Netačno druže - u SDA itekako ima mladih koji se ne libe reći da ne žele odgovarati za greške svojih prethodnika.S4mpion wrote:Problem je taj sto se ne mozes uvuci u stranku ukoliko ne podrzavas pogresne stavove mocnika,ne mozes napredovati,ne mozes praviti promjene,jer ti to ne dozvoljavaju krupne ribe.Oni drze konce u rukama i bilo ko da im se pokusa suprotstaaviti ce dobiti nogu.Prvobitne ideje SDA,SDP zvuce dobro,ali to je uvijek bilo i ostalo mrtvo slovo na papiru i te stranke sada se uopste ne mogu povezati sa svojim idejama,,jer svak gleda svoj interes.Jedino sto moze popraviti situaciju u zemlji su masovne demonstracije i skidanje vlade i uspostava nove.
Odgovorno tvrdim da ljudi poput Zvizdića, Trhulja, Efendića i Skake, koje lično znam nemaju orahe u džepu. Ko zna da je za vrijeme predsjedavanja Skupštinom Zvizdić ubjedljivo najbolji predsjednik od kada to tijelo postoji, sa realizacijom od preko 95%. Ili recimo da je ministarstvo koje vodi Trhulj najbolje od svih ministarstava - nedavno čovjek iznosi podatak na jednoj tribini da od 16 zakona koji su donijeti na Vladi 12 je pripremilo Ministarstvo koje on vodi, a ne sjećam se koliko ih je još u pripremi, između ostalog - Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa.
Efendić opet ako prođe za Načelnika u Novom Gradu, najvećoj i najmnogoljudnijoj Opštini u BiH će sigurno promijeniti praksu Hadžića i nasljednika, da reketiraju privrednike, da dobijaju stanove po Hrvatskoj a zauzvrat najbolje lokacije daju određenim privrednicima. Recimo budžet Novog Grada je duplo manje od budžeta opštine Zenica (gdje je načelnik SDA-ovac).
Pa isto tako, nedavno na jednom skupu potpredsjednik SDA Šepić govori o tome da je sve ovo što se dešava u i oko SDA i dobro, da se riješi foteljaša i ljudi koji istinski ne rade za dobrobit naroda. Kad ćeš čuti zvaničknika iz redova druge stranke da tako govori o svojim kolegama !?
Prema logici mnogih, SDA bi trebalo sahraniti zbog onog što su radili pojedinci - međutim, po toj logici svi nijemci bi se trebali zakopati u živi pijesak, zbog onoga što su uradili njihovi predaci. Ali upravo radi primjera koje sam naveo, ja sam duboko uvjeren da SDA ima snage da se reformiše i ona je na tom putu.