Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fixer

#2351 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Chmoljo wrote:
fixer wrote: Pepe je isao na loptu. :wink:
Znamo mi dobro ko postavlja granice. Ne brini. Protiv njih se i bunimo. To je zadnji red u Barcinoj formaciji 4-3-3-3
sve, sve... ali mi je ovo boldano najjače :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

koliko god ja Barcu volio, mogu im samo biti simpatizer. jer, prvo što imam svoju ljubav u fudbalu, za koju mi je i dedo navijao, čovjek koji je pod zemljom već 45 godina. drugo, nisam nikad ni gledao jednu utakmicu Barce uživo... treće, ne mogu ja toliko mrziti Real ko moj haver iz Barcelone Daniel :lol: jednostavno, ne gumo :mrgreen:

dobro vam je Mujica reko, ko da ste na platnim spiskovima, ili jednostavno uživate u svađanju :-) :-) :-) a to već nema nikakve veze sa tekmom...
Po cemu bi ti meni mogao biti uzor? Sto bi se ja morao ugledati u tebe? Sto si ti takav, ne znaci da tvoje ponasanje mora biti opceprihvaceno. Dopusti razlicitosti. Nesto sto ne razumijes ne znaci da nema smisla ;)
Better Man

#2352 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Better Man »

ultima_palabra wrote:Ako se sjetimo prijašnjih utakmica Barce i Man Uniteda, ne bih dao Unitedu puno šanse.

Pustimo šta je bilo prije i pogledajmo sad! Manchester igra odlično i s igrom koju je pokazao protiv Schalkea može sve,a još finale se igra na Wembleyu!
oridjidji

#2353 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

Bušman wrote:
ultima_palabra wrote:Pa nije baš držao taj kriterij, inače bi bila 3-4 crvena... doduše ne postoji taj kriterij po kojem je ono start za crveni karton, u Engleskoj se u prvih 5 minuta naprave 3 onakva starta, čisto za dobrodošlicu i da se publika malo zagrije :D
The offences that warrant a red card are defined in FIFA’s Laws of the Game

1.Being guilty of ‘serious foul play’ (for instance, a very dangerous tackle).
2.Violence.
3.Spitting at an opponent or other person.
4.Denying the other side an opportunity to score by handling the ball.
5.Denying the other side an opportunity to score by fouling a player.
6.Offensive or abusive language or gestures.

Pepe je prekrsio prvo pravilo. Eh sad, ocekujem da ces ukljuciti Mascherana u ovu pricu pa da odmah odgovorim. "Serious foul play" je granica koju postavlja sudija i zavisi od sudije. Nemoj mi molim te reci da je Mascherano isao na to da slomi nogu, barem ne ovako ofirno ako je uopce imao tu namjeru. Ovdje je vrlo vazan detalj reputacija Pepea koja nije nimalo za pohvalu i to itekako utjece na odluku sudija.

Pinto je prekrsio drugo pravilo. Samaranje Arbeloe je za crveni karton, cisto nasilje nad protivnickim igracem.

Mourinho je prekrsio sesto pravilo. Ono sarkasticno "well done" sudijama je za iskljucenje.
Mou je trenercina za Gvardiolu nek to svima bude jasno. Covjek se dokazao svugdje gdje je posao. Krcat je trofejima. Karizmatican je kontroverzan, ali ujedno trenercina. Fudbalu je dao novu dimenziju. Taktiziranje mu je jaca strana nego ijednom treneru danasnjice. Pred njim je pao i Ferguson, Venger, Anceloti, Benitez, Rajkard i jos masu njih. I Barsa je pala iako ga je prvi put ove godine ispratila sa peticom. Golem mu rispekt ide. Covjek je prosao 4 lige i vodio je dobre ekipe do vrhova i nemoj misliti da on bolje od mene i od tebe ne zna sta je dobro sudjenje. Sto nije popljuvo Malenka u kupu kralja? Zato sto je imao isti kriterij i za jedne i za druge. Sinoc tog kriterija nije bilo. Mislis da Pedro za onih par simulacija i padova nije trebao dobiti nijedan karton? Stavi ruku na srce pa reci koja je razlika izmedju Masheranovog starta i Pepeovog. Eto Masherano ne vuce zlu reputaciju.

Budimo realni sudija je zajebo mec i ko zna koji put pomogo barseloni da okrenu utakmicu u svoju korist.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2354 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

oridjidji wrote:Sto nije popljuvo Malenka u kupu kralja? Zato sto je imao isti kriterij i za jedne i za druge. Sinoc tog kriterija nije bilo.
Nije ga popljuv'o zato što je pobjedio. To je jedini razlog.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2355 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

a ljudi jel iko razmišljao da ugao gledanja sudije na utakmici nije isti kao nas iza malih ekrana i da mi (TV gledaoci) i sudije na terenu vidimo potpuno različite slike :idea:
Entropio

#2356 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

JoseMujica wrote:a ljudi jel iko razmišljao da ugao gledanja sudije na utakmici nije isti kao nas iza malih ekrana i da mi (TV gledaoci) i sudije na terenu vidimo potpuno različite slike :idea:
Ma tu postoji milion mogućnosti. Možda je sudija prije vidio Pepea kako pravi mesarske startove, pa samo čekao da napravi još jedan da ga pošalje vani. Možda je ovo, možda je ono. Ali Mourinho kaže da je sve bilo čisto.
fixer

#2357 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:

Haha, čuj Mourinhove priče. Pa što nije i Perez kupio sudije? Bezze se poslije buniti. Platiš i prođeš. Eto. Jednostavno. Ili staviš Unicef na dres, i prođeš. Jednostavno.
A sto ne mogu ove supe na viljusku. Pepe ima reputaciju, a kad prvi crveni dobije Spahic na ovakav nacin, svi cemo reci da je nezasluzeno. Pusti toga. Igraj posteno ili nemoj igrat. Kakvo unosenje u facu i podsmijavanje zbog ovako ocite kradje. Sad odjednom postaje normalno da se utakmice kupuju. Dobro vi rekoste - vi ste fudbal :)
Last edited by fixer on 28/04/2011 13:51, edited 1 time in total.
Better Man

#2358 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Better Man »

fixer wrote: Kakav United... :(
Da li to misliš Da Ferguson nije u stanju da pokaže Pepu koje gazda i da nadigraju Barcelonu? To može misliti samo onaj ko ne poznaje nogomet
fixer

#2359 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Better Man wrote:
Da li to misliš Da Ferguson nije u stanju da pokaže Pepu koje gazda i da nadigraju Barcelonu? To može misliti samo onaj ko ne poznaje nogomet
Niko sretniji od mene ako pokaze. Ali valja dobiti i UEFU... :(
Entropio

#2360 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

fixer, ispravi taj post gore... Ono nisam ja rekao kako si me citirao.
fixer

#2361 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:
JoseMujica wrote:a ljudi jel iko razmišljao da ugao gledanja sudije na utakmici nije isti kao nas iza malih ekrana i da mi (TV gledaoci) i sudije na terenu vidimo potpuno različite slike :idea:
Ma tu postoji milion mogućnosti. Možda je sudija prije vidio Pepea kako pravi mesarske startove, pa samo čekao da napravi još jedan da ga pošalje vani. Možda je ovo, možda je ono. Ali Mourinho kaže da je sve bilo čisto.
Koji su to startovi?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2362 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

fixer wrote:
Chmoljo wrote: sve, sve... ali mi je ovo boldano najjače :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

koliko god ja Barcu volio, mogu im samo biti simpatizer. jer, prvo što imam svoju ljubav u fudbalu, za koju mi je i dedo navijao, čovjek koji je pod zemljom već 45 godina. drugo, nisam nikad ni gledao jednu utakmicu Barce uživo... treće, ne mogu ja toliko mrziti Real ko moj haver iz Barcelone Daniel :lol: jednostavno, ne gumo :mrgreen:

dobro vam je Mujica reko, ko da ste na platnim spiskovima, ili jednostavno uživate u svađanju :-) :-) :-) a to već nema nikakve veze sa tekmom...
Po cemu bi ti meni mogao biti uzor? Sto bi se ja morao ugledati u tebe? Sto si ti takav, ne znaci da tvoje ponasanje mora biti opceprihvaceno. Dopusti razlicitosti. Nesto sto ne razumijes ne znaci da nema smisla ;)
kralju, neuroni su ćelije koje se ne obnavljaju, samo ću ti to reći. suvišno je bilo šta drugo pisati, jer ćeš opet pročitati nešto što nisam rekao. živio ti meni.
Obuca9

#2363 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

100 stranica o Realu i Barceloni, a tek tri utakmice odigrane... Bože "navijači" :D

Image

Ali sinoc sam se zato postenski nasmijao, sjede dvojica ispred mene, "navijaju" za Barcelonu, naravno i raspravljaju o finalu Kupa, a jedan sav mudar i ponosan zaključi "Ma smijem se kladiti da smo ih to pustili, mi ionako ne priznajemo kralja, jeb.o njegov Kup" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cafe Camargue

#2364 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Cafe Camargue »

Better Man wrote:
Ja sam to mislio prije 2 godine. Sad bogami, nekako sam skeptik :D
fixer

#2365 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Chmoljo wrote:
kralju, neuroni su ćelije koje se ne obnavljaju, samo ću ti to reći. suvišno je bilo šta drugo pisati, jer ćeš opet pročitati nešto što nisam rekao. živio ti meni.
Neuroni su celije za koje imam pravo da ih koristim kako zelim :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2366 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

hz__semir wrote:100 stranica o Realu i Barceloni, a tek tri utakmice odigrane... Bože "navijači" :D

Image

Ali sinoc sam se zato postenski nasmijao, sjede dvojica ispred mene, "navijaju" za Barcelonu, naravno i raspravljaju o finalu Kupa, a jedan sav mudar i ponosan zaključi "Ma smijem se kladiti da smo ih to pustili, mi ionako ne priznajemo kralja, jeb.o njegov Kup" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

ne razumiješ ti to, druže sudija :mrgreen:
taxi_driver

#2367 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

fixer wrote:
Entropio wrote:I razmisli malo bolje... Da li je možda kriv onaj koji drži Kaku, Benzemu i Higuaina na klupi? Ne?
Jeste, kriv je sto vam je i kup uzeo, a ti igraci su bili na klupi. :wink:
Covjece, vi ne biste zabili gol da se tri sata igralo, a da nije bilo iskljucenja, za koje sad vidimo da je neopravdano totalno.

pa zar te nije stid ovo izvaliti? cuj velika ekipa kao real se brani i moli boga samo da ne primi go.kod kuce. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pitarrr82

#2368 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

hz__semir wrote:100 stranica o Realu i Barceloni, a tek tri utakmice odigrane... Bože "navijači" :D

Image

Pa u pravu su kakav kralj, kakvi bakraci :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#2369 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Image

Haha, pa neki su i na forumu tako pisali :D
asurbanipal

#2370 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by asurbanipal »

ultima_palabra wrote:Ako se sjetimo prijašnjih utakmica Barce i Man Uniteda, ne bih dao Unitedu puno šanse.
Ne bih se baš složio :D ...Neka ne tako davna prošlost...

I neka malo friškija sjećanja :D

fixer

#2371 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

taxi_driver wrote:
fixer wrote:
Entropio wrote:I razmisli malo bolje... Da li je možda kriv onaj koji drži Kaku, Benzemu i Higuaina na klupi? Ne?
Covjece, vi ne biste zabili gol da se tri sata igralo, a da nije bilo iskljucenja, za koje sad vidimo da je neopravdano totalno.

pa zar te nije stid ovo izvaliti? cuj velika ekipa kao real se brani i moli boga samo da ne primi go.kod kuce. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dodaj jos koji smajli ne bi li prekrio nedostatak argumenata. Koju je to sansu Barcelona imala?
oridjidji

#2372 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

Entropio wrote:
fixer wrote:
E baš je Kup časno uzeo, spektakularnom igrom i razvaljivanjem Barce.

Sjeti se malo petarde...
U prvom poluvremenu je Real napravio vise nego Barsa, mogli su ih na poluvremenu ispratiti sa golom dva razlike. U drugom nisu imali nista, Barsa ih je pojela, sakrila im loptu i imala tri odlicne prilike. U produzetcima bezidejni presing Barse i jedan izlet Reala krunisan golom. Poslje toga su im mogli dati i drugi da je CR bio prisebniji.

To ti je realan rezime utakmice kupa Kralja.

Utakmica prije te, Real imao stativu i jos masu prilika i to sa igracem manje im je malo falilo da okrenu utakmicu u svoju korist. Barselona kao i obicno imala puno veci posjed lopte, ali puno puno manje sansi. Uglavnom su se patili da stvore bilo kakvu sansu. Uzmi pa pogledaj bilo gdje na netu sazetak tih utakmica pa i one sinoc pa ces vidjeti da osim posjeda lopte, nisu bas stvorili puno prilika za go.
Obuca9

#2373 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Chmoljo wrote:

Image

:mrgreen:

ne razumiješ ti to, druže sudija :mrgreen:
Izgleda :D
ratata

#2374 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ratata »

Chmoljo wrote:
fixer wrote: Pepe je isao na loptu. :wink:
Znamo mi dobro ko postavlja granice. Ne brini. Protiv njih se i bunimo. To je zadnji red u Barcinoj formaciji 4-3-3-3
koliko god ja Barcu volio, mogu im samo biti simpatizer...
:-)

poslije ovog, svaki ulazak simpatizera Reala na ovu temu je uzaludan i besmislen :mrgreen:

sreca pa navijam za Inter :lol: :run:
krusty

#2375 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by krusty »

kad bi sudjenje priblizno bilo realno na ovim seljackim utakmicama onda bi vjerovatno citave postave i Reala i Barce dobile po minimalno zuti karton

ovo je sramota za fudbal opcenito ovakvo sudjenje, UEFA i Platini uvode 5 sudija umjesto da ih ukinu skroz, pa nek se dogovaraju ko na terminu jel faul il nije

crveni je pokazan za najblazi prekrsaj od svih koji su napravljeni sinoc... kako je Alves nastavio utakmicu zna li se ? izgledao je kao da ga je kamion pregazio ? kako nijedan sudija ne sankcionise pretjerano valjanje po podu ? toliko o fer sudjenju, sramota

ja da sam sudija na poluvremenu bi vec bila po 3 crvena na obje strane, al naravno fer sudjenje nikad necemo docekati tako da je sva prica uzaludna

za ovakvke utakmice ili trebas pustit da se kolju bez sviranja faulova, ili svirati faulove ali ne davati nikome nikakav karton. to je jedini nacin da se odigra normalna utakmica

rezime utakmice: Realova kukavicka igra, i Barcina skola glume... jel ona La Masia il kako se vec zove skola fudbala il skola glume ili oboje ?
Locked