FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
maida95

#2351 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Da je do mene, ne bi se ni našli dole :mrgreen:
Logovan

#2352 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

Ali nije do tebe. :P Ne pitaš se.
sumirprimus

#2353 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Valja doc i zavrsit ligu bilo kako .... :mrgreen:
Tyke

#2354 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Logovan wrote:
maida95 wrote:SumLjam da će da igraju ova veća imena :mrgreen: možda ako baš zagusti, da odbrane čast :mrgreen:
Nije vam pametno da ih uvodite, vjeruj mi. :D Na ovim turnirima lako se preseliš u krevet i ostaneš prikovan za njega jedno 3-4 mjeseca. :D
Kao na primjer na prijasnjim turnirima, ko?
Tyke

#2355 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

costacurta wrote:
sumirprimus wrote:bas tako kako si i reko grad i privatnici...
ko vama smeta da isto il nesto slicno uradite?
Meščini oni rekoše sredinom mjeseca pocinje se sa radovima. Sutra 19. ja ne vidim da se išta započelo :cry:
Dobro su rekli i ispostovali su, samo smo mi pausalno shvatili Jasmina. Rekao je 15. krece "gradnja" i "renoviranje" Tusnja, a 15. decembra su izglasali i odobrili pare za pocetak radova na Istocnoj tribini i renoviranje Zapada i Sjevera, 700k + 200k KM.
Naravno, sad ide tender i trazi se najpovoljniji izvodjac, papirologija, nadam se da su na vrijeme mislili o tome tako da ce i to biti formalno, a vjerovatno i ubrzano od strane gradske vlasti.

Uglavnom, uzivajmo i iscekujmo pojacanja.
costacurta

#2356 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra – krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta!”.
Jbmga ja paušalno

Jedino ako ne misli zovnuti one Kineze sto izgradise stospratnicu za18 dana :D
Logovan

#2357 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

Tyke wrote: Kao na primjer na prijasnjim turnirima, ko?
Veldin Muharemović. Slomio frajer nogu na jednom od turnira prije nekih 8-9 godina. Ostaneš bez bitnog igrača na glupom turniru. Treba slati samo propale talente, uz možda ponekog koji je prikovan na klupu. :D
Tyke

#2358 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Logovan wrote:
Veldin Muharemović. Slomio frajer nogu na jednom od turnira prije nekih 8-9 godina. Ostaneš bez bitnog igrača na glupom turniru. Treba slati samo propale talente, uz možda ponekog koji je prikovan na klupu. :D
Ma jedan ko nijedan, rekoh da nije ucestalo to. :D
Tyke

#2359 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

costacurta wrote:
informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra – krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta!”.
Jbmga ja paušalno

Jedino ako ne misli zovnuti one Kineze sto izgradise stospratnicu za18 dana :D
Ma znas i sam da nema sanse da se izgradi tako brzo, nasa posla. Ali je izgleda prioritet isposobiti Zapad i Istok, da se proba nalickati za 1-2 pretkola. Mada, kad vidim Zapad odmah izgubim nadu. :-D
Logovan

#2360 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

Tyke wrote:
Logovan wrote:
Ma jedan ko nijedan, rekoh da nije ucestalo to. :D
Ma i jedan je previse.
Tyke

#2361 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Izgleda danas i zvanicno poceli radovi na Istoku. Bager lagano cisti i priprema teren. 8-)

PS. Musemic potvrdio najvjerovatniji dolazak Haurdica, vec obavljen razgovor sa njim i samo jos par detalja dijeli od njegovog potpisa. Obzirom da ga je Musemic trenirao i u Sarajevu, pretpostavljam da sef zna koliko moze Haurdic pa ga zato i dovodi. A bice i nekih otkaza trenutnim igracima Slobode.

Dobrodosao Haurda u grad soli.
Last edited by Tyke on 21/12/2015 14:59, edited 1 time in total.
maida95

#2362 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Morat ću malo prošetati do tamo ovih dana :mrgreen:

http://www.rtvslon.ba/anes-haurdic-prvo ... e-slobode/
Tyke

#2363 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

maida95 wrote::thumbup: :thumbup: :thumbup: Morat ću malo prošetati do tamo ovih dana :mrgreen:

Hahaha, taman ja editujem post da dolazi Haurdic kad i ti objavljujes isto. :razz:
maida95

#2364 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Hahahah, hajde šta ima veze, bitno je da je plasirana vijest :mrgreen:
Logovan

#2365 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

maida95 wrote::thumbup: :thumbup: :thumbup: Morat ću malo prošetati do tamo ovih dana :mrgreen:

Rekoh ja da će vam doći Haurdić.
Tyke

#2366 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

U Tuzli se to "znalo" vec mjesecima, ali nista dok ne objavi Uprava i sef. A ni za Haurdica jos nije 100% dok ne potpise ugovor.

E sad Dzelmica da zaganjamo i ja na konju.
Logovan

#2368 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

:thumbup: :thumbup:

Samo naprijed, nek' se gradi, drago mi je.
Bianconeri1988

#2369 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Bianconeri1988 »

Ma teško će ovo biti gotovo za pet mjeseci, Slobodi ne gine Bilino polje. :D

Imam osjećaj da bi i Željo bolje Evropu igrao na Bilinom polju nego na Koševu. :lol:
shake69

#2370 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Fino u Tuzli. I ta dva bagera sto nesto kopaju su odlican potez i garancija da ce nesto niknuti. Sanjam da se na Grbavici bar pocisti Istok, odvuce onih dvadesetak betonskih redova oronule tribine,kad vec niko na njemu ne moze doci i gledati utakmicu, jer to bar nije neka basnoslovna lova. :sad:
Tyke

#2371 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Vjeruj, gore je to ako urade, kobajagi nesto pocnu cistiti i onda opet STOP. Jos nakaradniji ce stadion izgledati, ukoliko ne planiraju uskoro poceti izgradnju, a narod ko narod ce jos vise negodovati i pametovati. ABd kad se stvore uslovi za izgradnju tribine, najlakse ce biti rasturiti postojecu i odvuci je kao smece.
costacurta

#2372 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

Onaj jedan valjak i bager mi djeluju tako sirotinjski. Na sve liči samo ne na gradilište stadiona na kome ce se igrati evropa utakmice.
Imam osjecaj da je Jasmin lupio ovaj datum nadajući se da ce snijeg zaroljati i trajati tamo do marta kako bi mogao reći eto vidite, mi smo bas htjeli ali snijeg nam ne da. Ovako se jebo i sad daj posalji mašinu-dvije nek nešto kopaju ravnaju prebacuju s kamare na kamaru
Bezze ovo.
Tipično zavaljivanje u pjesnikovom stilu.
Bezbeli ce sad spomenuti imovinsko pravne odnose i bla bla bla
shake69

#2373 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

costacurta wrote:Onaj jedan valjak i bager mi djeluju tako sirotinjski. Na sve liči samo ne na gradilište stadiona na kome ce se igrati evropa utakmice.
Imam osjecaj da je Jasmin lupio ovaj datum nadajući se da ce snijeg zaroljati i trajati tamo do marta kako bi mogao reći eto vidite, mi smo bas htjeli ali snijeg nam ne da. Ovako se jebo i sad daj posalji mašinu-dvije nek nešto kopaju ravnaju prebacuju s kamare na kamaru
Bezze ovo.
Ne treba ni pretjerivati, ipak je dato 700 000 Km! Za pripremne radove nije to malo a jos sam procitao da je projekat izmijenjen i puno jeftiniji! Mozda laze jer umije , ali mozda i bude nesto, mi smo nepredvidiv narod!
Tyke

#2374 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

costacurta wrote:Onaj jedan valjak i bager mi djeluju tako sirotinjski. Na sve liči samo ne na gradilište stadiona na kome ce se igrati evropa utakmice.
Bezze ovo.
Evo sta Jasmin neki dan kaze:
‘700.000 KM za izgradnju istočne tribine na stadionu Tušanj’

Intenzivno radimo na pripremi tendera za izgradnju istočne tribine stadiona. Prvo hoćemo završiti ono što nedostaje na sjevernoj i zapadnoj tribini kako bi se došlo do ‘B’ licence, tj. da ukoliko Sloboda osvoji prvo ili jedno od prva tri mjesta koja vode u Evropu, da se utakmice mogu igrati na Tušnju. Također, kako bi tu mogla da igra i reprezentacija BiH. Idemo sa početkom prve faze gradnje istočne tribine stadiona, koja bi trebala da obuhvati više od 50 posto pomenute tribine.
Znaci, ne zeli da gubi vrijeme vec se lagano teren priprema dok se uporedo radi na tenderu. Lckanje Sjevera i Zapada nije toliko zahtjevno pa se to moze i na proljece uraditi, lagano i kvalitetno uljepsavati, ima tu ono estetskog posla (da tako kazem).

Daj malo optimizma, govorio sam vec i opet kazem: ceka se Azmir poslije NG da dodje u Tz pa da paketice donese. :-D
costacurta

#2375 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

Moj Tyke,
volio bih više nego ti.
Da mogu otići ko čoek na utakmicu, sjesti, kupit kafu, sok djetetu al jbmga ja kad Azmir poziva navijače da kupovinom karte pomognu klub a Jasmin da bi izgledalo da održava riječ šalje valjak i rovokopač na bauštelu ne daje mi baš mnogo prostora za optimizam, a obećavaju se neke evropske tribine ovo ono. :?

Al haj' nejse.
Post Reply