Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
quarterback

#2351 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

zateznistub wrote:
agent_zero wrote:Ima li neko info iz prve ruke da li još rade zamjene + doplata u univerzalnom ili fontele? Znam da su prije to radili, čak im je pisalo na sajtu da vrše zamjene.
Radije ga pokloni, nego njima za siću...
ja sam kod zadnje zamjene racunao, njihov tal je oko 50 KM pri zamjeni bio, rado sam im to dao da se ne ganjam sa pikdzijama i pitanjima koja je zadnja i moze li za teglu ajvara uz moju doplatu
agent_zero

#2352 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Gdje si mijenjao, univerzalno ili fontele?

Ne da mi se više po piku ganjati, sve "slučajni prolaznici" :-)
Ali_G

#2353 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Koliko otprilike uzimaju iPhone4 16gb, sim free u zamjenu da li neko zna
basicm

#2354 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by basicm »

Koji HTC uzeti za oko 300 KM, moze i polovan. Ne razumijem se u njihove model nesto. Vidim One x i desire 500...

Sent from my iPhone using Tapatalk
agent_zero

#2355 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Za te pare jedino nov desire 500.
Bokaccc

#2356 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Bokaccc »

Lupaju cijene uzivo pa ti dođe kao da si u Turskoj na bazaru. Vjerovatno primaju reklamacije medjutim i tako izbjegnu inspekcije... Nisam sve stranice vidio u ovoj temi al ne bih reko da ima puno zalbi na podvale...?
pakica_

#2357 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by pakica_ »

ljudi, imam nijet na xperiju z1.. u telekom stize evo vec mjesec i po' i nikako da stigne :zid:
tako da mi je dop... i od vas trazim preporuku gdje ga kupiti.. jedni ljagaju univerzalno, drugi ih hvale, jedni ljagaju fontele, drugi ih hvale.. da ja na kraju pustim da mi cijena presudi (univerzalno 745, fontele 790, a u imtecu je oko milje, pa mi to uopste nije opcija :lol: ) ili?
kontam cak i na mtel da se prebacim pa da preko njih zaganjam, jer ovaj telekom nudi vise al' u panjevima.. DOVDE mi ga je vise!!
DownhillMaster

#2358 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DownhillMaster »

Pa svugdje su na Balkanu isti telefoni tj. za balkansko tržište.Tako da gdje god da kupiš isto ti je.
Jedino što sam primjetio da telefoni koje sam kupio u BH Tel. su i nakon 2 god. bili bez ikakvog kvara , dok ovi iz šopova što sam kupovao nakon godinu i po mora nešta da ode,sitno ili krupno nebitno.
Sad možda je slučajnost nzm ali statistika je ubitačna.
Posebno nokije nižeg ranga do 300 KM iz mob. šopova nakon 2 godine počnu se gasiti i možeš je bacit ...

U Njemačkoj sam 2009. kupio Sony c905i koji i dan danas radi bez ikakvih mana dok je kod nas taj isti tel nakon godinu dana masovno prodavan polovan i to vrlo jeftino zbog greške sa zvučnikom za pozive koji se i nakon promjene tj. stavljanja drugog kineskog nakon mjesec dva opet zezne.Jasno ko dan da nisu za sva tržišta isti telefoni i da je kod nas sve rinaka.T0m istom c905 koji se vrtio po Balkanu kamera se mutila kako je vrijeme odmicalo ni fokus nije radio nikada kako treba ni kada je nov bio,što je totalni apsurd s obzirom da taj tel ima bolju kameru od dosta današnjih telefona i imao je takav stabilizator da koliko god brzo mahali rukom ispred kamere ona je uslika kao da stoji bez IMALO zamućenosti.Znači nebo i zemlja EU i balkanska roba...
quarterback

#2359 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

to nema veze sa stabilizacijom nego ekspozicijom
stabilizacija bi bila da pomjeras mobitel pri duzoj ekspoziciji a slika je i dalje ostra
febo_acm

#2360 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

pakica_ wrote:ljudi, imam nijet na xperiju z1.. u telekom stize evo vec mjesec i po' i nikako da stigne :zid:
tako da mi je dop... i od vas trazim preporuku gdje ga kupiti.. jedni ljagaju univerzalno, drugi ih hvale, jedni ljagaju fontele, drugi ih hvale.. da ja na kraju pustim da mi cijena presudi (univerzalno 745, fontele 790, a u imtecu je oko milje, pa mi to uopste nije opcija :lol: ) ili?
kontam cak i na mtel da se prebacim pa da preko njih zaganjam, jer ovaj telekom nudi vise al' u panjevima.. DOVDE mi ga je vise!!

Meni Univerzalno vise nije opcija... Ljudi pod nove prodaju polovne telefone. Istina ovo mi se desilo na samo dva uredjaja koja sam kupio tamo, a kupio sam ih preko deset... Kupi bilo gdje, samo nemoj tamo. Uzmes nov telefon, a on pun slika i muzike :D Mada eto stari kod njih uzeo S3 prije skoro dvije godine i nema frke. Imtec ima malo vece cijene jer prodaju regularno telefone, a ne na divlje(kao vecina u Sarajevu). Ako uzmes kod nekog operatera znas da ima garanciju i da je "sve po zakonu". Sony modele imas i u Dr Tehno ali mislim da su skuplji malo.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
NoaLada

#2361 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by NoaLada »

Je li iko imao iskustva sa AT store u Alti? Gdje u Sarajevu uopce kupiti provjereno originalni iPhone?
began

#2362 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by began »

Ljudi sta mislite koliko bi bilo realno doplatit i dati s2 star 2 mjeseca extra stanje bez packe za S3?
devito

#2363 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by devito »

began wrote:Ljudi sta mislite koliko bi bilo realno doplatit i dati s2 star 2 mjeseca extra stanje bez packe za S3?
Pa zavisi kakav je s3, ja msl ne preko 200km, 150 knap

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
began

#2364 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by began »

Evo danas proseto da vidim traze mi za polovan s3 nekih 170km doplate uz s2 :lol: i haj reko da vidim kolko bi kostala doplata za nov reko drug evo ti 2 glave kaze malo bar 260km :lol: :-) :run: pa mene kosto mob 360km nije ni 2m star a sad mi ga spustili na 200 maraka :twisted:
Maharadza

#2365 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

began wrote:Evo danas proseto da vidim traze mi za polovan s3 nekih 170km doplate uz s2 :lol: i haj reko da vidim kolko bi kostala doplata za nov reko drug evo ti 2 glave kaze malo bar 260km :lol: :-) :run: pa mene kosto mob 360km nije ni 2m star a sad mi ga spustili na 200 maraka :twisted:
Ta "zamjena uz doplatu" se u vrlo rijetko isplati, ili da ne bude jedna strana zakinuta da valja! :mrgreen:
febo_acm

#2366 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

began wrote:Evo danas proseto da vidim traze mi za polovan s3 nekih 170km doplate uz s2 :lol: i haj reko da vidim kolko bi kostala doplata za nov reko drug evo ti 2 glave kaze malo bar 260km :lol: :-) :run: pa mene kosto mob 360km nije ni 2m star a sad mi ga spustili na 200 maraka :twisted:
Traži preko Pika. Tu ti u startu "uzmu" 50-100 KM da se orgade u slučaju da se ne proda odmah itd... Meni su za G2 tražili Note 2 + 150 KM i ja srećom naiđem na jednog poznanika na Piku i dam čovjeku 50 KM što je tu negdje i realno...
agent_zero

#2367 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

A gdje to?
staradis

#2368 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by staradis »

Mislim sta hoces S2 star vise godina
basicm

#2369 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by basicm »

S2 je star telefon, makar tvoj bio nov primjerak. Drugo je pitanje da li taj upgrade sa s2 na s3 vrijedi toliko.

Sent from my iPhone using Tapatalk
quarterback

#2370 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

trebao si s2 mijenjati prije godinu dana, i tada je bio pri zalasku iako je sasvim solidan telefon i danas
noviclan

#2371 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by noviclan »

febo_acm wrote:
pakica_ wrote:ljudi, imam nijet na xperiju z1.. u telekom stize evo vec mjesec i po' i nikako da stigne :zid:

Meni Univerzalno vise nije opcija... Ljudi pod nove prodaju polovne telefone. Istina ovo mi se desilo na samo dva uredjaja koja sam kupio tamo, a kupio sam ih preko deset... Kupi bilo gdje, samo nemoj tamo. Uzmes nov telefon, a on pun slika i muzike :D Mada eto stari kod njih uzeo S3 prije skoro dvije godine i nema frke. Imtec ima malo vece cijene jer prodaju regularno telefone, a ne na divlje(kao vecina u Sarajevu). Ako uzmes kod nekog operatera znas da ima garanciju i da je "sve po zakonu". Sony modele imas i u Dr Tehno ali mislim da su skuplji malo.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

pa jebes mu mater ako je nov oda je nov i ja mislim uzeti z1 u univerzwlno ali ne otpakovano znaci kazu godina garanicje i made in koreaa sta ciniti
Vidal89

#2372 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Vidal89 »

Planiram uzeti tablet kod univerzalno.com cijena je fer a ista kod Hustel.

Eh sada da li proporucujute da uzmem kod njih, kakvi su da li uvaljuju itd :bih: :bih:
new_york

#2373 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by new_york »

Moj rodjak kupio S4 u Hustelu,nakon 10 dana mob pocinje lediti uzasno,trazio zamjenu dobio novi i ponovo nakon sedmicu dana i taj poceo da ledi....otisao trazio novac nazad ,zaprijetio inspekcijom jer nisu dali fisklani i tako dobio pare.

Znaci Hustel NIKAKO NE PREPOPRUCUJEM.
Vidal89

#2374 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Vidal89 »

pa moras dobiti fiskalni racun

ne bi nikad ni kupio da ne dobijem fiskalni :roll:
devito

#2375 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by devito »

Isplati li se uzeti mobitel preko operatora na rate i sta mislite o tome?
Inace kako vidim puno bolja ponuda u mtelu? :izet:
Post Reply