BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Država

#2351 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Država »

Preneseno sa facebook-a:

BOŠNJACI, NE KUPUJTE PROIZVODE FIRME „ALEKSANDRIJA“ ZVORNIK

Saturday, 28 December 2013 13:16

Bošnjaci, ne kupujte proizvode firme „Aleksandrija“ Zvornik

отдых в Альпах

Joomla 3.5

Firma „Aleksandrija“ d.o.o Zvornik je u vlasništvu Tomislava Kovača koji je bio ratni ministar unutrašnjih poslova manjeg bh entiteta. Poznato je da Međunarodni sud u Hagu, po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore, presudio da je Vojska RS i MUP RS počinili genocid u Srebrenici tokom rata 1992-1995. godine.

Image

Protiv Kovača se vodi istraga od strane Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za genocid u Srebrenici i taj postupak će uskoro doći do faze podizanja optužnice.
Kovač je ranije svjedočio kao svjedok odbrane ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Stojanu Župljaninu i Mići Stanišiću. Pored toga, Kovač je dospio i na crnu listu SAD-a i Evropske unije kao je jedan od deset najznačajnijih pomagača u skrivanju Radovana Karadžića.

Kovačeva firma „Aleksandrija“ d.o.o ima proizvodnju i prodaju u Zvorniku i Istočnom Sarajevu i na tržište Bosne i Hercegovine plasira svoje proizvode: štrudle, namaze, keksove, slane štapiće i slično. Proizvode ove firme možete vidjeti na njihovoj web stranici.

Pozivamo Bošnjake da ne kupuju proizvode ove firme jer kupovinom njihovih proizvoda podržavaju onoga pod čijim je patronatom ubijeno najmanje 8 000 Bošnjaka!

:zoka:
Heller

#2352 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Heller »

emirolini wrote:Uz poštivanje svih onih koji se bave przenjem i mljevenjem kafe, kafa ne može biti domaći proizvod ali svakako da prije svega biram domaće mljevene kafe nego franckove ili grandove... Dino kafa ima fin pristup potrošačima, zato i uspjevaju na tržištu
Zlatna džezva je najgora :roll:
karanana

#2353 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

vidis uzimo sam one slane stapice alexandrije.
spreca

#2354 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by spreca »

Država wrote:Preneseno sa facebook-a:

BOŠNJACI, NE KUPUJTE PROIZVODE FIRME „ALEKSANDRIJA“ ZVORNIK

Saturday, 28 December 2013 13:16

Bošnjaci, ne kupujte proizvode firme „Aleksandrija“ Zvornik

отдых в Альпах

Joomla 3.5

Firma „Aleksandrija“ d.o.o Zvornik je u vlasništvu Tomislava Kovača koji je bio ratni ministar unutrašnjih poslova manjeg bh entiteta. Poznato je da Međunarodni sud u Hagu, po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore, presudio da je Vojska RS i MUP RS počinili genocid u Srebrenici tokom rata 1992-1995. godine.

Image

Protiv Kovača se vodi istraga od strane Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za genocid u Srebrenici i taj postupak će uskoro doći do faze podizanja optužnice.
Kovač je ranije svjedočio kao svjedok odbrane ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Stojanu Župljaninu i Mići Stanišiću. Pored toga, Kovač je dospio i na crnu listu SAD-a i Evropske unije kao je jedan od deset najznačajnijih pomagača u skrivanju Radovana Karadžića.

Kovačeva firma „Aleksandrija“ d.o.o ima proizvodnju i prodaju u Zvorniku i Istočnom Sarajevu i na tržište Bosne i Hercegovine plasira svoje proizvode: štrudle, namaze, keksove, slane štapiće i slično. Proizvode ove firme možete vidjeti na njihovoj web stranici.

Pozivamo Bošnjake da ne kupuju proizvode ove firme jer kupovinom njihovih proizvoda podržavaju onoga pod čijim je patronatom ubijeno najmanje 8 000 Bošnjaka!

:zoka:
:thumbup: :thumbup: Hvala
Johnzy

#2355 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Johnzy »

Da li neko zna zašto se ne zaštite kao regionalni proizvodi, ili kako se već to zove sarajevski i banjalučki roštilj? U Beogradu ima mali milion grilova koji u svom nazivu navode ovo geografsko poreklo, međutim, ukus ukazuje na nešto drugo. Retko gde se može naći pravi roštilj, sa roštilj mesom napravljenom po receptu ili iz BiH. Leskovac je to, čini mi se, regulisao, a i Novi Pazar i Niš. Moglo bi se lepih para napraviti od ovoga jer vam je roštilj stvarno fenomenalan, a mi volimo da jedemo puno roštilja. U Beogradu ih ima milion, i verujem da bi originalni proizvodi bosanske kuhinje bili više nego dobro došli.

*Edit: Zaštićen je samo leskovački roštilj, a pazarski se probija sa lancem roštilja Pink Panther, ali nije zaštićen.
saiks

#2356 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by saiks »

BIONA wrote:i da, kupila danas Tops koji je fakat odlican, Jako mekan, a pakovanje je bilo sasvim normalno.
Transportni paket topsa,otvaram,vadim 6 kutija topsa,dvije otvorene,ako je tebi tops jako mekan,onda su ostali topsovi jako jako jako uber kul mekani
BIONA

#2357 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by BIONA »

Jel se ti to ljutis sto sam ja prenijela svoje iskustvo?
saiks

#2358 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by saiks »

Ne
Kakvi su ti po mekoci ostali topsovi??
Jer ja kad sam TOPS jeo,on je sve samo ne mekan
Bambi_na_kofeinu

#2359 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Bambi_na_kofeinu »

I meni je Tops odličan i mekan, kupila ga po preporuci na ovoj temi.
Dragi hvali Vispakovu paradajz juhu, meni sve te supe i juhe iste pa nisam objektivna.
mekaba

#2360 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by mekaba »

Bambi_na_kofeinu wrote:I meni je Tops odličan i mekan, kupila ga po preporuci na ovoj temi.
Dragi hvali Vispakovu paradajz juhu, meni sve te supe i juhe iste pa nisam objektivna.
Ma meHak ko dusha. :thumbup:
kox

#2361 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kox »

Meni se čini da mekoća Topsa zavisi od svježine i uslova skladištenja. Obično je mekši što je svježiji, iako nekada i svjež bude malo tvrdji pa pretpostavljam da je do temperature prilikom skladištenja, transporta i sl.
U svakom slučaju isplati se probati, neki su njim baš oduševljeni.
MedenoSrce

#2362 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by MedenoSrce »

Image

imaju vec spremne mjesavine salate samo dodas tunu i :gladna:
BIONA

#2363 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by BIONA »

MedenoSrce wrote:Image

imaju vec spremne mjesavine salate samo dodas tunu i :gladna:
Sta je ovo? :)
MedenoSrce

#2364 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by MedenoSrce »

BIONA

#2365 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by BIONA »

Bas ti hvala, nisam za ovo znala, bas cu probati :thumbup:

Znas li mozda cijene otprilike?
kox

#2366 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kox »

BIONA wrote:Bas ti hvala, nisam za ovo znala, bas cu probati :thumbup:

Znas li mozda cijene otprilike?
Nekada su se njihovi proizvodi mogli kupiti u Merkatoru (možda mogu još uvijek, nisam siguran), ali su bili poskupi.
Takodje, čini mi se da su imali prodajno mjesto u BBI.
madridist

#2367 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by madridist »

Image
Proizveden u Srebreniku ,najbolji u BiH.
quiqui

#2368 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quiqui »

madridist wrote:Image
Definitvno najbolji GOLD flips :thumbup:
Samo steta sto nisu zastitili vrecicu, pa ima onaj uzas TIMI flips u istoj vrecici, koji sam jednom slucajno kupila.
Pa kakva je to kompanija ako mora drugome krasti design da bi se probila na trzistu? :run:
The 51st State

#2369 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by The 51st State »

odlican je ali ipak smoki ima bolju ukus i teksturu.
interwal

#2370 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by interwal »

quiqui wrote:
Samo steta sto nisu zastitili vrecicu, pa ima onaj uzas TIMI flips u istoj vrecici, koji sam jednom slucajno kupila.
Pa kakva je to kompanija ako mora drugome krasti design da bi se probila na trzistu? :run:
Nedavno je Gold flips promjenio dizajn vrećice.
safran

#2371 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by safran »

Johnzy wrote: Recimo, video sam da se u BiH gaji nar, a mi ga uvozimo iz Turske, pa pre bih sto puta kupio nar iz BiH nego iz Turske, ali njega nema ovde.
Ama komšija tuga je što i mi ovdje kupujemo nar iz Turske ili Španije ili možda Grčke, ko će ti znati ali trebinjskog, mostarskog, stolačkog - nema.
madridist

#2372 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by madridist »

interwal wrote:
quiqui wrote:
Nedavno je Gold flips promjenio dizajn vrećice.
Fabriku je kupila kompanija Nelt iz Srbije,odmah su uveli neke promjene ali gold flips u ovom "malom" pakovanju nisu mijenjali,promijenjen je dizajn skoro cjelokupnog programa od kikirikija do čipsa, uz novi brandirani naziv "svježe i domaće".
Zanimljivo da se fabrika morala privatizovat da bi pokrenula proizvodnju u 3 smjene bez prestanka i to da ne mogu zadovoljit potražnju za proizvodima..
StupskaBitanga

#2373 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by StupskaBitanga »

Vlasnik je Bingo a Nelt samo radi distribuciju :D
quarterback

#2374 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

:thumbup: da je obrnuto prestao bih ga kupovati posto ne zelim kupovati nista od Nelta radi neposlovnosti
seldzuk

#2375 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by seldzuk »

safran wrote:
Johnzy wrote: Recimo, video sam da se u BiH gaji nar, a mi ga uvozimo iz Turske, pa pre bih sto puta kupio nar iz BiH nego iz Turske, ali njega nema ovde.
Ama komšija tuga je što i mi ovdje kupujemo nar iz Turske ili Španije ili možda Grčke, ko će ti znati ali trebinjskog, mostarskog, stolačkog - nema.
vjerovatno da je najviše problem u kapacitetima, a nema dovoljno ni mašina za parafinizaciju pa se ne može zaštititi od truhljenja i ono što ima
Post Reply