je diakutabilno jel jer ne znaju sta je stavljano sve i kako
Na kraju 1 slucaj se zali na postusluge vjerovatno upravitelj ili ko vec a to valjda podrazumijeva odrzavanje intervencije i slicno
Jedino oko cega se slazu je brzina gradnje jer su valjda svi kupili kad je tek poceta gradnja i sto je sve novo a to se valjda podrazumijeva u novoj zgradi ostalo nista ne ide u prilog tibri
crno_sa_zlatnim

#2361 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by crno_sa_zlatnim »

le piaf wrote:Ima li neko detaljnijih info o stanovima na malti ali iza klasa, dakle ne mislim na moja malta.

Nazovi Revicon i Marina Ivaniševića.
le piaf

#2362 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by le piaf »

crno_sa_zlatnim wrote:
le piaf wrote:Ima li neko detaljnijih info o stanovima na malti ali iza klasa, dakle ne mislim na moja malta.

Te sam price nasao, ali nisam siguran da se bas misli na tu zgradu, jer ima jedna zavrsena zgrada nekih 200m iza ove koja bi mogla biti ta za koju govoris. Ili su mozda obje?
makse seljanko makse

#2363 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by makse seljanko makse »

le piaf wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:

Te sam price nasao, ali nisam siguran da se bas misli na tu zgradu, jer ima jedna zavrsena zgrada nekih 200m iza ove koja bi mogla biti ta za koju govoris. Ili su mozda obje?

Ako neko nesto sazna bilo bi dobro da ovdje napise.
Zna li se kad ce biti gotova izgradnja?
Gledajuci ove slike mislim da kvadrat nece biti jeftiniji nego u novoj "kifli" :sad:
walk_M-A-N

#2364 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by walk_M-A-N »

Razlika je: ANS je ozbiljno prionuo poslu, i da nije bilo smrtnog slučaja i bombe. vjer. bi "novu kiflu" završili u roku.
A Infinity, ko god to bio, jednostavno ne pravi zgradu, tamo nije gradilište. E sad zašto, da li ima nekih drugih problema sa firmom ili projektom, ne znam. Ako ko zna, bilo bi korisno da napiše.
ANS pokazuje da ima kupaca i po onim cijenama stanova i (što je nevjerovatno) garaža. Infinity je na lošijem mjestu ali možda parking bude bolji.
gidra

#2365 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

makse seljanko makse wrote:
le piaf wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:

Ako neko nesto sazna bilo bi dobro da ovdje napise.
Zna li se kad ce biti gotova izgradnja?
Gledajuci ove slike mislim da kvadrat nece biti jeftiniji nego u novoj "kifli" :sad:
Znam ja sve, ali iz nekih privatnih priča, nema još ništa ofišl :D
Nisu se stanovi još počeli prodavati, od proljeća vjerovatno u ponudi stanovi.
Biće cijena nešto niža nego u Mojoj Malti.
Nisu ništa sfušerili, od temelja pa nadalje, vrlo kvalitetna gradnja, ko uzme stan sigurno se neće pokajati.
P.S.
Biće još jedna zgrada na Malti 100% na proljeće kreću sa gradnjom, od jednog drugog investitora koja će biti bolja od Moje Malte. Lokacija(mjesto gradnje) je kupljena i sve dozvole su prikupljene, nije investitor izašao još sa projektom javno pa ne bih da iznosim više informacija. Kome se ne žuri a htio bi kupovati stan na Malti, Čvili nek pričeka i izvaga ponude na ljeto iduće godine...
Pozitivna_geografija

#2366 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Pozitivna_geografija »

Zivim u tibri 2 vec godinu i nesto i svr mi je super. Prezadovoljan. Iceman komsija ti ili si slab vozac ili peh. Ja nikakvih problema nemam, vazda nadjem parking i to vecinom da ne hodam vise od 30 do ulaza. Rijetko nekad u neka doba teze al i tad se nadje. Stan unutra da ne pricam kvalitet, novo, milina. Komsije ok. Zvucna top. Pogled extra, bar meni. Mozda nekad i tu ostavu kupim jos mi ne treba. Garazni prostor ne kontam kupovati dok jos ne spuste cijenu i to dobro spuste a morace jer je preko 70% po meni neprodato. Ma nema sta meni je top. Pozzz komsijama! Btw bilo bi cool da su manje zgrade al sta ja tu mogu. A meni niko vala ne smeta.
Pozitivna_geografija

#2367 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Pozitivna_geografija »

I da kazem da je suoer sto imamo tu mujanica, bingo, tramvaj, kvalitetne jaslice, apoteku, dosta trgovina, pekaru, buregdzinicu, restorancic sa igralistem... Sta vise da se trazi.
cpu_fan

#2368 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by cpu_fan »

Pozitivna_geografija wrote:I da kazem da je suoer sto imamo tu mujanica, bingo, tramvaj, kvalitetne jaslice, apoteku, dosta trgovina, pekaru, buregdzinicu, restorancic sa igralistem... Sta vise da se trazi.
Pa možda 25% zelene površine koju su morali ispoštovati po regulacionim planu. Možda igralište koje je do duše postojalo dok se komšije iz susjednih kuća nisu počeli žaliti da im smeta dreka od djece.
Hajvan

#2369 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

Pozitivna_geografija wrote:I da kazem da je suoer sto imamo tu mujanica, bingo, tramvaj, kvalitetne jaslice, apoteku, dosta trgovina, pekaru, buregdzinicu, restorancic sa igralistem... Sta vise da se trazi.

1. 'malo' zelenila između zgrada:

ImageImage

2. 'malo' širih ulica i širokih pločnika/trotoara s odgoarajućim drvoredom i !malo! mobilijara na tom pločniku :

Image

3. 'malo' javnih prostora (trg); 'mal0' šetališta- to su one ulice ekskluzivno namjenjene pješacima s radnjmama i buticima u prizemlju :D:

Image

od 'ostalog'- ne fali ništa…
Seoskivaralica

#2370 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Seoskivaralica »

Stan x broj = keš

Tlocrt 20 stanova x 20 spratova = 20 x keš jednog sprata.....

Prostor za zgradu - park, parking , igralište , urbanizam , = manje parra

Prema tome ide se da bude zgrada na zgradi , pendžer na pendžeru , zelenilo su saksije na balkonu , park imate na Ilidži , parking u Grand centru i eto....
Dok Memić ne odbije Tibru i slične grdjevince što prave zgradu na zgradu ,mimo svake logike i pravila o gradnji zgrada , njihovoj medjusobnoj udaljenosti zavisno od visine, nema sreće niti urbanizma,,,favele su već napravljene , samo nisu patentirane , taj patent će se zvati Tibra.....
iceman2010

#2372 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by iceman2010 »

Pozitivna_geografija wrote:Zivim u tibri 2 vec godinu i nesto i svr mi je super. Prezadovoljan. Iceman komsija ti ili si slab vozac ili peh. Ja nikakvih problema nemam, vazda nadjem parking i to vecinom da ne hodam vise od 30 do ulaza. Rijetko nekad u neka doba teze al i tad se nadje. Stan unutra da ne pricam kvalitet, novo, milina. Komsije ok. Zvucna top. Pogled extra, bar meni. Mozda nekad i tu ostavu kupim jos mi ne treba. Garazni prostor ne kontam kupovati dok jos ne spuste cijenu i to dobro spuste a morace jer je preko 70% po meni neprodato. Ma nema sta meni je top. Pozzz komsijama! Btw bilo bi cool da su manje zgrade al sta ja tu mogu. A meni niko vala ne smeta.
Sto se gradnje tice i uslova u stanu nemam primjedbi. Vozim auto svaki dan i ne bih za sebe rekao da sam los vozac. Uostalom ne znam sta znaci jesi li dobar vozac ili nisi. To ono kad ima prostora taman koliko je auto dugo i to da ga popnes na trotoar (sirok jedva pola metra), pa se zaletis i okrenes pod rucnom da uletis na to "parking mjesto" (nije slucajno pod navodnicima)? Nidje veze. Nemam ni ja problema da nadjem parking mjesto u 16:30 kada se vratim sa posla. Imam problema kada ga trazim u 23:00 kada su uglavnom svi kuci. Dakle, pristupne ceste, parkovi, zelenilo, parking, skola.... Iz ulaza izlazis na parking, a mozda ti ima neka radnja u blizini pa je to parking mjesto zagradjeno. Ne znam samo da li je to sreca ili nesreca.

Dakle, da zakljucim: Na uslove u samoj zgradi i stanu nemam primjedbi. Infrastruktura je zesci odron.
iceman2010

#2373 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by iceman2010 »

cpu_fan wrote:
Pa možda 25% zelene površine koju su morali ispoštovati po regulacionim planu. Možda igralište koje je do duše postojalo dok se komšije iz susjednih kuća nisu počeli žaliti da im smeta dreka od djece.
A mozes misliti da je ono ostalo igraliste kakvo bi tek onda bilo ludilo za parking mjesta? :D
cpu_fan

#2374 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by cpu_fan »

iceman2010 wrote:
cpu_fan wrote:
A mozes misliti da je ono ostalo igraliste kakvo bi tek onda bilo ludilo za parking mjesta? :D
Mada ni igralište nije zauzimalo puno mjesta.
TheHound

#2375 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by TheHound »

Hajvan wrote:

1. 'malo' zelenila između zgrada:
2. 'malo' širih ulica i širokih pločnika/trotoara s odgoarajućim drvoredom i !malo! mobilijara na tom pločniku :
3. 'malo' javnih prostora (trg); 'mal0' šetališta- to su one ulice ekskluzivno namjenjene pješacima s radnjmama i buticima u prizemlju :D:

od 'ostalog'- ne fali ništa…
I po mogucnosti da kvadrat kosta jos manje nego sad? Jedno 900KM/m2?
Post Reply