brate sve isto kao kod mene,potpis na sve...mr.torture wrote:Bilo bi cudo da je sav ovaj, megalomanski najavljivani vasar, prosao normalno. Najavljivali su najskuplju flat uslugu u drzavi, kao da nam daju na poklon nesto sto je ispred svog vremena. Da nije zalosno bilo bi smijesno...
Od svega toga ispadne da ja, a vidim da itekako nisam jedini, koji placam je.enih 50 kermi za nekakav "najjaci" paket (bar je do sada bio), dobijem na flatu nekakvu pisljivu brzinu od jedva 0.50 Mb. Doduse veceras je i dobro kako je ocajno cijeli dan bilo. Evo kako je trenutno:
Neko spominje sada nekakvo dodatno cekanje, da oni to sve dovedu u red?!? Pa kakva je to lakrdija... Najavljujes bombasticno nekakvu uslugu, za koju se cak nisi ni adekvatno pripremio, ali nista novo od Telecoma. Dat cu im fore par dana, jer im dajem godinama fore za ovo ili ono, pa sam malo umoran, a vjerujem da nisam jedini. I ako se nesto ne popravi, definitivno se ukidam sa ovog s.anja. za svojih 50km ima da mi bude savrseno stabilna veza, i da mi u kilobajt bude precizna brzina. A ne da mi paket od 4Mb jedva guli na 0,50 skoro cijeli dan. :/
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
StoneSour
#2351 Re: BIHnet primjedbe i komentari
-
Fozgen
#2352 Re: MojaTv BH telecom
Pa Mustafa
Tema se prvobitno zvala "Prevara MojaTV BHTelekom" , ne znam zasto si se ti onda javljao na nju ako si bio zadovoljan?
I da odovaralo bi mi 20KM za sve jer budimo realni niti od bilo koga usluga i ne vrijedi vise.
Kad smo kod opreme bas je Kasda, Telin,dus i Paradigm mogao sta bolje da fercera. Oko opreme se solidno razumijem ( radim sa njom godinama i namjerno se nikada necu razbacivati nepotrebnim izrazima i "glupostima" koje nekada ne razumiju ni oni koji pricaju ).
Dje bolan nije skupo 3KM za film?
Nebi da napisem jos neki stvari, nebi nikada nikog vrijedjao a da sta napisem, ja mislim da nebi bila uvreda, ali ne znam kako bi neko sa druge strane mogao da shvati pa necu, ipak si mozda i stariji od mene, pa i ako si mladji opet nije red.
Meni slabo odgovara i ovaj sada provider, i uvijek cu birati onog koji mi nudi vise pa bio to i BHTelecom, ali ja necu stajati iza "svog providera" ako to ocigledno ne zasluzuje, samo zato sto sam njihov korisnik, opet kazem kao sto ne zasluzuje ni ovaj sada.
Jbte ne hrani on mene nego ja njeg, doduse nekima to nije tako.
Tema se prvobitno zvala "Prevara MojaTV BHTelekom" , ne znam zasto si se ti onda javljao na nju ako si bio zadovoljan?
I da odovaralo bi mi 20KM za sve jer budimo realni niti od bilo koga usluga i ne vrijedi vise.
Kad smo kod opreme bas je Kasda, Telin,dus i Paradigm mogao sta bolje da fercera. Oko opreme se solidno razumijem ( radim sa njom godinama i namjerno se nikada necu razbacivati nepotrebnim izrazima i "glupostima" koje nekada ne razumiju ni oni koji pricaju ).
Dje bolan nije skupo 3KM za film?
Nebi da napisem jos neki stvari, nebi nikada nikog vrijedjao a da sta napisem, ja mislim da nebi bila uvreda, ali ne znam kako bi neko sa druge strane mogao da shvati pa necu, ipak si mozda i stariji od mene, pa i ako si mladji opet nije red.
Meni slabo odgovara i ovaj sada provider, i uvijek cu birati onog koji mi nudi vise pa bio to i BHTelecom, ali ja necu stajati iza "svog providera" ako to ocigledno ne zasluzuje, samo zato sto sam njihov korisnik, opet kazem kao sto ne zasluzuje ni ovaj sada.
Jbte ne hrani on mene nego ja njeg, doduse nekima to nije tako.
- zomri
#2353 Re: BIHnet primjedbe i komentari
potpis jos jedan.mr.torture wrote:Bilo bi cudo da je sav ovaj, megalomanski najavljivani vasar, prosao normalno. Najavljivali su najskuplju flat uslugu u drzavi, kao da nam daju na poklon nesto sto je ispred svog vremena. Da nije zalosno bilo bi smijesno...
Od svega toga ispadne da ja, a vidim da itekako nisam jedini, koji placam je.enih 50 kermi za nekakav "najjaci" paket (bar je do sada bio), dobijem na flatu nekakvu pisljivu brzinu od jedva 0.50 Mb. Doduse veceras je i dobro kako je ocajno cijeli dan bilo. Evo kako je trenutno:
Neko spominje sada nekakvo dodatno cekanje, da oni to sve dovedu u red?!? Pa kakva je to lakrdija... Najavljujes bombasticno nekakvu uslugu, za koju se cak nisi ni adekvatno pripremio, ali nista novo od Telecoma. Dat cu im fore par dana, jer im dajem godinama fore za ovo ili ono, pa sam malo umoran, a vjerujem da nisam jedini. I ako se nesto ne popravi, definitivno se ukidam sa ovog s.anja. za svojih 50km ima da mi bude savrseno stabilna veza, i da mi u kilobajt bude precizna brzina. A ne da mi paket od 4Mb jedva guli na 0,50 skoro cijeli dan. :/
koja je ovo lakrdija, malo je reći. diletantska firma, ali šta sad - može im se.
- paravan
#2354 Re: BIHnet primjedbe i komentari
nisi jedini budi siguran!mr.torture wrote:Bilo bi cudo da je sav ovaj, megalomanski najavljivani vasar, prosao normalno. Najavljivali su najskuplju flat uslugu u drzavi, kao da nam daju na poklon nesto sto je ispred svog vremena. Da nije zalosno bilo bi smijesno...
eto i ja im dajem fore par dana samo cisto da ne bude za par dana da se zajebem... ali fakat nema smisla davati 50 i nesto KM za nikakvu uslugu
najbolje bi bilo kada bi se organizovalo masovno napustanje njihovih usluga pa da i oni osjete kako je to kad te **** u zdrav mozak
- _sonic_
#2355 Re: BIHnet primjedbe i komentari
moze im se dok vecina ne stane u kraj.. potpisujem ovo .. korisnik sam mojatv full i ama bas nikad nije problema sa konekcijom bilo do danas (tv i telefon rade odlicno).. nek vrate na staro pametnije bi im bilo a ne da ne pripremljeni tehnicki uvode flat .. ako do sutra nista ne rijese izgubice 20% korisnika dajem glavu za to.. samo zbog ovog idiotluka sta rade..mr.torture wrote:Bilo bi cudo da je sav ovaj, megalomanski najavljivani vasar, prosao normalno. Najavljivali su najskuplju flat uslugu u drzavi, kao da nam daju na poklon nesto sto je ispred svog vremena. Da nije zalosno bilo bi smijesno...
-
Officer Crabtree
#2356 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Raritetan primjer engleskog gospodina na ovom forumu, nešto što nije eminentno balkanu kao takvom.
Nemam ni ja više od 0.5, al' ne jaučem i ne jadam okolo kad je nešto očigledno. Činjenica je da većina kuka a gotovo svi su danima prije na FB i drugim socijalnim prostranstvima najavljivali flat kao mogućnost da počnu skidati žive ljude sa interneta. Također i sada evo na forumima je očigledno da svi ili skidaju ili pokušavaju skidati ogromne količine.
Očekivano.
Sad, to što neki kukaju da ovi nisu proširili kapacitete je isto kao da neko kritikuje načelnika što su ulice uske kada se u gradu održava neka mega manifestacija, vašar ili slično.
Nit' će ikada korištenje biti ravno onom današnjem, nit će neko ulagati u velike kapacitete zbog par dana euforije korisnika (a takav sam i ja, samo što evo trenutno ništa ne skidam jer mi nema smisla).
Ako potraje ova situacija duže nego što traje naša "glad" za skidanjem, onda treba razmisliti, no sad je to sve u granicama očekivanog.
Ne samo da skidamo mi koji smo skidali, nego čitam kako i neki koji nikada nisu ni čuli šta je torrent sada pitaju kako se to radi.
Nemam ni ja više od 0.5, al' ne jaučem i ne jadam okolo kad je nešto očigledno. Činjenica je da većina kuka a gotovo svi su danima prije na FB i drugim socijalnim prostranstvima najavljivali flat kao mogućnost da počnu skidati žive ljude sa interneta. Također i sada evo na forumima je očigledno da svi ili skidaju ili pokušavaju skidati ogromne količine.
Očekivano.
Sad, to što neki kukaju da ovi nisu proširili kapacitete je isto kao da neko kritikuje načelnika što su ulice uske kada se u gradu održava neka mega manifestacija, vašar ili slično.
Nit' će ikada korištenje biti ravno onom današnjem, nit će neko ulagati u velike kapacitete zbog par dana euforije korisnika (a takav sam i ja, samo što evo trenutno ništa ne skidam jer mi nema smisla).
Ako potraje ova situacija duže nego što traje naša "glad" za skidanjem, onda treba razmisliti, no sad je to sve u granicama očekivanog.
Ne samo da skidamo mi koji smo skidali, nego čitam kako i neki koji nikada nisu ni čuli šta je torrent sada pitaju kako se to radi.
Last edited by Officer Crabtree on 01/03/2011 22:44, edited 1 time in total.
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#2357 Re: BIHnet primjedbe i komentari
MOMAK NEMOJ BITI NERVOZAN.Tvoje psovke su samo odraz tvoje kulture i vaspitanja.
Ping ,download i upload ce biti rijeseni do vikenda .Za Sarajevo najverovatnije sutra ili prekosutra u potpunosti.
P.S
Samo bez sekiracije
Ping ,download i upload ce biti rijeseni do vikenda .Za Sarajevo najverovatnije sutra ili prekosutra u potpunosti.
P.S
Samo bez sekiracije
- paravan
#2358 Re: BIHnet primjedbe i komentari
mozes li malo pojasniti to sredjivanje?Miro Spiro wrote:MOMAK NEMOJ BITI NERVOZAN.Tvoje psovke su samo odraz tvoje kulture i vaspitanja.
P.S
Samo bez sekiracije
hvala
-
Officer Crabtree
#2359 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Plaćaš za cijeli mjesec. Danas je samo jedan dan. Sačekajmo da vidimo na šta će ovo izaći u par narednih dana.ali ljudi ..placam uslugu koju ne dobivam..
-
krvopija
#2360 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nije da ja jaucem i kukam za necim virtualnim sto uopste ne postoji, nego ne zelim biti potkradan za nesto sto ne dobijam. Sto se tice moje kulture i vaspitanja, to je moja stvar, ali jednostavno kad pukne film, pukne. Inace rijetkost je da psujem, ali takva je situacija.
BH Telecom zivi od nas, zato narode, ukoliko si nezadovoljan, uskrati ih od tvog finansiranja. Nece dugo oni bez toga.
Pozdrav svima. Sta god da odlucite, bice bolje nego da trpite
BH Telecom zivi od nas, zato narode, ukoliko si nezadovoljan, uskrati ih od tvog finansiranja. Nece dugo oni bez toga.
Pozdrav svima. Sta god da odlucite, bice bolje nego da trpite
-
damar
- paravan
#2362 Re: BIHnet primjedbe i komentari
neka mi odbiju od cijene ovaj dan sto nemam uslugu koju placamOfficer Crabtree wrote:Plaćaš za cijeli mjesec. Danas je samo jedan dan. Sačekajmo da vidimo na šta će ovo izaći u par narednih dana.ali ljudi ..placam uslugu koju ne dobivam..
-
krvopija
- mr.torture
#2364 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Postujem stvarno sto imas konjske zivce i sto je za tebe sve ovo "ocekivana" stvar. Za mene recimo nije, ni blizu ocekivane. I nije ovo jedino moje iskustvo ovakvo sa Telecomom.Officer Crabtree wrote:Raritetan primjer engleskog gospodina na ovom forumu, nešto što nije eminentno balkanu kao takvom.
Očekivano.
U euforiju na facebook-u, i nisam bas upucen, niti me interesuje, niti treba imati ikakve veze sa tim koliko ce kvalitetnu uslugu Telecom pruziti.
Nije mi bas najjasnije sta podrazumijevas pod "ocekivanim", pa bi bilo fino da nama laicima pojasnite. Dakle, ako dobro shvatam, ocekivano je da ce mi se brzina neta smanjiti za tacno 8 puta jer je medju korisnicima nastala velika euforija pa pokusavaju skidati svasta??? Jeste ozbiljni ljudi? Ma nije Telecomov problem koliko ce ko sta skidati. Ako su vec najavili flat, i ako su odlucili da ce zadrzati brzine kakve jesu, onda ne znam u cemu je problem. Zasto nisu mogli pretpostaviti da ce biti puno ljudi koji su gladni downloada, jer su godinama bili ograniceni nekim smijesnim 3g, 5g, itd. paketima. Ozbiljna kompanija, skidam im kapu. Evo ja recimo uopste nisam freak koji visi 24 sata na netu skidajuci sve i svasta, ali ako za nesto placam koliko placam, a placam previse, onda zelim kvalitetnu uslugu. Ne interesuje me hoce li se neki internet klinci nakaciti i po cijele dane skidati sa neta prnjavu i igrice.
Last edited by mr.torture on 01/03/2011 23:03, edited 1 time in total.
-
Officer Crabtree
#2365 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma sve to negdje piše nekim malim slovima na papiru, tako da pare su njihove sigurno.
Proraditi će valjda u narednim danima.
Proraditi će valjda u narednim danima.
- Pitarrr82
#2366 Re: BIHnet primjedbe i komentari
[quote="_sonic_"]
Trenutno je kod mene stanje ovakvo...

Trenutno je kod mene stanje ovakvo...

-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#2367 Re: BIHnet primjedbe i komentari
paravan wrote:mozes li malo pojasniti to sredjivanje?Miro Spiro wrote:MOMAK NEMOJ BITI NERVOZAN.Tvoje psovke su samo odraz tvoje kulture i vaspitanja.
P.S
Samo bez sekiracije
hvala
Sutra nakon sto zaposlenici dodju na posao poslije neradnog dana pristupa se optimizaciji sistema i nece biti vise problema ovakve prirode kao danas
-
Officer Crabtree
#2368 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pa nemam ja konjske živce prema telekomu, nego prema ovoj navali na skidanje sadržaja.Nije mi bas najjasnije sta podrazumijevas pod "ocekivanim", pa bi bilo fino da nama laicima pojasnite.
A nemoj misliti da ni oni nisu poneki fakultet završili da skontaju da namjerno obore brzinu na par mjesta čisto radi ove navale
- Lady Saray
#2369 Re: BIHnet primjedbe i komentari
da stanujes u zgradi prekoputa logosofta.. ili u one 2 okolo.. lako je logosoftu imat brzinu kad je broj korisnika ogranicen na optiku u mahali dok bhtelecom pokusava cuda preko bakra
trebali su nam ostaviti one pakete i uvest ove nove pa ko hoce nek bira za neke stvari mi je bitnija brzina on limita
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2370 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pa koliki debil moraš biti da pustiš flat za praznik kad inžinjeri imaju slobodan dan?Miro Spiro wrote: Sutra nakon sto zaposlenici dodju na posao poslije neradnog dana pristupa se optimizaciji sistema i nece biti vise problema ovakve prirode kao danas
-
krvopija
#2371 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Potpuno se slazem. Takodje je i meni bitnija mnogo vise brzina nego njihov limit. Dosta je meni bilo 20GB. Za sve ostalo, moj brat ima od Telinea-e flat koji je jako kvalitetan, 4mb dl/2mb up, 57KM, no limit, i puni protok uvijek, taj se koristi za download, a za sve ostalo koristio 20GB . Ali kao i sto ostali kazu, ukoliko sutra ne dodje do poboljsanja, uzdravljeLady Saray wrote:da stanujes u zgradi prekoputa logosofta.. ili u one 2 okolo.. lako je logosoftu imat brzinu kad je broj korisnika ogranicen na optiku u mahali dok bhtelecom pokusava cuda preko bakra
trebali su nam ostaviti one pakete i uvest ove nove pa ko hoce nek bira za neke stvari mi je bitnija brzina on limita
- _sonic_
#2372 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ne interesuje me za one virtualce sto skidaju "internet" .. Interesuje mene moja para..A nek njih "detektuju" i uskrate protok taj.. Sto mi normalni korisnici (tako da nazovem) moramo ispastati i trpiti pad protoka i otezano surfanje stranicama od kojih mnogi zaradjuju ili se informisu edukuju.. Mnogi studiraju danas pa im je potreban brz pristup podacima (tekstovi,slike,prezentacije itd..)
Primjer je HS koji je to odlicno odradio ..uvodjenje flat paketa..
I nemojte braniti ono sto narodu steti .. Alergican sam na takve i takvi su samo donijeli zlo ovoj drzavi..
Primjer je HS koji je to odlicno odradio ..uvodjenje flat paketa..
I nemojte braniti ono sto narodu steti .. Alergican sam na takve i takvi su samo donijeli zlo ovoj drzavi..
-
mehki_kurabi
-
dante14
#2374 Re: BIHnet primjedbe i komentari
slazem se sa krvopijom...
prestanite ih non stop braniti...vise mi je pun ku*ac svega,poserem se na takvog provajdera...ako kazu 1. marta,onda mora ici sve glatko 1.marta, a ne da ja ko idiot ovde cekam kad ce oni to popravit...
prestanite ih non stop braniti...vise mi je pun ku*ac svega,poserem se na takvog provajdera...ako kazu 1. marta,onda mora ici sve glatko 1.marta, a ne da ja ko idiot ovde cekam kad ce oni to popravit...
-
kakaljin
#2375 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Start sesije Kraj sesije Saobraćaj (MB) Cijena (KM)
01/03/11 07:32:07 01/03/11 19:32:08 6212.1564 0
Danas skinuti sa net 4 paketom BH telecoma,
znaci za 12 sati skinuto 6,2 GB
sto je preracunato 0,14 MB u sekudi
01/03/11 07:32:07 01/03/11 19:32:08 6212.1564 0
Danas skinuti sa net 4 paketom BH telecoma,
znaci za 12 sati skinuto 6,2 GB
sto je preracunato 0,14 MB u sekudi