Ljetne gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#2351 Re: Ljetne gume

Post by Leon16v »

amar1994 wrote:
Leon16v wrote:Zna li neko slucajno kako se zove ona radnja na u Hrasnom, gore na Tranzitu, kod trolejbuske stanice prema gradu, ima izbacena reklama BF Goodrich, Michelin ?
Jednom sam davno bio na njihovom web sajtu, sad se ne mogu sjetit kako se zove :roll:
KOje ti trebaju gume :? :-D
Ma ja u Maji uzimam gume, ali eto pitah za tog covjeka pošto cesto prodjem tim putem, a i znam da sam gledao nekad katalog.

A za sada u planu mi je Hankook, ali ako mi izleti neki ugovor preko firme, CPC 5 :-D

@mk ultra E to je to, hvala :thumbup:
amar1994

#2352 Re: Ljetne gume

Post by amar1994 »

Leon16v wrote:
amar1994 wrote:
Leon16v wrote:Zna li neko slucajno kako se zove ona radnja na u Hrasnom, gore na Tranzitu, kod trolejbuske stanice prema gradu, ima izbacena reklama BF Goodrich, Michelin ?
Jednom sam davno bio na njihovom web sajtu, sad se ne mogu sjetit kako se zove :roll:
KOje ti trebaju gume :? :-D
Ma ja u Maji uzimam gume, ali eto pitah za tog covjeka pošto cesto prodjem tim putem, a i znam da sam gledao nekad katalog.

A za sada u planu mi je Hankook, ali ako mi izleti neki ugovor preko firme, CPC 5 :-D
:thumbup: :thumbup:

Maja je zakon :D
supercali

#2353 Re: Ljetne gume

Post by supercali »

Ne mogu sa sigurnoscu reci al mislim da su mi u tamek and son na skenderiji sjebali jednu rupu sa neodgovarajucim sarafom
kabal1337

#2354 Re: Ljetne gume

Post by kabal1337 »

Leone, ja znam kada sam se raspitivao kod njega za gume i felge. Bio je skuplji od ostalih.. Guma M je bila jeftinija, Maja, Makbel ... Prijatelj mi je isto isao kod njega i cijena za zamjenu guma je isto nesto bila visoka...
Nemam nista protiv covjeka, ali je malo skuplji....
Drvosjeca iz Dejcica

#2355 Re: Ljetne gume

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mk ultra wrote:tamek i son
to su ti oni sa vrbanje
Pa ovaj Tamek ispade najjeftiniji... :shock: 205 60 R16 92H DUNLOP BLURESPONSE kod njih 141KM, ne znam da li je to sa montažom.

http://tsc.ba/20560-r16-92h-dunlop-blur ... html#start
nivla

#2356 Re: Ljetne gume

Post by nivla »

kabal1337 wrote:Leone, ja znam kada sam se raspitivao kod njega za gume i felge. Bio je skuplji od ostalih.. Guma M je bila jeftinija, Maja, Makbel ... Prijatelj mi je isto isao kod njega i cijena za zamjenu guma je isto nesto bila visoka...
jeftiniji je on od vecine, ali je problem sto cijene formira ad hoc
ako govorimo o tsc tamo je jednom balansiranje i montaza gume 5km, drugi put je to isto 7, treci 10, da se razumijemo potpuno isti posao naplacuje kako mu je volja,
ili npr gumu nabio na saraf kaze intervencija 8km, sljedeci put kad se desilo kaze 15km
provjeru felgi pitam koliko je kaze 10 km, ja provjerim platim, kaze 20 bilo mu krivo sto necu i gume odmah na njih staviti, racun misaona imenica
sto se guma tice njih je nabolje nazvati i pitati koliko je komad sa montazom, onda dodjes pitas koliko su ako kaze vise, ti mu kazes na telefon ste rekli drugu cijenu
sto se tice posla urade dobro
@drvosjeca, nazovi i pitaj, nemoj se iznenaditi ako bude razlike u cijeni
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2357 Re: Ljetne gume

Post by mk ultra »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mk ultra wrote:tamek i son
to su ti oni sa vrbanje
Pa ovaj Tamek ispade najjeftiniji... :shock: 205 60 R16 92H DUNLOP BLURESPONSE kod njih 141KM, ne znam da li je to sa montažom.

http://tsc.ba/20560-r16-92h-dunlop-blur ... html#start
U makbelu ta dimenzija prosle sezobe bila ja mislim 125KM i to sportmaxx

Ne znam ima li vise
Sad je RT2 izasao
supercali

#2358 Re: Ljetne gume

Post by supercali »

kabal1337 wrote:Leone, ja znam kada sam se raspitivao kod njega za gume i felge. Bio je skuplji od ostalih.. Guma M je bila jeftinija, Maja, Makbel ... Prijatelj mi je isto isao kod njega i cijena za zamjenu guma je isto nesto bila visoka...
Ja u makbelu kad sam kupiovao jednom gume imali 3 i jednu dovukose od tamek and son
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2359 Re: Ljetne gume

Post by konektovan »

Pa oni su samo prodavaci, i uzimaju od uvoznika, kao sto su vibar, unitrade i od drugih. Svi oni nabavljaju iz istih izvora.
amar1994

#2360 Re: Ljetne gume

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Pa oni su samo prodavaci, i uzimaju od uvoznika, kao sto su vibar, unitrade i od drugih. Svi oni nabavljaju iz istih izvora.
A Siroki B. uvozi vecinom :izet: :D

Jednom sam prosao pored skladista continentala, jedno 10000 komada guma moja slobodna procjena :-) :lol: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2361 Re: Ljetne gume

Post by konektovan »

Vibar drzi continentsl grupu, unitrade goodyear ako se ne varam, ma uglavnom herzegovina drzi gotovo kompletan uvoz guma.
amar1994

#2362 Re: Ljetne gume

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Vibar drzi continentsl grupu, unitrade goodyear ako se ne varam, ma uglavnom herzegovina drzi gotovo kompletan uvoz guma.
o tome i pricam :thumbup: , mi nemamo pojma sa uvozom :D :D
mayab

#2363 Re: Ljetne gume

Post by mayab »

nivla wrote:
ako govorimo o tsc tamo je jednom balansiranje i montaza gume 5km, drugi put je to isto 7, treci 10, da se razumijemo potpuno isti posao naplacuje kako mu je volja,
ili npr gumu nabio na saraf kaze intervencija 8km, sljedeci put kad se desilo kaze 15km
provjeru felgi pitam koliko je kaze 10 km, ja provjerim platim, kaze 20 bilo mu krivo sto necu i gume odmah na njih staviti, racun misaona imenica
sto se guma tice njih je nabolje nazvati i pitati koliko je komad sa montazom, onda dodjes pitas koliko su ako kaze vise, ti mu kazes na telefon ste rekli drugu cijenu
Ako je ta zafrkancija sa cijenama kako pises tacna, da ga onda zauvijek prekrizim i u najsirim razmatranjima, pa nismo na pijaci u mp3 :run: :run: :run:
nivla

#2364 Re: Ljetne gume

Post by nivla »

mayab wrote:
nivla wrote:
Ako je ta zafrkancija sa cijenama kako pises tacna, da ga onda zauvijek prekrizim i u najsirim razmatranjima, pa nismo na pijaci u mp3 :run: :run: :run:
pa evo ti cisti primjer od prosle sedmice bridgestone ER300 http://tsc.ba/19565-r15-91h-bridgestone ... html#start 87KM na sajtu, na telefon 90, odem kaze imamo 107,nesto, eto za 105km ekstra guma, znaci razlika 18km po gumi, naravno nisam kupio jer necu da me iko salta za moje pare
newklear

#2365 Re: Ljetne gume

Post by newklear »

Ljetna guma Kelly-valja ili ne valja? U Unitrade cijena gume 165/70/14 je 57,00 KM, sa popustom, montažom i balansiranjem... Ima li neko iskustva sa ovom gumom?

Kada sam tamo kod njih pitao oni kažu da je to prijašnja Debica, a ni o ovoj nemam pojma...
hopi

#2366 Re: Ljetne gume

Post by hopi »

lično ne, ali ima drug zimske u 205 55 r16, navozao se vidim ovu zimu, nije se nešta žalio na keli

a vidim nije neka dimenzija bijesnog auta, mislim da nećeš pogriješiti ako uzmes
amar1994

#2367 Re: Ljetne gume

Post by amar1994 »

newklear wrote:Ljetna guma Kelly-valja ili ne valja? U Unitrade cijena gume 165/70/14 je 57,00 KM, sa popustom, montažom i balansiranjem... Ima li neko iskustva sa ovom gumom?

Kada sam tamo kod njih pitao oni kažu da je to prijašnja Debica, a ni o ovoj nemam pojma...
ma uzmi sportivu ili barum :)

a ako ti nije puno 80KM ,onda hankook :thumbup:
-stefan-

#2368 Re: Ljetne gume

Post by -stefan- »

newklear wrote:Ljetna guma Kelly-valja ili ne valja? U Unitrade cijena gume 165/70/14 je 57,00 KM, sa popustom, montažom i balansiranjem... Ima li neko iskustva sa ovom gumom?

U istoj sam i ja dilemi, juče vidim drug vozi golfa 6 na njima i pitam ga kakve su, kaže da ih je prošle godine kupio ali da su po kiši katastrofa i da se zeznuo :run:

Čitam za Tigar da su po kiši prilično dobre i ne kližu ali da se i nešto brže troše, mada su one i najjeftinije tako da sam najbliži njima za sada.
amar1994

#2369 Re: Ljetne gume

Post by amar1994 »

-stefan- wrote:

U istoj sam i ja dilemi, juče vidim drug vozi golfa 6 na njima i pitam ga kakve su, kaže da ih je prošle godine kupio ali da su po kiši katastrofa i da se zeznuo :run:

Čitam za Tigar da su po kiši prilično dobre i ne kližu ali da se i nešto brže troše, mada su one i najjeftinije tako da sam najbliži njima za sada.
smece i jedne i druge :wink:
-stefan-

#2370 Re: Ljetne gume

Post by -stefan- »

Da li je neko probao Dayton Touring 2?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#2371 Re: Ljetne gume

Post by Leon16v »

Ako vec nisi spreman malo više izdvojiti za gume, ja bi onda makar išao na Sportivu, ili ako se mogneš protegnuti do Hankooka, zavisi koja ti dimenzija treba
Ned071

#2372 Re: Ljetne gume

Post by Ned071 »

imas u total trade akciju. sava perfecta ti je 56 maraka
lavic

#2373 Re: Ljetne gume

Post by lavic »

Moj stav kad su gume u pitanju je da bolje dati malo vise para za bolju gumu no kupit jeftini pa se kajat i zajeb.... sa smecem.
A istini za volju toliko je mala razlika izmedju smeca i dobre gume da ne bi trebalo biti dilema oko izbora.

Kupit Savu ili Tigra u odnosu na Uniroyal ili Fuldu zbog mozda 15-20 KM po komadu nema logike.
commendatore

#2374 Re: Ljetne gume

Post by commendatore »

-stefan- wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: sve glumci na baterije - stediti na najopasnijem mjestu na autu :-) :run:
amar1994

#2375 Re: Ljetne gume

Post by amar1994 »

:D :lol: :lol: :lol:

meni su 2 rejsera davno hvalila matador koji nakon jedne sezone bacas :lol: :lol:
Post Reply