Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- quasar
#2351 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Znao sam da cete opaliti odmah. Covjek ovdje moze reci svoje misljenje samo kad se slaze sa vama.
Bilo je nasih oslobodjenih sela, koja su bila citava. Dosli tzv "ljiljani" i odnijeli i krovove sa kuca. Pitajte raju šta znači "prošli ljiljani".
Ljiljan je i moj znak i pod njim sam ratovao, ali odavno znam da svetinje ne postoje... danas je svetinja sutra je pljuju, kao petokraku, Tita, bratstvo-jedinstvo, RBiH, A RBiH, da ne nabrajam, nije ta tema.
Holandjani ne zovu sebe "lale" nego "Orange", a "lale" je vise pežorativno.
Bilo je nasih oslobodjenih sela, koja su bila citava. Dosli tzv "ljiljani" i odnijeli i krovove sa kuca. Pitajte raju šta znači "prošli ljiljani".
Ljiljan je i moj znak i pod njim sam ratovao, ali odavno znam da svetinje ne postoje... danas je svetinja sutra je pljuju, kao petokraku, Tita, bratstvo-jedinstvo, RBiH, A RBiH, da ne nabrajam, nije ta tema.
- denimb
#2352 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
CASUALE wrote:Je li jos onaj Zlatan Bajramović na spisku za ovu god??
Njemu su nazalost povrede unistile karijeru.
- vozač
#2353 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
možda divoviBHanibal wrote:Bas tako smajevi zvuci opasnije i ozbiljnije a ne kao pederske lale ili tako nesto...quasar wrote:Meni se svidja Zmajevi.
"Ljiljani" je nazalost dobilo izvjesnu losu konotaciju u narodu, zbog pljackaskih pohoda.
I što bi sportska ekipa imala nježan naziv?
Ljubičice, lale, cvrčci...
To su imena za dječije ekipe. U sportu se ipak koriste oštriji nazivi, koji u protivniku nece buditi nježne osjećaje.
kako bi dobro zvučalo da jedno 30 milja zapjeva "tajna ljubavi ...", pa onda "stadion koševo, nakrcan ljudima",
što se tiče boja u refrenu, to bi se dogovorili
- Obuca9
#2354 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Ne znam za vas, ali meni je ipak drago što ću večeras opet gledati Maestra na terenu.
Jedna čarobna lopta za Džeku (kao što je bila ona za Pjanića u Minsku, ali ovaj nije znao iskoristiti) i baraž je obezbijeđen.
- denimb
#2355 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
E to vec nije lose, BiH Giants...pasalo bi i na uefa.comvozač wrote:možda divoviBHanibal wrote:Bas tako smajevi zvuci opasnije i ozbiljnije a ne kao pederske lale ili tako nesto...quasar wrote:Meni se svidja Zmajevi.
"Ljiljani" je nazalost dobilo izvjesnu losu konotaciju u narodu, zbog pljackaskih pohoda.
I što bi sportska ekipa imala nježan naziv?
Ljubičice, lale, cvrčci...
To su imena za dječije ekipe. U sportu se ipak koriste oštriji nazivi, koji u protivniku nece buditi nježne osjećaje.![]()
![]()
kako bi dobro zvučalo da jedno 30 milja zapjeva "tajna ljubavi ...", pa onda "stadion koševo, nakrcan ljudima",
što se tiče boja u refrenu, to bi se dogovorili
- vozač
#2356 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
quasar wrote:Znao sam da cete opaliti odmah. Covjek ovdje moze reci svoje misljenje samo kad se slaze sa vama.
što bi rekli tijekom agresije na bih "dabogda te HVO branio, MERHAMET hranio, a LJILJANI ti kroz kuću prošli
- ultima_palabra
#2357 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Protiv Bjelorusa je možda i više nego protiv ostalih ekipa, bitan prvi gol. Vidjeli smo da ih Francuzi za 90 minuta nisu mogli otključati jer nisu na vrijeme dali gol. Suprotan primjer je naša utakmica u Minsku.
Sve upućuje da će ovo biti teška tekma, ispit zrelosti.
- veljaca
#2358 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
quasar wrote:Znao sam da cete opaliti odmah. Covjek ovdje moze reci svoje misljenje samo kad se slaze sa vama.
-
Mustang1
#2359 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma dobit cemo nocas samo se onda treba postaviti pitanje zasto uvijek pocinjemo kvalifikacije u Sarajevu i onda ih zavrsavamo u Zenici..Ubijedjen sam da bi sada strahovali za prvo mjesto a drugo bi bilo obezbjedjeno da smo protiv Francuza igrali u Zenici ...Cisto da se zna ja nisam bas ni ljubitelj da igramo ovdje jer se pravi cirkus i teferic po gradu ali cinjenice su da ovdje u vaznim utakmicama ne znamo podbaciti .. ne spominjite poraze protiv Grcke Spanije Madjarske ..
- Riddle
#2360 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja cu biti van sebe od srece ako veceras dobijemo, ali moram priznati da ne uzivam u ovim utakmicama koliko bih mozda trebao. Previse je nerovoze, brige i straha da bi se sve moglo opusteno i sa uzivanjem pratiti. Znam da smo bolji i da bi veceras trebali dobiti (mozda i lagano), ali ovo je bukvalno kraj kvalifikacija i zaista ce mi biti tesko veceras gledati utakmicu. A i Atkinson je levat, pa mi to samo jos vise pojacava strah.
-
bosnovizija
#2361 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
KVALIFIKACIJE ZA "EURO 2012" – GRUPA "D"
Dosadašnji rezultati : Rumunija-Albanija 1:1, Luxemburg-BiH 0:3, Francuska-Bjelorusija 0:1,
Bjelorusija-Rumunija 0:0, Albanija-Luxemburg 1:0, BiH-Francuska 0:2, Albanija-BiH 1:1, Luxemburg- Bjelorusija 0:0, Francuska-Rumunija 2:0, Francuska-Luxemburg 2:0, Bjelorusija-Albanija 2:0, Luxemburg-Francuska 0:2, BiH –Rumunija 2:1, Albanija-Bjelorusija 1:0, Rumunija-Luxemburg 3:1, Rumunija-BiH 3:0, Bjelorusija-Francuska 1:1, BiH –Albanija 2:0, Bjelorusija-Luxemburg 2:0.
Bjelorusija-BiH 0:2,
Luxemb.-Rumunija 0:2
lbanija-Francuska 1:2
Tabela grupe "D" nakon utakmica odigranih 02.septembra 2011.god.
1. Francuska 7 5 1 1 11 : 3 16
2. B i H 7 4 1 2 10 : 7 13
3. Bjelorusija 8 3 3 2 6 : 4 12
4. Rumunija 7 3 2 2 10 : 6 11
5. Albanija 7 2 2 3 5 : 8 8
6. Luxemburg 8 0 1 7 1 :15 1
Raspored večerašnjih mečeva (06.09.2011.god.)
Raspored mečeva:
Luxembourg: Luksemburg - Albanija (20.15)
Zenica: BiH - Bjelorusija (20.15)
Bukurešt: Rumunija - Francuska (20.30)
Dosadašnji rezultati : Rumunija-Albanija 1:1, Luxemburg-BiH 0:3, Francuska-Bjelorusija 0:1,
Bjelorusija-Rumunija 0:0, Albanija-Luxemburg 1:0, BiH-Francuska 0:2, Albanija-BiH 1:1, Luxemburg- Bjelorusija 0:0, Francuska-Rumunija 2:0, Francuska-Luxemburg 2:0, Bjelorusija-Albanija 2:0, Luxemburg-Francuska 0:2, BiH –Rumunija 2:1, Albanija-Bjelorusija 1:0, Rumunija-Luxemburg 3:1, Rumunija-BiH 3:0, Bjelorusija-Francuska 1:1, BiH –Albanija 2:0, Bjelorusija-Luxemburg 2:0.
Bjelorusija-BiH 0:2,
Luxemb.-Rumunija 0:2
lbanija-Francuska 1:2
Tabela grupe "D" nakon utakmica odigranih 02.septembra 2011.god.
1. Francuska 7 5 1 1 11 : 3 16
2. B i H 7 4 1 2 10 : 7 13
3. Bjelorusija 8 3 3 2 6 : 4 12
4. Rumunija 7 3 2 2 10 : 6 11
5. Albanija 7 2 2 3 5 : 8 8
6. Luxemburg 8 0 1 7 1 :15 1
Raspored večerašnjih mečeva (06.09.2011.god.)
Raspored mečeva:
Luxembourg: Luksemburg - Albanija (20.15)
Zenica: BiH - Bjelorusija (20.15)
Bukurešt: Rumunija - Francuska (20.30)
- vicious
#2362 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
E jesi zapeo... ako ćemo tako, onda nije Orange nego Oranje, a lale nisu ni u kom pogledu pežorativan naziv, nego jednostavno nadimak za tu reprezentaciju koji se u svim medijima koristio. Isto kao što je za bivšu SFRJ bilo "Plavi", za Italijane "Azzurri", Francuzi "Pijetlovi" i slično.quasar wrote: Holandjani ne zovu sebe "lale" nego "Orange", a "lale" je vise pežorativno.
Kako god, samo da naši večeras odigraju ozbiljno, smireno i pobijede, pa nek se zovu Maslačci ako hoce
- vozač
#2363 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
zaboravio si i portugal, al to svakako nisu bile važne utakmiceBubalo1 wrote:Ma dobit cemo nocas samo se onda treba postaviti pitanje zasto uvijek pocinjemo kvalifikacije u Sarajevu i onda ih zavrsavamo u Zenici..Ubijedjen sam da bi sada strahovali za prvo mjesto a drugo bi bilo obezbjedjeno da smo protiv Francuza igrali u Zenici ...Cisto da se zna ja nisam bas ni ljubitelj da igramo ovdje jer se pravi cirkus i teferic po gradu ali cinjenice su da ovdje u vaznim utakmicama ne znamo podbaciti .. ne spominjite poraze protiv Grcke Spanije Madjarske ..
Bubalo1 ... ne lupetaj, živ bio
-
bosnovizija
#2364 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Potpisujem! Da su tu Spaha, Pjanić i "đoker" Maletić sve bi bilo lakše.ultima_palabra wrote:Protiv Bjelorusa je možda i više nego protiv ostalih ekipa, bitan prvi gol. Vidjeli smo da ih Francuzi za 90 minuta nisu mogli otključati jer nisu na vrijeme dali gol. Suprotan primjer je naša utakmica u Minsku.
-
Mustang1
#2365 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
I protiv Portugala si imao prepucavanja unutar reprezentacije a svakako nisi mogao proci Portugal i izbaciti glavnu zvijezdu fudbala da ga jebes !
- Sasvim_Obican
#2366 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Da, jako, jako je bitno kako ćemo tepati reprezentativcima. Mene, ako se pita, neka se zovu - "komunalci iz Bosne", samo neka večeras odigraju partiju na nivou i riješimo se svih briga.
Utakmica u Bukureštu je od velike važnosti za nas. Iako bih volio da fan klub Ratka Mladića doživi još jedan strašan poraz, nama treba remi za uključivanje u borbu sa Francuzima.
Utakmica u Bukureštu je od velike važnosti za nas. Iako bih volio da fan klub Ratka Mladića doživi još jedan strašan poraz, nama treba remi za uključivanje u borbu sa Francuzima.
-
Baudelaire
#2367 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Meni je drago bilo što ga nije bilo u Bjelorusiji, da vidimo kako to izgleda bez njeg, ali još mi je draže što večeras igra. Mislim da bi mogao odigrati strašnu utakmicu.hz__semir wrote:
Ne znam za vas, ali meni je ipak drago što ću večeras opet gledati Maestra na terenu.![]()
Jedna čarobna lopta za Džeku (kao što je bila ona za Pjanića u Minsku, ali ovaj nije znao iskoristiti) i baraž je obezbijeđen.
-
bosnovizija
#2368 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Begović brani, Mravac i Pandža sigurno neće početi zajedno!
Sušić je i dalje pri stavu da će utakmica u Zenici biti teška ako ne i teža utakmica od one u Minsku
Safet Sušić potvrdio
Piše: Samir Sisic
05.09.2011 u 12:08 sati.
Asmir Begović stajat će na golu BiH protiv Bjelorusije u uzvratnom duelu kvalifikacija za Euro 2012 godine u Ukrajini i Poljskoj. Potvrdio je to selektor Safet Sušić na današnjoj presici uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju.
„Nemam šta da krijem, zna se da će braniti Begović, rekao sam to i njemu i Hasagiću, i tu dilemu smo riješili“, kazao je Sušić.
Što se tiče kapitena, odlučeno je da Emira Spahića u toj ulozi u sutrašnjem meču zamijeni Edino Džeko.
„Džeko će biti sutra kapiten, a za ubuduće ćemo vidjeti hoće li htjeti vratiti Spahiću traku“, našalio se Sušić.
Pape još uvijek ima jednu dilemu, kada je u pitanju sastav koji će od prve minute istrčati na Bilino polje...
„Znam deset igrača koji će istračati od prve minute, a o imenu 11. odlučit ću pred početak utakmice, ne želim žuriti jer ima još dosta vremana do utkmice. Sigurno je da se vraća Mujdža, kako smo i predviđali, dok još razmišjam kako posložiti zadnju liniju. Mravac i Pandža sigurno neće igrati zajedno u tandemu, nikada ranije nisu, i ne smijemo rizikovati. Da je Papac stoposto spreman on bi bio drugi stoper. Postoji kombinacija da Spahića zamijeni Rahimić, ali vidjet ćemo“, kaže Sušić.
Sušić je i dalje pri stavu da će meč u Zenici biti teška ako ne i teža utakmica od one u Minsku.
„Znamo da neće biti lagana, jer puno nam znači taj meč. Bit ćemo oslabljeni, dok će Bjelorusi biti kompletni. Imaju motiv isto kao i mi, no nakon svega iz Minska, ne bi trbalo da upropastimo tri velika boda“, kazao je selektor BiH.
Sušić je i dalje pri stavu da će utakmica u Zenici biti teška ako ne i teža utakmica od one u Minsku
Safet Sušić potvrdio
Piše: Samir Sisic
05.09.2011 u 12:08 sati.
Asmir Begović stajat će na golu BiH protiv Bjelorusije u uzvratnom duelu kvalifikacija za Euro 2012 godine u Ukrajini i Poljskoj. Potvrdio je to selektor Safet Sušić na današnjoj presici uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju.
„Nemam šta da krijem, zna se da će braniti Begović, rekao sam to i njemu i Hasagiću, i tu dilemu smo riješili“, kazao je Sušić.
Što se tiče kapitena, odlučeno je da Emira Spahića u toj ulozi u sutrašnjem meču zamijeni Edino Džeko.
„Džeko će biti sutra kapiten, a za ubuduće ćemo vidjeti hoće li htjeti vratiti Spahiću traku“, našalio se Sušić.
Pape još uvijek ima jednu dilemu, kada je u pitanju sastav koji će od prve minute istrčati na Bilino polje...
„Znam deset igrača koji će istračati od prve minute, a o imenu 11. odlučit ću pred početak utakmice, ne želim žuriti jer ima još dosta vremana do utkmice. Sigurno je da se vraća Mujdža, kako smo i predviđali, dok još razmišjam kako posložiti zadnju liniju. Mravac i Pandža sigurno neće igrati zajedno u tandemu, nikada ranije nisu, i ne smijemo rizikovati. Da je Papac stoposto spreman on bi bio drugi stoper. Postoji kombinacija da Spahića zamijeni Rahimić, ali vidjet ćemo“, kaže Sušić.
Sušić je i dalje pri stavu da će meč u Zenici biti teška ako ne i teža utakmica od one u Minsku.
„Znamo da neće biti lagana, jer puno nam znači taj meč. Bit ćemo oslabljeni, dok će Bjelorusi biti kompletni. Imaju motiv isto kao i mi, no nakon svega iz Minska, ne bi trbalo da upropastimo tri velika boda“, kazao je selektor BiH.
- Dammme
#2369 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Slažem se u većini posta. Pogototovo ovaj dio o zrelosti. Mada ja mislim da će se Bjelorusi, za razliku od prethodnih utakmica, barem u drugom poluvremenu morati otvoriti(ako do poluvremena bude x). Mislim da bi bilo bolje za nas da čekamo na greške Bjelorusa i tako "otvorimo konzervu". Postava nam je sa jednim napadačem, a ovi Bjelorusi su mi nekakvi anemični u napadu.ultima_palabra wrote:Protiv Bjelorusa je možda i više nego protiv ostalih ekipa, bitan prvi gol. Vidjeli smo da ih Francuzi za 90 minuta nisu mogli otključati jer nisu na vrijeme dali gol. Suprotan primjer je naša utakmica u Minsku.
-
Baudelaire
#2370 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Možda bi drugačije bilo da po običaju jake protivnike ne dovodimo na Koševo radi skupljih karata pa kad nas mlatnu pričamo kako je Zenica neosvojiva.Bubalo1 wrote:I protiv Portugala si imao prepucavanja unutar reprezentacije a svakako nisi mogao proci Portugal i izbaciti glavnu zvijezdu fudbala da ga jebes !
- ultima_palabra
#2371 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
S druge strane, bijelim Rusima igra samo pobjeda tako da bi mogli biti ofanzivniji večeras... u slučaju da mi prvi zabijemo mogli bi pasti, pa da utakmica bude lakša od očekivanogbosnovizija wrote:Potpisujem! Da su tu Spaha, Pjanić i "đoker" Maletić sve bi bilo lakše.ultima_palabra wrote:Protiv Bjelorusa je možda i više nego protiv ostalih ekipa, bitan prvi gol. Vidjeli smo da ih Francuzi za 90 minuta nisu mogli otključati jer nisu na vrijeme dali gol. Suprotan primjer je naša utakmica u Minsku.
- vatana
#2372 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ova euforija koju novinari dizu mi se nikako ne svidja. Ne samo za ovu utakmicu veceras, nego generalno nakon pobjede u Minsku. Po njima smo vec evropski prvaci 
Ako dodje do raspleta sa Francuzima, onda Susic treba igrace odvest negdje u inostranstvo (van ex-yu prostora) u karantenu 5 dana prije tekme, da vide i ne cuju nista, a ne ovdje kod nas na Ilidzu da ih za rukave po vrelu Bosne i Aleji vuku
Ako dodje do raspleta sa Francuzima, onda Susic treba igrace odvest negdje u inostranstvo (van ex-yu prostora) u karantenu 5 dana prije tekme, da vide i ne cuju nista, a ne ovdje kod nas na Ilidzu da ih za rukave po vrelu Bosne i Aleji vuku
- vozač
#2373 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
konačno neko skontao o čemu se radi, mada ima tu još materijala za raspravu, al nebitno u ovom trenutkuBaudelaire wrote:Možda bi drugačije bilo da po običaju jake protivnike ne dovodimo na Koševo radi skupljih karata pa kad nas mlatnu pričamo kako je Zenica neosvojiva.Bubalo1 wrote:I protiv Portugala si imao prepucavanja unutar reprezentacije a svakako nisi mogao proci Portugal i izbaciti glavnu zvijezdu fudbala da ga jebes !
- denimb
#2374 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
vatana wrote:Ova euforija koju novinari dizu mi se nikako ne svidja. Ne samo za ovu utakmicu veceras, nego generalno nakon pobjede u Minsku. Po njima smo vec evropski prvaci
Odradis to kao i ja, jednostavno prestanes citati bilo kakve tekstove nasih novinara o reprezentaciji i mirna Bosna.
U ovoj nasoj lijepoj BiH jednostavno ne postoji novinar koji bi se mogao baviti reprezentacijom u realnim okvirima, sve su to nekakva nafuravanja za 15-ogodisnjake.
- Ridjobrki
#2375 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
denimb wrote:vatana wrote:Ova euforija koju novinari dizu mi se nikako ne svidja. Ne samo za ovu utakmicu veceras, nego generalno nakon pobjede u Minsku. Po njima smo vec evropski prvaci
Odradis to kao i ja, jednostavno prestanes citati bilo kakve tekstove nasih novinara o reprezentaciji i mirna Bosna.
U ovoj nasoj lijepoj BiH jednostavno ne postoji novinar koji bi se mogao baviti reprezentacijom u realnim okvirima, sve su to nekakva nafuravanja za 15-ogodisnjake.
Ja uopće ne primjećujem nikakvu euforiju, ne pratim medije i rahat. Kakvi naši mediji i novinari ono vola ne bi znalo vilama u guzicu ubosti...