Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
muxa

#2351 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

Da li postoji mogućnost da se subotom preuzme u pošti ako poštar ne raznosi pošiljke subotom?
Izgleda da me u ponedjeljak i utorak neće biti kući :-?
kloniran

#2352 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

muxa wrote:Da li postoji mogućnost da se subotom preuzme u pošti ako poštar ne raznosi pošiljke subotom?
Izgleda da me u ponedjeljak i utorak neće biti kući :-?
ako ti radi posta subotom mozes
seoBIH

#2353 Re: Kineski mobiteli

Post by seoBIH »

Postar raznosi i subotom, barem u vecim mjestima.
muxa

#2354 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

Ništa valja mi sutra svratit do pošte pa provjeriti, jer ko će onda čekat do srijede. I nikad više neću prodat mob dok drugi ne bude u mojim rukama
Mirzareli

#2355 Re: Kineski mobiteli

Post by Mirzareli »

Huawei honor 3C prezadovoljan ! :-)
esawyer

#2356 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

muxa wrote:Ništa valja mi sutra svratit do pošte pa provjeriti, jer ko će onda čekat do srijede. I nikad više neću prodat mob dok drugi ne bude u mojim rukama
ajd javi ako odeš danas i ako bude mobitel u pošti da odem onda i ja , da ne čekam poštara :D
esawyer

#2357 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

podigla sam svoj mob.. platila sve ukupno 104.70 KM :)
SONY_91

#2358 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

esawyer wrote:podigla sam svoj mob.. platila sve ukupno 104.70 KM :)
A, koliko te ono telefon koštao?
esawyer

#2359 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

296 KM :D

sad moram slikati i slati e-foxu da mi vrate pare :D

šta da napišem ima li ko prijedlog?
muxa

#2360 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

Ja krenuo u postu i samo sto sam izasao iz kuce ide postar :-)
esawyer

#2361 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

eto sretni smo danas :D moj sigurno ne bi do ponedjeljka eventualno srijede jer u utorak ne rade :D

Mob je ekstra, bas je mom ukusu sviđa mi seeeeee samo tako :D

Jedini problem je što mi ne radi mobilni internet :/ ne znam kako da to ukljucim, tj . ukljucila sam prenos podataka i stavila bh mobile mrežu i pokazuje da je spojeno a ništa se ne dešava..

zna li neko kako da riješim taj problem? inače studentski paket imam pa samim tim imam i neograničen mobilni internet.. :? :? :?
SONY_91

#2362 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

esawyer wrote:eto sretni smo danas :D moj sigurno ne bi do ponedjeljka eventualno srijede jer u utorak ne rade :D

Jedini problem je što mi ne radi mobilni internet :/ ne znam kako da to ukljucim, tj . ukljucila sam prenos podataka i stavila bh mobile mrežu i pokazuje da je spojeno a ništa se ne dešava..

zna li neko kako da riješim taj problem? inače studentski paket imam pa samim tim imam i neograničen mobilni internet.. :? :? :?
Da li si unijela APN postavke?
kloniran

#2363 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

SONY_91 wrote:
esawyer wrote:eto sretni smo danas :D moj sigurno ne bi do ponedjeljka eventualno srijede jer u utorak ne rade :D

Da li si unijela APN postavke?
to znaju samo stare lisice koje su imale mobilni internet u testnoj fazi :mrgreen:
esawyer

#2364 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

mislila sam da mi je bilo unešeno s ozbirom da mi je pretplata a ne ultra račun, ali sam evo maloprije unijela i sad sve radi :D
kloniran

#2365 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

esawyer wrote:mislila sam da mi je bilo unešeno s ozbirom da mi je pretplata a ne ultra račun, ali sam evo maloprije unijela i sad sve radi :D
automatski dođu postavke ako je neki poznati brand telefon, za kineze nisam siguran da imaju podrsku
jasminx

#2366 Re: Kineski mobiteli

Post by jasminx »

Poz imao sam priliku da vidim i drzim dosta kineskih telefona i mogu reci da jeftini kineski telefoni nisu losi za ne zahtjevne korisnike (npr. roditelji),
dok ovo malo skuplji su cak bolji od pojedinih orginala ovisi o telefonu.
Dakle kupio sam 6 kineskih telefona i svi su bili solidni radili su super dok nisu ispali iz ruku eh tad pocinje belaj, pocinju se kvariti. Moji roditelji ih koriste i prije par dana dosao mi je tel finih karakteristika izgledom kao s5. Ssta reci nego sam impresionirann izgledom kvalitetom i radom teelfona da ne spominjem mogucnosti za 60 dolara imas tel sa navigacijom wifi 5" displayom amoled itd Znaci tel je super ako ga koristis normalno.
Sto se tice carine eh tu ni ovi na carini ne znaju sta racunaju i kako to samo bog zna. Zvao sam jedne prilike carinu i rekli su mi da mi bude lakse da ako ode na carinu paket dodam na cijenu jos 30% , pa sad morate dobro skontat sta i koliko je vrijednost paketa do 50 KM carina se ne placa.
Cesto koristim kupovinu preko ebaya nekad paket ode nekad ne ode na carinu opet kako je njima cejf. recimo nedavno saam narucio tablet 10" finih karakteristika i nije mi otisao na carinu samo sam platio carinsku postu od 6,20 KM a tablet je bio 57 dolara.
et mrsko mi vise pisati pozzz :-)
EliasVeskot

#2367 Re: Kineski mobiteli

Post by EliasVeskot »

Settings pa mobile networks paa access point names.
Pa add new uneses ime ( tipa bhmobile) pa active.bhmobile.ba i save

trebalo bi da radi
esawyer

#2368 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

odradila sam već to kao što napisah i sad je u redu sve radi :D :D ipak hvala na pomoći :D :D :D :D :D
EliasVeskot

#2369 Re: Kineski mobiteli

Post by EliasVeskot »

esawyer wrote:296 KM :D

Napisi koliko je carina i pdv stopa i koliko je to u evricima, :)) zahvali im se haha i posalji screenshot onih priznanica
koliko je ono osiguranje na efox?
kloniran

#2370 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

jasminx wrote:Poz imao sam priliku da vidim i drzim dosta kineskih telefona i mogu reci da jeftini kineski telefoni nisu losi za ne zahtjevne korisnike (npr. roditelji),
dok ovo malo skuplji su cak bolji od pojedinih orginala ovisi o telefonu.
Dakle kupio sam 6 kineskih telefona i svi su bili solidni radili su super dok nisu ispali iz ruku eh tad pocinje belaj, pocinju se kvariti. Moji roditelji ih koriste i prije par dana dosao mi je tel finih karakteristika izgledom kao s5. Ssta reci nego sam impresionirann izgledom kvalitetom i radom teelfona da ne spominjem mogucnosti za 60 dolara imas tel sa navigacijom wifi 5" displayom amoled itd Znaci tel je super ako ga koristis normalno.
Sto se tice carine eh tu ni ovi na carini ne znaju sta racunaju i kako to samo bog zna. Zvao sam jedne prilike carinu i rekli su mi da mi bude lakse da ako ode na carinu paket dodam na cijenu jos 30% , pa sad morate dobro skontat sta i koliko je vrijednost paketa do 50 KM carina se ne placa.
Cesto koristim kupovinu preko ebaya nekad paket ode nekad ne ode na carinu opet kako je njima cejf. recimo nedavno saam narucio tablet 10" finih karakteristika i nije mi otisao na carinu samo sam platio carinsku postu od 6,20 KM a tablet je bio 57 dolara.
et mrsko mi vise pisati pozzz :-)
i nisi mogao skontati da mi u ovih 97 stranica vec znamo sve karaffeke :lol:

kupiti tel za 60$ i ocekivati nesto aman zaman :lol:

al ipak fala na trudu i registraciji :D
esawyer

#2371 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

EliasVeskot wrote:

Napisi koliko je carina i pdv stopa i koliko je to u evricima, :)) zahvali im se haha i posalji screenshot onih priznanica

8% sam platila osiguranje..

Napisala sam im mail rekla da sam zadovoljna uslugom i da cu sigurno opet kupiti kod njih i preporuciti ih dalje i poslala slike od priznanica na kojima se vidi cijena u markama i pretvorila im to u eure i eto rekla da ocekujem da ce sto prije vratiti pare :D
kazo

#2372 Re: Kineski mobiteli

Post by kazo »

EliasVeskot wrote:

8% na telefon, ali preko njih placas i postsrinu. I ja sam ovo uspio uhvatiti, ali ce vjerovatno ukinuti kad vide koliko moraju vratiti.
irac300

#2373 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

PreLetach wrote:Imal ko voljan da meni objasni kako da unesem te apn postavke
Da se ne bi mučili ručnim podešavanjem, ova aplikacija odlično odrađuje posao.

https://play.google.com/store/apps/deta ... IMAPNCheck
muxa

#2374 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

Prve impresije o Coolpad F1:
Iznenadjen sam kvalitetom izrade,u rangu sa Samsungom, HTC-om i Sonyem. Uzivo izgleda jos bolje nego na slikama. Display je fantastican. Sad za sad radi fluidno mada jos nisam instalirao puno aplikacija.
Imam dvije zamjerke:
1. Grije se u predjelu oko kamere (negdje sam ranije citao da je to rijeseno instalacijom novijeg firmwarea). Kad Sam vec kod firmwarea da kazem da je dosao sa 4.2 androidom iako je na stranici prodavaca pisalo 4.4. Cim sam ga upalio ponudio mi je update sa 036 na 039 ali lad Sam pokusao da uradim update izbaci mi eror.
2. Mogli su stavit duzi USB kabal (al dobio sam gratis drugi u boji pa ce posluzit)

Pitanje za one koji koriste ovaj mob: Da li bolje ostati na 4.2 ili da idem na 4.4 ili mozda neki custom ROM?
irac300

#2375 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Ista stvar i kod mene bila, nije mi htio updateovati noviju verziju, onda sam čitao iskustva ljudi koji već koriste ovaj model, rootovao ga, ubacio cmw i našao 4.4.2 KK rom, radi bez greške. Grijanje sam primjetio kod nekih malo zahtjevnijih igara.
Post Reply