sumirprimus wrote:farisovo wrote:sumirprimus wrote:nema tu sta cudit,kad cikne jedan krimos, u potpisu ide brat moi, dzenet, istina je jedna i bla bla..
sad obrnes na ovu mantru isto ga dodje.
da se razumijemo malo je dobio i nikakva zo zadovoljstina nije.
cuj, malo je dobio - pamper fasovao dozivotnu?!
sto je nekih par godina ciste i uredjene celije...
sredjeno zdravetveno, zubi uredjeni, guza oprana,njegovana, bekutanom mazana.
po meni malo i slabo.
dalje ne bih tek sam iz banovica
hvala prijatno
A da ja zatvorim tebe u 15 kvadrata, sa pravom da šetaš hodnikom do mraka, a dvorištem jedan sat dnevno, sa televizorom i kompjuterom bez interneta, da svaki dan srećeš samo jedne te iste ljude sa kojima u životu ne bi ni kafu popio, a neke bi najradije ubio, da ti drugi određuju kada ćeš spavati a kada jesti, kada će te posjetiti ljekar, kao i sve ostalo..i da znaš da će tako biti dok si živ...a prije toga si bio navikao da si strah i trepet, da komanduješ i upravljaš životima hiljada ljudi. Zatvor je možda dobra opcija za maloumne i za ljude koji u životu ništa nisu ni imali. Ali za ovakve kao on, pa i za svakog prosječnog čovjeka...ne zvuči baš lijepo. Eto, svaki put kad odeš na more, na planinu, u inostranstvo...ma samo kad pomisliš da svako jutro kad se probudiš imaš slobodu da sam sebi planiraš dan, život da i ne govorim...onda zatvor, pa i najciviliziraniji, ne zvuči više tako prijatno.
Uostalom da je lijepo biti u zatvoru, ne bi osuđenici u Hagu kopali i rukama i nogama, čak i kad su svi pravni lijekovi iscrpljeni, da se nađu na slobodi. A vjeruj mi da svi to čine...ima sve dokumentovano na stranicama haškog suda i mehanizma koji ga naslijeđuje.