FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#2351 Re: FIAT KONZUMENTI
pretpostavljam da si odradila sve, od novog ulja, novih filtera i ostalog?
- Pharmacist_girl
#2352 Re: FIAT KONZUMENTI
Da, naravno, u auto macherujohntra wrote:pretpostavljam da si odradila sve, od novog ulja, novih filtera i ostalog?
- johntra
#2353 Re: FIAT KONZUMENTI
Koja je godina taj GP, jer su prve verzije tog auta sa tim motorom imale problema sa EGR ventilom...prlja se često, može se nekoliko puta očistiti, ali mu ne gine zamjena...imaš li kakvih simptoma u vožnji?
- Pharmacist_girl
#2354 Re: FIAT KONZUMENTI
2007.godina. u voznji je on ekstra, sve sasvim normalno. mislim da mu je malo pojacan stangas, jer motor malo ubrzano radi kad nije u brzini, ali ne vjerujem da bi to moglo puno utjecati na potrosnju?johntra wrote:Koja je godina taj GP, jer su prve verzije tog auta sa tim motorom imale problema sa EGR ventilom...prlja se često, može se nekoliko puta očistiti, ali mu ne gine zamjena...imaš li kakvih simptoma u vožnji?
- johntra
#2355 Re: FIAT KONZUMENTI
u pravu si, ne utiče to na potrošnju...kako nemaš board komp? to mi nije jasno...jesu ti provjeravali lanac, jer se na tom motoru mora svakih 30 milja provjeravati, a ne znam je li se kod njih ikada mijenja? može biti i da ti je malo lanac popustio, pa motor nije bogdu dobro uzupčen, iako ti to ne osjetiš u vožnji...ja bi otišao opet do Machera na provjeru svih ostalih detalja, jer je to nenormalna potrošnja...
- Pharmacist_girl
#2356 Re: FIAT KONZUMENTI
imam pod nazivom instant consumption, i kad to ukljucim i auto krene, pokazuje 6-7l, a onda nakon 50-tak metara pokazuje abnormalne cifre do 50l/100km?!?! pa sam pomislila da to nije ok.. a za lanac su mi rekli da nema potrebe da ga mijenjam prije predjenih 250000km (trenutno presla 126000), osim ako se ne cuje, a on meni super radi...johntra wrote:u pravu si, ne utiče to na potrošnju...kako nemaš board komp? to mi nije jasno...jesu ti provjeravali lanac, jer se na tom motoru mora svakih 30 milja provjeravati, a ne znam je li se kod njih ikada mijenja? može biti i da ti je malo lanac popustio, pa motor nije bogdu dobro uzupčen, iako ti to ne osjetiš u vožnji...ja bi otišao opet do Machera na provjeru svih ostalih detalja, jer je to nenormalna potrošnja...
-
citroen xm
#2357 Re: FIAT KONZUMENTI
Vozi nekom pismenom majstoru tipa Hota jer ti izgleda pojma nemaju. Toliko ne troši ni 1.3 benzinac, a ne 1.3 dizel.
- punta
#2358 Re: FIAT KONZUMENTI
nemoj kod hote zeznuces se
bolje idi kod f1 http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=140
majstori za talijane
majstori za talijane
- xamp
#2359 Re: FIAT KONZUMENTI
Ne znam zasto moj post nece da prodje al et...
Koje si gorivo nasula? Ja sam jednom nasuo u energopetrolu i uspio preci samo 400km gradske voznje (doduse, 1.9 je kod mene, al nema veze). Uzmi u obzir da ti stane samo 40l u rezervoar plus rezerva.
Koje si gorivo nasula? Ja sam jednom nasuo u energopetrolu i uspio preci samo 400km gradske voznje (doduse, 1.9 je kod mene, al nema veze). Uzmi u obzir da ti stane samo 40l u rezervoar plus rezerva.
- Pharmacist_girl
#2360 Re: FIAT KONZUMENTI
Citroen xm u pravu si, vozila sam toyotu 1.6 benzinac, prije GP, nije ovoliko trosio...
ok, hvala puno na savjetima, nadam se da cu rijesiti problem...
ok, hvala puno na savjetima, nadam se da cu rijesiti problem...
- Pharmacist_girl
#2361 Re: FIAT KONZUMENTI
i ja sam sipala u energopetrolu, rezerva je bila 'naceta', pa je u rezervoar stalo 42 l, i sad sam tacno dosla do rezerve, tako da racunam sa 40lxamp wrote:Ne znam zasto moj post nece da prodje al et...
- xamp
#2362 Re: FIAT KONZUMENTI
Ajde u gazpromu naspi pa nam javi rezultatePharmacist_girl wrote:i ja sam sipala u energopetrolu, rezerva je bila 'naceta', pa je u rezervoar stalo 42 l, i sad sam tacno dosla do rezerve, tako da racunam sa 40lxamp wrote:Ne znam zasto moj post nece da prodje al et...
- Pharmacist_girl
#2363 Re: FIAT KONZUMENTI
hmm, vazii.. pa ako bude ok, onda cu da odem u energopetrol, da im svu familiju spomenemxamp wrote:Ajde u gazpromu naspi pa nam javi rezultatePharmacist_girl wrote:i ja sam sipala u energopetrolu, rezerva je bila 'naceta', pa je u rezervoar stalo 42 l, i sad sam tacno dosla do rezerve, tako da racunam sa 40lxamp wrote:Ne znam zasto moj post nece da prodje al et...
-
citroen xm
#2364 Re: FIAT KONZUMENTI
Koliko sam uspio pohvatati prešla si 500 km sa 40 litara. To jeste više nego što treba da troši taj motor, ali opet nije 11 već 8 litara na 100 km.
- xamp
#2365 Re: FIAT KONZUMENTI
Hehe, pa da... Meni sad preporucuju neko njihovo novo gorivo ali sam pravo skeptican da probam... U OMV-u / Gazpromu bez problema prodjem 550+ km gradske voznje, odnosno oko 700km otvorene...
- Optimist
#2366 Re: FIAT KONZUMENTI
Pharmacist_girl wrote:pa kupila sam ga prije 4 mjeseca, i od samog pocetka mi trosi dosta, ali nisam bila tacno sigurna koliko, sad sam napunila rezervoar, presla 500 km i on se ispraznio...johntra wrote:Otkad ti troši toliko?
Izgleda da tebi nije dobra matematika. Ako si sa 40 litara presla 500 kilometara gradske voznje, to znaci da je prosjek 8 litara. Ako uzmemo u obzir da je zima, da motor radi pod stangasom duze nego inace dok se ne zagrije (upitno je da li se zagrije ikako ako su u pitanju kratke relacije), mislim da je ta potrosnja ok.
Koliko si prelazila sa Toyotom 1.6 benzin sa punim rezervarom? I koliki je bio rezervar na njemu?
- ElRe
#2367 Re: FIAT KONZUMENTI
Imam Grande Punta 1.3 Mjet 55 KW 2009 god i relaciju Rajlovac - Stup - Rajlovac (cca 10 km) i špici te jos par relacija od po 3-4 km u jednom pravcu dnevno van špice prelazim sa 6.5 do 7 litara. Mislim da je ovo vise nego dobar rezultat. Ipak Fiatov malim dizel nije stedljiv kao 1.5 dCi ili 1.4 HDI, ali je robusnije konstrukcije.
Inace kod tebe Board je namjesten da pokazuje trenutnu potrosnju a ne prosjecnu. U meniu nadji i izaberi da ti pokazuje average consumption.
Inace kod tebe Board je namjesten da pokazuje trenutnu potrosnju a ne prosjecnu. U meniu nadji i izaberi da ti pokazuje average consumption.
- drndalo
#2368 Re: FIAT KONZUMENTI
Upravo tako, otkad je 40 litara na 500 km = 11 lit/100km ???Optimist wrote:Pharmacist_girl wrote:pa kupila sam ga prije 4 mjeseca, i od samog pocetka mi trosi dosta, ali nisam bila tacno sigurna koliko, sad sam napunila rezervoar, presla 500 km i on se ispraznio...johntra wrote:Otkad ti troši toliko?
Izgleda da tebi nije dobra matematika. Ako si sa 40 litara presla 500 kilometara gradske voznje, to znaci da je prosjek 8 litara. Ako uzmemo u obzir da je zima, da motor radi pod stangasom duze nego inace dok se ne zagrije (upitno je da li se zagrije ikako ako su u pitanju kratke relacije), mislim da je ta potrosnja ok.
Koliko si prelazila sa Toyotom 1.6 benzin sa punim rezervarom? I koliki je bio rezervar na njemu?
- johntra
#2369 Re: FIAT KONZUMENTI
ja sam mislio da je ispraznila čitav rezervoar, ali sam računao da GP ima 50 litara zapremine...otud i potrošnja od 10 litara i više...vidim sada da je potrošila 40 litara na 500 km, pa je potrošnja osam litara...i dalje je to iznad prosjeka potrošnje ovog motora po gradu, ali nije zabrinjavajuće...vjerovatno su samo kratke relacije...mada, u posljednje vrijeme, ako izuzmemo ovaj vikend, nije bilo hladno, pa bi ipak potrošnja trebala biti manja od osam litara...probaj sipati negdje drugo dizel gorivo, probaj kod El Tarika ili na Petrolu, pa onda fino mjeri i ručno, ali i napravi mjerenje na boardu...
- Pharmacist_girl
#2370 Re: FIAT KONZUMENTI
Toyota je imala rezervoar 40l, prelazila sam oko 400km. haha, a sto se obrukah, ja sam samo 500 km podijelila sa 40 L i dobila 11.11. a i na average cons.mi pise 11.8, pa mi se to poklopilo 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2371 Re: FIAT KONZUMENTI
Iskreno,oni Suadu mogu donijeti samo vode kada ozedni ili da mu znoj obrisu sa cela. Naravno ako ovaj to zatrazi od njih.punta wrote:nemoj kod hote zeznuces se
majstori za talijane
- punta
#2372 Re: FIAT KONZUMENTI
ode covjek kod hote na servis neki problemi sa autom ne znam koji
hota kaze jao jao ko ti je ovo radio
pa ti hota ti si mi radio
i tu se zacrveni

hota kaze jao jao ko ti je ovo radio
pa ti hota ti si mi radio
i tu se zacrveni
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2373 Re: FIAT KONZUMENTI
Rahmetli tetak,od mog najboljeg druga,kojeg znam 30 godina,a nismo se vidjeli barem 20,otisao u F1 servis da mu ispuste ulje,a oni mu spustili auto. Mislim glupa ti je prica.
Ko je god imao kontakta sa Suadom sigurno zna da on nikada ne komentarise druge majstore ili nesto govori protiv nekoga,a pogotovo na takav nacin. I opet stojim iza tvrdnje da oni Suadu mogu dodati samo vode ili obrisati znoj sa cela sto se znanja tice.
Idemo dalje.
Ko je god imao kontakta sa Suadom sigurno zna da on nikada ne komentarise druge majstore ili nesto govori protiv nekoga,a pogotovo na takav nacin. I opet stojim iza tvrdnje da oni Suadu mogu dodati samo vode ili obrisati znoj sa cela sto se znanja tice.
Idemo dalje.
- johntra
#2374 Re: FIAT KONZUMENTI
A ja opet imam frišak slučaj jarana, da mu kod Hote na 147 nisu dobro zavrnuli šaraf na karteru, prilikom promjene ulja...zamalo kuršlus totalni...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2375 Re: FIAT KONZUMENTI
Da vas pitam
Stilo 1.9 jtd sve super samo jedan mali problemčić:
Kada upalim auto volan mi je skroz lagan i na boardu ne pokazuje da je City, a kada upalim City volan postane normalan i težak kakav treba da i bude bez Citya i na boardu piše da je City aktiviran. Sad me zanima ako je već sve tako naopako da li mi je potrošnja veća dok je volan lagan a City na boardu ugašen ili obrnuto?
Nadam se da me shvatate šta sam htio reći tj. pitati.
Kada upalim auto volan mi je skroz lagan i na boardu ne pokazuje da je City, a kada upalim City volan postane normalan i težak kakav treba da i bude bez Citya i na boardu piše da je City aktiviran. Sad me zanima ako je već sve tako naopako da li mi je potrošnja veća dok je volan lagan a City na boardu ugašen ili obrnuto?
Nadam se da me shvatate šta sam htio reći tj. pitati.