PipiDugaDevetka wrote:Imaš sreće da živiš u ogromnoj zgradi kojoj nije dodijeljena upraviteljska firma, izvan ste sistema. Ja bih tvojim komšijama i tvojim roditeljima dao mogućnost da urede čitavu državu. Nevjerovatna sposobnost građana da se samoorganizuju. Vaša zgrada daje nadu nama ostalim!vryzas wrote:Bellica wrote:Pise ti na tabli kucnog reda da je obavezno da stoji na svakom ulazu i naravno da su EV duzni da postuju isti.
Moj ulaz nema ovo...pu![]()
Bi li mogao ponoviti onaj neki proračun koliko svaki EV mjesečno izdvaja za održavanje vaše ogromne zgrade sa liftovima izgrađene pred Olimpijadu 84.
Ja sam bio odokativno proračunao da bi održavanje zgrade po vašem metodu pojeftinilo na otprilike 0,13 KM/m2 korisne površine.
Dok pišeš, nemoj slučajno da se samootkriješ u kojoj si zgradi. Ovo čitaju i oni koji bi vas začas dodijelili nekom upravitelju da vas gule do gole kože.
Nije poenta u tome da smo mi "izvan sistema" i q.... se s tim
Ma daj...da je sve ovo gore navedeno istina upravitelji bi radili po drugom principu. Upravitelji bi samoinicijativno pravili procjenu dotrajalosti nekih instalacija, urgentnosti nekih intervenija i to prezentirali vlasnicima stanova.
Jok, ovako ti kukaj, kumi, moli, zovi i cekaj da ti se neko smiluje, neko ko "vodi brigu"
Pipi,
90% stanara placa minimalnu fixnu naknadu...dovoljno da se pokrije ciscenje ulaza, odrzavanje lifta, sitne popravke, neke "upotrebne dozvole" i sl.
Ma sve i da skontaju koji je ulaz, pa i da nam nametnu upravitelja, opet nece naplatiti marku. Pa ne zivimo vise u "mracnom dobu" komunizma