Izgleda da me u ponedjeljak i utorak neće biti kući
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- muxa
#2351 Re: Kineski mobiteli
Da li postoji mogućnost da se subotom preuzme u pošti ako poštar ne raznosi pošiljke subotom?
- kloniran
#2352 Re: Kineski mobiteli
ako ti radi posta subotom mozesmuxa wrote:Da li postoji mogućnost da se subotom preuzme u pošti ako poštar ne raznosi pošiljke subotom?
- seoBIH
#2353 Re: Kineski mobiteli
Postar raznosi i subotom, barem u vecim mjestima.
- muxa
#2354 Re: Kineski mobiteli
Ništa valja mi sutra svratit do pošte pa provjeriti, jer ko će onda čekat do srijede. I nikad više neću prodat mob dok drugi ne bude u mojim rukama
- Mirzareli
#2355 Re: Kineski mobiteli
Huawei honor 3C prezadovoljan ! 
- esawyer
#2356 Re: Kineski mobiteli
ajd javi ako odeš danas i ako bude mobitel u pošti da odem onda i ja , da ne čekam poštaramuxa wrote:Ništa valja mi sutra svratit do pošte pa provjeriti, jer ko će onda čekat do srijede. I nikad više neću prodat mob dok drugi ne bude u mojim rukama
- esawyer
#2357 Re: Kineski mobiteli
podigla sam svoj mob.. platila sve ukupno 104.70 KM 
- SONY_91
#2358 Re: Kineski mobiteli
A, koliko te ono telefon koštao?esawyer wrote:podigla sam svoj mob.. platila sve ukupno 104.70 KM
- esawyer
#2359 Re: Kineski mobiteli
296 KM
sad moram slikati i slati e-foxu da mi vrate pare
šta da napišem ima li ko prijedlog?
sad moram slikati i slati e-foxu da mi vrate pare
- muxa
#2360 Re: Kineski mobiteli
Ja krenuo u postu i samo sto sam izasao iz kuce ide postar 
- esawyer
#2361 Re: Kineski mobiteli
eto sretni smo danas
moj sigurno ne bi do ponedjeljka eventualno srijede jer u utorak ne rade 
Mob je ekstra, bas je mom ukusu sviđa mi seeeeee samo tako
Jedini problem je što mi ne radi mobilni internet :/ ne znam kako da to ukljucim, tj . ukljucila sam prenos podataka i stavila bh mobile mrežu i pokazuje da je spojeno a ništa se ne dešava..
zna li neko kako da riješim taj problem? inače studentski paket imam pa samim tim imam i neograničen mobilni internet..

Jedini problem je što mi ne radi mobilni internet :/ ne znam kako da to ukljucim, tj . ukljucila sam prenos podataka i stavila bh mobile mrežu i pokazuje da je spojeno a ništa se ne dešava..
zna li neko kako da riješim taj problem? inače studentski paket imam pa samim tim imam i neograničen mobilni internet..
- SONY_91
#2362 Re: Kineski mobiteli
Da li si unijela APN postavke?esawyer wrote:eto sretni smo danasmoj sigurno ne bi do ponedjeljka eventualno srijede jer u utorak ne rade
zna li neko kako da riješim taj problem? inače studentski paket imam pa samim tim imam i neograničen mobilni internet..![]()
![]()
- kloniran
#2363 Re: Kineski mobiteli
to znaju samo stare lisice koje su imale mobilni internet u testnoj faziSONY_91 wrote:Da li si unijela APN postavke?esawyer wrote:eto sretni smo danasmoj sigurno ne bi do ponedjeljka eventualno srijede jer u utorak ne rade
zna li neko kako da riješim taj problem? inače studentski paket imam pa samim tim imam i neograničen mobilni internet..![]()
![]()
- esawyer
#2364 Re: Kineski mobiteli
mislila sam da mi je bilo unešeno s ozbirom da mi je pretplata a ne ultra račun, ali sam evo maloprije unijela i sad sve radi 
- kloniran
#2365 Re: Kineski mobiteli
automatski dođu postavke ako je neki poznati brand telefon, za kineze nisam siguran da imaju podrskuesawyer wrote:mislila sam da mi je bilo unešeno s ozbirom da mi je pretplata a ne ultra račun, ali sam evo maloprije unijela i sad sve radi
-
jasminx
#2366 Re: Kineski mobiteli
Poz imao sam priliku da vidim i drzim dosta kineskih telefona i mogu reci da jeftini kineski telefoni nisu losi za ne zahtjevne korisnike (npr. roditelji),
dok ovo malo skuplji su cak bolji od pojedinih orginala ovisi o telefonu.
Dakle kupio sam 6 kineskih telefona i svi su bili solidni radili su super dok nisu ispali iz ruku eh tad pocinje belaj, pocinju se kvariti. Moji roditelji ih koriste i prije par dana dosao mi je tel finih karakteristika izgledom kao s5. Ssta reci nego sam impresionirann izgledom kvalitetom i radom teelfona da ne spominjem mogucnosti za 60 dolara imas tel sa navigacijom wifi 5" displayom amoled itd Znaci tel je super ako ga koristis normalno.
Sto se tice carine eh tu ni ovi na carini ne znaju sta racunaju i kako to samo bog zna. Zvao sam jedne prilike carinu i rekli su mi da mi bude lakse da ako ode na carinu paket dodam na cijenu jos 30% , pa sad morate dobro skontat sta i koliko je vrijednost paketa do 50 KM carina se ne placa.
Cesto koristim kupovinu preko ebaya nekad paket ode nekad ne ode na carinu opet kako je njima cejf. recimo nedavno saam narucio tablet 10" finih karakteristika i nije mi otisao na carinu samo sam platio carinsku postu od 6,20 KM a tablet je bio 57 dolara.
et mrsko mi vise pisati pozzz
Dakle kupio sam 6 kineskih telefona i svi su bili solidni radili su super dok nisu ispali iz ruku eh tad pocinje belaj, pocinju se kvariti. Moji roditelji ih koriste i prije par dana dosao mi je tel finih karakteristika izgledom kao s5. Ssta reci nego sam impresionirann izgledom kvalitetom i radom teelfona da ne spominjem mogucnosti za 60 dolara imas tel sa navigacijom wifi 5" displayom amoled itd Znaci tel je super ako ga koristis normalno.
Sto se tice carine eh tu ni ovi na carini ne znaju sta racunaju i kako to samo bog zna. Zvao sam jedne prilike carinu i rekli su mi da mi bude lakse da ako ode na carinu paket dodam na cijenu jos 30% , pa sad morate dobro skontat sta i koliko je vrijednost paketa do 50 KM carina se ne placa.
Cesto koristim kupovinu preko ebaya nekad paket ode nekad ne ode na carinu opet kako je njima cejf. recimo nedavno saam narucio tablet 10" finih karakteristika i nije mi otisao na carinu samo sam platio carinsku postu od 6,20 KM a tablet je bio 57 dolara.
-
EliasVeskot
#2367 Re: Kineski mobiteli
Settings pa mobile networks paa access point names.
Pa add new uneses ime ( tipa bhmobile) pa active.bhmobile.ba i save
trebalo bi da radi
Pa add new uneses ime ( tipa bhmobile) pa active.bhmobile.ba i save
trebalo bi da radi
- esawyer
#2368 Re: Kineski mobiteli
odradila sam već to kao što napisah i sad je u redu sve radi
ipak hvala na pomoći

-
EliasVeskot
#2369 Re: Kineski mobiteli
Napisi koliko je carina i pdv stopa i koliko je to u evricima,esawyer wrote:296 KM![]()
sad moram slikati i slati e-foxu da mi vrate pare![]()
koliko je ono osiguranje na efox?
- kloniran
#2370 Re: Kineski mobiteli
i nisi mogao skontati da mi u ovih 97 stranica vec znamo sve karaffekejasminx wrote:Poz imao sam priliku da vidim i drzim dosta kineskih telefona i mogu reci da jeftini kineski telefoni nisu losi za ne zahtjevne korisnike (npr. roditelji),
kupiti tel za 60$ i ocekivati nesto aman zaman
al ipak fala na trudu i registraciji
- esawyer
#2371 Re: Kineski mobiteli
EliasVeskot wrote:Napisi koliko je carina i pdv stopa i koliko je to u evricima,esawyer wrote:296 KM![]()
šta da napišem ima li ko prijedlog?) zahvali im se haha i posalji screenshot onih priznanica
8% sam platila osiguranje..
Napisala sam im mail rekla da sam zadovoljna uslugom i da cu sigurno opet kupiti kod njih i preporuciti ih dalje i poslala slike od priznanica na kojima se vidi cijena u markama i pretvorila im to u eure i eto rekla da ocekujem da ce sto prije vratiti pare
-
kazo
#2372 Re: Kineski mobiteli
8% na telefon, ali preko njih placas i postsrinu. I ja sam ovo uspio uhvatiti, ali ce vjerovatno ukinuti kad vide koliko moraju vratiti.EliasVeskot wrote:Napisi koliko je carina i pdv stopa i koliko je to u evricima,esawyer wrote:296 KM![]()
šta da napišem ima li ko prijedlog?) zahvali im se haha i posalji screenshot onih priznanica
- irac300
#2373 Re: Kineski mobiteli
Da se ne bi mučili ručnim podešavanjem, ova aplikacija odlično odrađuje posao.PreLetach wrote:Imal ko voljan da meni objasni kako da unesem te apn postavke
https://play.google.com/store/apps/deta ... IMAPNCheck
- muxa
#2374 Re: Kineski mobiteli
Prve impresije o Coolpad F1:
Iznenadjen sam kvalitetom izrade,u rangu sa Samsungom, HTC-om i Sonyem. Uzivo izgleda jos bolje nego na slikama. Display je fantastican. Sad za sad radi fluidno mada jos nisam instalirao puno aplikacija.
Imam dvije zamjerke:
1. Grije se u predjelu oko kamere (negdje sam ranije citao da je to rijeseno instalacijom novijeg firmwarea). Kad Sam vec kod firmwarea da kazem da je dosao sa 4.2 androidom iako je na stranici prodavaca pisalo 4.4. Cim sam ga upalio ponudio mi je update sa 036 na 039 ali lad Sam pokusao da uradim update izbaci mi eror.
2. Mogli su stavit duzi USB kabal (al dobio sam gratis drugi u boji pa ce posluzit)
Pitanje za one koji koriste ovaj mob: Da li bolje ostati na 4.2 ili da idem na 4.4 ili mozda neki custom ROM?
Iznenadjen sam kvalitetom izrade,u rangu sa Samsungom, HTC-om i Sonyem. Uzivo izgleda jos bolje nego na slikama. Display je fantastican. Sad za sad radi fluidno mada jos nisam instalirao puno aplikacija.
Imam dvije zamjerke:
1. Grije se u predjelu oko kamere (negdje sam ranije citao da je to rijeseno instalacijom novijeg firmwarea). Kad Sam vec kod firmwarea da kazem da je dosao sa 4.2 androidom iako je na stranici prodavaca pisalo 4.4. Cim sam ga upalio ponudio mi je update sa 036 na 039 ali lad Sam pokusao da uradim update izbaci mi eror.
2. Mogli su stavit duzi USB kabal (al dobio sam gratis drugi u boji pa ce posluzit)
Pitanje za one koji koriste ovaj mob: Da li bolje ostati na 4.2 ili da idem na 4.4 ili mozda neki custom ROM?
- irac300
#2375 Re: Kineski mobiteli
Ista stvar i kod mene bila, nije mi htio updateovati noviju verziju, onda sam čitao iskustva ljudi koji već koriste ovaj model, rootovao ga, ubacio cmw i našao 4.4.2 KK rom, radi bez greške. Grijanje sam primjetio kod nekih malo zahtjevnijih igara.