Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
MrMaliJoe

#2351 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

De reci mi Haretov omladinac, kada će se staviti kamen temeljac za LUKU U NEUMU da prisustvujem ceremoniji.
ibizza

#2352 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

MrMaliJoe wrote:
bermiin wrote: Ne uzimaj titulu reketas od Zlaje,Hadzica... :D
O haretov omladinac, e malo si se zezno. Ja sam ipak slobodan forumaš. Jesi li i ti dobi posao u BH Poštama pa imaš slobodan termin. Okrene li se koji Haretov junac. Koliko znam uvezli su sada za predizborne potrebe junce iz Kuvajta. Kakvog su kvaliteta ove godine.
Slobodan,a po tvojim postovima se vidi da si SDP-ovac...Nemoj da te je stid priznati :D
A okrenut ce se aBd,polahko,dug je mjesec :) :)
MrMaliJoe

#2353 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

bermiin wrote:
MrMaliJoe wrote: Slobodan,a po tvojim postovima se vidi da si SDP-ovac...Nemoj da te je stid priznati :D
Znaš kako kažu: Teško je uvjeriti lopava da postoji pošten čovjek. Nema veze ti to nekontaš, nego kada će taj kamen temeljac za luku neum. Čujem da će se RS ukinuti 01.oktobra. šta kažu na TV1 !

P.S: Kako panda, šta on radi, jel dobio zaslužen odmor u Kuvajtu! Mogu ti reći da mi malo nedostaje taj dio tebe.
ultima_palabra

#2354 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

BiH-x wrote:DŽUMHURU TITULA I U SINGLU
Sjajni bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nastavio je nizati uspjehe. Nakon što je zajedno sa hrvatskim teniserom Matom Pavićem osvojio titulu u dublu, Džumhur je i u singlu slavio na Otvorenom prvenstvu Kanade.

Naš teniski dragulj u finalu Otvorenog prvenstva Kanade svladao je prvog nosioca Čeha Jirija Veselyja (6:2, 6:2).

Džumhur je u oba seta dominirao, poigravao se sa prvim nosiocem i na kraju je sasvim zasluženo došao do titule.

Otvoreno prvenstvo Kanade, finale:
Džumhur - Veseley 6:2, 6:2
Image

Bravo Damire, nek puknu dusmani:-)))
Jadno je davati neku stipendiju takvom talentu, pa ga onda koristiti u predizborne svrhe... ali od trolista SDA/SBiH/SBB ćemo još svašta vidjeti :roll:
ibizza

#2355 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

MrMaliJoe wrote:
bermiin wrote:
MrMaliJoe wrote: Slobodan,a po tvojim postovima se vidi da si SDP-ovac...Nemoj da te je stid priznati :D
Znaš kako kažu: Teško je uvjeriti lopava da postoji pošten čovjek. Nema veze ti to nekontaš, nego kada će taj kamen temeljac za luku neum. Čujem da će se RS ukinuti 01.oktobra. šta kažu na TV1 !

P.S: Kako panda, šta on radi, jel dobio zaslužen odmor u Kuvajtu! Mogu ti reći da mi malo nedostaje taj dio tebe.
hahaha,ti si kralj :lol: :thumbup:
MrMaliJoe

#2356 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Hajde kad si već tu Haretov omladinac, možeš li mi objasniti ovo !

Haris Silajdžić, SBiH: “Gradit ćemo Koridor 5C, a ne pričati o njemu”

Predizborni skup, Travnik: “Izgradnja koridora 5C je velika šansa za BiH. Gradit ćemo koridor 5C, a ne pričati o njemu. Koridor će promijeniti BiH iz temelja, jer tada ćemo iskoristiti veliki resurs koji imamo, možda i najveći pored vode, a to je luka Neum, koju moramo napraviti. To je naš prozor u svijet i šansa da postanemo pomorska zemlja. To je velika investicija i veliki posao, ali kada to realiziramo, BiH će stati u red razvijenih zemalja”, kazao je Silajdžić.
(Dnevni Avaz, 3. 9. 2006.)

Komentar:
Uh, odakle da počnemo. Činjenica jeste da se autoput gradi, ali brzinom kojom bi nam zavidjela jedino zemlja iz ranga Liberije, Somalije ili Sudana. Od 2000. do 2010. godine izgradili smo (čak) 40 km ove “žile kucavice”, kako političari vole zvati autoput.
Vlasti FBiH (pa i SBiH) i dalje ističu kako će u narednih 25 godina izgraditi 800 km Koridora V – c. Ako je vjerovati Silajdžiću i drugovima, sadašnjom brzinom gradnje za 800 km treba ravno 200 godina. Tužna je istina da Silajdžić nije pričao a ni (normalnom brzinom) gradio autoput.
Je l’ Predsjednik SBiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH spomenuo Luku Neum?

http://istinomjer.ba/haris-silajdzic-sb ... %E2%80%9D/

Molim i tebe i Pandu za malo objašnjenje ovog obećanja? :mrgreen:
ibizza

#2357 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

MrMaliJoe wrote:Hajde kad si već tu Haretov omladinac, možeš li mi objasniti ovo !

Haris Silajdžić, SBiH: “Gradit ćemo Koridor 5C, a ne pričati o njemu”

Predizborni skup, Travnik: “Izgradnja koridora 5C je velika šansa za BiH. Gradit ćemo koridor 5C, a ne pričati o njemu. Koridor će promijeniti BiH iz temelja, jer tada ćemo iskoristiti veliki resurs koji imamo, možda i najveći pored vode, a to je luka Neum, koju moramo napraviti. To je naš prozor u svijet i šansa da postanemo pomorska zemlja. To je velika investicija i veliki posao, ali kada to realiziramo, BiH će stati u red razvijenih zemalja”, kazao je Silajdžić.
(Dnevni Avaz, 3. 9. 2006.)

Komentar:
Uh, odakle da počnemo. Činjenica jeste da se autoput gradi, ali brzinom kojom bi nam zavidjela jedino zemlja iz ranga Liberije, Somalije ili Sudana. Od 2000. do 2010. godine izgradili smo (čak) 40 km ove “žile kucavice”, kako političari vole zvati autoput.
Vlasti FBiH (pa i SBiH) i dalje ističu kako će u narednih 25 godina izgraditi 800 km Koridora V – c. Ako je vjerovati Silajdžiću i drugovima, sadašnjom brzinom gradnje za 800 km treba ravno 200 godina. Tužna je istina da Silajdžić nije pričao a ni (normalnom brzinom) gradio autoput.
Je l’ Predsjednik SBiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH spomenuo Luku Neum?

http://istinomjer.ba/haris-silajdzic-sb ... %E2%80%9D/

Molim i tebe i Pandu za malo objašnjenje ovog obećanja? :mrgreen:
Image
Evo,imas cast da vidis prvi slikicu,koja je napravljena prije nekoliko sati :D
Sto se tice Autoputa,to pitaj Sulju i njegovog Brankovica/Mujezinovica.Haris je ovo rekao ak pobijedi SBiH,al posto nije pobijedila,nije ni gradio autoput...Naravno,obezbjedio je 250mil Km za dionicu od Kaknja do Zenice...E sad zamisli da je imao svog covjeka na mjestu poremijera i da je imao svog covjeka na mjestu ministra :)
A od luke Neum nema nista,jer je dogovorio grandioznu investiciju sa vlasnikom lanca hotela Seraton.
MrMaliJoe

#2358 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Pa to si ti frišak došao od šefa. Izvini moj ti greška, ja sam mislio da ste vi u kolaciji, mislim bratska stranka. Tamo ti je šef izučavao zanat. Al ništa. Joj, čuj grandiozna investicija u Neum. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E ovako se nisam nasmijao već dugo. Boga mi, čim to obeća Hare 100% to mora biti grandiozno. Tako isto je grandiozna luka u Neumu imala svoj fijasko. Grandiozni kordor 100% 5C će biti završen kada JAPANCI budu izmislili leteće aute, tako da će nam Hare 100% omogućiti muzejski primjerak i grandiozno povećanje japanskih turista. Svi turisti svijeta će htjeti vidjeti grandiozni autoput tj. kako je to nekad bilo(muzejski primjerak). Svaka čast Haretov omladinac, nadam se da nisi zaposlen u Bahtićevim Poštama jer će ti LEPI imati grandiozan fijasko na izborima pa šta ćeš onda biti bez posla.

Ih izvini pa ti radiš u stranci, ništa onda, bez brige.
ibizza

#2359 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

MrMaliJoe wrote:Pa to si ti frišak došao od šefa. Izvini moj greška, ja sam mislio da ste vi u kolaciji, mislim bratska stranka. Tamo ti je šef izučavao zanat. Al ništa. Joj, čuj grandiozna investicija u Neum. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E ovako se nisam nasmijao već dugo. Boga mi, čim to obeća Hare 100% to mora biti grandiozno. Tako isto je grandiozna luka u Neumu imala svoj fijasko. Grandiozni kordor 100% 5C će biti završen kada JAPANCI budu izmislili leteće aute, tako da će nam Hare 100% omogućiti muzejski primjerak i grandiozno povećanje japanskih turista. Svi turisti svijeta će htjeti vidjeti grandiozni autoput tj. kako je to nekad bilo(muzejski primjerak). Svaka čast Haretov omladinac, nadam se da nisi zaposlen u Bahtićevim Poštama jer će ti LEPI imati grandiozan fijasko na izborima pa šta ćeš onda biti bez posla.

hahahahaaaaaa,cujemo se polsije izubora :D
MrMaliJoe

#2360 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

bermiin wrote:
MrMaliJoe wrote:Pa to si ti frišak došao od šefa. Izvini moj greška, ja sam mislio da ste vi u kolaciji, mislim bratska stranka. Tamo ti je šef izučavao zanat. Al ništa. Joj, čuj grandiozna investicija u Neum. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E ovako se nisam nasmijao već dugo. Boga mi, čim to obeća Hare 100% to mora biti grandiozno. Tako isto je grandiozna luka u Neumu imala svoj fijasko. Grandiozni kordor 100% 5C će biti završen kada JAPANCI budu izmislili leteće aute, tako da će nam Hare 100% omogućiti muzejski primjerak i grandiozno povećanje japanskih turista. Svi turisti svijeta će htjeti vidjeti grandiozni autoput tj. kako je to nekad bilo(muzejski primjerak). Svaka čast Haretov omladinac, nadam se da nisi zaposlen u Bahtićevim Poštama jer će ti LEPI imati grandiozan fijasko na izborima pa šta ćeš onda biti bez posla.

hahahahaaaaaa,cujemo se polsije izubora :D

Čujemo se mi i prije sa garandioznim novim projektima i obećanjima !
Prpa.ba

#2361 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Prpa.ba »

bermiin wrote:Evo,imas cast da vidis prvi slikicu,koja je napravljena prije nekoliko sati :D

Jel' opet bilo onih placenih tinejdzera sto aplaudiraju i skandiraju Harisu? :D
Bloger

#2362 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Šteta što se Damir Džumhur nije priključio Damiru Hadžiću. Kakav bi to bio dubl reketaša?!
ultima_palabra

#2363 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Bloger wrote:Šteta što se Damir Džumhur nije priključio Damiru Hadžiću. Kakav bi to bio dubl reketaša?!
Jah vala... nego šta bi sa onim rudarskim platama :?:
JThomas

#2364 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JThomas »

iluzije grandioznosti :D
Bloger

#2365 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Jah vala... nego šta bi sa onim rudarskim platama?

Hvala na pitanju, dobro su-nikad veće u posljednjih 50 godina.
ultima_palabra

#2366 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Bloger wrote:Hvala na pitanju, dobro su-nikad veće u posljednjih 50 godina.
Pa nećemo tako Dino, Tito je pazio svoje rudare 8-)

Elem, narašće ti uši :oops:
Ističe kako su sve obaveze redovno izmirivane, a prosječna plaća za 2.600 rudara dostigla je 954 marke, što je za 18,87 posto više od prosjeka u FBiH.

- U vrijeme kada rudnici u Federaciji BiH bilježe ogromne gubitke, poslovni rezultat RMU Banovići je više nego dobar i u cijelosti potvrđuje da je riječ o respektabilnoj kompaniji u kojoj se odgovorno gazduje imovinom države i malih dioničara - kaže predsjednik Nadzornog odbora Emin Haračić.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/bizn ... araka.html
Bloger

#2367 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

A kada je Alijansa bila na vlasti prijsečna plaća rudara bila je 430 Km.
ultima_palabra

#2368 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Bloger wrote:A kada je Alijansa bila na vlasti prijsečna plaća rudara bila je 430 Km.
Moguće, ali se moglo više kupiti potrepštine nego sad za 800...
Bloger

#2369 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Neće biti: troškovi života su porasli za 30 posto, a plaće rudara za 115 posto!
Prpa.ba

#2370 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Prpa.ba »

Bloger wrote:A kada je Alijansa bila na vlasti prijsečna plaća rudara bila je 430 Km.

A ko ono bjese u Alijansi? :D :-)
Bloger

#2371 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

A ko ono bjese u Alijansi?

Ma ko nije bio. Premijer federalne vlade bio je Alija Behmen (SDP) a ministar energetike bio je Hasan Bećirević-također iz SDP-a. Tada su plaće rudara bile duplo manje nego danas.
nosara

#2372 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

Bloger wrote:A ko ono bjese u Alijansi?

Ma ko nije bio. Premijer federalne vlade bio je Alija Behmen (SDP) a ministar energetike bio je Hasan Bećirević-također iz SDP-a. Tada su plaće rudara bile duplo manje nego danas.
Barem nisu imali hecin kredit za vratom... :-)
Bloger

#2373 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Posao od 54,5 milijuna KM domaćem konzorciju PDF Ispis E-mail
Petak, 03 Rujan 2010 11:11

SARAJEVO - Dosljedno provodeći dugoročnu poslovnu politiku angažiranja domaćih kompanija na svim poslovima za koje posjeduju reference JP Elektroprivreda BiH je jučer s konzorcijem Malcom-Umel-Deling zaključila najveći pojedinačni poslijeratni ugovor vrijedan 54,55 milijuna maraka.
Kvaliteta mreže

Riječ je o Ugovoru, kojeg su potpisali generalni direktor JP EPBiH Amer Jerlagić i direktori Umela i Delinga, Nedžad Aščerić i Omer Delalić, o rekonstrukciji i izgradnji 391 elektrodistibutivnog objekta na području svih pet ED podružnica - Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Zenica. Ugovor će se realizirati u sljedeće tri godine, po sustavu “ključ u ruke”, a očekivani efekti su izgradnja 140 kilometara novih distributivnih vodova i niskonaponske mreže, rekonstrukcija ili sanacija oko 600 kilometara postojećih vodova, te izgradnja novih transformatorskih stanica 10(20)/0,4 kV čime će se povećati instalirani kapaciteti u ovim objektima za više od 20 MVA. Realizacijom ovog projekta značajno će se poboljšati kvaliteta napajanja električnom energijom postojećih kupaca, kao i kvaliteta distributivne mreže što će utjecati na daljnje smanjenje distributivnih gubitaka kao i smanjiti troškovi održavanja elektroenergetskih objekata i dužina beznaponskih stanki, naglašeno je tijekom potpisivanja Ugovora.
“Posebno zadovoljstvo mi pričinjava činjenica da su ovaj posao, koji se financira iz kredita Europske investicijske banke, u okviru projekta Power IV, na jakom međunarodnom natječaju osvojile domaće kompanije Malcom, Umel i Deling u čije mogućnosti smo se već uvjerili na ranije zaključenim i realiziranim poslovima” naglasio je generalni direktor JP EPBiH Amer Jerlagić prilikom potpisivanja Ugovora.

Razvoj bh. gospodarstva

Jerlagić je istaknuo kako je sasvim siguran da će JP EPBiH, u skladu s dugoročnim poslovnim opredjeljenjem, mnoge buduće investicijske poslove povjeriti domaćim kompanijama.
“Time ćemo značajnije doprinijeti ukupnom razvoju gospodarstva Federacije i BiH u cjelini, zapošljavanju, a samim tim i poboljšanju standarda življenja”, dodao je Jerlagić. Svoje zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora izrazili su i predstavnici konzorcija posebno naglasivši da će poslovi biti urađeni na vrijeme i prema standardima JP EPBiH, što će im biti nova, značajna referenca za njihovo i buduće angažiranje na realizaciji investicijskih projekata JP EPBiH kojima su iskazali punu podršku.
Bloger

#2374 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Bravo Heći i Jerlagiću!!!
stochar

#2375 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by stochar »

SBiH: Ponovljena neispunjena obećanja iz 2006., glasačima ponuđene nove “bajke”

Pokretanje investicionih ciklusa, obnovljivi izvori energije, stanogradnja, eliminacija korupcije, 30.000 radnih mjesta, saobraćajna infrsatruktura, dovršetak koridora 5C, razvoj željeznice, digitalizacija radio i TV prijema, nastavak inicijative da Srebrenica bude distrikt izvan RS, pravo na socijalnu penziju svima iznad 65 godina i, naravno, 100 posto BiH, neke su od stvari obećanih na prvom velikom predizbornom skupu Stranke Za BiH održanom u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu. Ovaj put nije bilo govora o ukidanju Republike Srpske, ali jeste o nastavku aktivnosti na specijalnom statusu Srebrenice...

http://razglasaj.ba/?p=5500
Post Reply