F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pirmin

#2351 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by pirmin »

http://www.krone.at/Sport/Schumi_entsch ... ory-213137

Dobro je, makar je priznao da je dobro zas*ao i izvinio se.
Mala stvar za njega ogromna za covjecanstvo! :thumbup: :D

Cijeli svijet je protiv njega samo nabrijani, neizivljeni, netom iz puberteta izasli djecaci sa pocetka 20tih ga podrzavaju zbog supackog stila voznje.I oni bi tako sa svojim bolidima po gradu. :D :-)
mentalist

#2352 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Romeo 80 wrote:
Citavu sezonu favorizuju Shumahera, krpe za njega bolid
Da se iole razumiješ u F1 dosad bi trebao skontati da Schumacher ne vozi Red Bull! :-)
I hoces da kazes da ne favorizuju Schumachera u odnosu na Rosberga.Sigurno slijedi nova provokativna konstatacija :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2353 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Romeo 80 »

mentalist wrote:
Romeo 80 wrote:
Citavu sezonu favorizuju Shumahera, krpe za njega bolid
Da se iole razumiješ u F1 dosad bi trebao skontati da Schumacher ne vozi Red Bull! :-)
I hoces da kazes da ne favorizuju Schumachera u odnosu na Rosberga.Sigurno slijedi nova provokativna konstatacija :)
Provokativna konstatacija, ne kontam? :? Navedi neki konkretan primjer favorizovanja Schumachera pa da nastavimo. Ovako nema svrhe i počinjat...
mentalist

#2354 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Romeo 80 wrote:
Provokativna konstatacija, ne kontam? :? Navedi neki konkretan primjer favorizovanja Schumachera pa da nastavimo. Ovako nema svrhe i počinjat...
Hajde da navedem dva primjera. 1.mozda banalan,ali tice se rednog broja vozaca pred pocetak sezone kad mu se,navodno,ne svidja broj 4 nego broj 3(ako se ne varam). 2. uvedjenje duzeg medju osovinkog razmaka,zbog toga sto odgovara njegovom stilu voznje(osim, naravno Monaka radi same konfiguracije staze). Rosberg je u pocetku imao prnoblema sa novim postavkama ali se momak adaptirao,sto se nebih slozio da Shumy jeste.Ako nije ovo tacno napustam pracenje F1 :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2355 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Romeo 80 »

mentalist wrote:
Romeo 80 wrote:
Hajde da navedem dva primjera. 1.mozda banalan,ali tice se rednog broja vozaca pred pocetak sezone kad mu se,navodno,ne svidja broj 4 nego broj 3(ako se ne varam). 2. uvedjenje duzeg medju osovinkog razmaka,zbog toga sto odgovara njegovom stilu voznje(osim, naravno Monaka radi same konfiguracije staze). Rosberg je u pocetku imao prnoblema sa novim postavkama ali se momak adaptirao,sto se nebih slozio da Shumy jeste.Ako nije ovo tacno napustam pracenje F1 :D
E jakog mi favorizovanja! Čuj zamijenili mu brojeve možeš misliti!? Dobro je pa nisu Rosbergu stavili kakvu dvotaktnu mašinu koliko je potlačen! :oops:
Zar stvarno misliš da F1 kao sport u kojem se stotine miliona obrću "dopušta" bilo kojoj momčadi takve igrarije bez prave potrebe? Je li ti misliš da je Ross Brown budala pa da se igra sa momčadskim rezultatima i na taj način da rizikuje ogroman novac u vrijeme kad recesija žestoko udara po svima?
Bolan, znaš li kakve opsežne analize i testiranja mora proći bolid da bi se i najmanja sitnica na njemu promijenila i sad zamisli mijenjaju međuosovinski razmak bolida jer se Schumiju nešto nadiglo! :oops: :-)

Takve provale mogu doći iz usta samo priglupih TV komentatora! Nije F1 karting...
mentalist

#2356 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Romeo 80 wrote:
E jakog mi favorizovanja! Čuj zamijenili mu brojeve možeš misliti!? Dobro je pa nisu Rosbergu stavili kakvu dvotaktnu mašinu koliko je potlačen! :oops:
Zar stvarno misliš da F1 kao sport u kojem se stotine miliona obrću "dopušta" bilo kojoj momčadi takve igrarije bez prave potrebe? Je li ti misliš da je Ross Brown budala pa da se igra sa momčadskim rezultatima i na taj način da rizikuje ogroman novac u vrijeme kad recesija žestoko udara po svima?
Bolan, znaš li kakve opsežne analize i testiranja mora proći bolid da bi se i najmanja sitnica na njemu promijenila i sad zamisli mijenjaju međuosovinski razmak bolida jer se Schumiju nešto nadiglo! :oops: :-)

Takve provale mogu doći iz usta samo priglupih TV komentatora! Nije F1 karting...
Dali stvarno mislis da njima, kao jednom brendu sa zvucnim imenom, nije u cilju da jedno slavno vozacko ime ne bude uspjesno pa ma po koju cijenu.Ako Schumacheru ne odgovara taj bolid,oni ce njega pod svaku cijenu 'sklepati' da se prikazu njegovi rezultati.Da si veliki simpatizer,to se da primijetiti.Ali budi objektivan i priznaj ko je(naj blaze receno)povlasteniji od njih dvoice.Kad kazes dali sport dopusta bilo kojoj momcadi takve igrarije.Sjeti se samo koliko Ferari placa odstetu Kimiju za ovu sezonu.Schumacher je za njih zlatna koka i oni ce ucinit sve da on donosi rezultate
fosil

#2357 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fosil »

Romeo 80 wrote:
Tako da ta prica da je osvajao naslove samo zbog bolida ne pije vode.
Comrad druže, u pravu si! A i mnogi ne znaju (ili ne žele da znaju) da ta priča da je Schumacher uvijek sjedio u najboljim bolidima je čista laž!
Beneton iz 1995 god. je bio sranje bolid zbog kojeg je Jean Alesi kad ga je isprobao postao po sopstvenom priznanju ljubomoran na Schumija jer mu nije bilo jasno kako neko uopšte može pobijediti u takvom bolidu a kamoli osvojiti naslov prvaka!
Ferrari od 1996 god. do 1999 god. inferioran do bola u odnosu na Wiliams i McLaren.
Ali šta znaju dežurni pljuvači... :roll:
Ne znam sta imas objasnjavati, ko je i sta je Schumi. Pa covjek kad je tek poceo voziti Ferarri-ja, bukvalno su mu ispadali dijelovi. Da bi naravno uz njegov rad sa mehanicarima i njegovu voznju osvojili tiulu poslije 21. godine cekanja.
Do godine ce srediti Mercedes i osvojiti titulu. Inace se nebi ni vratio. Sto se njegovog karaktera tice meni je ovo dovoljno, fakat je kokuz, a i p*****ina i to prava
http://edition.cnn.com/2005/SPORT/01/04 ... index.html
http://www.autoevolution.com/news/micha ... -2803.html
Klodovik

#2358 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Klodovik »

mentalist wrote:
Romeo 80 wrote:

Dali stvarno mislis da njima, kao jednom brendu sa zvucnim imenom, nije u cilju da jedno slavno vozacko ime ne bude uspjesno pa ma po koju cijenu.Ako Schumacheru ne odgovara taj bolid,oni ce njega pod svaku cijenu 'sklepati' da se prikazu njegovi rezultati.Da si veliki simpatizer,to se da primijetiti.Ali budi objektivan i priznaj ko je(naj blaze receno)povlasteniji od njih dvoice.Kad kazes dali sport dopusta bilo kojoj momcadi takve igrarije.Sjeti se samo koliko Ferari placa odstetu Kimiju za ovu sezonu.Schumacher je za njih zlatna koka i oni ce ucinit sve da on donosi rezultate
Schumacher je isporučivao rezultate kad su i ostali u timu uradili svoj dio posla. I tako godinama. Ovogodišnji Schumacherov problem je bolid koji je praktično pravljen za Buttona, te prednje gume koje ne odgovaraju Schumacherovom stilu vožnje. Rosberg za 83 trke koje je vozio nema nijednu pobjedu. Schumacher je pobijedio na trci u Belgiji 1992. u doba kad su Mansell i Patrese vozili u dominantnom Williamsu (10 pobjeda), a McLaren sa Bergerom i Sennaom pobijedio na ostalih pet utrka. Jeste ta pobjeda bila i rezultat okolnosti (Mansellov sudar sa Alesijem; Sennaino zaustavljanje da pomogne Comasu), ali je Schumacher ipak na kvalifikacijama bio treći, odmah iza Mansella i Sennae. Naravno, sve je to bilo i prošlo, ali danas imaš Red Bull koji ima toliko dominantan bolid da je jedan od njihovih vozača već trebao osigurati barem ogromnu prednost, ako već ne i biti nadomak titule. Schumacher je takve prednosti u performansama znao iskoristiti. Ovi današnji to ne znaju.
mentalist

#2359 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Klodovik wrote:

Schumacher je isporučivao rezultate kad su i ostali u timu uradili svoj dio posla. I tako godinama. Ovogodišnji Schumacherov problem je bolid koji je praktično pravljen za Buttona, te prednje gume koje ne odgovaraju Schumacherovom stilu vožnje. Rosberg za 83 trke koje je vozio nema nijednu pobjedu. Schumacher je pobijedio na trci u Belgiji 1992. u doba kad su Mansell i Patrese vozili u dominantnom Williamsu (10 pobjeda), a McLaren sa Bergerom i Sennaom pobijedio na ostalih pet utrka. Jeste ta pobjeda bila i rezultat okolnosti (Mansellov sudar sa Alesijem; Sennaino zaustavljanje da pomogne Comasu), ali je Schumacher ipak na kvalifikacijama bio treći, odmah iza Mansella i Sennae. Naravno, sve je to bilo i prošlo, ali danas imaš Red Bull koji ima toliko dominantan bolid da je jedan od njihovih vozača već trebao osigurati barem ogromnu prednost, ako već ne i biti nadomak titule. Schumacher je takve prednosti u performansama znao iskoristiti. Ovi današnji to ne znaju.
I zaboravljas njegov prvi nastup, kad je osvoio 6 mjesto u jordanu.Slazem se da je BIO vozacina,ali sve vrijeme pregazi pa i njega.Kad analiziramo njegovu karijeru,diskutabilno je dali bi osvojio svoju prvu titulu da je Sena ostao ziv.A svakako i njegov nastavak karijere.Kada pominjes Red Bull, imali su na pocetku sezone dosta pehova,posebno Vetel.Da je hijerarhija kao u Mercedesu i Ferariju vjerovatno bi bio drugaciji rezultat.
mentalist

#2360 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Previdio sam onaj dio posta sto kazes da je pravljen po Batonovim postavkama.Poznato je da Baton ima meksi stil voznje od Schumy-ja i da Schumy preferira podupravljanje.Zbog toga i ima problem sa prednjim gumama i zbog toga su produzili medjuosovinski razmak na stetu Rosberga.To i jest razlog mojih tvrdnji da favorizuju Schumachera
Qler

#2361 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Qler »

Image

:run:
Klodovik

#2362 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Klodovik »

mentalist wrote:
Klodovik wrote:

I zaboravljas njegov prvi nastup, kad je osvoio 6 mjesto u jordanu.Slazem se da je BIO vozacina,ali sve vrijeme pregazi pa i njega.Kad analiziramo njegovu karijeru,diskutabilno je dali bi osvojio svoju prvu titulu da je Sena ostao ziv.A svakako i njegov nastavak karijere.Kada pominjes Red Bull, imali su na pocetku sezone dosta pehova,posebno Vetel.Da je hijerarhija kao u Mercedesu i Ferariju vjerovatno bi bio drugaciji rezultat.
Schumacher je pobijedio Sennau u prve dvije trke 1994. godine, a i kada je Senna nesretno izletio u Tamburellu, Michael mu je bio za petama, nije bio na nekom desetom mjestu.

Vozači su ti koji jesu (to vrijedi za svaki sport, konkurencija je takva kakva jest). Nije Schumacher morao osvojiti sve titule koje je osvojio, ostali vozači su imali svoje šanse - nije ni njemu svaka godina bila kao 2002. Red Bull ove godine jednostavno mora pobijediti u konstruktorskom šampionatu, a jedan od njihovih vozača mora biti svjetski prvak. Dominacija tog tima je tolika da se to mora desiti.

Da je hijerarhija bila drugačija u McLarenu, ne bi ni Kimi osvojio svoju jedinu titulu 2007. godine, zar ne? Da je ovo, da je ono... Barrichelo toliko kuka na Michaela, ali zašto nije onda pomeo Buttona prošle godine kad je toliko dobar. Kad nije uspio protiv Buttona, šta je mogao očekivati protiv Schumachera?
Klodovik

#2363 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Klodovik »

mentalist wrote:Previdio sam onaj dio posta sto kazes da je pravljen po Batonovim postavkama.Poznato je da Baton ima meksi stil voznje od Schumy-ja i da Schumy preferira podupravljanje.Zbog toga i ima problem sa prednjim gumama i zbog toga su produzili medjuosovinski razmak na stetu Rosberga.To i jest razlog mojih tvrdnji da favorizuju Schumachera
Mercedes GP je definitivno odustao od ove sezone. Automobil jednostavno nije dovoljno dobar za neke ozbiljnije rezultate. I da ga Button vozi ne bi bilo bitno drugačije. Mogu favorizirati koga žele, ali mrtav konj ne ide, džaba je sve.
mentalist

#2364 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Klodovik wrote: Schumacher je pobijedio Sennau u prve dvije trke 1994. godine, a i kada je Senna nesretno izletio u Tamburellu, Michael mu je bio za petama, nije bio na nekom desetom mjestu.

Vozači su ti koji jesu (to vrijedi za svaki sport, konkurencija je takva kakva jest). Nije Schumacher morao osvojiti sve titule koje je osvojio, ostali vozači su imali svoje šanse - nije ni njemu svaka godina bila kao 2002. Red Bull ove godine jednostavno mora pobijediti u konstruktorskom šampionatu, a jedan od njihovih vozača mora biti svjetski prvak. Dominacija tog tima je tolika da se to mora desiti.

Da je hijerarhija bila drugačija u McLarenu, ne bi ni Kimi osvojio svoju jedinu titulu 2007. godine, zar ne? Da je ovo, da je ono... Barrichelo toliko kuka na Michaela, ali zašto nije onda pomeo Buttona prošle godine kad je toliko dobar. Kad nije uspio protiv Buttona, šta je mogao očekivati protiv Schumachera?
Pomenuo sam Sennu i Schumachera iz tog razloga sto se zna da bi Senna sigurno presao u Ferari da je ostao ziv.Sad sto je on njega pobijedio u prve dvije,Wiliams je tada imao velikih problema i mislim da je i dan danas se neka istraga vodi(ili nije bas u lijepom svjetlu zavrsena) zbog navodne lose dorade bolida.Slazem se da Red Bull ima dominantan bolid ali brate su puni nekih pehova (sto doduse meni odgovara,ja navijam za propetog konjica :D )i mislim da su zasluzili da osvoje barem jednu titvlu.Nebih se jedino slozio sa tobom da u McLarenu nije bila hijerarhija 2007.Sigurno ti je poznato zbog cega je Alonso dobio sut kartu.Ali nesto mi je sumnjiv onaj pad performansi u Brazilu kada je Kimi osvoio tu svoju titulu.Moje misljenje da su namjerno dopustili da osvoji titulu (sto ne znaci da je tacno)
mentalist

#2365 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Klodovik wrote:
mentalist wrote:Previdio sam onaj dio posta sto kazes da je pravljen po Batonovim postavkama.Poznato je da Baton ima meksi stil voznje od Schumy-ja i da Schumy preferira podupravljanje.Zbog toga i ima problem sa prednjim gumama i zbog toga su produzili medjuosovinski razmak na stetu Rosberga.To i jest razlog mojih tvrdnji da favorizuju Schumachera
Mercedes GP je definitivno odustao od ove sezone. Automobil jednostavno nije dovoljno dobar za neke ozbiljnije rezultate. I da ga Button vozi ne bi bilo bitno drugačije. Mogu favorizirati koga žele, ali mrtav konj ne ide, džaba je sve.
Sa ovim se u potpunosti slazem i mislim da bi trebali uraditi kao prosle sezone Ferari.Mada oni nisu od toga nista profitirali
simonese

#2366 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by simonese »

da je Schumacheru Red Bull bolid,vec bi bio prvak
dinosaur

#2367 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by dinosaur »

Slažem se u potpunosti.

A mislim da reakcija na dogadjaj sa VN Mađarske ne bi bila tolio burna da se radilo o neka druga dva vozača (recimo Liuzzi i Alguersuari...)
amylee

#2368 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by amylee »

Novi kolac na forumu :D

Nego,nesto ste zapustili temu tokom ove pauze,a posto mi je omiljena,dopustit cu sebi to da je refreshujem :)

Posljednji vikend u mjesecu na redu je ,meni licno najdraza, a sigurno i jedna od najzanimljivijih i najboljih staza u kalendaru,legendarni Spa .

Situacija u prvenstvu se prilicno zakuhala,Ferrari se vratio u formu,Red Bull i dalje rastura,a McLaren je malkice zakazao.Mercedes se vec moze svrstati medju otpisane,buduci da nije ispunio ocekivanja ,kako momcad,tako ni vozaci.

Sto se mene licno tice,navijac sam McLaren Mercedesa i Lewisa Hamiltona,pa se iskreno nadam da ce u Belgiji ostvariti maximalan broj bodova koji bi im vratio vodstvo u oba poretka ,ponovo .

Vasa predvidjanja i ocekivanja za Spa ? :)
simonese

#2369 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by simonese »

amylee wrote:Novi kolac na forumu :D

Nego,nesto ste zapustili temu tokom ove pauze,a posto mi je omiljena,dopustit cu sebi to da je refreshujem :)

Posljednji vikend u mjesecu na redu je ,meni licno najdraza, a sigurno i jedna od najzanimljivijih i najboljih staza u kalendaru,legendarni Spa .

Situacija u prvenstvu se prilicno zakuhala,Ferrari se vratio u formu,Red Bull i dalje rastura,a McLaren je malkice zakazao.Mercedes se vec moze svrstati medju otpisane,buduci da nije ispunio ocekivanja ,kako momcad,tako ni vozaci.

Sto se mene licno tice,navijac sam McLaren Mercedesa i Lewisa Hamiltona,pa se iskreno nadam da ce u Belgiji ostvariti maximalan broj bodova koji bi im vratio vodstvo u oba poretka ,ponovo .

Ciki ? jes to ti?
dosta_mi_je_svega

#2370 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by dosta_mi_je_svega »

simonese wrote:
amylee wrote:Novi kolac na forumu :D

Ciki ? jes to ti?
Nije bolan bolan...to je jos jedna navijacica McM (inace meni veoma draga, a mana joj je sto navija za Hamu :wink: ) ...ovaj njen post ni ne zvuci kao Cikijev, njegovi postovi su jedinstveni :-D :-D :-D Tako da ovo nije Ciki 100%

Inace mislim da cemo se u Spa nagledati Red Bulla na vrhu za ostale kako ce se poredati iza morat cemo jos malo pricekati
amylee

#2371 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by amylee »

simonese wrote: Ciki ? jes to ti?
nope :P
dosta_mi_je_svega wrote: Nije bolan bolan...to je jos jedna navijacica McM (inace meni veoma draga, a mana joj je sto navija za Hamu :wink: ) ...ovaj njen post ni ne zvuci kao Cikijev, njegovi postovi su jedinstveni :-D :-D :-D Tako da ovo nije Ciki 100%

Inace mislim da cemo se u Spa nagledati Red Bulla na vrhu za ostale kako ce se poredati iza morat cemo jos malo pricekati
Je,je,navijacica,ta sam :D Za to draga mnogo hvala,al ne diraj mi samiltona mog :P

A dobro,skoro je sto posto sigurno da ce red bull ponovo raznijeti kvalifikacije,al spa je nekako nepredvidljiva,odmah nakon starta nekom padne mrak,a nekom svane :) Licno se nadam da ce mclarenu svanuti,vrijeme je :D
BSn

#2372 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

da pitam navijace mcm mercedesa, nakon sto je mecka napravila vlastiti tim, za koga sad navijate - "narandzaste" ili sive?

ja odkad znam za f1 navijam za mclaren (timski navijac, bez obzira k'o vozi). sad kad su se podijelili, nije mi nesto ni mecka mrska, al' mclaren je mclaren. :D
Gost1515

#2373 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Gost1515 »

BSn wrote:da pitam navijace mcm mercedesa, nakon sto je mecka napravila vlastiti tim, za koga sad navijate - "narandzaste" ili sive?

ja odkad znam za f1 navijam za mclaren (timski navijac, bez obzira k'o vozi). sad kad su se podijelili, nije mi nesto ni mecka mrska, al' mclaren je mclaren. :D
sve si rekao :)

ja F1 pratim negdje od 1994 i iako su tih godina bili slabi bila je to ljubav na prvi pogled ... :thumbup:

Image
amylee

#2374 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by amylee »

McLaren naravno :) I iskreno jedva cekam da se mclaren totalno osamostali... Za njih navijam otkako pratim formulu iz prostog razloga jer mi je bila iritantna dominacija ferrarija i michaela,pa sam pocela simpatisati mclaren i miku :) Sto se hamiltona tice,odmah mi je na pocetku zapao za oko svojim voznjama i ponasanjem,jos decko u mclarenu,a onda sam imala priliku sresti se s njim i nakon toga sam i def postala njegov fan :) Kad bi on recimo otisao voziti za drugu neku momcad,sto se naravno nikada nece desiti,upuceni znaju i zasto,ja bih opet navijala za mclaren kao tim,ali bi podrzavala njega kao pojedinca ... Lujke je lik i po! :D
Gost1515

#2375 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Gost1515 »

amylee wrote:McLaren naravno :) I iskreno jedva cekam da se mclaren totalno osamostali... Za njih navijam otkako pratim formulu iz prostog razloga jer mi je bila iritantna dominacija ferrarija i michaela,pa sam pocela simpatisati mclaren i miku :) Sto se hamiltona tice,odmah mi je na pocetku zapao za oko svojim voznjama i ponasanjem,jos decko u mclarenu,a onda sam imala priliku sresti se s njim i nakon toga sam i def postala njegov fan :) Kad bi on recimo otisao voziti za drugu neku momcad,sto se naravno nikada nece desiti,upuceni znaju i zasto,ja bih opet navijala za mclaren kao tim,ali bi podrzavala njega kao pojedinca ... Lujke je lik i po! :D
:)

Meni lično najdraži vozač i sjajan karakter. Njegovi intervjui su legendarni :D Kad se sjetim '95 ... preživio je samo zahvaljujući hitnoj traheotomiji na stazi, a tri godine poslije - šampion.
Član sam i na nekim stranim F1 forumima, i Miku poštuju i simpatišu i mnogi navijači suparničkih timova. Eh kad bi se on vratio ... (mada znam da je nemoguće...)
Post Reply