sorge_sa wrote:ma lose si skroz informisan, ta taksa koja se naplacuje na salteru, je taksa BA, dakle taksa koju uzima aerodrom Sarajevo za svoje usluge i naplacuje se iz razloga sto BH Airlines ne placa aerodromu tu taksu, pa u ovi to uveli, kako bi se zastitili bar te takse, dakle to nije taksa HV,koja ide za razvoj civilne avijacije u BIH i od koje se najveci dio sredstava usmjerava u BH Airlines, ali kako u narodu kazu, vidjela zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu, pa tako i ti nesto bi ko kritikovao, pisao, a sve poluznanje, poluinformacija, klasika bosanska, i da pogresno ne shvatis, ne branim ja BH Airlines, nego kritikujem, ali ne samo BH Airlines, nego nas, kakvi smo mi, takva nam je drzava, takva i avio kompanija, sve napola, kao sto si ti napola informisan, tako i napola drzava, a avio kompanija, jos malo ni napola
Dakle to je prije plaćao BH Airlines iz cijene karte? Koliko se sjećam, cijene karte za destinaciju koju sam ja gledao su bile iste prije nego je Aerodrom uveo naplatu na šalterima te takse, a BH airlines nije smanjio cijenu karte za taj iznos? Znači ili je prije nisu nikako plaćali ili je sada naplaćuju duplo.
U svakom slučaju je opet krivica BH airlinesa da je došao u tu situaciju da putnici moraj na šalteru kešom išta plaćati.