Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
unix

#2351 Re: Al Jazeera Balkans

Post by unix »

Evo jedan tekst odlican, kolumna Vlastimira Mijovica za AJB o Bakiru Izetbegovicu.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kr ... vom-mjestu
inconnu

#2352 Re: Al Jazeera Balkans

Post by inconnu »

quarterback wrote:
StupskaBitanga wrote:Greškice i MALE brljotine pa mogu i u neku ruku proći pa sve dok su simpa. Međutim glas Nadine Malicbegivic koliko god se kao gledalac trudio svariti ga jednostavno ne ide.
Ponavljam to nema nikakve licne ili novinarske veze s njom ali glas ne ide nikako
nadina maličbegović AJB i vedada šećerbajtarević RSG

:run:
Uši su mi krvarile od nekog Nadininog priloga o izbjeglicama,apsolutno je bilo mučno slušati i nije mi bilo jasno kako je neko nju mogao dobrog sluha postaviti za reporterku.
Sva sreća,u zadnje vrijeme kako primijetim,popravila je izgovor i manje me boli dok je slušam.. :lol:
quarterback

#2353 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

bijela wrote:Ocekivala sam bolje od arduane, sta je ovo?!
Sta je htjela, isprovocirati ovog novinara, u potrazi za odgovorima? Los engleski, naglasavanje nekih nebitnih rijeci u recenice, neke nepotrebne mimike, smjehuljenja dok covjek odgovara?...
Samo me iznervirala :-)
prije par mjeseci sam gledao intervju onog saše nekakvog (celav tip, poznat je voditelj/urednik), mislim da je sada na AJB a presao je sa ne znam koje televizije, intervjuise muhameda mahatira isto ko da je kakav predsjednik mjesne zajednice, to isto nekakvi pokusaji, fol nesto saša zajeban novinar pa ce izvuci velike istine...

samo budala ispao

a Arduana...
Hakiz

#2354 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Hakiz »

unix wrote:Evo jedan tekst odlican, kolumna Vlastimira Mijovica za AJB o Bakiru Izetbegovicu.

Mijović bi bio u pravu kada bi se gledalo sa pozicije države i ljudi koji u njoj žive. Ali, Izetbegovića nije briga ni za državu ni za ljude, nego samo da ima vlast. A teško bi imao vlast da je BiH nepodijeljena. Tako da je Izetbegoviću lično bolje da je država podijeljena i da propada jer time njegova lična moć i bogatstvo ostaju neugroženi.

Tako da, samim sticanjem moći i bogatstva i neutralizacijom svega i svakoga što bi mu moglo to dvoje ugroziti, izetbegović pokazuje da nije glup. Samo je pokvaren. Ali nije glup.

Mijović piše kao da je Izetbegoviću stalo do države i ljudi, da za to ozbiljno radi, pa pravljenjem grešaka u tom radu pokazuje glupost.

Mogle bi se i Mijoviću zamjeriti naivnost i glupost što tako misli.
Ridjobrki

#2355 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Ridjobrki »

Hakiz wrote:
unix wrote:Evo jedan tekst odlican, kolumna Vlastimira Mijovica za AJB o Bakiru Izetbegovicu.

Mijović bi bio u pravu kada bi se gledalo sa pozicije države i ljudi koji u njoj žive. Ali, Izetbegovića nije briga ni za državu ni za ljude, nego samo da ima vlast. A teško bi imao vlast da je BiH nepodijeljena. Tako da je Izetbegoviću lično bolje da je država podijeljena i da propada jer time njegova lična moć i bogatstvo ostaju neugroženi.

Tako da, samim sticanjem moći i bogatstva i neutralizacijom svega i svakoga što bi mu moglo to dvoje ugroziti, izetbegović pokazuje da nije glup. Samo je pokvaren. Ali nije glup.

Mijović piše kao da je Izetbegoviću stalo do države i ljudi, da za to ozbiljno radi, pa pravljenjem grešaka u tom radu pokazuje glupost.

I što mene petlja u to. :-?
Srebrni

#2356 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

bijela wrote:Ocekivala sam bolje od arduane, sta je ovo?!
Sta je htjela, isprovocirati ovog novinara, u potrazi za odgovorima? Los engleski, naglasavanje nekih nebitnih rijeci u recenice, neke nepotrebne mimike, smjehuljenja dok covjek odgovara?...
Samo me iznervirala :-)
I pored lošeg Engleskog jezika, Arduaninih grimasa itd. ovaj mi je intervju bolji nego onaj sa Erdoganom, što zbog izbora sagovornika koji je u stanju biti veoma neutralan, što zbog analize trenutne situacije u Turskoj. Intervju sa Erdoganom je bio jednosmjeran, u korist sagovornika. Ovaj je dosta objektivniji i neutralniji.
Hakiz

#2357 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Hakiz »

Ridjobrki wrote:
Hakiz wrote:

I što mene petlja u to. :-?
Ne vadi se nego daj link na pjesmu :wink:
Ridjobrki

#2358 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Ridjobrki »

Hakiz wrote: Ne vadi se nego daj link na pjesmu :wink:
Ma smorio sam tih par dana po twitteru i portalima pa me crnjak dijeliti ali evo da ne bude da sam se uobrazio :-D

Hakiz

#2359 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Hakiz »

Ridjobrki wrote:
Hakiz wrote: Ne vadi se nego daj link na pjesmu :wink:
Ma smorio sam tih par dana po twitteru i portalima pa me crnjak dijeliti ali evo da ne bude da sam se uobrazio :-D

Hvala.

Dobro urađeno. Ali sve. Mračan video kako nam i jeste, glas onako malo slomljen, malo lijen, bez energije, bez pokušaja da se otpjeva precizno u tonalitetu, depresivan kakvi smo svi. Taman odgovara pjesmi.

Ja sviđam pjesma.
Ridjobrki

#2360 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Ridjobrki »

Hakiz wrote: Hvala.

Dobro urađeno. Ali sve. Mračan video kako nam i jeste, glas onako malo slomljen, malo lijen, bez energije, bez pokušaja da se otpjeva precizno u tonalitetu, depresivan kakvi smo svi. Taman odgovara pjesmi.

Ja sviđam pjesma.
Plus očajan styling i slabo snalaženje u gornjim lagama, treba opet pokušati dogodine. :-D
Hakiz

#2361 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Hakiz »

Ridjobrki wrote:
Hakiz wrote: Hvala.

Ja sviđam pjesma.
Plus očajan styling i slabo snalaženje u gornjim lagama, treba opet pokušati dogodine. :-D
Nemoj. Ovako sirovo i neušminkano taman odgovara sadržaju :) Još da je klip bio crno-bijeli umjesto u koloru, bio bi pun pogodak.

Nešto kao ovo: https://www.youtube.com/watch?v=DZHo1FxSE2Y
karanana

#2362 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

imaju strasnih dokumentaraca. upravo sad ide jedan o sudjenju nekim neonacistima u madjarskoj koji su ubijali rome.
VjecitiStudent

#2363 Re: Al Jazeera Balkans

Post by VjecitiStudent »

Nakon kritičkog teksta o Bakiru, Vlastimira Mijovića nogirali sa "nezavisne" AJB.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 1083789494
walk_M-A-N

#2364 Re: Al Jazeera Balkans

Post by walk_M-A-N »

VjecitiStudent wrote:Nakon kritičkog teksta o Bakiru, Vlastimira Mijovića nogirali sa "nezavisne" AJB.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 1083789494
Nema ovog linka, šta piše?
VjecitiStudent

#2365 Re: Al Jazeera Balkans

Post by VjecitiStudent »

Odmazda br. 1 - "nogica" sa portala Al Jazeere.
Svaka sličnost sa mojim tekstom o Izetbegoviću ("Krivi čovjek na pravom mjestu"), koji su objavili u trenutku "slabosti" - slučajna!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2366 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

sto lazu ko psi sad gledam prilog iz sirije
osim sto kace vijesti stare 2 dana vidi se kako nezavisno navijaju za konzervativne pobunjenike :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2367 Re: Al Jazeera Balkans

Post by _BataZiv_0809 »

Ma ofirno silje i ne sakrivaju to.
Truba

#2368 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

silje protiv sija

za te pare i ja bih svasta radio :mrgreen:
vješalica

#2369 Re: Al Jazeera Balkans

Post by vješalica »

evo glupaca od voditeljice rekla boko hajram
valjda misli da je haram ekavica
ova hr voditeljica
oj kretenuse
Srebrni

#2370 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

Ne mogu da vjerujem da još nema odgovora tipa "nema veze što griješe, AJB svjetlosnu godinu ispred ostalih".
Truba

#2371 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

sjećam se nedavno neke njihove analize rata u siriji

dakle asadove formacije ne drže nijedan granični prijelaz s turskom

ja kao laik mislim da drže minimalno dva ali jedan stručnjak se tako provali na tv i nikom ništa
ide 2 000 mjesečno ili koliko već

dokumentarci im jesu super... ali bojim se da nešto više znam o tim temama... da bi i tu bilo rupa... ovdje u 60 sekundi
vidim pretencioznost, laganje i mahanje ultrazelenim zastavama
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2372 Re: Al Jazeera Balkans

Post by _BataZiv_0809 »

Black swan wrote:sjećam se nedavno neke njihove analize rata u siriji

dakle asadove formacije ne drže nijedan granični prijelaz s turskom

ja kao laik mislim da drže minimalno dva ali jedan stručnjak se tako provali na tv i nikom ništa
ide 2 000 mjesečno ili koliko već

dokumentarci im jesu super... ali bojim se da nešto više znam o tim temama... da bi i tu bilo rupa... ovdje u 60 sekundi
vidim pretencioznost, laganje i mahanje ultrazelenim zastavama
I ovo je novinarska greska. Nisu to Assadove formacije, jer Assad nije vodja placenicke vojske niti indijanski poglavica. Assad je demokratski izabran predsjednik suverene i medjunarodno priznate drzave. Vojska kojoj je on po ustavu vrhovni civilni komadant su oruzane snage Sirijske Arapske Republike.
savsvoj

#2373 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

Ne znam raspored, ali ako uhvatite serijal Valentinov duh, pogledajte. Čista desetka!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2374 Re: Al Jazeera Balkans

Post by _BataZiv_0809 »

Emir Delic- pa je li moguce da jedan dugogodisnji voditelj ovako suplje i isprazno prica. Boze sacuvaj tegoba ga slusati.
zaluzinna

#2375 Re: Al Jazeera Balkans

Post by zaluzinna »

stela, a ne znanje i sposobnost.
kraj price.
Locked