Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
JThomas

#2351 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by JThomas »

Thorgerson wrote: Ne gledas siru sliku.

Ova preusda kao i one presude iz Nirnberskog procesa ce ostati UKLESANE U SVJETSKOJ HISTORIJI.

To nekakvi tabloidi i zuta stampa srbije ne mogu izbrisati. Ti njihovi natpisi, tekstovi ce se sutra zaboraviti. Izjave krmadi poput dodika, ivanica ce biti zaboravljene vec danas. Ali ova presuda nece NIKAD. Dakle, historija ce se znati UVIJEK I ZAUVIJEK DA JE RATKO MLADI ZLOCINAC, OSUDJEN ZA GENOCID, NA DOZIVOTNU ROBIJU.

To vise niko NE MOZE IZBRISATI!!! I to krmad i boli.
realno.

u toj široj slici, generalno gledano - cijeli svijet osim srba i rusa zna i priznaje šta je bilo. i to odavno, i prije ove presude, a ona je još jedan argument i dio mozaika.
seln

#2352 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by seln »

horkesh wrote:Čuj, tiha većina ne podržava Mladića. Samo zato što su tihi ne znači da ne bi istu, ako ne i veću, naklonost i zahvalnost iskazali tom ratnom zločincu. Ljudi misle da oni ne znaju za njegove zločine pa se zato ne kaju - ne, oni znaju i odobravaju ih.

Vidi ovog momčića, recimo

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... cem/282540

Rata vidio nije, 22 godine, studira u Holandiji, sve što zna je ono što mu je porodica ispričala... ali to je sasvim dovoljno da zna da je Mladić heroj i da ode i da provocira majke ubijene djece. Hej, on zna da su im djeca ubijena, to čak ni Srbi ne poriču, ali ne vidi ništa loše u tome da ih provocira.

Kakav smo narod, dobro smo i prošli 1992. godine.
Da je dosao provocirati Albance, taj vise ne bi polozio ni jedan ispit....
seln

#2353 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by seln »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Apsurd je da sam 1997 ili 1998 godine više vjerovao u pomirenje nego danas 2017.
I ja. :(
horkesh

#2355 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by horkesh »

Evo još malo te dobre, tihe većine.

Image
arzuhal

#2356 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

Uglavnom i sve-u-svemu, ja sam poprilično zadovoljan razmišljanjima forumaša, velike većine ili maltene svih koji su nešto pisali po ovih par tema o zločincima, Ratku, srpskim reakcijama, sadašnjosti i budućnosti, itd.

Ima i suprotstavljenih mišljenja i stavova, ali mi se čini da je tu dosta pameti, opreza, naučenih pravila igre, pouke, itd.

:thumbup:
arzuhal

#2357 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

Čestitka dr Đinđića generalu Ratku Mladiću povodom krsne slave VRS-a, Vidovdana.

Image
Maraschino

#2358 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Maraschino »

muha_sa wrote: Imal na nekoj fejs stranici bar desetak da se gnusaju ko je u njihovo ime komandovo vojskom :?
Upravo isto hocu da pitam. Neki ovdje zele prikazati kako to ''slavlje'' i velicanje zlikovca nije masovno. OK. Ako ih ima stotinu, ima li ih bar deset koji kazu da je zlocinac, da je ukaljao cast i obraz srpskom narodu i da srpski narod nije takav.

Nema. OK. Mozda se plase. Koga? Onih sto velicaju heroja. Znaci da je ipak vise ovih prvih.
spreca

#2359 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by spreca »

U Dodigstanu ih vjerovatno ima vise od 90% koji podrzavaju Sratka a u srbiji mozda koji procenat manje
Tomahawk11
Globalni moderator

#2360 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Pa javnost i RS i Srbije podržava, otvoreno, dakle to je zvanični stav.
Što se tiče običnog puka, zna se da su u RS veći Srbi....u Srbiji, pogotovo Beogradu, mnogog zaboli neka stvar i za Mladića i za Karadžića i veće Srbe odnekud iz Bosne. Uostalom, to se vidi i na ovim skupovima podrške gdje imaš obično šačicu ljubitelja lika i djela.
julisiz es grant

#2361 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

sumirprimus wrote:
farisovo wrote:
sumirprimus wrote:nema tu sta cudit,kad cikne jedan krimos, u potpisu ide brat moi, dzenet, istina je jedna i bla bla..
sad obrnes na ovu mantru isto ga dodje.
da se razumijemo malo je dobio i nikakva zo zadovoljstina nije.
cuj, malo je dobio - pamper fasovao dozivotnu?!
sto je nekih par godina ciste i uredjene celije...
sredjeno zdravetveno, zubi uredjeni, guza oprana,njegovana, bekutanom mazana.
po meni malo i slabo.
dalje ne bih tek sam iz banovica
hvala prijatno
A da ja zatvorim tebe u 15 kvadrata, sa pravom da šetaš hodnikom do mraka, a dvorištem jedan sat dnevno, sa televizorom i kompjuterom bez interneta, da svaki dan srećeš samo jedne te iste ljude sa kojima u životu ne bi ni kafu popio, a neke bi najradije ubio, da ti drugi određuju kada ćeš spavati a kada jesti, kada će te posjetiti ljekar, kao i sve ostalo..i da znaš da će tako biti dok si živ...a prije toga si bio navikao da si strah i trepet, da komanduješ i upravljaš životima hiljada ljudi. Zatvor je možda dobra opcija za maloumne i za ljude koji u životu ništa nisu ni imali. Ali za ovakve kao on, pa i za svakog prosječnog čovjeka...ne zvuči baš lijepo. Eto, svaki put kad odeš na more, na planinu, u inostranstvo...ma samo kad pomisliš da svako jutro kad se probudiš imaš slobodu da sam sebi planiraš dan, život da i ne govorim...onda zatvor, pa i najciviliziraniji, ne zvuči više tako prijatno.
Uostalom da je lijepo biti u zatvoru, ne bi osuđenici u Hagu kopali i rukama i nogama, čak i kad su svi pravni lijekovi iscrpljeni, da se nađu na slobodi. A vjeruj mi da svi to čine...ima sve dokumentovano na stranicama haškog suda i mehanizma koji ga naslijeđuje.
512MB

#2362 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 512MB »

Strasno da cak i zene one gadosti pisu :shock:
muha_sa

#2363 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

512MB wrote:Strasno da cak i zene one gadosti pisu :shock:
Tako od malena odgajani, a i njihovi ukucani. Sa koljena na koljeno
Streptokok

#2364 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Streptokok »

Maraschino wrote:
muha_sa wrote: Imal na nekoj fejs stranici bar desetak da se gnusaju ko je u njihovo ime komandovo vojskom :?
Upravo isto hocu da pitam. Neki ovdje zele prikazati kako to ''slavlje'' i velicanje zlikovca nije masovno. OK. Ako ih ima stotinu, ima li ih bar deset koji kazu da je zlocinac, da je ukaljao cast i obraz srpskom narodu i da srpski narod nije takav.

Nema. OK. Mozda se plase. Koga? Onih sto velicaju heroja. Znaci da je ipak vise ovih prvih.
i onda kao vrhunac vele da ne može narod biti genocidan. :shock:
horkesh

#2365 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by horkesh »

Evo, jedan se isto pitao ima li ih koji ga ne podržavaju među Srbima. Sa istoga "alternativnoga" portala u našoj manjoj provinciji.

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#2366 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Ma bezveze je to sa društvenih mreža. Po principu hljeba i igara. Ne treba uopšte trošiti vid na čitanje tih baljezgarija.
horkesh

#2367 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by horkesh »

Pa na osnovu čega bi ti? Službene institucije su se oglasile, svi mediji su zauzeli jasan stav, skupovi podrške najavljeni u svim gradovima, sve ankete govore isto... Plakati se lijepe, zastave kače, parole uzvikuju, sve sa istom porukom: "Za nas je dobro radio, a mi smo spremni da to nastavimo."

Možeš iščitati komentare svim portala u RS-u, isto ćeš naći. Možda rezultati izbora? Gdje, tačno, naći u RS-u nekoga ko se se odriče osuđenog ratnog zločinca? Ja znam za trojicu i mada sam siguran da ih ima još, isto tako sam siguran da taj broj ne može preći 5 posto.
jao_situacije

#2368 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by jao_situacije »

nije bezveze.
sad te đikani redovno preko društvenih mreža podsjećaju da su bolesnici
91' su se ljudi iznenadili i govorili šta im bi, do jučer smo komšije bili..
sad jedino ako si malouman nećeš vidjeti šta misle i kako govore
512MB

#2369 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 512MB »

Stvarno nekontam nase politicare a i narod sto gura nos u tudje stvari i brane tamo neke scifi srbe. Ako hoce da su genocidan narod onda ce mo ih za takve i drzat. Mislim smjesno ovaj tupan gore veli "ima i drugciji srba" dok mu svi na to kazu "nema svi smo mi mladic" :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2370 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

horkesh wrote:Pa na osnovu čega bi ti? Službene institucije su se oglasile, svi mediji su zauzeli jasan stav, skupovi podrške najavljeni u svim gradovima, sve ankete govore isto... Plakati se lijepe, zastave kače, parole uzvikuju, sve sa istom porukom: "Za nas je dobro radio, a mi smo spremni da to nastavimo."

Možeš iščitati komentare svim portala u RS-u, isto ćeš naći. Možda rezultati izbora? Gdje, tačno, naći u RS-u nekoga ko se se odriče osuđenog ratnog zločinca? Ja znam za trojicu i mada sam siguran da ih ima još, isto tako sam siguran da taj broj ne može preći 5 posto.
Šta na osnovu čega bi ja? Kažem da je bezveze gubljenje vremena.
Pa svaki dan na klixu ispod svakog članka možeš skoro istu prepisku čitati.
Lahko je biti hrabar preko tastature.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2371 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

jao_situacije wrote:nije bezveze.
Vidi, ja nemam s tim problem.
Onaj ko se manifestuje kao štovalac lika i djela - odabij od mene.
Nemam se ja vremena ni života zajebavati sa takvima.
Još manje klati preko fb.
Odabro si da budeš govno, budi. Samo odjebaus od mene.
jao_situacije

#2372 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by jao_situacije »

Tomahawk11 wrote:
horkesh wrote:Pa na osnovu čega bi ti? Službene institucije su se oglasile, svi mediji su zauzeli jasan stav, skupovi podrške najavljeni u svim gradovima, sve ankete govore isto... Plakati se lijepe, zastave kače, parole uzvikuju, sve sa istom porukom: "Za nas je dobro radio, a mi smo spremni da to nastavimo."

Šta na osnovu čega bi ja? Kažem da je bezveze gubljenje vremena.
Pa svaki dan na klixu ispod svakog članka možeš skoro istu prepisku čitati.
Lahko je biti hrabar preko tastature.
bolesnici sa interneta će biti hrabri i ako zapuca, a ne daj Bože da zapuca.
niko od četalja zločine nije činio sam nego u čoporu grupno kukavički bolesno, nad slabijim i nenaoružanim, nad ženama djecom starima civilima

to je takav mentalni sklop oni bi sada opet etnički očistili sela gdje ne bi bilo organizirane obrane
oni i vole da kolju siluju ruše i pale u društvu to im je folklor, skupe se pjevaju žderu piju i onda počine ratni zločin

ako ne vjeruješ meni čitaj svjedočenja preživjelih
muha_sa

#2373 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

Prvi sam ja naivko bio i nisam ni u snu mogo pomislit da nas moze i promil zla snac kakvo nas je snaslo.
arzuhal

#2374 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

muha_sa wrote:
Prvi sam ja naivko bio i nisam ni u snu mogo pomislit da nas moze i promil zla snac kakvo nas je snaslo.
Tačno...
Seyfo

#2375 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Seyfo »

U mene babo vjerovo u JNA,bratstvo i jedinstvo, Tita da će ustati iz groba i kad su granate padale. Vjerovo i vjerovo duže nego ostali. Sad ne vjeruje ni on više nikome.
Post Reply