Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
zavrzlama

#2351 Re: Dodik smjestio Tihicu?!

Post by zavrzlama »

jeftin trik da se toliko zabranjeni izraz "referendum rs-a" zamijeni sa "savez federalnih drzava"..dodik jednostavno prosipa maglu srpskom narodu,jer se usutio se sa referedumom,a sad kao veliki pobjednik je izmislio nesto novo i jos jace od referenduma a to je savez federalnih drzava..to je sve smilsljeno u Beogradu...a sta je pozadina svega toga...vec je mislim @nokia o tome pisao,dodik ide na soluciju ako MZ bude nametnula neke teritorijalne jedinice u BIH,onda ce rs se podijeliti na regije ,gdje ce umirajuci istocni dio rs-a staviti na ekonomska ledja federaciji ali ce te jedinice ostati kao dio rs-a..jer rs svojim ekonomskim i geografskim polozajem ,nece dugo izdrzati i daljnje nastavljanje sa istom velikosrpskom politkom bi rezultiralo medjusrpskim sukobom jer Dodik dobiva sve vise istinsku opziciju u SDS-u,PDP i novoj Cavicevoj stranci...Dodiku ponestaje manevarskog prostora i on je svjestan da je njegov uspon dotakao vrh i da sad slijedi pad...sad on pokusava da produzi ili odlozi taj svoj pad,jer zna da u ovoj svjetskoj ekonomskoj krizi,Kosovom kao ne rijesenim problemom i ne jedinstvenom MZ ,on osjeca da ima sansu za daljnje obmame i huskacku retoriku nebi li drugi umjesto njega nacinili pogresan korak....jednostavno Dodik zeli da isprovocira druge da svoju propalu politiku zamaze onim na drugoj strani...dok je Tihica i SDA nema sta da se brine,vadit ce ga iz govana opet..dodik nije jak..nego su na probosanskoj strani izdajnici i supljatori...ali lijeze na rudu sve :D
nokia6170

#2352 Re: Dodik smjestio Tihicu?!

Post by nokia6170 »

niiip wrote:
sa tim stvarima se treba samo zajebavati i podstrekavati da se ucine da se dovedu do ivice razuma da oni koji pricaju tu pricu sami shvate da nema nista od te price.
Eh jarane , na ovu recenicu sam cekao godinama ! To ti je ono malo dijete plache, samo da bi skrenulo tvoju pozornost na sebe... ako se ti ne obaziresh na to dali plache ono prestane samo :D

Pa ljudi , MI ( narod ) smo ti koji ih nose , a pogotovo mediji koji pishu o njima . Malo pustite da stvari slegnu ...

Da mi prichamo umjesto o tim krkanima o ekonomiji kako je fabrika otvorena tu , kako su porasle place tu , vidi ovaj se osamostalio i napravio to , .. eh onda cemo znati da smo na dobrom putu ..

Toliko od mene !
naravno, ismijavanje i krivicno gonjenje=relixir za bh drustvo :D
seln

#2353 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

Mogly wrote:
seln wrote: laprdaj ti, kokardas...
od svega toga je samo jedno istina...da postoje salonski i ovi drugi.
Ja se slažem sa behavcem, onda sam po tebi i ja salonski četnik. Ali sudeći po tvojim slikama sa traktorima, slutim da svakako nismo na istoj strani :roll:
:
Ne moramo ni biti, Jungleboy....svako bira svoju stranu (osim Kuste).
Romanija

#2354 Re: RS i vanjski politika

Post by Romanija »

seln wrote:
Romanija wrote:
To sto se moje misljenje ne podudara sa vasim, ne znaci da sam njihov. :D
Jok, eto, sad si iz medrese. RS moze opravdavati samo (po)cetnik.
Eto tebe zatvoren u svom crno-bijelom svijetu koji samo obitavaju chafiri iz medresa i chetnici mrkog pogleda, daj ba uozbilji se.......ako hoces diskutovati diskutuj, pobi me argumentima, mojne mi odgovora u jednoj liniji.
palermo

#2355 Re: Dodik smjestio Tihicu?!

Post by palermo »

zavrzlama wrote:jeftin trik da se toliko zabranjeni izraz "referendum rs-a" zamijeni sa "savez federalnih drzava"..dodik jednostavno prosipa maglu srpskom narodu,jer se usutio se sa referedumom,a sad kao veliki pobjednik je izmislio nesto novo i jos jace od referenduma a to je savez federalnih drzava..to je sve smilsljeno u Beogradu...a sta je pozadina svega toga...vec je mislim @nokia o tome pisao,dodik ide na soluciju ako MZ bude nametnula neke teritorijalne jedinice u BIH,onda ce rs se podijeliti na regije ,gdje ce umirajuci istocni dio rs-a staviti na ekonomska ledja federaciji ali ce te jedinice ostati kao dio rs-a..jer rs svojim ekonomskim i geografskim polozajem ,nece dugo izdrzati i daljnje nastavljanje sa istom velikosrpskom politkom bi rezultiralo medjusrpskim sukobom jer Dodik dobiva sve vise istinsku opziciju u SDS-u,PDP i novoj Cavicevoj stranci...Dodiku ponestaje manevarskog prostora i on je svjestan da je njegov uspon dotakao vrh i da sad slijedi pad...sad on pokusava da produzi ili odlozi taj svoj pad,jer zna da u ovoj svjetskoj ekonomskoj krizi,Kosovom kao ne rijesenim problemom i ne jedinstvenom MZ ,on osjeca da ima sansu za daljnje obmame i huskacku retoriku nebi li drugi umjesto njega nacinili pogresan korak....jednostavno Dodik zeli da isprovocira druge da svoju propalu politiku zamaze onim na drugoj strani...dok je Tihica i SDA nema sta da se brine,vadit ce ga iz govana opet..dodik nije jak..nego su na probosanskoj strani izdajnici i supljatori...ali lijeze na rudu sve :D
Ali dobri moji optimisti, sve da je tako kao što vi kažete, otkud vam ideja da Dodik ne može sa sobom povući u ponor i još mnoge.......(a pritom ne isključujem i nas same).I drugo, sudeći po vašem pisanju, nama je samo čekati, ja čak mogu i prihvatiti da je čekanje jedna od opcija, al šta ako se zajebemo.
seln

#2356 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

Romanija wrote:ako hoces diskutovati diskutuj, pobi me argumentima, mojne mi odgovora u jednoj liniji.
Ma, pobili ste vi vec dovoljno...gdje ces jos krvi?
Hoces argumente? Je li Srbija, koristeci bosanske Srbe kao orudje, pocinila agresiju? Jeste.
Je li pri tome pobijeno sve musko starije od 15 sto nije moglo pobjeci? Jeste.
Je li pri tome silovano sve zensko starije od 13 a mladje od 50? Jeste.
Je li etnicki ocisceno pola BiH? Jeste.
Je li vlast RS pozvala Srbe da napuste "muslimanske" teritorije poslije Daytona? Jeste.
Provodi li RS i danas aparthejd na svom teritoriju, opstruira li povratak, koci reforme? Da.
Eto argumenata. Moze li i jedna sljivovica?
zavrzlama

#2357 Re: Dodik smjestio Tihicu?!

Post by zavrzlama »

palermo wrote:
zavrzlama wrote:jeftin trik da se toliko zabranjeni izraz "referendum rs-a" zamijeni sa "savez federalnih drzava"..dodik jednostavno prosipa maglu srpskom narodu,jer se usutio se sa referedumom,a sad kao veliki pobjednik je izmislio nesto novo i jos jace od referenduma a to je savez federalnih drzava..to je sve smilsljeno u Beogradu...a sta je pozadina svega toga...vec je mislim @nokia o tome pisao,dodik ide na soluciju ako MZ bude nametnula neke teritorijalne jedinice u BIH,onda ce rs se podijeliti na regije ,gdje ce umirajuci istocni dio rs-a staviti na ekonomska ledja federaciji ali ce te jedinice ostati kao dio rs-a..jer rs svojim ekonomskim i geografskim polozajem ,nece dugo izdrzati i daljnje nastavljanje sa istom velikosrpskom politkom bi rezultiralo medjusrpskim sukobom jer Dodik dobiva sve vise istinsku opziciju u SDS-u,PDP i novoj Cavicevoj stranci...Dodiku ponestaje manevarskog prostora i on je svjestan da je njegov uspon dotakao vrh i da sad slijedi pad...sad on pokusava da produzi ili odlozi taj svoj pad,jer zna da u ovoj svjetskoj ekonomskoj krizi,Kosovom kao ne rijesenim problemom i ne jedinstvenom MZ ,on osjeca da ima sansu za daljnje obmame i huskacku retoriku nebi li drugi umjesto njega nacinili pogresan korak....jednostavno Dodik zeli da isprovocira druge da svoju propalu politiku zamaze onim na drugoj strani...dok je Tihica i SDA nema sta da se brine,vadit ce ga iz govana opet..dodik nije jak..nego su na probosanskoj strani izdajnici i supljatori...ali lijeze na rudu sve :D
Ali dobri moji optimisti, sve da je tako kao što vi kažete, otkud vam ideja da Dodik ne može sa sobom povući u ponor i još mnoge.......(a pritom ne isključujem i nas same).I drugo, sudeći po vašem pisanju, nama je samo čekati, ja čak mogu i prihvatiti da je čekanje jedna od opcija, al šta ako se zajebemo.
ne mozemo se zajebati..jer zajebanciju i ne trazimo...a druge drzave nemamo...kazes moze dodik povuci u ponor i sve nas ostale...ko ga tjera na tako nesto...je li to treba Dodiku dati sve sto hoce da bi se mi spasili ponora ...nije se predalo i 92-e..nece ni sad..
Dodik jest supljator i prevarant...ali je problem srpski narod, koji njegovo supljarenje smatra svetim slovom i istinskim srpskim ciljem i necim dobrim za srpski narod...e tu je problem kolega...toga je svjesna i MZ zato i podilaze Dodiku jer on ima narod za ledjima kojim godi to njegovo supljarenje, a koje ce na kraju kao posljedicu imati novi rat...srpski narod u BIH vjeruje da je rs srpsko vlasnistvo i da se secesija moze odraditi nekim politickim i mirnim putem,zato i podrzaju Dodika...da im sutra dodik kaze"u cilju nezavisnosti rs-a budite spremni i na oruzanu pobunu i hvatanje pusaka" e tad bi Dodik politicki bio pokopan...ali on uspijeva da dokazuje srbima u BIH da je secesija rs-a moguca njegovom mudrom politickom borbom...a i sam dodik zna da je to nemoguce bez rata i isto tako zna da MZ ne zeli podjelu BIH....
nokia6170

#2358 Re: RS i vanjski politika

Post by nokia6170 »

trebali bi da pocnete sa pretpostavkom da danasnjim srbima i u bosni i u srbiji naziv cetnik uopste nema negativnu konotaciju...cak stavise cetnici su izjednacena kategorija sa partizanima prema zakonima u srbiji. bosanskohercegovackim srbima cetnik je stavise ponos, imajuci u vidu cinjenicu da je cak zvanicno postojao odred oko sarajeva unutar vojske republike srpske koji je ima predznak "cetnicki".

danas dosta srba, pogotovo radikalnih cetnikovanje podrazumijeva srbovanjem, tako da svaka generalizacija psovanja cetnicke majke i slicno podrazumijeva psovanje srpske majke, sto onda ima za posljedicu da taj neko ko mrzi cetnike, automatski mrzi i srbe kao narod.

prestaniti upotrebljavati izraz cetnici i pocnite koristiti izraz "srpski fasisti"...a taj izraz mozete upotrebiti i za cetnike i za sve pripadnike vojske republike srpske koji su ucestvovali u fasistickim misijama kao sto su genoci, etnicka ciscenja i slicno...

a onda nek srpski fasisti dokazuju da genocid nije fasizam
palermo

#2359 Re: Dodik smjestio Tihicu?!

Post by palermo »

zavrzlama wrote:
ne mozemo se zajebati..jer zajebanciju i ne trazimo...a druge drzave nemamo...kazes moze dodik povuci u ponor i sve nas ostale...ko ga tjera na tako nesto...je li to treba Dodiku dati sve sto hoce da bi se mi spasili ponora ...nije se predalo i 92-e..nece ni sad..
Dodik jest supljator i prevarant...ali je problem srpski narod, koji njegovo supljarenje smatra svetim slovom i istinskim srpskim ciljem i necim dobrim za srpski narod...e tu je problem kolega...toga je svjesna i MZ zato i podilaze Dodiku jer on ima narod za ledjima kojim godi to njegovo supljarenje, a koje ce na kraju kao posljedicu imati novi rat...srpski narod u BIH vjeruje da je rs srpsko vlasnistvo i da se secesija moze odraditi nekim politickim i mirnim putem,zato i podrzaju Dodika...da im sutra dodik kaze"u cilju nezavisnosti rs-a budite spremni i na oruzanu pobunu i hvatanje pusaka" e tad bi Dodik politicki bio pokopan...ali on uspijeva da dokazuje srbima u BIH da je secesija rs-a moguca njegovom mudrom politickom borbom...a i sam dodik zna da je to nemoguce bez rata i isto tako zna da MZ ne zeli podjelu BIH....
Ma ja volim tvoje postove, između ostalog što u sebi imaju ono nešto što ja ne srećem često na ovom forumu, dakle vjeru u sebe ( u nas) i optimizam da će sve bit dobro.Čak bih rekao da u sebi imaju i jednu lijepu dozu propagande (i kad ovo kažem, mislim zaista u pozitivnom kontekstu), al brate sad te nisam razumio. Naravno da mu ne treba dati sve što traži mislim da to nitko nije rekao, ergo, šta je nama činiti, hoćemo li se spremati u rat u koji će nas Dodik (zovi ga kako hoćeš) povući ili da se ne spremamo ?
zavrzlama

#2360 Re: Dodik smjestio Tihicu?!

Post by zavrzlama »

palermo wrote:
zavrzlama wrote:
Ma ja volim tvoje postove, između ostalog što u sebi imaju ono nešto što ja ne srećem često na ovom forumu, dakle vjeru u sebe ( u nas) i optimizam da će sve bit dobro.Čak bih rekao da u sebi imaju i jednu lijepu dozu propagande (i kad ovo kažem, mislim zaista u pozitivnom kontekstu), al brate sad te nisam razumio. Naravno da mu ne treba dati sve što traži mislim da to nitko nije rekao, ergo, šta je nama činiti, hoćemo li se spremati u rat u koji će nas Dodik (zovi ga kako hoćeš) povući ili da se ne spremamo ?

tesko se je spremati za rat onom koji ne zeli rat
...Dodik zeli rat,ali da ga neko drugi zapocne da bi imao moralnu i politicku potporu vlastitog naroda...zato probosanski politicari izgledaju kao slabici jer ne zele da se nasankaju na tu igru ,a dodik djeluje mocno jer ovim baca rukavicu u lice...sad je igra zivaca i vremena pa ko izdrzi...oni koji nemaju rezervene domovine moraju izdrazati...ovi drugi ne moraju..znaci pobjednik se zna...samo je pitanje cijene te pobjede...
Maraschino

#2361 Re: RS i vanjski politika

Post by Maraschino »

Romanija wrote:
Maraschino wrote:naravno da se salis,
previse si ti tog dejtona procitao ali si zaboravio da je drzava BiH postojala i prije agresije i da ona nije nastala u dejtonu nego je na silu iznudjeno da se ipak BiH sastoji od dva entiteta a nije nastala od dva entiteta. Zasto bi neko u manjem entitetu pisao kako je BiH nastala na zlocinima kada je ona nastala prije zlocinackog stvaranja rs-a
Ma i ova rasprava pokazuje da bi ovdje trebala da bude jedna gargutanska tema koje se jednostavno zove 'RS'.
BiH nije postojala kao drzava prije agresije, nije se zastava jos ni digla pred UN-om(i koja zastava) a razvaljivanje je otpocelo; ona je bila SR u ondasnjem SFRJ-u, pa Zemlja u KundK-u, ne znam ni sam sta je bila u Otomanskom carstvu, prije toga je bila malo vazalsko kraljevstvo ovisno o Ugarima, Vatikanu, Dusanu Silnom, ..., ali nikad nije bila drzava.
BiH, danasnja BiH jeste nastala Dejtonskim sporazumom i ona nema veze sa onom prijeratnom SR, i to je taj bezdan u koji vecina Bosnjaka zure vec 13 godina, to samozavaravanje da je RS izmisljena da bude prelazni stadij dok se BiH ne integrira i da ce se sve to nekako rijesiti samo od sebe. I dok godinama pasivni i potpuno nesposobni politicari preljevaju iz supljeg u prazno, trulez je zahvatila sve drzavne institucije, drustvo, ideje.... Zao mi je da su te lagali svih ovih godina, i da ti ja moram saopstavati lose vijesti.....

I ne znam koji djavo stalno uz RS stavljas fasisticka, zlocinacka, ...,mi smo je priznali nasim potpisom i to je jedino sto se pika. I nista nije bilo iznudjeno, niko nije Aliji stavio pistolj na glavu pa rek'o 'potpisuj', mogao se komotno okrenuti i otici, i reci mi idemo do konacne slobode i BiH za koju se lafo borimo, pa ko prezivi pricace. Eno ih Palestinci, eno ih Tamili, ...niko ni na sta nije primoran.

ne izgledas bas toliko naivan bez obzira sto se zelis prodati kao ''nas'' ali te par sitnica razotkriva... :-)

meni ne smetas...neka te , da cujemo i sta drugi misle...

I ne znam koji djavo stalno uz RS stavljas fasisticka, zlocinacka
a kakva je po tebi... :-) :shock:

ono, volja srpskog naroda bla, bla, ...

ona je nastala fasistickim metodama koristeci sve oblike zlocina ( od progona do genocida) ali je najgore sto se taj fasizam i dan-danas zadrzao na prostorima manjeg entiteta...
vee-jay

#2362 Re: RS i vanjski politika

Post by vee-jay »

seln wrote:
behavac wrote:
seln wrote: quote="behavac"

A ako cemo se igrati poklapanja usima onda mogu i ja reci da sve vi poklopili usima u Republici Srpskoj...

/quote
nenaoruzani civili fakat jesu. I nisu se pokrili usima, vec ste ih vi pokrili zemljom uz pomoc bagera.
Izvinices ali ja nisam ...
Ma sa tobom i nema svrhe raspravljati...
Samo ti nastavi za 100% BIH kao i tvoj idol...hehe
Moj idol je bio Tito, koji je sjebao cetnike na Neretvi, tako da im je trebalo 45 godina da se oporave.
Sada mi je nesto kao idol Zeljko Komsic, koji se takodje borio protiv cetnika.
A ja sam vec vise puta rekao...ti mozda nisi bio tamo gdje se ubijalo, ali si se udobno rasirio na teritoriji koju su stvorili oni koji su ubijali.
:shock:

a gdje se to nije ubijalo?!? ja ujutro ustajem, izlazim na balkon, zgrada preko puta moje, u kola hitne pomoci uvoze stariji par koje izgledaju kao PEZ figure... tri sata ujutro, frajer se vratio sa ratista, lud, skace sa puskom pijan sa svog balkona i ispali dva rafala po stanu njegovog komsije Bosnjaka, jedan metak prodje kroz moj stan a ja bio tri sprata iznad...

U vise sam navrata pisao @behavcu o desavanjima u BLu, bice da ga ti postovi nisu bas interesovali. Kao sto ga nisu interesovala ni desavanjau u Kozarcu i Prijedoru, a za njih nisu znali samo oni koji nisu htjeli da znaju...

da da, mi smo se poklopili usima...
Abacija

#2363 Re: RS i vanjski politika

Post by Abacija »

Romanija wrote:
Maraschino wrote:naravno da se salis,
previse si ti tog dejtona procitao ali si zaboravio da je drzava BiH postojala i prije agresije i da ona nije nastala u dejtonu nego je na silu iznudjeno da se ipak BiH sastoji od dva entiteta a nije nastala od dva entiteta. Zasto bi neko u manjem entitetu pisao kako je BiH nastala na zlocinima kada je ona nastala prije zlocinackog stvaranja rs-a
Ma i ova rasprava pokazuje da bi ovdje trebala da bude jedna gargutanska tema koje se jednostavno zove 'RS'.
BiH nije postojala kao drzava prije agresije, nije se zastava jos ni digla pred UN-om(i koja zastava) a razvaljivanje je otpocelo; ona je bila SR u ondasnjem SFRJ-u, pa Zemlja u KundK-u, ne znam ni sam sta je bila u Otomanskom carstvu, prije toga je bila malo vazalsko kraljevstvo ovisno o Ugarima, Vatikanu, Dusanu Silnom, ..., ali nikad nije bila drzava.
BiH, danasnja BiH jeste nastala Dejtonskim sporazumom i ona nema veze sa onom prijeratnom SR, i to je taj bezdan u koji vecina Bosnjaka zure vec 13 godina, to samozavaravanje da je RS izmisljena da bude prelazni stadij dok se BiH ne integrira i da ce se sve to nekako rijesiti samo od sebe. I dok godinama pasivni i potpuno nesposobni politicari preljevaju iz supljeg u prazno, trulez je zahvatila sve drzavne institucije, drustvo, ideje.... Zao mi je da su te lagali svih ovih godina, i da ti ja moram saopstavati lose vijesti.....
I ne znam koji djavo stalno uz RS stavljas fasisticka, zlocinacka, ...,mi smo je priznali nasim potpisom i to je jedino sto se pika. I nista nije bilo iznudjeno, niko nije Aliji stavio pistolj na glavu pa rek'o 'potpisuj', mogao se komotno okrenuti i otici, i reci mi idemo do konacne slobode i BiH za koju se lafo borimo, pa ko prezivi pricace. Eno ih Palestinci, eno ih Tamili, ...niko ni na sta nije primoran.
Je li ti mi to nanosimo dusevnu bol? Image :lol:

Jako je interesantno kako osudjujes trulost u bh institucijama a ovamo branis pc koji je u svim instancama, od dna do vrha, prozet sa tom istom truloscu. :-)
Abacija

#2364 Re: RS i vanjski politika

Post by Abacija »

Mogly wrote:
seln wrote: laprdaj ti, kokardas...
od svega toga je samo jedno istina...da postoje salonski i ovi drugi.
Ja se slažem sa behavcem, onda sam po tebi i ja salonski četnik. Ali sudeći po tvojim slikama sa traktorima, slutim da svakako nismo na istoj strani :roll:
Nisam razumio, u cemu se ti slazes sa @behavcem?! :? :shock:

A to za traktore si u pravu. Potpuno bespotrebno i ruzno od @selna.
Romanija

#2365 Re: RS i vanjski politika

Post by Romanija »

seln wrote:Ma, pobili ste vi vec dovoljno...gdje ces jos krvi?
Hoces argumente? Je li Srbija, koristeci bosanske Srbe kao orudje, pocinila agresiju? Jeste.
Je li pri tome pobijeno sve musko starije od 15 sto nije moglo pobjeci? Jeste.
Je li pri tome silovano sve zensko starije od 13 a mladje od 50? Jeste.
Je li etnicki ocisceno pola BiH? Jeste.
Je li vlast RS pozvala Srbe da napuste "muslimanske" teritorije poslije Daytona? Jeste.
Provodi li RS i danas aparthejd na svom teritoriju, opstruira li povratak, koci reforme? Da.
Eto argumenata. Moze li i jedna sljivovica?
Mozes li boga ti zbog ozbiljnosti diskusije prestati da me svrstavas u chetnike, jer sam bio na suprotnoj strani svo vrijeme rata. Pokusaj nekako prihvatiti da ne moraju svi ljudi misliti kao i ti a da ti odmah ne budu krvni neprijatelji. Sve to sto si ti nabrojao u manjoj ili vecoj mjeri stoji, ali to ni cim ne mijenja stanje stvari o legitimnosti postojanja RS i aktivnosti koje su u njenom domenu. Bude nevrijeme, obori drvo, to drvo padne na tvoja teskom mukom kupljena kola trebaju ti nova kola; pukne vodovodna u zgradi, poplava ti unisti stan, treba sve to prekreciti i popraviti; djeca rastu treba za novu odjecu, obucu i skolske knjige; nakon svega odes u banku, uzmes kredit sa katastrofalno visokim ratama, dodje vrijeme naplate ti nemas cime da platis, oni pocnu iznosti stvari, a ti avaj nemojte ljudi, pa kako nemoj je si li potpisao kad si uzeo kredit, pa jesam ali JA SAM BIO PRIMORAN, BILO JE TO ILI PROPAST, ja to vise ne pikam i ne zelim znati za to. E ta banka je bila MZ, kredit je bio opstanak kakve takve BiH i sve ono ulozeno da zemlje krene iz pocetka, a otplata kredita je da se prihvati sklopljni sporazum i struktura takve nanovo stvorene drzave i da se zaboravi sta je bilo prije 10,100, 1000 godina......Sljiva moze uvjek, i to nasa, npr. Adzikic d.o.o (Ratkovic - Celic) :mrgreen:
Maraschino wrote:ne izgledas bas toliko naivan bez obzira sto se zelis prodati kao ''nas'' ali te par sitnica razotkriva... :-)
meni ne smetas...neka te , da cujemo i sta drugi misle...
Fakat sam vise umoran da se zajebajem sa dokazivanjem i tebi i bilo kome drugom da nisam chetnik, lola, velikosrbin, valjda se ovaj forum smatra demokratskim da mozes bez uvrede iskazati svoje misljenje.........mislim ono zaboli me, jel' ti mislis da sam ja neko ko se 'sakriva', i ne vidim koja te to sitnica u bijes baca da znas da nisam 'vas', jel' to sto ne djelim misljenje iz tvoje mahale, ili sto sam se usudio kao nik stavim tebi mrsku planinu, smjesan si ba......
Abacija

#2366 Re: RS i vanjski politika

Post by Abacija »

Romanija wrote: Fakat sam vise umoran da se zajebajem sa dokazivanjem i tebi i bilo kome drugom da nisam chetnik, lola, velikosrbin, valjda se ovaj forum smatra demokratskim da mozes bez uvrede iskazati svoje misljenje.........mislim ono zaboli me, jel' ti mislis da sam ja neko ko se 'sakriva', i ne vidim koja te to sitnica u bijes baca da znas da nisam 'vas', jel' to sto ne djelim misljenje iz tvoje mahale, ili sto sam se usudio kao nik stavim tebi mrsku planinu, smjesan si ba......
Ne znamo mi ko si i sta si u stvarnom zivotu ali se sa svojim rezonovanjem ovdje na Forumu ponasas kao salonac. Image
Maraschino

#2367 Re: RS i vanjski politika

Post by Maraschino »

Romanija,

BiH nije nikada bila drzava a RS je sada realnost... :roll: ona je nastala u Dejtonu i nema nikakve veze sa onom (SR) RBiH... :?

neka si mi otvorio oci...inace bi zivio u zabludi... :-) :zzzz:

p.s. sto te ono pogodi '' zlocinzcka i fasisticka RS'' ?
Romanija

#2368 Re: RS i vanjski politika

Post by Romanija »

Abacija wrote:Je li ti mi to nanosimo dusevnu bol? slika :lol:
Jako je interesantno kako osudjujes trulost u bh institucijama a ovamo branis pc koji je u svim instancama, od dna do vrha, prozet sa tom istom truloscu. :-)
Ma ne nanosis mi ni ti ni drugi dusevnu bol, cime, sajkacama, mojne ba biti patetican...Ovo su samo diskusije, mala razbibriga pred kompjuterom...Ne osudjujem ja trulost u BiH institucijama, nego u federacijskim institucijama i subjektom istih koji se naziva zbirnom imenicom bosnjacko stanovnistvo, i onih nekoliko procenata 'ostalih' kojima je BiH na hatru. Svaki problem pocinje sa samokritikom, a problem BiH i stav prema RS se ne mogu oblikovati dok problemi nisu rijeseni u svom dvoristu.
Abacija wrote:Ne znamo mi ko si i sta si u stvarnom zivotu ali se sa svojim rezonovanjem ovdje na Forumu ponasas kao salonac. slika
Trebalo bi da zavrsis recenicu da se ja po tvom misljenju ponasam kao salonski cetnik, a to si vjerovatno zelio reci, jer zaboga ne idem kao ti istom linijom veceg otpora i ne drzim glavu u pijesku vec 13 godina.
Maraschino wrote:BiH nije nikada bila drzava a RS je sada realnost... :roll: ona je nastala u Dejtonu i nema nikakve veze sa onom (SR) RBiH... :?
neka si mi otvorio oci...inace bi zivio u zabludi... :-) :zzzz:
p.s. sto te ono pogodi '' zlocinzcka i fasisticka RS'' ?
Umjesto da povlacis smajlije na svaki nedostatak argumenata, zasto na svaku konstataciju ne odgovoris gdje ja to po tebi nisam u pravu. Ako ti se vec da pisati zzzzzzz...zasto se lijepo ne iskljucis iz nje, pa ako nema interesanata za diskusiju onda ce ona i zamrijeti....Znaci, kad je to BiH bila drzava? Kako to RS nije realnost danasnjice ako BiH postoji i funcionise kako vec funkcionise kao zajednica dva entiteta od kojih je jedan RS? Kakvo to naslijedje danasnja visestranacka BiH sa entitetima, kantonima, vijecem ministara, nepostojanjem jedinstvene vlade, stranim namjesnikom...ima sa onom SR BiH koja je bila sastavljena od opstina sa jednopartijskim sistemom gdje se sve odlucivalo u komitetima i saborima SKJ-a? Uopce me ne pogodi zlocinacka i fasisticka, ali mislim da nije uopce relevantno za probleme danasnje BiH.
bijelo_dugme

#2369 Re: RS i vanjski politika

Post by bijelo_dugme »

Definicija fasizma = "Republika" Srpska

Pogledaj sam ako mi nevjerujes:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism
bijelo_dugme

#2370 Re: RS i vanjski politika

Post by bijelo_dugme »

1.) Powerful and Continuing Nationalism: Fascist regimes tend to make constant use of patriotic mottos, slogans, symbols, songs, and other paraphernalia. Flags are seen everywhere, as are flag symbols on clothing and in public displays.

RS: CCCC, zastava na svakom koraku, Srbija do Tokija, Noz zica Srebrenica, Ubij baliju etc.
2.) Disdain for the Recognition of Human Rights: Because of fear of enemies and the need for security, the people in fascist regimes are persuaded that human rights can be ignored in certain cases because of "need." The people tend to look the other way or even approve of torture, summary executions, assassinations, long incarcerations of prisoners, etc.

RS: Nije ni potreban komentar.
3.) Identification of Enemies/Scapegoats as a Unifying Cause: The people are rallied into a unifying patriotic frenzy over the need to eliminate a perceived common threat or foe: racial, ethnic or religious minorities; liberals; communists; socialists, terrorists, etc.

RS: Moramo se branit protiv mudjahedina, ustasa, islamisticki teroriste i tako dalje.
4.) Supremacy of the Military: Even when there are widespread domestic problems, the military is given a disproportionate amount of government funding, and the domestic agenda is neglected. Soldiers and military service are glamorized.

RS: Vojska se obozava ko da je je Bog poslo a ne Karadzic
5.) Rampant Sexism: The governments of fascist nations tend to be almost exclusively male-dominated. Under fascist regimes, traditional gender roles are made more rigid. Opposition to abortion is high, as is homophobia and anti-gay legislation and national policy.

RS: Mrznja protiv homoseksualaca i tako dalje je velika u PC:u
6.) Controlled Mass Media: Sometimes the media is directly controlled by the government, but in other cases, the media is indirectly controlled by government regulation, or sympathetic media spokespeople and executives. Censorship, especially in war time, is very common.

RS: Mislim da je samo Sjeverna Koreja gora po propagandi :run:
7.) Obsession with National Security: Fear is used as a motivational tool by the government over the masses

RS: Ovu tacku najvise volim. "Ako ne glasate za mene, mudjahedini ce vas zaklat" - Milorad Dodick
8.) Religion and Government are Intertwined: Governments in fascist nations tend to use the most common religion in the nation as a tool to manipulate public opinion. Religious rhetoric and terminology is common from government leaders, even when the major tenets of the religion are diametrically opposed to the government's policies or actions.

RS: Naravno da RS i ovu tacku ispunjava, crkva naravno mora dat podrsku velikosrpskom fasizmu inace Dodo kaznjava :wink:
9.) Corporate Power is Protected: The industrial and business aristocracy of a fascist nation often are the ones who put the government leaders into power, creating a mutually beneficial business/government relationship and power elite.

RS: Evo ga, prva tacka koju neispunjavate. Dodo' je prodo sve i pokrao sto je ostalo na nefasisticki nacin :dance:
10.) Labor Power is Suppressed: Because the organizing power of labor is the only real threat to a fascist government, labor unions are either eliminated entirely, or are severely suppressed.

RS: opaaa :run:
11.) Disdain for Intellectuals and the Arts: Fascist nations tend to promote and tolerate open hostility to higher education, and academia. It is not uncommon for professors and other academics to be censored or even arrested. Free expression in the arts is openly attacked, and governments often refuse to fund the arts.
12.) Obsession with Crime and Punishment: Under fascist regimes, the police are given almost limitless power to enforce laws. The people are often willing to overlook police abuses and even forego civil liberties in the name of patriotism. There is often a national police force with virtually unlimited power in fascist nations
13.) Rampant Cronyism and Corruption: Fascist regimes almost always are governed by groups of friends and associates who appoint each other to government positions and use governmental power and authority to protect their friends from accountability. It is not uncommon in fascist regimes for national resources and even treasures to be appropriated or even outright stolen by government leaders.

RS: :dance:
14. Fraudulent Elections: Sometimes elections in fascist nations are a complete sham. Other times elections are manipulated by smear campaigns against or even assassination of opposition candidates, use of legislation to control voting numbers or political district boundaries, and manipulation of the media. Fascist nations also typically use their judiciaries to manipulate or control elections.
http://oldamericancentury.org/14pts.htm

Zakljucak: Ako RS nije fasisticka tvorevina, onda je Mussolini trebo primit Nobelovu nagradu za mir.

Toliko od mene...
zavrzlama

#2371 Re: RS i vanjski politika

Post by zavrzlama »

Manji entitet je nastao na etnickom ciscenju,genocidu i najvecim zlocinima i torturama koji se pamte poslije WW2,a u prevodu je to fasisticka tvorevina...jedini argument koji potezu oni koji brane rs je `kako nesto moze biti fasisticko ako to podrzava 90% jednog naroda`..MOZE i nijemci su podrzavali sa istim procentom Hitlera i njegov fasizam...samo sto su Hitlera kaznili saveznici i sav normalan svijet a velikosrpki fasizam je ostao nekaznjen radi sramnih interesa velikih sila...sad sto se velikosrbima radi teritorijanih dobitaka isplati da trpe epitet fasista i bad boy`s je druga prica...samo ta prica nece biti efikasna na duge staze...znaju to velikosrpski fasisti ali valja lijeciti frustracije i ici onom...`kad mi propadamo bar da otmeno propadamo`..
Mogly

#2372 Re: RS i vanjski politika

Post by Mogly »

Abacija wrote:

Pominjanje traktora je očit fašizam i preko toga ne mogoh preći. Tim prije što je čovjek ponovio da nije četnik niti je učestvovao u sranju. Osim toga nije prihvatio naci-retoriku i s tim se slažem. A što ti nisi reagovao :?:
behavac wrote:
seln wrote: Bice jos potpisa, ne boj se.... :D
pod manjom ili vecom prisilom, kao i tada...

Image
Ne bojim se uopste... :D
A jel treba i ja da pocnem stavljati slike kao odgovor na ove tvoje provokacije...
Ali ipak necu da se spustam na tvoj nivo...nadam se da ce administracija odraditi svoj dio posla...
Potpuno razumijem Srbe kada kažu da se ne mogu osloniti na konstitutivnost kao jedinim garantom ravnopravnosti kad tu konstitutivnost zagovaraju ljudi (probosanske stranke) koje nijednom riječju ne postavljaju pitanje kako je u Hrvatskoj oteta ta ista konstitutivnost Srbima, da ne pominjem da je pregažen princip konstitutivnosti kada je nezvisnost stečena praglasavanjem. Šta misliš kako to izgleda Srbima u BiH kada Haris Silajdžić ode kod Mesića i vrati se sa mantrom kako konstitutivnost Srbima garantuje ravnopravnost? Prema tome razumijem lutanje Srba koji kažu da je RS garant ravnopravnosti. Kažem lutanje jer ne vide drugi način, odnosno probosanska jasna opcija još ne postoji u BiH kao organizovana politička opcija i alternativa. Ne lutaju samo Srbi sa RSom, već lutamo svi, pa zato i dolazi do kretenskih dijaloga poput ovog između selna i behavca. A što je najgore, da postoji istinska probosanska opcija, obojca bi bili žešći aktivisti.
ADYS

#2373 Re: RS i vanjski politika

Post by ADYS »

Ne treba se puno zamarati potezima Dodika jer su njegovi potezi očekivani i jasne namjere. Mi se trebamo zamarati našim potezima. Dodik je nastavio politiku i djelo R. Karadžića i tome se nema šta dodati ili oduzeti. Da se može, bez nas ocjepiti, davno bi to učinio a to što koristi gužvu da pljačka vlastiti narod, ne možemo spriječiti jer će još dosta vremena proći kad će ljudi tamo (kao i ovdje) početi koliko toliko normalno razmišljati. Mi se trebamo zamarati našim potezima tj. da mu naši (iz svojih interesa) to omoguće.
seln

#2374 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

Abacija wrote:
Da, potpuno si u pravu. Ali, zato Hrvatska ima Pupavca, a mi Dodika.
A ti sam reci koji bi ti bio drazi.
seln

#2375 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

Mogly wrote:
Abacija wrote:

Pominjanje traktora je očit fašizam i preko toga ne mogoh preći. Tim prije što je čovjek ponovio da nije četnik niti je učestvovao u sranju. Osim toga nije prihvatio naci-retoriku i s tim se slažem. A što ti nisi reagovao :?:
behavac wrote:
Ne bojim se uopste... :D
A jel treba i ja da pocnem stavljati slike kao odgovor na ove tvoje provokacije...
Ali ipak necu da se spustam na tvoj nivo...nadam se da ce administracija odraditi svoj dio posla...
Potpuno razumijem Srbe kada kažu da se ne mogu osloniti na konstitutivnost kao jedinim garantom ravnopravnosti kad tu konstitutivnost zagovaraju ljudi (probosanske stranke) koje nijednom riječju ne postavljaju pitanje kako je u Hrvatskoj oteta ta ista konstitutivnost Srbima, da ne pominjem da je pregažen princip konstitutivnosti kada je nezvisnost stečena praglasavanjem. Šta misliš kako to izgleda Srbima u BiH kada Haris Silajdžić ode kod Mesića i vrati se sa mantrom kako konstitutivnost Srbima garantuje ravnopravnost? Prema tome razumijem lutanje Srba koji kažu da je RS garant ravnopravnosti. Kažem lutanje jer ne vide drugi način, odnosno probosanska jasna opcija još ne postoji u BiH kao organizovana politička opcija i alternativa. Ne lutaju samo Srbi sa RSom, već lutamo svi, pa zato i dolazi do kretenskih dijaloga poput ovog između selna i behavca. A što je najgore, da postoji istinska probosanska opcija, obojca bi bili žešći aktivisti.
Mali, pazi sta pricas, ne zovi me kretenom. Ako podrzavas RS, tvoja stvar, ima vas dovoljno...
ali za mene je to genocidna i zlocinacka tvorevina i to ce ostati dok je bude.
To sto je behavac bio previse mali da bi nosio kamu, meni ne znaci nista. Svojim stavom mi pokazuje da bi je sada koristio "u odbranu srpstva", onako za jedan mali, preventivni pokolj, kao i '92. Drago mi je da imas razumijevanja za ugrozene Srbe u BiH i njihovu potrebu za ekskluzivnim nacionalnim prostorom, onda bar znam koliko vas je.
Locked