BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#2351 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Evo onda se slažemo:
Eduardo
Pereira Alves Pepe Coentrao
Veloso Moutinho Meireles
Nani Ronaldo
Almeida
Eduardo
Veloso Moutinho Meireles
Nani Ronaldo
Almeida
- belafonte
#2352 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Stvarno me iznova ovi Portugalci iznenađuju, strašan scouting imaju, sjajne trenere, stručne novinare, kapa dole, sve su rekli...Portugalski mediji napravili su analizu igre reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči dvoboja sa njihovom reprezentacijom u baražu za odlazak na EURO.
Portugalci su svjesni da to nije ista reprezentacija kao prije dvije godine u baražu za SP, kada je Portugal bio bolji u dvije utakmice sa po 1:0.
"Dvije godine nakon baraža za odlazak na SP, Portugal ponovo mora na Balkan, kako bi se plasirao na jedno veliko takmičenje. 2009. godine Seleccao je vodio Carlos Quieroz i tada smo bili bolji dva puta sa po 1:0 od BiH. Međutim, optimizam je od tada porastao u bh. timu. Formaciju 3-5-2 Ćire Blaževića, zamijenila je formacija 4-2-3-1 Safeta Sušića, što im je donijelo više kreativnosti na terenu".
"BiH sada zna kako mnogo više držati loptu u svom posjedu, jer je Sušić prepoznao kakvu kvalitetu i širinu ima u veznom redu, koji je najjači dio reprezentacije BiH. U ekipu je uveo mobilnog Harisa Medunjanina, koji kada igra sa nekim od defanzivnih veznih (Salihović, Rahimić, Zahirović) ima mnogo više slobode da se pridruži napadu i bude veoma opasan. Ofanziva je također veoma jaka sa Džekom, Pjanićem, Misimovićem i Lulićem. Taktika ubacivanja Medunjanina u napad bila je vidljiva u meču sa Francuskom u Parizu, kada je Medunjanin stalno koristio rupe u veznom redu Francuza i probijao se do gola".
"Miralem Pjanić 2009. godine kada su igrali protiv nas nije bio dovoljno razvijen kao fudbaler. Međutim, u posljednje dvije godine ovaj se fudbaler strašno razvio. Njegova kreativnost pravila je mnogo problema Patricu Evri u Parizu, baš kao i lopte koje je Misimović slao za Džeku. Senad Lulić igra u sjajnoj formi za Lazio, što znači da će Joao Pereira imati mnogo problema u odbrani i neće moći tako često kretati u napad".
"Najveća slabost ove reprezentacije je odbrana. U timu u prvoj utakmici neće biti Saše Papca i Borisa Pandže, što znači da će bi na stoperskoj poziciji zajedno sa Emirom Spahićem trebao zaigrati Sanel Jahić. Lulić bi u tom slučaju igrao na mjestu lijevog bočnog".
"U ovim kvalifikacijama pokazalo se da je najveća snaga BiH u sredini terena. Kako bi se limitirao prostor za Medunjanina, potrebno je vršiti konstantan pritisak tokom svih 90 minuta igre. Najjače oružje Portugala u napadu, krila, moraju iskoristiti slabosti u odbrani BiH, kreirajući čovjeka više prodirući u prostor oko šesnaesterca. Nani i Ronaldo će biti ključni igrači jer ukoliko oni iskoriste svojom brzinom tranziciju igre BiH iz napada u odbranu, onda se možemo nadati dobrom rezultatu.", navodi novinar portala Portugoal.net.
Sreća pa je ovo indirektni duel stručnih štabova repki, ipak igrači su ti koji će donijeti prevagu i sve je u njihovim glavama...
Al još jednom moram reći, strašni su off-field igrači...
- burek_in_space
#2353 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
A po meni, ovo nije nishta spektakularno izanalizirano, jer ovo svaki prosjechan navijach reprezentacije zna vec godinu dana.belafonte wrote: Stvarno me iznova ovi Portugalci iznenađuju, strašan scouting imaju, sjajne trenere, stručne novinare, kapa dole, sve su rekli...
Sreća pa je ovo indirektni duel stručnih štabova repki, ipak igrači su ti koji će donijeti prevagu i sve je u njihovim glavama...
Al još jednom moram reći, strašni su off-field igrači...
Nasha prednost je u tome shto mi sada mozhemo da kombinujemo sa sastavom, taktikama, imamo bar jednu formaciju vishe za odigrati, a ne slijepo da se drzhimo 3-5-2. I da, imamo Papeta koji zna kako spustiti loptu na zemlju.
- skenderija04
#2354 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja mislim da je to toultima_palabra wrote:Evo onda se slažemo:
Eduardo
Veloso Moutinho Meireles
Nani Ronaldo
Almeida
- ReD aka Socijalista
#2355 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
a u pmskenderija04 wrote:Ja mislim da je to toultima_palabra wrote:Evo onda se slažemo:
Eduardo
Veloso Moutinho Meireles
Nani Ronaldo
Almeida
-
leo karan
#2356 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
bolji je onaj fazon
Michael PlatiMi
Michael PlatiMi
- horion_bosona
#2357 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
evo ga Stari...Stari wrote:Veceras mi je ovdje u mojoj vucjoj jami planirana jedna skromnija sjedeljka ...ne mogu reci bas tulum , zurka ili dernek ... doduse nacice se pokoja kapljica za ljubitelje tih stvari ...ali uglavnom tako, muska raja u hm..."poznim srednjim godinama" .... i suplja prica u stilu - pretpostavljate - "strucnjaka" kavi vec svi mi ovdje poenakd sebe volimo smatrati. Dolaze mi tipovi kojima se vidjam 2-3 puta godisnje a znamo se vec nekoliko decenija.
Dakle, da skratim, za mezetluke sam vec sredio stvar ...sto se osvjezenja grkljana tice i to je vec strpano u hladnjak, tihu muziku iz 70-tih naravno uvijek imam na raspolaganju ....ali jedna stvar mi fali, a buduci da je tema razgovora gotovo sigurno vec unaprijed odredjena (nogomet) ...trebalo bi mi to.
Snimak utakmica reprezentacije...cijelih utakmica...pogotovu ove zadnje utakmice u Parizu. To onako da imamo na Tv -monitoru dok caskamo ... i komentarisemo... Trazio sam vec i nasao na youtube ima cijela ta utakmica - ali je rezolucija tog snimka mala da bi se moglo vidjeti na iole vecem monitoru (28 incha "colova" - po dijagonali). Pa ako neko zna za nakakvu snimku ...negdje na Rapidshare, Megaupload, Oron ili slicnim cybermjestima.
Eto ...o tome se radi ...ako neko zna molio bih link
Unaprijed zahvalan.
http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 11-10-2011
nasa najbolja utakmica ikad, gotovo antologijska, vec sam pogledao jednu reprizu i rekao sam sebi (jos prije nego smo izvukli Portugal), ako prodjemo EURO ovu cu utakmicu arhivirati i gledati ju s vremena na vrijeme... a ako ne prodjemo necu ni inserta da vidim, a da ima veze s njom...
- Bosanski_kralj
#2358 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Mene je neka nervoza već sad "safaćala". Nemam snage ni živaca da razmišljam o njihovoj, o našoj taktici...samo brojim dane/sate da utakmica počne.
- and
#2359 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
zna li se ko su sudije?mislim da će nam ta imena puno reći o namjerama uefe.
-
Baudelaire
#2360 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Nisam siguran da će Veloso igrati u prvoj postavi. Čini mi se da ovaj selektor puno češće koristi Carlosa Martinsa.
-
brazzo20
#2361 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja sam od prijatelja cuo prije par dana da ce nam u Zenici suditi Viktor Kasai, a u Portugalu Wolfgang Stark ili jedan drugi engleski sudija (nisam zapamtio imena), navodno su tu informaciji objavili na jednom BH radiju (mislim da na "Glas Podrinja"), samo neznam dali je ta informacija tačna, saznat cemo za koji dan zvanicno ko ce nam suditi.and wrote:zna li se ko su sudije?mislim da će nam ta imena puno reći o namjerama uefe.
-
Baudelaire
#2362 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Mislim da se sudije odabiru 4-5 dana uoči utakmice, radi smanjenja mogućnosti malverzacije.
- belafonte
#2363 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
@burek_in_space
Zna naša javnost kako BiH igra, ali ovako upoznati portugalsku javnost od strane jednog novinara, to je sasvim druga priča...Prosječan poznavalac fudbala u Portugalu je čuo za Džeku i to je to što on zna o našoj repki...
Evo obrnuta situacija, 10 puta lakši posao, nađi mi nekog našeg novinara koji će slično izanalizirati repku Portugala...
Jok, on će napisati Ronaldo zabio toliko i toliko golova za Real, Nani u životnoj formi igra za ManU, Pepe jedini igrač na svijetu koji je strpao Messija u džep itd.
I kakve to veze ima sa repkom Portugala, formacijom, taktikom...
Ja evo ne znam koju je formaciju igrao Portugal, lažem znam, 4-3-3, drugu i ne bi mogli igrat
...ali da mi kaže ko je najbolji igrač kvalifikacija u njihovoj repki, da mi kaže da je Moutinho playmaker i da on diktira tempo igre, da od njegove igre zavisi tečnost akcija i prebacivanje igre s krila na krilo i samim tim napadačka igra Portugala, koje su im slabosti u odbrani, da li će odlučiti bitka na sredini terena ovu tekmu, uporediti njihovu i našu sredinu možda si ti, ja ili neko treči upoznat s tim, ali ko je taj stručni novinar koji će to objasniti prosječnom poznavaocu fudbala u našoj zemlji...
Možda tog poznavaoca i ne zanima to, njega će opalit euforija, on će poslije tekme gledat jel nas Bog prokleo, zašto nas je sudija oštetio i sl. jer nema k'o da ga edukuje i da to ipak malo objektivnije gleda, i da se s mjerom raduje i da s mjerom tuguje a ne da živi između ekstrema k'o ping-pong loptica...
Zna naša javnost kako BiH igra, ali ovako upoznati portugalsku javnost od strane jednog novinara, to je sasvim druga priča...Prosječan poznavalac fudbala u Portugalu je čuo za Džeku i to je to što on zna o našoj repki...
Evo obrnuta situacija, 10 puta lakši posao, nađi mi nekog našeg novinara koji će slično izanalizirati repku Portugala...
Jok, on će napisati Ronaldo zabio toliko i toliko golova za Real, Nani u životnoj formi igra za ManU, Pepe jedini igrač na svijetu koji je strpao Messija u džep itd.
Ja evo ne znam koju je formaciju igrao Portugal, lažem znam, 4-3-3, drugu i ne bi mogli igrat
Možda tog poznavaoca i ne zanima to, njega će opalit euforija, on će poslije tekme gledat jel nas Bog prokleo, zašto nas je sudija oštetio i sl. jer nema k'o da ga edukuje i da to ipak malo objektivnije gleda, i da se s mjerom raduje i da s mjerom tuguje a ne da živi između ekstrema k'o ping-pong loptica...
- drTooth
#2364 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
100 % si u pravu... bas sam na isto pomislio, kada sam citao pomenuti clanak. Generalno nama fali strucnih novinara. Milina mi je slusati komentar engleskih komentatora, jer ljudi znaju i o fudbalu i o komentarisanju istog. Nasi samo znaju pisati bombastice-polutacne naslove i kurciti se time ciji je clanak provitalo vise ljudi !belafonte wrote:@burek_in_space
Ja evo ne znam koju je formaciju igrao Portugal, lažem znam, 4-3-3, drugu i ne bi mogli igrat...ali da mi kaže ko je najbolji igrač kvalifikacija u njihovoj repki, da mi kaže da je Moutinho playmaker i da on diktira tempo igre, da od njegove igre zavisi tečnost akcija i prebacivanje igre s krila na krilo i samim tim napadačka igra Portugala, koje su im slabosti u odbrani, da li će odlučiti bitka na sredini terena ovu tekmu, uporediti njihovu i našu sredinu možda si ti, ja ili neko treči upoznat s tim, ali ko je taj stručni novinar koji će to objasniti prosječnom poznavaocu fudbala u našoj zemlji...
- burek_in_space
#2365 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
@belafonte
Marjan Mijailovic.
Edin Avdic - ekspert je za kosharku, ali je znao i fudbal jako dobro prostudirati.
Medjutim, ovo ne treba svesti na prichu ko ima bolje novinare, nego ko ima bolje stratege na klupama, i ko mozhe od raspolozhivog materijala napraviti bolju "pitu"(ne bureka
).
Pape je pokazao i dokazao ogromnu transformaciju i zrelost u roku od samo godinu dana (utakmica protiv Francuza na Koshevu i utakmica protiv istih protivnika nepunu godinu kasnije), tako da vjerujem da ce i ovaj put uchiniti sve shto je u njegovoj moci da nas odvede na EP.
Marjan Mijailovic.
Edin Avdic - ekspert je za kosharku, ali je znao i fudbal jako dobro prostudirati.
Medjutim, ovo ne treba svesti na prichu ko ima bolje novinare, nego ko ima bolje stratege na klupama, i ko mozhe od raspolozhivog materijala napraviti bolju "pitu"(ne bureka
Pape je pokazao i dokazao ogromnu transformaciju i zrelost u roku od samo godinu dana (utakmica protiv Francuza na Koshevu i utakmica protiv istih protivnika nepunu godinu kasnije), tako da vjerujem da ce i ovaj put uchiniti sve shto je u njegovoj moci da nas odvede na EP.
-
brazzo20
#2366 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja sam odma kad je Pape preuzeo nasu reprezentaciju rekao da cemo sa njim daleko dogurati i postati jedna vrlo jaka reprezentacija, mislim da se je sad pokazalo da sam bio u pravu, nadam se da ce mu uspijet da nas odvede na EURO 2012 jer bi to bilo super za njega, biti najbolji igrac jedne drzave te odvesti tu istu državu kao selektor prvi put na veliko takmicenje, mislim da bi postao najveca legenda u istoriji BiH i da se ga nikad ne bi zaboravilo. A i ako ne prodjemo Portugal treba Papetu pruziti sansu i u sljedecim kvalifikacijama, jer sam siguran da cemo sa njim uspijeti a i nova smijena slektora samo bi narusila atmosferu u reprezentaciji, pa treba mijenjat sistem i nacin igre, dok bi se sve to posložilo opet bi napravili par kikseva u kvalifikacija i opet bi se trebali provlacit kroz baraz protiv najjacih ekipa u Europi. PAPE MAESTROburek_in_space wrote:@belafonte
Marjan Mijailovic.
Medjutim, ovo ne treba svesti na prichu ko ima bolje novinare, nego ko ima bolje stratege na klupama, i ko mozhe od raspolozhivog materijala napraviti bolju "pitu"(ne bureka).
- denimb
#2367 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
brazzo20 wrote:Ja sam od prijatelja cuo prije par dana da ce nam u Zenici suditi Viktor Kasai, a u Portugalu Wolfgang Stark ili jedan drugi engleski sudija (nisam zapamtio imena), navodno su tu informaciji objavili na jednom BH radiju (mislim da na "Glas Podrinja"), samo neznam dali je ta informacija tačna, saznat cemo za koji dan zvanicno ko ce nam suditi.and wrote:zna li se ko su sudije?mislim da će nam ta imena puno reći o namjerama uefe.
Je li to prva ruka
-
solo2
#2368 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Bravo!!!belafonte wrote:@burek_in_space
Ja evo ne znam koju je formaciju igrao Portugal, lažem znam, 4-3-3, drugu i ne bi mogli igrat...ali da mi kaže ko je najbolji igrač kvalifikacija u njihovoj repki, da mi kaže da je Moutinho playmaker i da on diktira tempo igre, da od njegove igre zavisi tečnost akcija i prebacivanje igre s krila na krilo i samim tim napadačka igra Portugala, koje su im slabosti u odbrani, da li će odlučiti bitka na sredini terena ovu tekmu, uporediti njihovu i našu sredinu možda si ti, ja ili neko treči upoznat s tim, ali ko je taj stručni novinar koji će to objasniti prosječnom poznavaocu fudbala u našoj zemlji...
-
brazzo20
#2369 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja sam to cuo od jednog prijatelja, siguran sam da su na radiju to rekli samo je sada pitanje dali je ta informacija tačnadenimb wrote:brazzo20 wrote:Ja sam od prijatelja cuo prije par dana da ce nam u Zenici suditi Viktor Kasai, a u Portugalu Wolfgang Stark ili jedan drugi engleski sudija (nisam zapamtio imena), navodno su tu informaciji objavili na jednom BH radiju (mislim da na "Glas Podrinja"), samo neznam dali je ta informacija tačna, saznat cemo za koji dan zvanicno ko ce nam suditi.and wrote:zna li se ko su sudije?mislim da će nam ta imena puno reći o namjerama uefe.
Je li to prva ruka![]()
P.S. de molim te promijeni sliku zamalo mi je monitor nastrado
- Gandalf
#2370 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pape je na dobrom putu da postane cijenjen i ugledan trener ( kao igrač je bio KRALJ ). Ako ispadnemo ne treba od toga praviti dramu, jer ova ekipa i igrački i taktički raste iz dana u dan, mada, ono potajno se nadam, da ćemo sljedeće ljeto gledati naše na EP-u 
-
brazzo20
#2371 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Vjeruj da kada bi nas kao prvi selektor odveo na veliko takmicenje, postao bi veci kralj kao selektor nego igrac, bar za nas mladje generacije kojima nije pripala ta cast da ga pratimo uzivoGandalf wrote:Pape je na dobrom putu da postane cijenjen i ugledan trener ( kao igrač je bio KRALJ ). Ako ispadnemo ne treba od toga praviti dramu, jer ova ekipa i igrački i taktički raste iz dana u dan, mada, ono potajno se nadam, da ćemo sljedeće ljeto gledati naše na EP-u
-
Baudelaire
#2372 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja imam jednu želju i prije toga. Da nas na proljeće lijepim u Panini Album. Komplet ekipu Španije za Džeku/DžekaGandalf wrote:Pape je na dobrom putu da postane cijenjen i ugledan trener ( kao igrač je bio KRALJ ). Ako ispadnemo ne treba od toga praviti dramu, jer ova ekipa i igrački i taktički raste iz dana u dan, mada, ono potajno se nadam, da ćemo sljedeće ljeto gledati naše na EP-u
-
brazzo20
#2373 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Baudelaire wrote:Ja imam jednu želju i prije toga. Da nas na proljeće lijepim u Panini Album. Komplet ekipu Španije za Džeku/DžekaGandalf wrote:Pape je na dobrom putu da postane cijenjen i ugledan trener ( kao igrač je bio KRALJ ). Ako ispadnemo ne treba od toga praviti dramu, jer ova ekipa i igrački i taktički raste iz dana u dan, mada, ono potajno se nadam, da ćemo sljedeće ljeto gledati naše na EP-u
-
bahonnen
#2374 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
brazzo20 wrote:Baudelaire wrote:Ja imam jednu želju i prije toga. Da nas na proljeće lijepim u Panini Album. Komplet ekipu Španije za Džeku/DžekaGandalf wrote:Pape je na dobrom putu da postane cijenjen i ugledan trener ( kao igrač je bio KRALJ ). Ako ispadnemo ne treba od toga praviti dramu, jer ova ekipa i igrački i taktički raste iz dana u dan, mada, ono potajno se nadam, da ćemo sljedeće ljeto gledati naše na EP-u![]()
hahhaahhaha... Jao, što bi tu bilo razočarenja kad neko derle skonta da uopšte nema Ronalda među sličicama.
Mojne to "Džeka"... DŽEKU - ipak je Bosanac. Mada će možda u Srbiji u nedostatku njihovih reprezentativaca dječurlija tražiti "Džeka"...
- alphonse kauders
#2375 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
odličan post!belafonte wrote:@burek_in_space