Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#2351 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

swirl wrote:
LaCici wrote:Samo zaprijeti inspekcijom. Ja sam imala slicno iskustvo sa Batom. Kupila cizme i desna ok, a lijeva malo ko uska, i prodavacice me ubijedise da je to zato sto lijeva nije probana i da ce se razvuci. Kupim, dodjem kuci, pokusala ih po kuci razgaziti, nista, i izmjerim cizme kad lijeva za cijeli broj manja od desne a pise da su isti broj na njima. Naravno, odem odmah da im vratim, kaze ne moze. Muz fino nazove inspekciju i prijavi slucaj. Zena mu rekla da ako u roku od 8 dana ne vrate pare da ce onda oni reagovati. I mi ih nazovemo i kazemo da smo slucaj prijavili inspekciji. Nakon sat vremena zovu da dodjemo po lovu.
Zato, samo ostro i zaprijeti inspekcijom.
Meni nikako nije jasno zasto po nasim radnjama ne moze da se vrati kupljena roba, nego samo moze zamjena. Znam i to i da u inostranstvu ne moze u svakoj radnji da se nesto zamjeni i da vrate novac, ali bar daju bon u istom iznosu, pa da kupis nekad nesto u istoj radnji.
da ja ne lupam ali mislim da po zakonu moze i mora...al' hajd sad se ti ubjedjuj sa budalama.
Better Man

#2352 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Better Man »

Kod nas su stvarno bahati trgovci koji misle da smo mi glupe ovce i da mogu s nama kako hoce. Prije 2 godine sestra meni donijela hlace koje mi je kupila Benettonu u Londonu i meni se iste nisu bile svidjele i ona mi rekla nema problema ja cu ih ponijeti nazad sa sobom i zamjeniti, Ponese ona njih, ali racun ostao kod mene. Otisla ona u Benetton i bez ikakvih problema sefica radnje je zamjenila hlace i ako sestra nije imala racun kod sebe i ako je rok za zamjenu istekao. Kod nas sam davne 1998. godine imao pozitivno iskustvo sa reklamacijom martinki. kupim nove martinke i nakon jedno mjesec dana skontam da je jedna veca (ona je bila pogresna), a druga manja. Odem i reklamiram i radnica se uvjeri u to i zamoli me da ostavim martinke da prezentuje gazdi i da navratim dan poslije. Navratim ja i kaze mi da je gazda rekao da ce on iste reklamirati kod dobavljaca i da ja mogu uzeti druge. Kako je u radnji imala samo jedan primjerak moje velicine, rekla mi je da ce mi gazda u roku od sedam dana od dobavljaca donijeti nove i da ja navratim. nakon sedam dana odem do radnje i radnica mi rece da mi je gazda donio nove martinke i fino mi ih predala. ovoje jedan pozitivan primjer gdje mi ni jednog trenutka nisu pravili problem i odmah su mi uvazili reklamaciju. Jedino sto sam pricekao 1 dan da radnica prezentuje gazdi i 7 dana da mi od dobavljaca donesu nove. Nove su bile ok.
cocochanel

#2353 Re: Cipelice, cipelice..

Post by cocochanel »

Mom suprugu u Guliveru nisu htjeli da zamijene cipele koje su nakon 2 dana nosanja promijenile boju, i nisu licile ni na sta, a kamoli na nove cipele..i oni su ih poslali kao na vjestacenje, vise se i ne sjecam gdje i kako i onda je stigla odbijenica, kao nalaz vjestaka je da je sam unistio cipele, pri tome covjek nije ih nosao po planini ni sumi, vec u kancelariji.. nidje veze.. i onda smo se posvadjali ali nista..
LaCici

#2354 Re: Cipelice, cipelice..

Post by LaCici »

Znaci zakljucak je da se taj Guliver treba izbjegavati. :)
hana_montana

#2355 Re: Cipelice, cipelice..

Post by hana_montana »

Mis mekinjas wrote:Image

Bogam' ću ove sebi sutra ići kupiti. :razz:
Kažu svi poludili za Bajkericama.... :D
:skoljka: :evil:

Image
Mis mekinjas

#2356 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Mis mekinjas »

LaCici wrote:Znaci zakljucak je da se taj Guliver treba izbjegavati. :)
Ja u Guliveru kupujem, pa brat bratu jedno već 15 godina. Nikad, nikad do sad nisam imala cipele koje su se raspale. torbe tamo ne kupujem, ali sve ostalo da.
Ono što jeste, da su prošle i ove sezone stigle neke cipele, koje nisu made in Italy.
Sinoć sam bila, i cijene su upravo onakve kako su šivane cipele. Ono što je nenormalno, da su lošije šivane i lijepljene cipele, oko 200€, a one super, 300-400€.
Elem, u 2. mjesecu je sniženje, pa će jedne štikle smeđe, sa kombinacijom brušene kože, BITI MOJEEEEEEEEEEE :evil: :D :D :D :D :D
krompir i riza

#2357 Re: Cipelice, cipelice..

Post by krompir i riza »

Kakav je kvalitet ''Pollini'' obuće? Je li neko imao iskustva s njima?
thea

#2358 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

Ja sam imala jedne Pollini papuce, jako dobro kvaliteta, a moj muzic ima jedne cipele i ljetne sandale od Pollini sve pohvale.
krompir i riza

#2359 Re: Cipelice, cipelice..

Post by krompir i riza »

Hvala thea :)
djetelina_

#2360 Re: Cipelice, cipelice..

Post by djetelina_ »

Kako su slatke za planine :-D
Image
imaju i bijele i tamno plave Image
Digla_da_kreci

#2361 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Digla_da_kreci »

djetelina sa 3 lista wrote:Kako su slatke za planine Image
Na kojoj stranici si ih nasla? :-D Gledam na adidas.com imaju slicne, ne vidim ove. Divne su :thumbup:
semmy

#2362 Re: Cipelice, cipelice..

Post by semmy »

LaCici wrote:Samo zaprijeti inspekcijom. Ja sam imala slicno iskustvo sa Batom. Kupila cizme i desna ok, a lijeva malo ko uska, i prodavacice me ubijedise da je to zato sto lijeva nije probana i da ce se razvuci. Kupim, dodjem kuci, pokusala ih po kuci razgaziti, nista, i izmjerim cizme kad lijeva za cijeli broj manja od desne a pise da su isti broj na njima. Naravno, odem odmah da im vratim, kaze ne moze. Muz fino nazove inspekciju i prijavi slucaj. Zena mu rekla da ako u roku od 8 dana ne vrate pare da ce onda oni reagovati. I mi ih nazovemo i kazemo da smo slucaj prijavili inspekciji. Nakon sat vremena zovu da dodjemo po lovu.
Zato, samo ostro i zaprijeti inspekcijom.
imala sam i ja prije par godina problem s novim cipelama. nisu bile opsivene kako bi trebalo, raspale bi se nakon par dana nosenja ( nosila susteru da mi stavi djon da mi se ne klizu i on to vidio i rekao da ih reklamiram ). kupljene u city fashion. njima prijetnja inspekcijom nije nista znacila. bilo mi mrsko s njima i njihovim direktorom previse raspravljati i ja fino odem s racunom i cipelama inspekciji...nakon par dana zove me cika inspektor i kaze da odem u radnju i vratim im cipele da ce oni meni vratiti novac i da su dobili kaznu jer nisu prihvatili reklamaciju :D tako je i bilo vratise mi novce
djetelina_

#2363 Re: Cipelice, cipelice..

Post by djetelina_ »

http://www.sport2000.rs/proizvodi/sport ... enske-izme

nasla sam ih na ovoj stranici (samo mi je slika trebala)ali sam ih vidjela u gradu mislim da su 150 km
saara

#2364 Re: Cipelice, cipelice..

Post by saara »

Heej, interesuje me ako znate gdje u Sarajevu mogu naći ovake cipelice, ili naručiti s nekog provjerenog site-a ovamo, a da nisu preskupe. :P

http://shop.nordstrom.com/s/aldo-horvat ... t=datafeed

ovakve, samo možda s manjom platformom :D
ili ovake:
http://www.polyvore.com/seychelles_case ... d=42977812

uglavnom, na taj fazon :)
Karen

#2365 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

Drage moje, kako nam je nisko pala ova tema. Uglavnom, meni brzo rođendan i čime da se žena, jel, počasti nego novim šunjalicama. ALI!
Trebaju mi čizme ono za planine, šetanje po bljuzgama, i da mogu na farmerke u džemper u casual varijanti do grada. Naravno tople i vodonepropusne (imam pseto koje obožava snijeg, ja no-no, ich bin dalmatinka :D )
Razmišljala sam o caterpillar i timberland. Dalje?
paja patak

#2366 Re: Cipelice, cipelice..

Post by paja patak »

Image

jesenske :) pravo udobne
male_okice

#2367 Re: Cipelice, cipelice..

Post by male_okice »

Karen wrote:Drage moje, kako nam je nisko pala ova tema. Uglavnom, meni brzo rođendan i čime da se žena, jel, počasti nego novim šunjalicama. ALI!
Trebaju mi čizme ono za planine, šetanje po bljuzgama, i da mogu na farmerke u džemper u casual varijanti do grada. Naravno tople i vodonepropusne (imam pseto koje obožava snijeg, ja no-no, ich bin dalmatinka :D )
Razmišljala sam o caterpillar i timberland. Dalje?
ja sam prosle godine kupila Kappa-ine. Iako su muski model (jer gospoda kod nas ovdje u Prijedoru nema gojzerica koje su zenski model nego smatraju da trebamo hodati u sandalama valjda po onolim snijegu) super su mi. Onako srednje duboke, oker boje i kupila ih na snizenju 69 KM. otprilike izgledaju ovako samo malo svjetlije: http://www.google.ba/imgres?q=gojzerice ... 9,r:6,s:82
Karen

#2368 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

Dosta su slične caticama. Nisam gledala po sportskim dućanima, zapravo nisam još nigdje gledala.
Ductus Holedocus

#2369 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Ductus Holedocus »

je li neko vidjao ovakve cipele http://www.tamaris.de/home/collection/s ... lect%5D=22
ako ko bude svracao u planiku,nek mi provjeri cijenu :D
Paunovac

#2370 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Paunovac »

Baš su dobre ;-)
thea

#2371 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

Preporucujem Kandaher.
ja imam ove, vec ih nosim drugu sezonu, skupe su, ali vrijede svaki fening.

Image

Uploaded with ImageShack.us
Karen

#2372 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

Gdje i koliko?
thea

#2373 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

cijena 490.-KM, bas carsija,butik Pass
Karen

#2374 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

To mi je ipak previše, ali vjerujem da vrijede. Na žalost mi je max 200.
thea

#2375 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

Znam da su na cijeni, dugo sam razmisljala o istoj, ali sad ne zalim ni fening, jer znam da ih imam 10 godina, dosadilo mi je vise kupovati jeftino pa onda svake godine trci jer su popustile ile ne znam sta vise.
Bas se raja zali na kvalitet obuce.
sretno u potraznji a ja ako vidim nesto javim...
Post Reply