SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#2351 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

S4mpion wrote:Problem je taj sto se ne mozes uvuci u stranku ukoliko ne podrzavas pogresne stavove mocnika,ne mozes napredovati,ne mozes praviti promjene,jer ti to ne dozvoljavaju krupne ribe.Oni drze konce u rukama i bilo ko da im se pokusa suprotstaaviti ce dobiti nogu.Prvobitne ideje SDA,SDP zvuce dobro,ali to je uvijek bilo i ostalo mrtvo slovo na papiru i te stranke sada se uopste ne mogu povezati sa svojim idejama,,jer svak gleda svoj interes.Jedino sto moze popraviti situaciju u zemlji su masovne demonstracije i skidanje vlade i uspostava nove.
Netačno druže - u SDA itekako ima mladih koji se ne libe reći da ne žele odgovarati za greške svojih prethodnika.
Odgovorno tvrdim da ljudi poput Zvizdića, Trhulja, Efendića i Skake, koje lično znam nemaju orahe u džepu. Ko zna da je za vrijeme predsjedavanja Skupštinom Zvizdić ubjedljivo najbolji predsjednik od kada to tijelo postoji, sa realizacijom od preko 95%. Ili recimo da je ministarstvo koje vodi Trhulj najbolje od svih ministarstava - nedavno čovjek iznosi podatak na jednoj tribini da od 16 zakona koji su donijeti na Vladi 12 je pripremilo Ministarstvo koje on vodi, a ne sjećam se koliko ih je još u pripremi, između ostalog - Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa.
Efendić opet ako prođe za Načelnika u Novom Gradu, najvećoj i najmnogoljudnijoj Opštini u BiH će sigurno promijeniti praksu Hadžića i nasljednika, da reketiraju privrednike, da dobijaju stanove po Hrvatskoj a zauzvrat najbolje lokacije daju određenim privrednicima. Recimo budžet Novog Grada je duplo manje od budžeta opštine Zenica (gdje je načelnik SDA-ovac).
Pa isto tako, nedavno na jednom skupu potpredsjednik SDA Šepić govori o tome da je sve ovo što se dešava u i oko SDA i dobro, da se riješi foteljaša i ljudi koji istinski ne rade za dobrobit naroda. Kad ćeš čuti zvaničknika iz redova druge stranke da tako govori o svojim kolegama !?
Prema logici mnogih, SDA bi trebalo sahraniti zbog onog što su radili pojedinci - međutim, po toj logici svi nijemci bi se trebali zakopati u živi pijesak, zbog onoga što su uradili njihovi predaci. Ali upravo radi primjera koje sam naveo, ja sam duboko uvjeren da SDA ima snage da se reformiše i ona je na tom putu. ;-)
ultima_palabra

#2352 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Čuj Skaka :lol: Dezerteri Hadžibajrići se ispalili kod FahrA, sad su Skake na redu da malo sunete budžet :-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2353 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini
zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa
.
:lol: :lol: :lol:

Hvala ti @Nafaka!E što se ismijah! :lol: :lol: :lol:
jazzer

#2354 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

prljavi Hare wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini
zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa
.

Hvala ti @Nafaka!E što se ismijah! :lol: :lol: :lol:

A ovo je jos i jace :lol: :lol:
novi.dan.nova.nafaka wrote:...Efendić opet ako prođe za Načelnika u Novom Gradu, najvećoj i najmnogoljudnijoj Opštini u BiH će sigurno promijeniti praksu Hadžića i nasljednika, da reketiraju privrednike, da dobijaju stanove po Hrvatskoj a zauzvrat najbolje lokacije daju određenim privrednicima. Recimo budžet Novog Grada je duplo manje od budžeta opštine Zenica (gdje je načelnik SDA-ovac).
Ekser se u KS ne moze zakucati dok ga oni ne odobre, tj. ne naplate. A sada ce se kao boriti protiv te pakse.
Oj, zemljo Indijo!
novi.dan.nova.nafaka

#2355 Re: SDA-All about

jazzer wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:...Efendić opet ako prođe za Načelnika u Novom Gradu, najvećoj i najmnogoljudnijoj Opštini u BiH će sigurno promijeniti praksu Hadžića i nasljednika, da reketiraju privrednike, da dobijaju stanove po Hrvatskoj a zauzvrat najbolje lokacije daju određenim privrednicima. Recimo budžet Novog Grada je duplo manje od budžeta opštine Zenica (gdje je načelnik SDA-ovac).
Ekser se u KS ne moze zakucati dok ga oni ne odobre, tj. ne naplate. A sada ce se kao boriti protiv te pakse.
Osim što se znaš cerekat bezveze, imaš li neki bolji kontraargument !? ;-)
jazzer

#2356 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
jazzer wrote:
Osim što se znaš cerekat bezveze, imaš li neki bolji kontraargument !? ;-)
Pa SDA je patentirala reketiranje privrednika i svih onih koji pokusaju nesto napraviti. Zasto su nam odavno
strana ulaganja toliko jadna, zasto nas investitori izbjegavaju? Ne moras ici dalje od susjedstva, uporedi ulaganja u nasu zemlju sa ulaganjima u Srbiju, Hrvatsku.. Ja zivim ovdje, nisam slijep, vidim sta se radi. I sada, nakon 20 najljepsih godina, ti ces doci i reci mi kako SDA priprema ''Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa''. Pa to je silovanje inteligencije ljudi koji iole razmisljaju svojom glavom. Desetine hiljada rodjaka se uposlili pa se sjetili sada bi trebali uvesti javni konkurs?
I to predstavljate kao nesto novo, do sada nevidjeno? Samo onaj ko proguta tu pricu je gori od onih koji je serviraju.
novi.dan.nova.nafaka

#2357 Re: SDA-All about

jazzer wrote:Pa SDA je patentirala reketiranje privrednika i svih onih koji pokusaju nesto napraviti. Zasto su nam odavno strana ulaganja toliko jadna, zasto nas investitori izbjegavaju? Ne moras ici dalje od susjedstva, uporedi ulaganja u nasu zemlju sa ulaganjima u Srbiju, Hrvatsku.. Ja zivim ovdje, nisam slijep, vidim sta se radi. I sada, nakon 20 najljepsih godina, ti ces doci i reci mi kako SDA priprema ''Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa''. Pa to je silovanje inteligencije ljudi koji iole razmisljaju svojom glavom. Desetine hiljada rodjaka se uposlili pa se sjetili sada bi trebali uvesti javni konkurs?
I to predstavljate kao nesto novo, do sada nevidjeno? Samo onaj ko proguta tu pricu je gori od onih koji je serviraju.
Stvarno, al' zaista, volio bih da vidim koji je to zvaničnik SDA bio krivično gonjen ili barem optužen za reketiranje, poput Zlaje i Hadžića (za Hadžića se zna da ima i apartman na hrvatskom primorju, a koji je dobio na već opisani način). Ili ti hlupaš bezveze, po stranačkim instrukcijama.
Druga stvar, to što se sada radi sa tim Zakonom govori o drugačijim strujama u stranci. Ili SDA treba zatvoriti zbog Brankovića, na primjer !?
Co0l

#2358 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Upravu je @jazzer,ta praksa se ne treba prekinuti i ne treba donositi taj zakon.
prljavi Hare

#2359 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Co0l wrote:Upravu je @jazzer,ta praksa se ne treba prekinuti i ne treba donositi taj zakon.
Zakon treba donijeti i odmah će prestati zapošljavanje po stranačkoj liniji sinova,kćeri,dajdžića,amidžića i
ostale minder-bande! :lol: :lol:

SDA "predlaže" ovaj zakon,što je isto da je poslije WW2 Himler predložio da se Jevrejima plati odšteta za
strahote koje su im priređene. :roll:

Šta sve čovjek neće ovde pročitati! :-)
Co0l

#2360 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

prljavi Hare wrote:
Co0l wrote:Upravu je @jazzer,ta praksa se ne treba prekinuti i ne treba donositi taj zakon.
Zakon treba donijeti i odmah će prestati zapošljavanje po stranačkoj liniji sinova,kćeri,dajdžića,amidžića i
ostale minder-bande! :lol: :lol:

SDA "predlaže" ovaj zakon,što je isto da je poslije WW2 Himler predložio da se Jevrejima plati odšteta za
strahote koje su im priređene. :roll:

Šta sve čovjek neće ovde pročitati! :-)
Naravno,samo je odlika SDA zaposljavanje po stranackoj osnovi.i ako se neko iz SDA drzne da predlozi takav zakon treba ga ismijati i kreveljit se jer opste je poznato da nam je svima bolje ako se takva praksa nastavi.
ultima_palabra

#2361 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Uvijek neutralni @Cool 8-)
Co0l

#2362 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

ultima_palabra wrote:Uvijek neutralni @Cool 8-)
Ako je neki dobar zakon u pitanju treba ga podrzati,bez obzira od koga dolazi.I tu ne treba biti neutralan.

Razumijem ja neciju odbojnost prema nekoj stranci ali ne znaci to da se treba i objektivnost staviti u stranu zarad kritike.
ultima_palabra

#2363 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

A kako to da niko nikad nije čuo za taj nacrt zakona prije predizborne kampanje? A imam osjećaj da neće čuti ni poslije nje...
jazzer

#2364 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

ultima_palabra wrote:A kako to da niko nikad nije čuo za taj nacrt zakona prije predizborne kampanje? A imam osjećaj da neće čuti ni poslije nje...
Pa jos uvijek je u pripremi..da ne bi imao manjkavosti pripremaju ga vec 20 godina :) . Vidjecemo ga uoci
izbora i nikada vise.
Co0l

#2365 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

ultima_palabra wrote:A kako to da niko nikad nije čuo za taj nacrt zakona prije predizborne kampanje? A imam osjećaj da neće čuti ni poslije nje...
To treba pitati i ljude iz drugih stranaka,zasto nisu predlozili nesto tako ranije a ne ismijavati one koji jesu to predlozili.
A sve i da je to samo predizborna ubleha,inicijativa,sama po sebi,je dobra i treba je podrzati.I znam da i sam si svjestan toga,samo ne mozes da svaris da tako nesto dolazi od SDA.

Ono,iluzorno je tvrditi da ista ta SDA nije prednjacila u zaposljavanju po stranackoj osnovi tamo gdje je bila na vlasti,isto kao sto su to radili i jos uvijek rade i ljudi iz drugih stranaka tamo gdje su mogli i gdje mogu ali mi je bezveze kritikovat neki dobar prijedlog zakona koji bi tu praksu prekinuo samo zato sto dolazi od nekoga ko je iz SDA.
moke_31

#2366 Re: SDA-All about

Post by moke_31 »

Co0l wrote:
To treba pitati i ljude iz drugih stranaka,zasto nisu predlozili nesto tako ranije a ne ismijavati one koji jesu to predlozili.
A sve i da je to samo predizborna ubleha,inicijativa,sama po sebi,je dobra i treba je podrzati.I znam da i sam si svjestan toga,samo ne mozes da svaris da tako nesto dolazi od SDA.

Ono,iluzorno je tvrditi da ista ta SDA nije prednjacila u zaposljavanju po stranackoj osnovi tamo gdje je bila na vlasti,isto kao sto su to radili i jos uvijek rade i ljudi iz drugih stranaka tamo gdje su mogli i gdje mogu ali mi je bezveze kritikovat neki dobar prijedlog zakona koji bi tu praksu prekinuo samo zato sto dolazi od nekoga ko je iz SDA.
E nek si hin reko :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Doktor29

#2367 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Innovation wrote:A imate li slogan za ostale stranke? Bilo bi mi drago da naucim sve slogane. :mrgreen:

Ima: Drzava za covjaka.........Idemo dalje :lol: :lol: :lol:
Innovation

#2368 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Ako je drzava za covjeka, nema dalje. :mrgreen:
guruman

#2369 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Short comment: Prijedlog je dobar da je bio 1996 godine.Sada kad rulja pada,hehe treba druge spriječiti da urade ono što su a i dan danas rade.Kako naivno se batrgaju za zadrže sve što su postigli prostom otimačinom.Prijedlog je odličan ,treba im ga nabiti u d.... Treba im spominjat mamicu za sva vremena.
Co0l

#2370 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

guruman wrote:Short comment: Prijedlog je dobar da je bio 1996 godine.Sada kad rulja pada,hehe treba druge spriječiti da urade ono što su a i dan danas rade.Kako naivno se batrgaju za zadrže sve što su postigli prostom otimačinom.Prijedlog je odličan ,treba im ga nabiti u d.... Treba im spominjat mamicu za sva vremena.
Tipicni nas baliluk.
Pa ako su svi drugi tako dobri i posteni zasto bi druge sprijecavali da rade sto su oni radili,jer drugi su posteni,oni to ne bi svakako radili.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2371 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Pa sta ih boli briga. Sve su zivo pozaposljavali, udomili, i na budjetsku sisu pripojili..pa cak i ako se pocne primjenjivati taj zakon, a znamo svi da ce prestati pricati o njemu cim izbori zavrse, njih ovaj zakon uopste nece dotaci.

Sam Tihic je rekao o 3000 visoko ozicioniranih SDA-ovaca, sefovska mjesta i sl., kada je svom glasackom tijelu opravdavao tadasnju koaliciju sa SDP-om.

Ovo je ono tipa- od sutra pravna drzava :D , a halali sve sto se desavalo i radilo do sada.

Ok moze zakon, ali ako ce se retroaktivno primjenivati. Pa da vidimo koliko familije ima po drzavnim firmama i institucijama..sinovi, kcerke, muzevi, zene...amidzici, daidzici...bliza i dalja rodbina + stranacka bratija.

SDA demagogija, standardica.
Last edited by -LIBERO- on 06/09/2012 13:24, edited 1 time in total.
Co0l

#2372 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

-LIBERO- wrote:Pa sta ih boli briga. Sve su zivo pozaposljavali, udomili, i na budjetsku sisu pripojili..pa cak i ako se pocne primjenjivati taj zakon, a znamo svi da ec prestati pricati o njemu cim izbori zavrse, njih ovaj zakon uopste nece dotaci.

Sam Tihic je rekao o 3000 visoko ozicioniranih SDA-ovaca, sefovska mjesta i sl., kada je svom glasackom tijelu opravdavao tadasnju koaliciju sa SDP-om.

Ovo ej ono tipa- od sutra pravna drzava :D , a halali sve sto se desavalo i ardilo do sada.

Ok moze zakon, ali ako ce se retroaktivno primjenivati. Pa da vidimo koliko familije ima po drzavnim firmama i institucijama..sinovi, kcerke, muzevi, zene...amidzici, daidzici...bliza i dalja rodbina + stranacka bratija.

SDA demagogija, standardica.
Pa super,eto nek neko predlozi i taj zakon sa retroaktivnom primjenom.Ja sam prvi za.Samo sto prvi premijer Federacije ne bi bio za to,iz poznatih razloga.Da i ne spominjemo supruge,kume,prijateljice suprugine itd.,itd.Nesto mi govori da ne bi samo SDA bila pogodjena retroaktivnom primjenom takvog zakona.
A posto zakon sa retroaktivnom primjenom je u domenu naucne fantastike,slijeedece najbolje moguce rjesenje je zakon koji bi se primjenjivao od dana donosenja.Al ne,treba i to popljuvat jer predlagac nije prihvatljiv.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2373 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Nacrt zakona nije los. Mada ga treba pomnije procitati, mora da postoje neke zackoljice gdje bi se mogli naci propusti za pogodne i slicno.

Ali mi je smijesno, gadljivo, da bas taj zakon predlaze stranka koja je u 80% svih budjetskih mjesta popunila na taj nacin.

To ti je ona stara narodna: " Ko o cemu, kurva o postenju".
prljavi Hare

#2374 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Priča o takvom zakonu koja dolazi od stranke sa kojom provedosmo 20 "najljepših" godina je predizbornog
karaktera i šuplja je da šuplja ne može biti.Tačno je da se SDA pobrinula da se zaposle i najveće bruke i
analfabete koje su u vezi sa strankom po bilo kojem osnovu,ali je problem što se rađaju novi amidžići,dajdžići
i ostali,pa će se morati i oni pozapošljavati kada dođe vrijeme. :-D

Naravno i djeca šehida,veterana ARBiH,civilnih žrtava....... :oops: :run:

P.S.Neprocjenjivo je čitati kako neko brani ove razbojnike! :wink:
Innovation

#2375 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Nepotizma je bilo i bit ce. :) Po vama ispade da su clanovi svih ostalih stranaka nezaposleni. :mrgreen: Samo SDA radi.Boze mili koliko ih je. Ima da dobiju sve moguce izbore. :mrgreen:
Post Reply