Ateista wrote:Sir Amel wrote:Sir Amel wrote:Evo sta mene muči.
1. Ako je Bog stvorio Ad(e)ama i Evu (Havu) kao prve ljude, je li to znači da ljudski rod posljedica incesta?
2. Ako je evolucija pogrešna kako onda postoje rase, tj. raličiti ljudi po boji kože i fizionoimiji?
3. Sta je stvoreno prije ljudi ili zivotinje?
Ma pustite bolan sjemene tecnosti, ima kakvih odgovora za mene?

Zato sto nema odgovora.

ima odgovor za sve!
al mi je mrsko vise raspravljat se, pitanja postaju sve gluplja i gluplja!
a pored svega, tema se zove 'pitanje ateistima' a ne 'pitanje vjernicima'
a posto vidim da je i ovo pitanje upuceno vjernicima, evo pokusat cu ti odgovoriti.
1. nema pojasnjenja da je Hava u krvnom srodstvu (sto incest podrazumijeva) s ademom, receno je samo da mu je zena a NE sestra!!!
dalje ne bih uopste da razmisljam o tome, a kamoli da raspravljam!
2. Islam objasnjava postojanje ljudi razlicitih boja koze, ne znam na pamet citirati niti ajet niti hadis, a sad mi je mrsko traziti..
a uz to pojasnjava i postojanje razlicitih jezika (govora)... pa eto i to potrazi malo pa procitaj
3. Allah je stvorio covjeka NE znam da li prije ili poslije zivotinja, ali znam da je prije nego sto ga (covjeka) je ucinio namjesnikom na Zemlji,
prvo upitao planine i brda pa onda zivotinje pa tek onda covjeka ... da li zeli da bude namjesnik na Zemlji. samo je covjek odgovorio DA!
i odma da ne bude zabune to je se desilo nakon sto je covjek protjeran iz raja.
i molim vas nemojte se nadovezivat s novim pitanjima... ako imate potpitanja... imate lijepo google pa izvolite!
ako vam moj odgovor nije dovoljan - recite - nije logicno nemojte povjerovat i zavrsite s tim!
a vrijeme je i da ucinimo ovu temo onakvom kakva je i predvidjena 'pitanje ateistima'
vec sam jednom upitao, i sam jedan mi je odgovorio!
da li se slazete da su ateisti doista na gubitku!
ja sam vjernik - zivim isti zivot kao i ateiste - uzivam u njemu koliko i ateista.
ako ja budem u pravu da Bog postoji i da nakon ovog zivota bude i drugog svijeta i drugog zivota - za ateiste je to veliki gubitak, a za mene ima nade pa da mi se Bog smiluje i uvede me u Raj.
a ako ateisti budu upravu - pa nakon smrti nema nista!
onda smo na istome - prozivili smo isti zivot - a ja nista nisam propustio u tom zivotu, a ateista nista bolje od mene nije uzivao u njemu.
kada se oboje uzme u obzir - samo su ateisti na gubitku!
ajmo ateisti - sta mislite o ovome ???
P.S. bio sam na pauzi, pa me zato nije bilo!