SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mr. Brightside

#2351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

sta govori o meni ako setam ulicom i primjetim da neko tamo auto obijaju... okrenem glavu na stranu i nastavim... :roll:
O'zone
Globalni moderator

#2352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Mr. Brightside wrote:sta govori o meni ako setam ulicom i primjetim da neko tamo auto obijaju... okrenem glavu na stranu i nastavim... :roll:
Nešto od ovoga:
a)nije tvoje auto
b)nisi grmalj
c)nisi naoružan
d)nije to tvoj posao
e)zaboli te, tebe ne diraju

Šta će govoriti bolan? Obijaju naki balavci auta na parkingu izlazi od mog prijatelja otac da ih otjera oni se zalijeću na njega da ga udare (trojica ih bila) klinci od 14 do 16 godina ali rade ko veliki.
Provale u kuću upali se alarm lopov skače sa balkona i bježi prema pomagaču koji ga čeka u autu stojimo na prozoru gledamo ga on gleda u nas i govori "Šta je?! Šta gledaš?"
I šta bi sad trebao da uradiš?
Baudelaire

#2353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Pištolj i u koljena pucati. Da mu riješiš hronični problem vode u koljenima :dance:
Tvrtko II Kotromanić

#2354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Baudelaire wrote:Pištolj i u koljena pucati. Da mu riješiš hronični problem vode u koljenima :dance:
KZFBiH i njegov, kriminalcima dragi, institut krajnje nuzde koji ti zabranjuje da uradis ovako nesto :

r_faruk

#2355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

sta ces

da nisu krali ne bi bili ni ubijeni

sve u svemu svaka cast policiji u ovom nasem slucaju. u naselju su uspjeli savladati tipove naoruzane automatskim oruzjem. pogodili su ih.... a to je vrlo tesko kad neko puca na tebe, a pri tome nisu ranili nikoga od prolaznika... :thumbup: za policiju...
kurty

#2356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kurty »

O'zone wrote:
Mr. Brightside wrote:sta govori o meni ako setam ulicom i primjetim da neko tamo auto obijaju... okrenem glavu na stranu i nastavim... :roll:
Nešto od ovoga:
a)nije tvoje auto
b)nisi grmalj
c)nisi naoružan
d)nije to tvoj posao

Šta će govoriti bolan? Obijaju naki balavci auta na parkingu izlazi od mog prijatelja otac da ih otjera oni se zalijeću na njega da ga udare (trojica ih bila) klinci od 14 do 16 godina ali rade ko veliki.
Provale u kuću upali se alarm lopov skače sa balkona i bježi prema pomagaču koji ga čeka u autu stojimo na prozoru gledamo ga on gleda u nas i govori "Šta je?! Šta gledaš?"
Sjeti se jedne situacije od proslog ljeta... Elem, zena od prijatelja posadila cvijece, a mi muski neke ogradice okolo pravili. I nekad pred aksam, da se nesto pojede i svi su usli, a ja i taj prijatelj ostali da ispusimo po jednu. Nailaze neka djecica, maksimalno da po 10 godina imaju i pravo preko cvijeca predjose... Kad drug "sta vam je, jel vidite kuda hodate...". Okrenuse se malci, stadose, kad jedan od njih "kome ba to ti... hos sad da vam je**mo mater...".

Mi :? :shock: :shock: :shock:
amko76

#2357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

:lol: :lol: Dobro ste prošli.

Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost.

Neće je imati 8-)
Bodkin

#2358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

nevjerovatno sta covjek sve procita. znaci kod nas je pet puta bolje nego u francuskoj, spaniji, portugalu i jos pokojoj zemlji ( nisam ih sve upratio) ??
quasar

#2359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Ma doce brzo dan kad ces se morati samozastititi, bez obzira sta ti zakon brani.
Vjerovatno ce se pojaviti i zastitarske agencije koje ce uzimati "reket" u naselju ili ulici da garantuju imovinu i bezbjednost, za sto u krajnjem ne bih imao nista protiv ako je razumna cifra. Eto dokle su nas doveli da si spreman pristati i na to.
dezurni_ucenik

#2360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

U LOs Angelesu prije par godina,dvije bande pucale jedne na druge na ulici.Dosla policija,prvo uslijedilo upozorenje: molimo vas,prestanite.Odlozite oruzje i predajte se.Naravno ovi to nisu uradili,nakon cega ih je policija zoljom sve raznjela i zavrsila sukob.Pametno.
Mr. Brightside

#2361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

O'zone wrote:
Nešto od ovoga:
a)nije tvoje auto
b)nisi grmalj
c)nisi naoružan
d)nije to tvoj posao

pod e) :roll:
a anonimni poziv nista ne kosta :-?
policiji da uhvate te klosare 5 minuta posla... ima li ih smisla privoditi ili ne, to ne znam
al' jedno je sigurno, zbog okretanja glave za razna sranja cinimo samo gore i gore :roll:
Last edited by Mr. Brightside on 06/03/2012 23:44, edited 1 time in total.
Creasy

#2362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

kurty wrote: Sjeti se jedne situacije od proslog ljeta... Elem, zena od prijatelja posadila cvijece, a mi muski neke ogradice okolo pravili. I nekad pred aksam, da se nesto pojede i svi su usli, a ja i taj prijatelj ostali da ispusimo po jednu. Nailaze neka djecica, maksimalno da po 10 godina imaju i pravo preko cvijeca predjose... Kad drug "sta vam je, jel vidite kuda hodate...". Okrenuse se malci, stadose, kad jedan od njih "kome ba to ti... hos sad da vam je**mo mater...".

Mi :? :shock: :shock: :shock:

:lol:

Prejako. :D
kurty

#2363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kurty »

Mr. Brightside wrote: pod e) :roll:
policiji da uhvate te klosare 5 minuta posla... ima li ih smisla privoditi ili ne, to ne znam
al' jedno je sigurno, zbog okretanja glave za razna sranja cinimo samo gore i gore :roll:

Ne znam kako je sad, ali ja kad god sam zvao, morao sam se predstaviti
maximilijana

#2364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by maximilijana »

kurty wrote:
Mr. Brightside wrote: pod e) :roll:

Ne znam kako je sad, ali ja kad god sam zvao, morao sam se predstaviti
ja zvala jednom zbog "jedne situacije" u mahali... morala se predstavit..meni uzeli podatke..mene peglali..
kontam se neces vise nikad..dobro mene nisu pritvorili :D
Jara

#2365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

maximilijana wrote: ja zvala jednom zbog "jedne situacije" u mahali... morala se predstavit..meni uzeli podatke..mene peglali..
kontam se neces vise nikad..dobro mene nisu pritvorili :D
:lol: Baš tako, zato svijet i izbjegava da zove...
DaysleepeR

#2366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

Creasy wrote: :shock:
Sta hoces da kazes? Da kad nam se ukaze prilika treba da ubijemo? :-)
Stvarno mi ne pada na pamet sa tobom da raspravljam, ako ti tako rezonujes stvari... Policija je sinoc uzvratila vatru, ranila napadaca, pohapsila sve aktere pucnjave i ti si opet razocaran u policiju. :roll:
Sreca pa nisu svi gradjani kao ti... :run:
izvini ti moj dragi policajac, ali svako od nas kad registruje auto ili bilo kakvu dažbinu da plaća, to ide u vaše plate. nas kao građane ne interesiraju izgovori zaista. ako građani traže da ubijete gamad, ubijte gamad. jednostavno tako. ili mijenjajte profesiju. nije više '92 - '95 kad svako treba svoju glavu da čuva. sad je mir i vi čuvate naše glave. ili ih čuvajte kako ih čuva svaka policija u svijetu ili mijenjajte profesiju.

morate biti svjesni da vam je profesija degradirana do dna. ako je vi nećete vratiti na nivo kakav treba da ima policija jedne zemlje niko neće. ako policajac ubije kriminalca i sud hoće da ga osudi, štrajkajte, stanite iza kolege. ako vas handri vlast, štrajkajte stanite jedni iza drugih, i građani će vjeruj mi. policija ne smije da bude cuko koji štiti političare, a svi ostali ih pljuju. to je vaša profesija ne moja, čuvajte je sa ponosom. dno dna je što uopšte ja moram ovo da pričam. btw. ja sam dipl. kriminalista.
gilbert

#2367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

cigara wrote:Sta ima manje kriminala, de raspitaj se malo jbte.
Ono sto ja vidim ko solidno i dobro rjesenje (posto je policija beskorisna zbog beskorisnog tuzilastva i suda) je promjena zakona o samoodbrani.
Pa kad 2 idiota ulete nani u kucu, da zena (ili njen sin) mogu sastaviti rafal po koljenima, a ne ostati pretuceni.
Hej ovde se prica o kriminalu tipa rafalanje po ulicama gradova od 150 hiljada do 400 hiljada stanovnika , bas o takvim situacijam ne cujem cesto po Americi.
lajkujMe

#2368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by lajkujMe »

Vidim ovdje komentare koje omlazavaju kako u BIH ima najvise kriminala cak mnogo vise nego na zapadu, to je potpuna neistina seljaka koji nisu krocili 100 metara od svoje kuce i eto upravo gledaju disney channel i njima je sve bajno....

Vecina zapadnih zemalja ima mnogo veci kriminal od nas, posebno sto se tice teskog kriminala Ubistava, silovanja, organiziranog kriminala, droge i slicno, oni su jedino koliko toliko rijesili sitne prekrsaje tipa pogresno parkiranje vozila, nepropisno bacanje smeca kroz prozor i slicno, rijesili su se jedino korupcije eto to im je najveci uspjeh.

Ali u Njemackoj, Nizozemskoj gdje god da se okrenes kazne za ova teska djela su ista kao nasa ili cak jos manja, kad kriminalac udje u njihov zatvor to je za njih skoro odmor, lijep smjestaj, fina hrana, ljudi kao ti i sto najbolje sve sto ti treba je na dohvat ruke.
Njihov najveci problem kao i kod nas je maloljetna delikvencija...

Npr. ne znam da li je jos uvijek ali je Berlin katastrofa sto se tice kriminala ima svoja geta, u tim getima niko ne hoda bez najmanje noza a preferira se pistolj ili jaca sredstva, droge u tim cetvrtima ima toliko da ima sprica na zemlji svakih 5 metara, tuce i ubistva i razne druge aktivnosti koje krse zakon su veoma rasprostranjene, zena brate ne smije ni u po dana izaci sama da joj se ne daj boze nesto desi.

ima tu puno jos da se kaze ali primjetio sam kako je vecina Bosanaca pre impresionirana zapadom na osnovu netacnih informacija kao sto su Tv, Novine, Turisticki kratki obilasci idilicnih mjesta ili rek'o mi jaran.....

A moj savjet je ne gledaj u prelijepi mali dijamant u hrpi govana nego zagledaj se u govna pa ces realno sagledati kako je tebi a kako je onome.
gilbert

#2369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Lajkuj me nisam bio u Holandiji da znam kako je tamo , nisam bio ni u Njemackoj sem ko turista .
Ali evo vec dugo zivim u Americi u geto idem poslom ako trazim kakvog svog klijenta :lol: , da sam u drugoj profesiji znas kada bi otisao u geto ? Nikada jer ja tamo nemam sta traziti osim dilera da kupim drogu ili kakvu "prijateljicu noci za 20 dolara"
Isto ko i odlazak u bajkerski bar samo poslom i to je objekat u kojem nemam sta traziti . Sve ovo vazi za prosjecnog stanovnika Amerike . Sada ako hodas po getu pa nadjes belaj nemoj nam govoriti kako si zalutao :-) :roll: :lol: :x

Ima li kriminala ima ali je skoncentrisan u jedno podrucije i svakom prosjecnom gradzaninu geto je na drugom kraju svjeta. Ovde stan nisi dobio od drzave /firme pa moras zivjeti u naselju koje ti se nesvidja nego biras komsiluk .
Samo ocajan covjek ili malo mentalno neuravnotezen odluci da zivi u getu :-)

U Bosni je problem da kriminalci nisu skoncentrisani u neka udaljena naselja nego su se rasirili kao rak po svakom naselju i zrtve su najcesce stanari /komsije . I to pocinje taj problem sa usporedbama sa zapadom . Mi poredimo svoje gradove napravljene za radne ljude sa bjelosvjetskim getima gdje su oni izolovali svoj sljam. pogledaj sta je :"Section 8 housing)
Comrad

#2370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Sta ste se uhvatili toga kako je tamo, kako je 'vamo. Sta me ba briga sta se desava u Parizu, Londonu itd. To su male drzave za nas. Glavno nam je vidi kako oni. Pa mozemo li mi ikad u necemu biti primjer. Imas grad od 400k stanovnika i terorise ga njih 300-400 i sad se to treba prihvatiti, ono, sta ces, tako je kako je, tako je i u New yorku. :roll:

@creasy, ja sam mislio na to da do sada nije bilo puno upucanih krimosa od strane policije, mozda i ima, ja samo znam ono iz medija. I valjda znas sta sam podrazumijevao, normalno da ne trazim da upucate lika koji krade steku cigara..ali bubam, ako tri lika ulete sa pistoljima u banku, i onda krenu pucati na vas onda ocekujem da ih ubijete. I ne vidim kakve se tu mogu naci olaksavajuce okolnosti za njih ili otezavajuce za vas. Najlakse je tako, nek je plata sigurna icu linijom manjeg otpora, pa sta se desi, desi. I ne znam sta se koji djavo odmah javljaju neki moralisti, koji bi tu sad trazili neko fer sudjenje. Nema tu sudjenja, jer ti isti klosari bi vas ubili u sekundi za 1000KM.

I da se razumijemo, ja sam na strani policije - uvijek. Ja cisto sumnjam da ce vas sud zatvoriti i podijeliti otkaze jer ste ubili nekog lopova, klosara koji puca po vama. Pa eno onu curu iz kladionice pustise, nit je policajac, nit niko. A budi siguran, da bi gradjani bili na vasoj strani u takvim situacijama.

Svaki policajac mora biti spreman da ubije, takva vam je profesija. Mogu misliti kako je drzati na dusi ubijenog covjeka, ali svako od vas je sam odabrao taj poziv i zna se sta on nosi sa sobom.
sinuhe

#2371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sinuhe »

Klošarstvo ima svoje mjesto u našoj kulturi i uvijek je kotiralo dosta visoko. Sad je nezgodno jer se ne može kontrolisati.
quasar

#2372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Ja se sjecam drzave gdje se mnogo manje imalo, i gdje se radilo za manje para, ali gdje je najveci problem u naselju bio lik koji krade kasetofone iz auta, i to tako da razvali samo bravu, ili max leptir staklo.

Gdje smo mi poletili u evropu sa tim zakonima i ovlastima policije kad necemo tamo jos heibet godina, a zapravo necemo nikad jer ne mozemo da zavedemo red u zemlji. Uzeti policiji duge cijevi, pendreke, ovlasti, to je trebalo zadnje kad ispunimo sve druge uslove, ako se ne predomislimo do tad.

Kad je drot bio bog, bagra je pazila sta radi, a ja ne znam nikog ko je nahebo ni kriv ni duzan. I mene su privodili, saradjujes, ne qurcis se i sve se lijepo zavrsi. Pravis se pametan, dobijes imenik preko ledja.

Tad je bilo posla za sviju?
Da se razumijemo ima i sad poslova za platice koje mogu biti za rezija i prezivljavanje, ali nece jer je lakse dilati i krasti i bezopasno je.
mahalas505

#2373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

sinuhe wrote:Klošarstvo ima svoje mjesto u našoj kulturi i uvijek je kotiralo dosta visoko. Sad je nezgodno jer se ne može kontrolisati.
Dobar :D .

U vezi s radom policije, generalno nije bas zadvoljavajuce. Procenat rjesenih kradja, oruzanih pljacaka je dosta nizak. Ono sto je dosta dobro je rjeseni broj ubistava.
Medjutim, ali ne krivim toliko policiju, ipak policija je alat u rukama izvrsne vlasti. Znaci, rade onoliko koliko im se naredi i dozvoli.
gilbert

#2374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Comrad wrote:Sta ste se uhvatili toga kako je tamo, kako je 'vamo. Sta me ba briga sta se desava u Parizu, Londonu itd. To su male drzave za nas. Glavno nam je vidi kako oni. Pa mozemo li mi ikad u necemu biti primjer. Imas grad od 400k stanovnika i terorise ga njih 300-400 i sad se to treba prihvatiti, ono, sta ces, tako je kako je, tako je i u New yorku. :roll:
.
Comrad :thumbup: :thumbup: to ja govorim svo vrijeme .
dzeno123

#2375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dzeno123 »

Ja da sam se kao clanovi AV-MAU nagledo strahota sto su obicni ljudi pocinili tim zivotinjama davno bi digo ruke od ljudskog roda. Ali slazem se donekle sa vama, ko moze petardu u usta staviti psu koji je pobjego iz kuce i koji je po prirodi miran, zamislite sta moze uraditi covjeku koji mu je nehotice mozda na neki nacin naskodio.
Locked