Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2351 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Admir_1984 »

Cholina_Lokica wrote:
Admir_1984 wrote:dobio messi konacno rodovnik :D piše dole napomena kao da se pas ne može koristiti za priplod dok ne bude pozitivno ocjenjen :roll: šta to tacno znaci, mi njega ne namjeravamo vodati po izložbama niti stavljati u oglase za parenje

kome ga treba odvesti da dobije ocjenu ako je to sad baš nešto bitno :?
Da bi stenad dobila rodovnik roditelji moraju biti ocjenjeni, samo to... ako ga necete pariti ne treba vam. Ako hocete, izvedete na jednu izlozbu ili zovnete kinoloski savez I dodje sudija I ocjeni ga.
hvala lijepa ;-)
zengi

#2352 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Zhìxin wrote:
zengi wrote:
@Zhixin jarane, sta je to stobom???! Prvo nekom hajvanu govoris kako da prijavi agresivnog lutalicu, a uopste nemas pojma ko je taj hajvan i sta to on podrazumjeva pod agresivnim... i da li on samo hoce da se rijesi i naudi tom psu iz ciste zlobe, ili sta....
A sad jos hoces da iscupas jajnike svojoj ljubimici... WTF WTF jesul te to nalozili da to psima pravo smeta i da su puno sretniji bez jajnika i jaja, ili ti to onako jer nemas pametnijeg posla? Brines me malo moj Zhiksin. De se malo saberi jarane.
:run:

PS
Na pravom si mjestu sto se toga tice, ovdje sve vrvi od ljudi koji jedva cekaju da nekom odsjeku jaja ili iscupaju jajnike, da im eto pomognu. Pusti hranu, lijekove, itd. prioritet je da se nekom sjeku jaja. Sta je vama ba ljudi???
Za ovog gore za lutalice sam se zajebavao, jer i da ih prijavi nece ništa postići. Znači čista zajebancija, koga još briga za lutalice.
E sad dalje... Ljubimica živi u stanu, ja je nikada pariti neću, nemam uslova i vremena da se bavim tim... Nije me niko naložio, nemam 18 godina, već je to bila čisto moja odluka. Ne vidim neke posebne razloge da puštam tjeranja i da nedo Bog bude neki belaj. Ja sam 95% bio odlučan da ću ovo uraditi kada sam je uzimao, samo nisam bio siguran da li to da obavim prije ili poslije tjeranja... Većina pasa koje ja poznajem su sterilizovani i kastrirarni i niko nije imao zbog toga problema, ne vidim zašto bi ova moja imala.
Pa ako si se salio sa ovim padobrancem, onda si mu trebao dati website neke institucije ala Jagomir pa nek tamo prijavi, necel doci da ga pokupe sa onom kosuljom sto se veze od pozadi.

Ako ti cupanje jajnika nije problem, sta onda jeste moj Zhixine? Ostavi pasce na miru. Ja imam zenku i dva muzijaka pa opet nekako deveram a ni ja svoju ne namjeravam pariti osim ako se ne dogodi neko cudo tipa, dodje 10 dobrih ljudi i kaze da ce uzeti kucice i paziti ih i maziti... a to se nece dogoditi. No to nije razlog da joj se iscupaju jajnici i da joj se u organizmu napravi haos zbog hormonalnog poremecaja, da postane debela kao balvan i da ima probleme sa kostima u trecoj godini. Sejviraj ovaj moj post pa ga procitaj za par godina. Nije to moj jarane NISTA, nisu to nokti ili neko roznato tkivo koje treba odstraniti. Pogledaj ti malo bolje te kastrirane pse i ako ne vidis razliku izmedju njih i ne kastriranih pasa onda ne gledas dobro.
anjaistkrank

#2353 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

zengi wrote:
Zhìxin wrote:
zengi wrote:
@Zhixin jarane, sta je to stobom???! Prvo nekom hajvanu govoris kako da prijavi agresivnog lutalicu, a uopste nemas pojma ko je taj hajvan i sta to on podrazumjeva pod agresivnim... i da li on samo hoce da se rijesi i naudi tom psu iz ciste zlobe, ili sta....
A sad jos hoces da iscupas jajnike svojoj ljubimici... WTF WTF jesul te to nalozili da to psima pravo smeta i da su puno sretniji bez jajnika i jaja, ili ti to onako jer nemas pametnijeg posla? Brines me malo moj Zhiksin. De se malo saberi jarane.
:run:

PS
Na pravom si mjestu sto se toga tice, ovdje sve vrvi od ljudi koji jedva cekaju da nekom odsjeku jaja ili iscupaju jajnike, da im eto pomognu. Pusti hranu, lijekove, itd. prioritet je da se nekom sjeku jaja. Sta je vama ba ljudi???
Za ovog gore za lutalice sam se zajebavao, jer i da ih prijavi nece ništa postići. Znači čista zajebancija, koga još briga za lutalice.
E sad dalje... Ljubimica živi u stanu, ja je nikada pariti neću, nemam uslova i vremena da se bavim tim... Nije me niko naložio, nemam 18 godina, već je to bila čisto moja odluka. Ne vidim neke posebne razloge da puštam tjeranja i da nedo Bog bude neki belaj. Ja sam 95% bio odlučan da ću ovo uraditi kada sam je uzimao, samo nisam bio siguran da li to da obavim prije ili poslije tjeranja... Većina pasa koje ja poznajem su sterilizovani i kastrirarni i niko nije imao zbog toga problema, ne vidim zašto bi ova moja imala.
Pa ako si se salio sa ovim padobrancem, onda si mu trebao dati website neke institucije ala Jagomir pa nek tamo prijavi, necel doci da ga pokupe sa onom kosuljom sto se veze od pozadi.

Ako ti cupanje jajnika nije problem, sta onda jeste moj Zhixine? Ostavi pasce na miru. Ja imam zenku i dva muzijaka pa opet nekako deveram a ni ja svoju ne namjeravam pariti osim ako se ne dogodi neko cudo tipa, dodje 10 dobrih ljudi i kaze da ce uzeti kucice i paziti ih i maziti... a to se nece dogoditi. No to nije razlog da joj se iscupaju jajnici i da joj se u organizmu napravi haos zbog hormonalnog poremecaja, da postane debela kao balvan i da ima probleme sa kostima u trecoj godini. Sejviraj ovaj moj post pa ga procitaj za par godina. Nije to moj jarane NISTA, nisu to nokti ili neko roznato tkivo koje treba odstraniti. Pogledaj ti malo bolje te kastrirane pse i ako ne vidis razliku izmedju njih i ne kastriranih pasa onda ne gledas dobro.

Ja se ne bih slozio sa ovim sto si rekao da psi posanu debeli kao balvan ili da im stradaju kosti ili bilo sta od toga nakon sto im se "iscupaju" jajnici. Govorim ovo na osnovu licnog isukstva sa dva psa. Jednoj je 11 godina, a drugoj 5 i nikakvih zdravsvenih problema nikada nisu imale, a sterilizovane su obadvije prije prvog tjeranja. Moje misljenje je da je bolje psa sterilizovati nego joj nesterilizovanoj uskratiti parenje ako se vlasnik odluci na to da ne zeli da ima kucice.

Naravno ovo je ipak forum i tu smo da dijelimo misljenja. :D
pakica_

#2354 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:
Ja se ne bih slozio sa ovim sto si rekao da psi posanu debeli kao balvan ili da im stradaju kosti ili bilo sta od toga nakon sto im se "iscupaju" jajnici. Govorim ovo na osnovu licnog isukstva sa dva psa. Jednoj je 11 godina, a drugoj 5 i nikakvih zdravsvenih problema nikada nisu imale, a sterilizovane su obadvije prije prvog tjeranja. Moje misljenje je da je bolje psa sterilizovati nego joj nesterilizovanoj uskratiti parenje ako se vlasnik odluci na to da ne zeli da ima kucice.

Naravno ovo je ipak forum i tu smo da dijelimo misljenja. :D
Bogme, ni moja nala nije k'o balvan :D cak je jedna od brzih kerova u raji :lol:
znam samo jednog kera koji je kastiran i debeo, al' razlog tome je sto taj ker jede puno, a ne zato sto nema jaja :D
febo_acm

#2355 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Što se tiče linka, dao sam link ministarstva da se žali :D :D Mislim da je i više nego jasno da je zajebancija. Žao mi je ako nije tako ispalo.

Kao što rekoh 90% kuja koje ja znam su bez famoznih jajnika i žive normlani pseći život :D Nijednoj ništa ne fali, sve razigrane, blentave, živahne... Od punca kuja kastrirana ima 6 godina, zdrava ko čelik... Evo i forumaši potvrdili isto. Znam par slučajeva gdje su kuje dobile tumor na jajnicima jer nisu parene ili kako to već ide... Biće kako mora biti. To je moja odluka i ja stojim iza nje.
zengi

#2356 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Sto rece moj jaran @Anjaistkrank(ako sam pogodio sva slova), ovo je forum i razmjenjujemo misljenja. Ja ocito dobro ne vidim jer meni svi kastrirani psi djeluju vidno sjebani i nekakvi tumbavi. Moram priznati, osim pakicine Nale.
Bujrum onda drugovi za makaze pa capala.

I ja ostajem pri svom misljenju.

@Zhixin
Ok, nisam skontao salu, do mene je.

Kad smo vec kod toga, gdje nam ode ovaj sto hoce da prijavi AGGGGGRRRRRESIVNOG PSA, da ga pitam po cemu je zakljucio da je pas agresivan? Redovno dobijem interesantan odgovor na ovo pitanje.

I moram vam jos nesto reci. Danas sam vidio jednog EXTRA EXTRA EXTRA DOBROG napustenog psa. Neka je mjesavina neceg kratkodlakog, sa necim sto ima uspravne usi. Crno-smedj, sa malo bijelog po prsima.... a stas, a drzanje, a pogled (inteligentan i divlji), ma to je cudo od cuke. Taj se nebi osramotio ni u dobrom coporu vukova. Ima tu mozda par godina i da sam imao vremena da ga hvatam, ne bi mi bilo mrsko pa makar me masakrirao dok se dogovorimo oko ulaska u auto itd. :D Nekako bih se morao dogovoriti i sa onom mojom agresivnom volusinom da nam je to novi clan raje. I to bi bilo interesantno.... al vrijedilo bi.
Pa ko ono izbaci Bog mu pamet dao?
irmanon

#2357 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by irmanon »

Imam 7 stenadi, sta treba da im dajem ? Dobio sam neke tabletice za parazite, rekli su mi da im dajem polovicno po dva puta svakome. To nije problem vec vakcinisanje, nemam novca bas za svakog pojedinacno i to treba 2 puta da se obavi zar ne ? jel besplatno u slucaju da su napusteni psi ? Jeste ja ih hranim i kod mene su ali ih je kuja (lutalica) dovela, a sve se bojim da ih je ovaj moj hajvan od cuke napravio :D :P
zvrk

#2358 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

irmanon, tableta se daje u omjeru 1: 10 kg psa, stencima se daju obicno kad napune dva mjeseca, po cetvrtina, a kada imaju 5 kg onda pola

sto se tice vakcina nazalost, sam si

za ulicne pse ni eutanazija nije besplatna kad su polomljeni, a kamoli vakcine protiv zaraznih

ako mozes odrabi bar jedno vakcinisanje, a gledaj da ih kastriras / sterilises cim porastu, jer ako ti se svaka kujica iz legla po jednom okoti - nadrljao si

svaka cast sto brines pa koliko god
anjaistkrank

#2359 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

zengi wrote:I moram vam jos nesto reci. Danas sam vidio jednog EXTRA EXTRA EXTRA DOBROG napustenog psa. Neka je mjesavina neceg kratkodlakog, sa necim sto ima uspravne usi. Crno-smedj, sa malo bijelog po prsima.... a stas, a drzanje, a pogled (inteligentan i divlji), ma to je cudo od cuke. Taj se nebi osramotio ni u dobrom coporu vukova. Ima tu mozda par godina i da sam imao vremena da ga hvatam, ne bi mi bilo mrsko pa makar me masakrirao dok se dogovorimo oko ulaska u auto itd. :D Nekako bih se morao dogovoriti i sa onom mojom agresivnom volusinom da nam je to novi clan raje. I to bi bilo interesantno.... al vrijedilo bi.
Pa ko ono izbaci Bog mu pamet dao?

Tog EXTRA EXTRA EXTRA DOBROG psa sam i ja vidio sinoc na vilsu kod elektroprivrede. Pravo lijep pas. Nemam rijeci. Iz daljine mi se cak cinilo da je neki francuski ovcar, ali mi djeluje kao da je stene jos uvijek. Oko nekih 6 - 7 mjeseci maximalno, ako mislimo na istog psa.
irmanon

#2360 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by irmanon »

zvrk wrote:irmanon, tableta se daje u omjeru 1: 10 kg psa, stencima se daju obicno kad napune dva mjeseca, po cetvrtina, a kada imaju 5 kg onda pola

za ulicne pse ni eutanazija nije besplatna kad su polomljeni, a kamoli vakcine protiv zaraznih

ako mozes odrabi bar jedno vakcinisanje, a gledaj da ih kastriras / sterilises cim porastu, jer ako ti se svaka kujica iz legla po jednom okoti - nadrljao si

Hvala puno

p.s. jel metrozol im se daju tabletice ??
zvrk

#2361 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

irmanon wrote:
zvrk wrote:irmanon, tableta se daje u omjeru 1: 10 kg psa, stencima se daju obicno kad napune dva mjeseca, po cetvrtina, a kada imaju 5 kg onda pola

Hvala puno

p.s. jel metrozol im se daju tabletice ??

METROZOL® 500 mg tablete sadrže lijek koji se zove metronidazol. Metronidazol je
namijenjen za liječenje infekcija uzrokovanih bakterijama i parazitima

ja koliko znam - preventivno se daju: caniverm, ili pranizon - ili sta vec ima na trzistu, a metrozol se daje kad belaj vec nastane

ako ti treba pranizon, javi se na pp, imam nesto sto sam dobila za pse na ulicama i mogu ti dati za malce
-danTe-

#2362 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by -danTe- »

Ako moze mala pomoc. Cezaru su se vec poceli stvarati zuljevi na svim nogama, pa cime bih to mogao rijesiti. Znam da bi trebao spavati na mekanijem i to, ali on jednostavno (pogotovo dok je vruce) nece da spava na deci ni nicemu slicnom. Vise mu odgovara drvo i beton. Pa ima li ista cime bi mazao ili slicno.

Image

Image
pakica_

#2363 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

moji kubure s tim svako ljeto, jer nece da spavaju na mekanom kao zimi :D nali nije toliko izrazeno, pa njoj ne diram, a basti, posto je kratkodlak i vidi se i ruzno je mazem nevenovom kremom ili vazeLJinom :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2364 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Zhìxin wrote:Kao što rekoh 90% kuja koje ja znam su bez famoznih jajnika i žive normlani pseći život :D Nijednoj ništa ne fali, sve razigrane, blentave, živahne... Od punca kuja kastrirana ima 6 godina, zdrava ko čelik... Evo i forumaši potvrdili isto. Znam par slučajeva gdje su kuje dobile tumor na jajnicima jer nisu parene ili kako to već ide... Biće kako mora biti. To je moja odluka i ja stojim iza nje.
I ja živim u stanu i pariću kuju. Malo ćemo se svi žrtvovati za to. Treba biti majka, utiče na psihu pozitivno, pozitivno fizički, svakako. Imaš divnu kuju, nećeš sirurno imati problema da štenad sretno završe. Razmisli, kako kaže @zengi, da li imamo pravo operirati drugo živo biće?
registrovana onako

#2365 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by registrovana onako »

koliko znam, ako je nece pariti, sterilizacija je preporucena, zenke koje se ne pare, a nisu sterilisane sklone su tumorima reproduktivnih organa
pakica_

#2366 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ja sam svoju savjest olaksala ovako: dala sam joj sve, mogu joj nesto i uzeti :lol:
necu je pariti, nema potrebe da krvari, da luduje i ona bez khm, a i moj muzjak s njenim mirisima.. i tako 2x godisnje :-)
nesto ne znam koliko bih je uspjela ucuvat cijeli njen vijek da je bas niko ne "stigne" kad ima tjeranje :D
(salim se za savjest, nikad se nije upalila po pitanju ovoga jer smatram da sam donijela ispravnu odluku.. sad, hoce li me ko osudjivati ili ne, njihov izbor :D nikad se nisam pokajala, a ona je sretan pas da sretniji ne moze bit.. znala je pred cijom ce se kucom bacit pod auto, mamicu joj njenu neznanu :lol: )
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2367 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Za mješance prije razumijem odluku. Teško je udomiti štenad. Ali, rasni psi , mogu se, ako ne prodati , sretno udomiti. Mojoj prošlo parenje nije uspjelo (kao i uvijek do mužjaka je bilo :D ), sad smo našli dečka baš preko ovog formuma, i već su mi štenad koja nisu ni začeta na sretnim mjestima. Nemam namjeru na kuji zarađivati, samo neka njena djeca fino žive. Isti slučaj je i sa Lily koja je prelijep staford. I jedva čekam da ona postane majka.
pakica_

#2368 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

upoznala sam momka koji ima prelijepu staficu i jedva je poklonio stence.. nije ih htio prodavati, samo je uzeo razliku za vakcine i cipove, jer je vec to bio odradio, i na kraju opet ostade 4 komada kod njega.. nadam se da je u medjuvremenu i njih uspio pokloniti, jer su preslatki.. nije vise poenta rasni-nerasni, vecina ljudi nece kera uopste :(
ja bastu ne bih parila da ne znam kome idu stenci, i on bi bio kastriran, al' posto sam vec nasla ljude koji zele njegovu djecu, dolazi nam cura na sex u nedelju (ako ne izradi :lol: :lol: )
irmanon

#2369 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by irmanon »

pakica_ wrote:upoznala sam momka koji ima prelijepu staficu i jedva je poklonio stence.. nije ih htio prodavati, samo je uzeo razliku za vakcine i cipove, jer je vec to bio odradio, i na kraju opet ostade 4 komada kod njega.. nadam se da je u medjuvremenu i njih uspio pokloniti, jer su preslatki.. nije vise poenta rasni-nerasni, vecina ljudi nece kera uopste :(
ja bastu ne bih parila da ne znam kome idu stenci, i on bi bio kastriran, al' posto sam vec nasla ljude koji zele njegovu djecu, dolazi nam cura na sex u nedelju (ako ne izradi :lol: :lol: )
A sta ako ta cura bude u fazonu "nista prije braka" ? Haj valjda je lahka pa ce mu dati :D
febo_acm

#2370 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Žena i ja smo relativno mladi, imamo manje od 30 :D Sad da oboje radimo, a da nam ostane kuća puna šetnaca od 07:30 do 17:00... Meni to nije uredu. Prije ili kasnije bi došla policija, a vjerujem da bi neki i jedva dočekali da je zovu. Koliko sam upoznat mogli bi kvalitetno da me tuže u tom slučaju. Ja da imam kuću i avliju, ja bi nabavio jos 5 stafforda i pokrenuo biznis... Imam nekad u planu(narednih 10-12 godina) da kupim kuću sa avlijom i da imam veliki čopor :D
Kod nas ove "opasne" rase idu ko halva, ja znam da bi leglo otišlo za 10 dana po cijeni 300-400 KM. Nije što je moja :D , ali mnogo ljudi(uključjući i odgajivače i veterinare) mi je reklo da odavno nisu vidjeli ljepšeg stafforda.
Bilo kako bilo, odluka je donesena i nadam se da će sve proći OK.
zvrk

#2371 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

haski od cca
5 godina - kastriran ljetos

pario se dvaput, prvi put kad je tek stigao, ne bi li se smirio u neko doba
drugo put u nadi da cemo ostaviti jedno stene sebi

nazalost nismo ga mogli ostaviti, a za kucice sve smo jedva nasli dobre domove

nazalost, za zenkice je bilo jako tesko naci normalne ljude koji ih nece koristiti samo za rasplod i brzu zaradu.

svima je haman poznato moje iskustvo da sam udomila jednu zenku "super" ljubiteljima na dobrinji da bi je prodali za 50 KM nakon mjesec dana :S

kad se sve sabere i oduzme, a mi smo dugo sabirali i oduzimali, prevagnula je rijetkost mogucnosti parenja, njegova muka kad osjeti kujice u ulici i rak koji je njegov vrsnjak koji je zivio u skoro istim uslovima kad je u pitanju parenje- dobio na prostati, a kasnije se i prosirio

bila bih zaista sretna da zivimo u normalnoj drzavi sa normalnim ljudima i da su uzgajivacnice uredjene, nazalost, nije tako

teska odluka, ali mnogo vise koristi nego stete - direktne i indirektne
Janjicar

#2372 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

zvrk wrote:haski od cca
5 godina - kastriran ljetos

pario se dvaput, prvi put kad je tek stigao, ne bi li se smirio u neko doba
drugo put u nadi da cemo ostaviti jedno stene sebi

nazalost nismo ga mogli ostaviti, a za kucice sve smo jedva nasli dobre domove

nazalost, za zenkice je bilo jako tesko naci normalne ljude koji ih nece koristiti samo za rasplod i brzu zaradu.

svima je haman poznato moje iskustvo da sam udomila jednu zenku "super" ljubiteljima na dobrinji da bi je prodali za 50 KM nakon mjesec dana :S

kad se sve sabere i oduzme, a mi smo dugo sabirali i oduzimali, prevagnula je rijetkost mogucnosti parenja, njegova muka kad osjeti kujice u ulici i rak koji je njegov vrsnjak koji je zivio u skoro istim uslovima kad je u pitanju parenje- dobio na prostati, a kasnije se i prosirio

bila bih zaista sretna da zivimo u normalnoj drzavi sa normalnim ljudima i da su uzgajivacnice uredjene, nazalost, nije tako

teska odluka, ali mnogo vise koristi nego stete - direktne i indirektne
Koliko kosta kastracija ?
I je li to mu samo daju injekciju ili ?

Imam haskija od 2g pa vjerovatno necu mu trazit djevojku :)
lavorpunvode

#2373 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lavorpunvode »

a sto me isprepadaste s ovom kastracijom...
ja imam malog psa, muzjaka, od 7 godina, nikad se nije pario i vjerovatno i nece.. do sad nismo imali problema s njim u blizini zenki i to. jest malo agresivniji prema drugim psima al samo zato sto je jaako teritorijalan i ljubomoran, ali to je sve, uvijek je bio i zdrav i mozda sam ga u ovih 7 god 2 puta odvela veterinaru zbog bolesti.. kakve su konkretno opasnosti u mom slucaju? da dobije rak nekad jel? fkt do sad nisam nikad cula takve price :(
febo_acm

#2374 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Mislim da nema nekog posebnog uticaja na muzijake, barem sto se tice toga oko tumora. Neka me neko ispravi ako grijesim...

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
Pasiflora

#2375 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Zhìxin wrote:Mislim da nema nekog posebnog uticaja na muzijake, barem sto se tice toga oko tumora. Neka me neko ispravi ako grijesim...
Mislim da ipak ima, cula sam za vise slucajeva :roll:
Post Reply