Hvala svima na odgovoru
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- Obuca9
#2351 Re: Cijene stanova All about
Tako sam i pretpostavljao... Ustvari obična kamata, kojoj samo dadnu drugo ime.
Hvala svima na odgovoru
Hvala svima na odgovoru
-
milojicabrzi
#2352 Re: Cijene stanova All about
Malo je poskupo za Vogoscu, ali interesantno da stanovi u tom naselju dosta drze cijenu (koliko sam se mogao informisati kod nekih prijatelja)... U pravu si, u Tibri se stan moze naci za te novce, a Stup je ipak blize gradu, jedino je infrastrukturom Vogosca bolja solucija, jer je malo naselje sa svim potrebnim sadrzajima, ali ako neko ima posao u gradu, nije logicno ici u Vogoscu.sunce100 wrote:Stanovi u Vogosci, u ulici Tome Mendesa. Cijena: 1.500 KM/m2 sa PDV po sistemu “ključ u ruke”; Plaćanje: od 30-50% - avansna uplata, preostali dio po dogovoru.
E sad, zanima me vase misljenje. Cijena stana je, cini mi se, prihvatljiva, no da li je za Vogoscu i realna, s obzirom da npr po ovoj cijeni mozete kupiti stan u Tibri.
Koliko covjek potrosi na gorivo da bi svakodnevno dosao do grada? Kakva je Vogosca za svakodnevni zivot?
Nisam zivio u tom naselju, imam par kolega tamo, i cuo sam da je dobra za porodicni zivot i da je mirno okruzenje, ali i da je dosta "poseljacena" zbog ruralnog stanovnistva iz Istocne Bosne koje se tu naselilo...
U svakom slucaju, racunaj da ces, ako radis u SA, svaki dan na posao putovati 30 + minuta, te da je to oko 10-15 km od grada, sto znaci 2-3 litra goriva dnevno, pa puta 2,5, znaci da ode oko 5 KM dnevno minimum na gorivo...
Opet kazem, sve zavisi sta neko hoce ili voli...
I samo da dodam, pazi se tih investitora sa avansnim uplatama...to su uglavnom maheri koji nemaju para u svojim firmama, pa rade tako da od kupaca uzmu avans da bi uopste gradili zgradu, koju onda prodaju, a ostatak para uzmu u dzep (cijena kvadrata zgrade u realnoj "tehnickoj cijeni" kosta oko 800-900 KM po m2, ostalo je uglavnom njihova zarada). Kod takvih firmi ceste su situacije da "zapne" sa novcima pa se izgradnja oduzi u nedogled, pa se dodje u situaciju da si dao dio novca, stana jos nema, a ka' ce ne znamo
-
neki
#2353 Re: Cijene stanova All about
Centar Vogosce je od higijenskog udaljen 9km, isto kao i tibra na stupu, a sto se tice voznje za one koji rade u centru a idu autom na posao bolje je rjesenje zivjeti u Vogosci jer su guzve i zastoji iz tog pravca puno manje.milojicabrzi wrote:Malo je poskupo za Vogoscu, ali interesantno da stanovi u tom naselju dosta drze cijenu (koliko sam se mogao informisati kod nekih prijatelja)... U pravu si, u Tibri se stan moze naci za te novce, a Stup je ipak blize gradu, jedino je infrastrukturom Vogosca bolja solucija, jer je malo naselje sa svim potrebnim sadrzajima, ali ako neko ima posao u gradu, nije logicno ici u Vogoscu.sunce100 wrote:Stanovi u Vogosci, u ulici Tome Mendesa. Cijena: 1.500 KM/m2 sa PDV po sistemu “ključ u ruke”; Plaćanje: od 30-50% - avansna uplata, preostali dio po dogovoru.
E sad, zanima me vase misljenje. Cijena stana je, cini mi se, prihvatljiva, no da li je za Vogoscu i realna, s obzirom da npr po ovoj cijeni mozete kupiti stan u Tibri.
Koliko covjek potrosi na gorivo da bi svakodnevno dosao do grada? Kakva je Vogosca za svakodnevni zivot?
Nisam zivio u tom naselju, imam par kolega tamo, i cuo sam da je dobra za porodicni zivot i da je mirno okruzenje, ali i da je dosta "poseljacena" zbog ruralnog stanovnistva iz Istocne Bosne koje se tu naselilo...
U svakom slucaju, racunaj da ces, ako radis u SA, svaki dan na posao putovati 30 + minuta, te da je to oko 10-15 km od grada, sto znaci 2-3 litra goriva dnevno, pa puta 2,5, znaci da ode oko 5 KM dnevno minimum na gorivo...
I samo da dodam, pazi se tih investitora sa avansnim uplatama...to su uglavnom maheri koji nemaju para u svojim firmama, pa rade tako da od kupaca uzmu avans da bi uopste gradili zgradu, koju onda prodaju, a ostatak para uzmu u dzep (cijena kvadrata zgrade u realnoj "tehnickoj cijeni" kosta oko 800-900 KM po m2, ostalo je uglavnom njihova zarada). Kod takvih firmi ceste su situacije da "zapne" sa novcima pa se izgradnja oduzi u nedogled, pa se dodje u situaciju da si dao dio novca, stana jos nema, a ka' ce ne znamopa se umjesto krajem 2012. u stan uselis negdje 2015.
Kao sto si rekao Vogosca ima potpuno zaokruzenu infrastrukturu za razliku od Stupa koji je katastrofa sto se toga tice.
Te zgrade u Tome Mendesa su gotove ili su pri kraju tako da ne bi trebalo biti problema sa avansima i preuzimanjem kljuceva a kvalitet gradnje je neuporediv, od urbanistickog rjesenja pa do kvaliteta materijala i dispozicije prostora.
- VladaFBiH
#2354 Re: Cijene stanova All about
Evo da i ja dodam par stvari (zivim u Vogosci vec neke 3-4 godine pa sam malo relevantanmilojicabrzi wrote:Malo je poskupo za Vogoscu, ali interesantno da stanovi u tom naselju dosta drze cijenu (koliko sam se mogao informisati kod nekih prijatelja)... U pravu si, u Tibri se stan moze naci za te novce, a Stup je ipak blize gradu, jedino je infrastrukturom Vogosca bolja solucija, jer je malo naselje sa svim potrebnim sadrzajima, ali ako neko ima posao u gradu, nije logicno ici u Vogoscu.sunce100 wrote:Stanovi u Vogosci, u ulici Tome Mendesa. Cijena: 1.500 KM/m2 sa PDV po sistemu “ključ u ruke”; Plaćanje: od 30-50% - avansna uplata, preostali dio po dogovoru.
I samo da dodam, pazi se tih investitora sa avansnim uplatama...to su uglavnom maheri koji nemaju para u svojim firmama, pa rade tako da od kupaca uzmu avans da bi uopste gradili zgradu, koju onda prodaju, a ostatak para uzmu u dzep (cijena kvadrata zgrade u realnoj "tehnickoj cijeni" kosta oko 800-900 KM po m2, ostalo je uglavnom njihova zarada). Kod takvih firmi ceste su situacije da "zapne" sa novcima pa se izgradnja oduzi u nedogled, pa se dodje u situaciju da si dao dio novca, stana jos nema, a ka' ce ne znamopa se umjesto krajem 2012. u stan uselis negdje 2015.
1. Udaljenost od mosta Skenderija je 10-11km (zavisno koji dio Vogosce)
2. Ujutru mi treba cca 15-20 min autom do posla (radim u blizini Skenderije) s tim da izbjegnem spicu jer radim od 7.30 pa u spici vjerovatno treba vise 5-10 min (auto mi trosi oko 5,5l tako da i nije bas neki pretjeran trosak ici autom na posao)
3. Autobusom ti treba 30-40min (prvi put ga koristim sada kako je snijeg pao tako da sam i to naucio
4. Istina je da ima dosta ruralnog stanovnistva ali se opet pitam gdje ga nema jer kad pogledam svoju bivsu zgradu u kojoj je 110+ stanova u jednom od "gradskih" naselja nije puno drugacija situacija
5. U slucaju sudara ili neceg slicnog na cesti - na*ebao si jer nemas alternativni put dok se ne napravi I transferzala (a to niko ne zna kad ce biti) - ovo je definitivno velika mana
6. Nevjerovatno mirno naselje (barem moj dio)
7. Ima parkinga i vise nego dovoljno (opet barem moj dio)
8. Imas Mercator, Amko, Konzum, DP, postu (ne moras ici na stanicu po posiljke
Ako pitas da li bih opet uzeo stan u Vogosci (novogradnja) odgovor je da najvjerovatnije bih jer za cijenu koju sam dobio tesko da bih nasao nesto slicno (mogao sam uzeti stan npr. na malti od 30-40m2 u koji treba uloziti 10-20kKM ili uzeti 55-60m2 novogradnje u Vogosci za iste pare) i definitivno je bolja solucija (opet po meni) od Tibre i sl. jer tamo dobijas samo stan (koji su btw. poceli vlaziti na sve strane ovih dana - barem kod moje prijateljice koja je uzela stan u Tibri na Stupu - sad Tibra prebacuje krivicu na OKI koji je upravitelj a ovi na Tibru
Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj
-
nightmare
#2355 Re: Cijene stanova All about
@milojicabrzi
Nisam zivio u tom naselju, imam par kolega tamo, i cuo sam da je dobra za porodicni zivot i da je mirno okruzenje, ali i da je dosta "poseljacena" zbog ruralnog stanovnistva iz Istocne Bosne koje se tu naselilo...[/b]
Mislim da ti je ova konstatacija bez veze, više mi je pun kofer ovih nazovi sarajlija, svi ti ljudi iz istočne bosne ne bi ni došli u vogošću da ih nije natjerala muka, i molim te da ih više ne uzimaš u usta, pametniji si kada šutiš
A
A što se tiče vogošće naselje je ok, mirno, i ima sve uslove za miran i potpun život, sa svim sadržajima koji su neophodni.
Nisam zivio u tom naselju, imam par kolega tamo, i cuo sam da je dobra za porodicni zivot i da je mirno okruzenje, ali i da je dosta "poseljacena" zbog ruralnog stanovnistva iz Istocne Bosne koje se tu naselilo...[/b]
Mislim da ti je ova konstatacija bez veze, više mi je pun kofer ovih nazovi sarajlija, svi ti ljudi iz istočne bosne ne bi ni došli u vogošću da ih nije natjerala muka, i molim te da ih više ne uzimaš u usta, pametniji si kada šutiš
A što se tiče vogošće naselje je ok, mirno, i ima sve uslove za miran i potpun život, sa svim sadržajima koji su neophodni.
- Grof
#2356 Re: Cijene stanova All about
@sunce100
Udaljenost Tibra 1 naselja do Skenderije je ravno 7 km (lično mjerio u svom autu). Ista relacija do Vogošće je 3-4 km više, ovisno gdje.
Do Vogošće imaš jednu cestu i ukoliko se bilo šta na njoj desi (sudar, popravka ceste, deminiranja i sl.) do grada možeš jedino preko Rajlovca, druge alternative nemaš.
Ako ideš gradskim prijevozom, iz Vogošće možeš doći jedino autobusom koji ide svakih cca. 15 min. Ako radiš u bilo kojem drugom dijelu grada a da nije centar, moraš mijenjati prijevoz.
Iz Nedžarića imaš tramvaj svakih 3-4 min (ovisi o periodu dana), a do Skenderije ti treba 20 min. Također, imaš komercijalu.
Prema ovome a i iz postova drugih korisnika i jedno i drugo naselje imaju svoje pozitivne i negativne strane. Vogošća je zasigurno mirnije mjesto, pogotovo za obiteljski život. Ima više zelenila i manje buke. Ali zbog ovakve infrastrukture i (ne)povezanosti preko Kobilje Glave jednom jedinom cestom, za one koji svakodnevno putuju u Sarajevo na posao nije baš najbolje riješenje. Čak i po najboljim uslovima za vožnju, u špici ujutro kolona se uhvati već od Tas-a i onda prema gradu mic po mic.
Mislim da je idealno jedino onima koji žive i rade u Vogošći ili bližoj okoloni.
Udaljenost Tibra 1 naselja do Skenderije je ravno 7 km (lično mjerio u svom autu). Ista relacija do Vogošće je 3-4 km više, ovisno gdje.
Do Vogošće imaš jednu cestu i ukoliko se bilo šta na njoj desi (sudar, popravka ceste, deminiranja i sl.) do grada možeš jedino preko Rajlovca, druge alternative nemaš.
Ako ideš gradskim prijevozom, iz Vogošće možeš doći jedino autobusom koji ide svakih cca. 15 min. Ako radiš u bilo kojem drugom dijelu grada a da nije centar, moraš mijenjati prijevoz.
Iz Nedžarića imaš tramvaj svakih 3-4 min (ovisi o periodu dana), a do Skenderije ti treba 20 min. Također, imaš komercijalu.
Prema ovome a i iz postova drugih korisnika i jedno i drugo naselje imaju svoje pozitivne i negativne strane. Vogošća je zasigurno mirnije mjesto, pogotovo za obiteljski život. Ima više zelenila i manje buke. Ali zbog ovakve infrastrukture i (ne)povezanosti preko Kobilje Glave jednom jedinom cestom, za one koji svakodnevno putuju u Sarajevo na posao nije baš najbolje riješenje. Čak i po najboljim uslovima za vožnju, u špici ujutro kolona se uhvati već od Tas-a i onda prema gradu mic po mic.
Mislim da je idealno jedino onima koji žive i rade u Vogošći ili bližoj okoloni.
-
StupskaBitanga
#2357 Re: Cijene stanova All about
Oj vidio sam da to Penny pravi
Gdje će tamo zar će onda ko htjeti kupitit stan?
- Dupli_skalp
#2358 Re: Cijene stanova All about
nightmare wrote:Mislim da ti je ova konstatacija bez veze, više mi je pun kofer ovih nazovi sarajlija, svi ti ljudi iz istočne bosne ne bi ni došli u vogošću da ih nije natjerala muka, i molim te da ih više ne uzimaš u usta, pametniji si kada šutišA
jedva dočekali da se grada dohvate...
prema tome
- Comrad
#2359 Re: Cijene stanova All about
Kako mislis zar ce neko kupiti stan, pa koliko vidim zgrada se pravi mozda na 1km od Tibre i to po mom misljenju na boljoj lokaciji, jer je ondje puno zelenila i nije blizu glavne saobracajnice. Vjerovatno je ovo u blizini Pennija na Stupu, mozda imaju komad zemljista viska.StupskaBitanga wrote:Oj vidio sam da to Penny pravi
Da se vodilo racuna o onome dijelu grada od doma u nedzaricima tamo do interexa, moglo se veoma lijepo naselje napraviti. Sad ondje ima malo svega, firmi, kuca, zgrada, skladista i to nista ni sa cim, ali opet i takvo je dosta bolje od onog dijela koji je blizu glavne saobracajnice, tibra, bau bau ili kako se vec zove ona zgrada pored omv-a...
-
milojicabrzi
#2360 Re: Cijene stanova All about
@nightmare: No hard feelings, nemam nista ni protiv koga, stavise, puno prijatelja i dragih ljudi mi je iz tih krajeva, medjutim, cinjenica je da u Vogosci zivi veliki procenat stanovnistva ruralnog backgrounda, sto se i te kako osjeti i bitno je jer ce neko zivjeti u toj sredini, djeca ce tu ici u skolu itd.eyesburn wrote:nightmare wrote:Mislim da ti je ova konstatacija bez veze, više mi je pun kofer ovih nazovi sarajlija, svi ti ljudi iz istočne bosne ne bi ni došli u vogošću da ih nije natjerala muka, i molim te da ih više ne uzimaš u usta, pametniji si kada šutišA
![]()
![]()
![]()
jedva dočekali da se grada dohvate...
prema tome
Na slican nacin moze se sagledati situacija na Ilidzi, koja je prilicno "sandzakizirana", opet kazem, nemam nista protiv tih ljudi, ali demografska slika znacajno utjece na atmosferu zivotnog okruzenja u odredjenom naselju.
-
StupskaBitanga
#2361 Re: Cijene stanova All about
Drug da ti samo vidiš da su okolo te zgrade načičkane kuće i da nema asfalta kako treba već razvaljeni put a tik uz to ti je i ona pijaca StupComrad wrote:Kako mislis zar ce neko kupiti stan, pa koliko vidim zgrada se pravi mozda na 1km od Tibre i to po mom misljenju na boljoj lokaciji, jer je ondje puno zelenila i nije blizu glavne saobracajnice. Vjerovatno je ovo u blizini Pennija na Stupu, mozda imaju komad zemljista viska.StupskaBitanga wrote:Oj vidio sam da to Penny pravi
Da se vodilo racuna o onome dijelu grada od doma u nedzaricima tamo do interexa, moglo se veoma lijepo naselje napraviti. Sad ondje ima malo svega, firmi, kuca, zgrada, skladista i to nista ni sa cim, ali opet i takvo je dosta bolje od onog dijela koji je blizu glavne saobracajnice, tibra, bau bau ili kako se vec zove ona zgrada pored omv-a...
Užas
Treba neko uslikati to pa da se vidi kako je zapravo
Benisovo na Stupu ima 100x bolju lokaciju i od Tibre i od Pennya
-
Ambrozija
#2362 Re: Cijene stanova All about
Ono gdje Penny pravi je uzas, lokacija je 0StupskaBitanga wrote:Drug da ti samo vidiš da su okolo te zgrade načičkane kuće i da nema asfalta kako treba već razvaljeni put a tik uz to ti je i ona pijaca StupComrad wrote:Kako mislis zar ce neko kupiti stan, pa koliko vidim zgrada se pravi mozda na 1km od Tibre i to po mom misljenju na boljoj lokaciji, jer je ondje puno zelenila i nije blizu glavne saobracajnice. Vjerovatno je ovo u blizini Pennija na Stupu, mozda imaju komad zemljista viska.StupskaBitanga wrote:Oj vidio sam da to Penny pravi
Užas
Treba neko uslikati to pa da se vidi kako je zapravo
Benisovo na Stupu ima 100x bolju lokaciju i od Tibre i od Pennya
-
StupskaBitanga
#2363 Re: Cijene stanova All about
To pravi ona firma nekakva iz Jablanicesunce100 wrote:Nemojte mi zamjeriti ako previse lutam...ali, molim da me shvatite, jer nisam iz Sarajeva i ne poznajem najbolje gradske kvartove. Na internetu sam pronasao ponudu za stanove u zgradi Epsilon. Stanovi se nalaze u ulici Nusreta Prohića, naselje Buća Potok. Cijena stanova je 1.367 KM/m2 + PDV (17%) za kupce koji izvrše uplate odmah, odnosno 1.538 KM/m2 + PDV za plaćanje u etapama.
http://www.prostor.ba/nekretnina/Buca-P ... rodaja-sta
Sta mislite?
Pa čuj do tramvaja imaš finih 15min pješice a ako imaš auto računaj da su gužve krov nadvožnjak Buća potok u špici iskustvo koje se ne može opisati već doživjeti
-
StupskaBitanga
#2364 Re: Cijene stanova All about
Ja ti fino preporučujem ovaj Benissunce100 wrote:Imaš li onda neki konkretni prijedlog?! Izgleda da gdje god pronađem potencijalni stan ili je kvart užas, ili je firma prevarantska, ili je cijena kvadrata nekoliko hiljada KM. Ima li igdje u gradu igdje kupiti stan po normalnoj cijeni a da je kvart koliko-toliko ok i pristupačan? Ne tražim dvorac i sobe s egzotičnim parketima i zlatnim štekama.
Još ako nemaš probelm sa Katoličkim centom imaš školu 200m od zgrade
Samo pitaj gdje će praviti druge lamele u budućnosti da ti ne bude blizu komšije
-
neki
#2365 Re: Cijene stanova All about
Pa čuj do tramvaja imaš finih 15min pješice a ako imaš auto računaj da su gužve krovz stupsku petlju u špici iskustvo koje se ne može opisati već doživjetiStupskaBitanga wrote:Ja ti fino preporučujem ovaj Benissunce100 wrote:Imaš li onda neki konkretni prijedlog?! Izgleda da gdje god pronađem potencijalni stan ili je kvart užas, ili je firma prevarantska, ili je cijena kvadrata nekoliko hiljada KM. Ima li igdje u gradu igdje kupiti stan po normalnoj cijeni a da je kvart koliko-toliko ok i pristupačan? Ne tražim dvorac i sobe s egzotičnim parketima i zlatnim štekama.
Samo pitaj gdje će praviti druge lamele u budućnosti da ti ne bude blizu komšije
-
StupskaBitanga
#2366 Re: Cijene stanova All about
e čuj 15min nije nego 5-7 znam vjerujneki wrote:Pa čuj do tramvaja imaš finih 15min pješice a ako imaš auto računaj da su gužve krovz stupsku petlju u špici iskustvo koje se ne može opisati već doživjetiStupskaBitanga wrote:Ja ti fino preporučujem ovaj Benissunce100 wrote:Imaš li onda neki konkretni prijedlog?! Izgleda da gdje god pronađem potencijalni stan ili je kvart užas, ili je firma prevarantska, ili je cijena kvadrata nekoliko hiljada KM. Ima li igdje u gradu igdje kupiti stan po normalnoj cijeni a da je kvart koliko-toliko ok i pristupačan? Ne tražim dvorac i sobe s egzotičnim parketima i zlatnim štekama.
a nema nikakve veze sa Stupskom petljom Benis jer se ide ispod i prolazi kod Dallsa i kod zgrade i Sava salona pravo i eto ga
Ne pričaj nešto što ne znaš
-
neki
#2367 Re: Cijene stanova All about
i od B.Potoka do stanice na otoci je 10 min znam vjerujStupskaBitanga wrote:e čuj 15min nije nego 5-7 znam vjerujneki wrote:Pa čuj do tramvaja imaš finih 15min pješice a ako imaš auto računaj da su gužve krovz stupsku petlju u špici iskustvo koje se ne može opisati već doživjetiStupskaBitanga wrote: Ja ti fino preporučujem ovaj Benis
Bas? A kako ces od kuce u grad na posao?StupskaBitanga wrote: a nema nikakve veze sa Stupskom petljom Benis jer se ide ispod i prolazi kod Dallsa i kod zgrade i Sava salona pravo i eto ga
-
StupskaBitanga
#2368 Re: Cijene stanova All about
Od Benisa ima put kod Ina pumpe i eto te na Energoinvestu i tu smotašš i brže dođeš nego preko petlje kada su gužveBas? A kako ces od kuce u grad na posao?
A sada nekada bi se petlja trebala dograđivati tako da to u buducnosti neće biti preveliki problem
Dok druga traka i podvožnjak prema Buća potoku se više ni u planovima ne spominje
-
neki
#2369 Re: Cijene stanova All about
Pa reci onda covjeku da kupi stan na ilidzi, tako mu je najlakse a i jeftinije..StupskaBitanga wrote:Od Benisa ima put kod Ina pumpe i eto te na Energoinvestu i tu smotašš i brže dođeš nego preko petlje kada su gužveBas? A kako ces od kuce u grad na posao?
A sada nekada bi se petlja trebala dograđivati tako da to u buducnosti neće biti preveliki problem
Dok druga traka i podvožnjak prema Buća potoku se više ni u planovima ne spominje
Kod energoinvesta ne "smotas".. na tom skretanju ujutro bude kamara auta a interval kratak kao i na semaforu s pravca pijacne kuda masa zaobilazi.
Petlja ce se napraviti kad i gradski autoput preko Buca Potoka..za 20 godina. A kad se i izgradi vise neces moci ispod nadvoznjaka pa desno pored Dalasa kuci nego Bogtepito kuda
-
Emi_Nevermind
#2370 Re: Cijene stanova All about
Ja znam sta NE preporucujem, navikana novogradnja kojoj spustaju cijenu jer niko ne kupuje.. Okolo kalaj, unutra belaj. Ako neko razmislja o investiranju u novogradju, javite na PP, mogu vam poslati par slika, da vidite rupe u zidovima, krive podove, lajsne koje su centimetar odignute od poda, a o onavodnoj dzabnoj kuhinji da ne pricam.. Ne znam za tibru, ali od ovog gore ne moze biti.. Upravo komsija usisava, i traumira mi bebu koja se boji usisivaca, jer zvuci kao da je kod nas u stanu. Sta dalje da kazem... 
- Comrad
- astrid
#2372 Re: Cijene stanova All about
Onda je najbolje da ne kupuješ u novogradnji već u nekoj starijoj zgradi provjerenog kvaliteta 
-
StupskaBitanga
#2373 Re: Cijene stanova All about
AmirEmira
koja je firma u pitanju?
koja je firma u pitanju?
-
dado83
#2374 Re: Cijene stanova All about
Amire, koji je izvodjac u pitanju i koja lokacija...naravo ako nije tajna. Hvala!AmirEmira wrote:Ja znam sta NE preporucujem, navikana novogradnja kojoj spustaju cijenu jer niko ne kupuje.. Okolo kalaj, unutra belaj. Ako neko razmislja o investiranju u novogradju, javite na PP, mogu vam poslati par slika, da vidite rupe u zidovima, krive podove, lajsne koje su centimetar odignute od poda, a o onavodnoj dzabnoj kuhinji da ne pricam.. Ne znam za tibru, ali od ovog gore ne moze biti.. Upravo komsija usisava, i traumira mi bebu koja se boji usisivaca, jer zvuci kao da je kod nas u stanu. Sta dalje da kazem...
-
mumy
#2375 Re: Cijene stanova All about
mozda pionirska,oni poklanjaju kuhinju