Dešavanja u Srbiji
-
zrikavac48
#2351 Re: Desavanja u Srbiji
Slikovitije ne moze biti.

-
zavrzlama
#2352 Re: Desavanja u Srbiji
Tadic danas izjavi ovo:
ja vec dvije godine govorim istu stvar:
..vijece staraca nikad ne umire 
"Moj posao je da napravimo nacionalno pomirenje u Srbiji, da se političke snage 90-ih i političke snage koje su vodile Srbiju nakon 2000. godine objedine oko zajedničkih ciljeva, da umirimo stanovništvo, tenzije i nesporazume, da teške reči padnu u zaborav i da pokušamo da u sledeću deceniju uđemo kao stabilna i prosperitetna zemlja",
ja vec dvije godine govorim istu stvar:
gdje su sad oni koji su se neslagali sa ovim sto sam pisao..nazivajuci SF,bez veze..nema sanse itdVidi nesto...SRS je bazirana na ideoloskoj bazi...dok su DS,DSS i SPS na materijalnoj...e sad nije uopste tesko naci dogovor izmedju ovih ...SPS ide Tadicu...Tadic pomiluje Miloseviceve u Rusiji(danas je Dacic otisao u Rusiju) i ostavi na miru ratne i politicke lidere SPS-a iz devedestih na miru...SPS zadovoljan...Tadic radikalima i DSS-u prepusti policiju,obavjestajne sluzbe i vojsku..oni zdovoljni...a DS-u ostane vlada i pregovori sa EU s tim da se od pristupnih fondova od EU finansira i odrzava u zivotu Garasananovina zaduzbina i novac za secesionisticke snage u BIH,CG i Kosovu...vuci siti ovce na broju...eto vlade nacionalnog spasa..i usput ce maknuti LDP kao neugodnog svjedoka ove zavjere i to je to...
-
simi5
#2353 Re: Desavanja u Srbiji
Da li ti smatraš da ne treba da dođe do nacionalnog pomirenja u BiH? Smatraš li da je za BiH bolja trajna podeljenost i unutrašnji sukobi? Ili je to još samo jedan od tvojih izliva žuči kao posledica meteoropatije.
-
zavrzlama
#2354 Re: Desavanja u Srbiji
smatram da treba da dodje do pomirenja naroda..ali ne pomirenja cetnistva i ustastva....to sto pokusava Tadic je spajanje ne spojivog...on amnestira one koji su pokrenuli sve strahote u mojoj zemlji a tvoju zemlju bacili na zid srama i srednji vijek...pa ako si za to samo naprijed...srbiji ne treba mirenje sa fasizmom nego uklanjanje fasizma..ista stvar i sa BIH..ili nti imas druge planovesimi5 wrote:Da li ti smatraš da ne treba da dođe do nacionalnog pomirenja u BiH? Smatraš li da je za BiH bolja trajna podeljenost i unutrašnji sukobi? Ili je to još samo jedan od tvojih izliva žuči kao posledica meteoropatije.
PS. pripazi na rijecnik...necu ti vise tolerisati...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2355 Re: Desavanja u Srbiji
simi5 wrote:Da li ti smatraš da ne treba da dođe do nacionalnog pomirenja u BiH? Smatraš li da je za BiH bolja trajna podeljenost i unutrašnji sukobi? Ili je to još samo jedan od tvojih izliva žuči kao posledica meteoropatije.
ma najbolje je pljuvat po tudjoj basti dok u tvojoj cvijeta korov,koji prelazi i u susjedne baste....okani se ti BiH vec se usesredi na temu "Desavanja u Srbiji" ili da je preimenujemo u "Desavanja u BiH",vidim da se bavis i medicinom pa da te pitam ko je ludji ,ludak il onaj ko ga slijedi.
-
gulas
#2356 Re: Desavanja u Srbiji
Realno gledano, ovo je izjava koju bi mogao, i koju bi trebao da izgovori svaki odgovoran politicar koji misli dobro svojoj drzavi. U svakoj ozbiljnoj zemlji sve politicke partije, bez obzira na orjentaciju i program, imaju priblizne stavove oko najvaznijih pitanja, ili bar pokusavaju da usaglase te stavove. U suprotnom, to bi znacilo da kad god dodje do promjene vlasti - iz korjena se promijene i planovi o osnovnim pravcima razvoja drzave, a tako se ne moze nigdje stici.zavrzlama wrote:Tadic danas izjavi ovo:
"Moj posao je da napravimo nacionalno pomirenje u Srbiji, da se političke snage 90-ih i političke snage koje su vodile Srbiju nakon 2000. godine objedine oko zajedničkih ciljeva, da umirimo stanovništvo, tenzije i nesporazume, da teške reči padnu u zaborav i da pokušamo da u sledeću deceniju uđemo kao stabilna i prosperitetna zemlja",
A to sto ti vidis Tadica, i drzavu koju on reprezentuje kao neprijateljske, pa joj shodno tome ne zelis dobro, to ipak nije njegov problem, niti bi trebalo da ga puno tangira.
Na kraju krajeva, zamisli nekog domaceg politicara da izjavi ovako nesto. Zar bi imao ista protiv? Ja bih volio da se kod nas nadje neko ko ce ovako razmisljati. Nazalost ne vidim ko bi to mogao biti. A ako ti je za utjehu mislim da ni u Srbiji ovakav poziv nece naici na dobrodoslicu druge strane (radikali i co.), pogotovu ne u ovoj situaciji kad su na pragu da formiraju vlast. Osim toga, cisto sumnjam da bi i sam Tadic to izjavio da moze sam da formira vladu, sto znaci da nije ni on bas na tom nivou svijesti, al ga eto situacija primorala da malo uci sta znaci - parlamentarna demokratija.
Hmmm...jel se meni cini ili ti tvrdis da ce buducu vlast podijeliti otprilike SVE stranke u Srbiji osim LDP-a.zavrzlama wrote: ja vec dvije godine govorim istu stvar:
gdje su sad oni koji su se neslagali sa ovim sto sam pisao..nazivajuci SF,bez veze..nema sanse itdVidi nesto...SRS je bazirana na ideoloskoj bazi...dok su DS,DSS i SPS na materijalnoj...e sad nije uopste tesko naci dogovor izmedju ovih ...SPS ide Tadicu...Tadic pomiluje Miloseviceve u Rusiji(danas je Dacic otisao u Rusiju) i ostavi na miru ratne i politicke lidere SPS-a iz devedestih na miru...SPS zadovoljan...Tadic radikalima i DSS-u prepusti policiju,obavjestajne sluzbe i vojsku..oni zdovoljni...a DS-u ostane vlada i pregovori sa EU s tim da se od pristupnih fondova od EU finansira i odrzava u zivotu Garasananovina zaduzbina i novac za secesionisticke snage u BIH,CG i Kosovu...vuci siti ovce na broju...eto vlade nacionalnog spasa..i usput ce maknuti LDP kao neugodnog svjedoka ove zavjere i to je to...![]()
..vijece staraca nikad ne umire
Nema veze s vezom...
-
pyrocool
#2357 Re: Desavanja u Srbiji
Ma koliko mladim ljudima LDP bio ok...ipak su minorna stranka sa osvojenih nesto preko 5% (zamalo preko cenzusa) . A jos jedna stvar, ma koliko se cinili nekom pozitivni, sto u svojoj sustini i jesu, ipak su neizgradjena stranka koja jos nema jasne vizije osim da je u predizbornim i ranijim vremenima bili samo protiv necega (a bez ponude konkretnog rijesenja) tj. svega sto pricaju drugi. To su buntovni mladi ljudi koji misle da se buntom rijesava sve (sto je u prirodi mladih ljudi i u svakoj opozicionoj stranci) a bunt nikada nije u politici napravio nesto jako veliko. Proteci ce jos vremena dok postanu ozbiljna (pod tim mislim na rezultate) i neminovno da ce morati postati vece politicke lisice....
Jednostavno to je u prirodi ljudi : mladi ljevicar-middle age centar- iskusne godine desni centar...bar u vecini slucajeva je tako....
edit: slova
Jednostavno to je u prirodi ljudi : mladi ljevicar-middle age centar- iskusne godine desni centar...bar u vecini slucajeva je tako....
edit: slova
- krivorijek
Pa ti sad napisa da je LDP-ov problem to sto su mladi, i da ce kad im se priblize godine promijeniti stranu - desni centar? A tada ce vec biti ozbiljna stranka i po rezultatima, a i vece lisice?
A to sto tzv. biracko tijelo toliko ozbiljno ustrajno i u velikom broju, sudeci po rezultatima izbora, podrzava desni centar, sve je to jedan od onih minornih problema (u stvari puka posljedica starenja populacije) u odnosu na cinjenicu da su u LDP-u mladi i za mlade!?
Drugacije: sve sto si napiso stoji
A to sto tzv. biracko tijelo toliko ozbiljno ustrajno i u velikom broju, sudeci po rezultatima izbora, podrzava desni centar, sve je to jedan od onih minornih problema (u stvari puka posljedica starenja populacije) u odnosu na cinjenicu da su u LDP-u mladi i za mlade!?
Drugacije: sve sto si napiso stoji
-
zavrzlama
#2359 Re: Desavanja u Srbiji
To i jest poenta Tadicevog istupa..Tadic je primoran da pravi vladu sa onim kojim nije interes normalna Srbija..nego im je interes relativizacija Milosevicevog rezima...Tadiceva koalicija sa SPS(bivisi Milosecvicev kadar) Palma(ljubitelj Arkana) samo ce dati legitimitet njihovim politikama i produziti zivot DSS/SRS jos cetiri godine...a to je u stvari i cilj cijele ujdurme..jer Srbija nije spremna da prizna moralni,vojni i politicki poraz jedne bolesne ideologijer zvana 'velika srbija" nego srlja dalje u propast...Osim toga, cisto sumnjam da bi i sam Tadic to izjavio da moze sam da formira vladu, sto znaci da nije ni on bas na tom nivou svijesti, al ga eto situacija primorala da malo uci sta znaci - parlamentarna demokratija.
-
gulas
#2360 Re: Desavanja u Srbiji
Upravo tako, jer kad se prica o politici prvo treba imati na umu definiciju - "politika je umjetnost moguceg". I naravno - emocije ostaviti po strani...zavrzlama wrote:To i jest poenta Tadicevog istupa..Tadic je primoran da pravi vladu sa onim kojim nije interes normalna Srbija..Osim toga, cisto sumnjam da bi i sam Tadic to izjavio da moze sam da formira vladu, sto znaci da nije ni on bas na tom nivou svijesti, al ga eto situacija primorala da malo uci sta znaci - parlamentarna demokratija.
-
Risto Kuglarić
#2361 Re: Desavanja u Srbiji
Idealistički gledano to je izjava koju bi trebao i mogao da izgovori svaki odgovoran političar koji misli dobro, bla bla... Realno gledano, to je izjava nekoga čiji izborni rezultati ipak nisu toliko jaki koliko ih je pokušao predstaviti odmah nakon izbora. I bojim se da on ovdje nije mislio na političke partije koje imaju priblizne stavove oko najvaznijih pitanja...gulas wrote:Realno gledano, ovo je izjava koju bi mogao, i koju bi trebao da izgovori svaki odgovoran politicar koji misli dobro svojoj drzavi. U svakoj ozbiljnoj zemlji sve politicke partije, bez obzira na orjentaciju i program, imaju priblizne stavove oko najvaznijih pitanja, ili bar pokusavaju da usaglase te stavove. U suprotnom, to bi znacilo da kad god dodje do promjene vlasti - iz korjena se promijene i planovi o osnovnim pravcima razvoja drzave, a tako se ne moze nigdje stici.zavrzlama wrote:Tadic danas izjavi ovo:
A to sto ti vidis Tadica, i drzavu koju on reprezentuje kao neprijateljske, pa joj shodno tome ne zelis dobro, to ipak nije njegov problem, niti bi trebalo da ga puno tangira.
-
gulas
#2362 Re: Desavanja u Srbiji
Mislim da se mi nismo razumjeli - ono sto sam napisao "realno gledano" se odnosilo prije svega na zavrzlamu i njegov stav prema Tadicevoj izjavi. Htio sam da mu naglasim da ukoliko realno sagleda tu izjavu vidjece da u njoj nema nista lose, ukoliko se postavi na Tadicevo mjesto.Risto Kuglarić wrote:Idealistički gledano to je izjava koju bi trebao i mogao da izgovori svaki odgovoran političar koji misli dobro, bla bla... Realno gledano, to je izjava nekoga čiji izborni rezultati ipak nisu toliko jaki koliko ih je pokušao predstaviti odmah nakon izbora.gulas wrote:Realno gledano, ovo je izjava koju bi mogao, i koju bi trebao da izgovori svaki odgovoran politicar koji misli dobro svojoj drzavi. U svakoj ozbiljnoj zemlji sve politicke partije, bez obzira na orjentaciju i program, imaju priblizne stavove oko najvaznijih pitanja, ili bar pokusavaju da usaglase te stavove. U suprotnom, to bi znacilo da kad god dodje do promjene vlasti - iz korjena se promijene i planovi o osnovnim pravcima razvoja drzave, a tako se ne moze nigdje stici.zavrzlama wrote:Tadic danas izjavi ovo:
A slazem se da sama izjava, tj. njena sustina - jeste ideal, pa upravo zato sam odmah i naveo kako smatram da je i sam Tadic izjavio tako nesto samo zato sto je prisiljen zbog izbornog rezultata koji kako i sam kazes, nije bas toliko jak (bar kad je u pitanju formiranje vlade) kako se predstavljalo neposredno nakon izbora.
Nema sta da se bojis ili ne bojis - on definitivno nije mislio na partije koje imaju priblizne stavove, vec bas na partije koje imaju suprotstavljene stavove. Ocigledno je da ih poziva da usaglase stavove bar oko najvaznijih pitanja.Risto Kuglarić wrote:I bojim se da on ovdje nije mislio na političke partije koje imaju priblizne stavove oko najvaznijih pitanja...
Kao sto rekoh, bilo bi dobro da i kod nas postoji konsenzus oko najvaznijih pitanja.
-
simi5
#2363 Re: Desavanja u Srbiji
Osim odnosa prema susednim državama koje jasno najviše percipirate vi kao susedi birači u Srbiji imaju u vidu još masu elemenata u odlučivanju. Zato je odluka birača utemeljena na mnogo složenijoj proceni. Konkretno kad je u pitanju LDP oni su stranka liberalnog bloka a većina građana u Srbiji preferira socijalno odgovorne stranke. Drugo ova stranka nema jaku infrastruklturu van nekoliko velikih gradova. Treće očekivano bi bilo da iza liberalne stranke postoji nekakav krupan kapital ali kad je LDP u pitanju taj kapital nije prisutan. Četvrto je pitanje kadrova koje se sastoiji od dva dramaturga, nekoliko istoričara i novinara. Nema ekonomista, inženjera, privrednika sa iskustvom.pyrocool wrote:Ma koliko mladim ljudima LDP bio ok...ipak su minorna stranka sa osvojenih nesto preko 5% (zamalo preko cenzusa) . A jos jedna stvar, ma koliko se cinili nekom pozitivni, sto u svojoj sustini i jesu, ipak su neizgradjena stranka koja jos nema jasne vizije osim da je u predizbornim i ranijim vremenima bili samo protiv necega (a bez ponude konkretnog rijesenja) tj. svega sto pricaju drugi. To su buntovni mladi ljudi koji misle da se buntom rijesava sve (sto je u prirodi mladih ljudi i u svakoj opozicionoj stranci) a bunt nikada nije u politici napravio nesto jako veliko. Proteci ce jos vremena dok postanu ozbiljna (pod tim mislim na rezultate) i neminovno da ce morati postati vece politicke lisice....
To su osnovni razlozi zašto LDP nema podršku ozbiljnih birača. Osim toga za samog Jovanovića važi da je apsolutista i da su zato otišli Lečić i Čanak.
-
zavrzlama
- pici
- video
#2366 Re: Desavanja u Srbiji
E odavno se nisam ovako nasmijao
A sto se tice komentara,davni sam napisao,ako hoces iole da se upoznas sa situacijom u drzavi preko Drine,citaj postove @zavrlzame.Licno bih volio da napokon strasno "napaceni" narod, nakon mnogo godina dobije toliko cekanu crnu (radikalnu) vladu (ne racunam sudjelovanje sa SPS-om prije 5.oktobra).
-
zavrzlama
#2367 Re: Desavanja u Srbiji
..u Srbiji se trenutno odvija jedan veoma dobar proces koji je dobar i za Srbiju i za BIH...taj proces bi nazvao po narodnoj poslovici.."ebes slugu dobijes gospodara"video wrote:E odavno se nisam ovako nasmijao
A sto se tice komentara,davni sam napisao,ako hoces iole da se upoznas sa situacijom u drzavi preko Drine,citaj postove @zavrlzame.Licno bih volio da napokon strasno "napaceni" narod, nakon mnogo godina dobije toliko cekanu crnu (radikalnu) vladu (ne racunam sudjelovanje sa SPS-om prije 5.oktobra).
Evo sta se desava...
Srbija je konacno shvatila da je Kosovo izgubljeno 99-e vojnim putem..a da je politicka bitka dozivjela isto krah(kosovo se spomene svaki treci dan i to kad se mora)...Sluge(miskovic,palma i slicni) koje su gospodari rata(srs,sps) drzali kao cuke na lancu tokom ratnih pohoda 90-99,danas su postali gospodari dojucerasnjim sefovima...da bi se odrzavalo velikosrpstvo i cetnistvo u Srbiji potrebi su finansijeri..a da bi ti finansijeri opstali potreban je strani kapital i ulazak Srbije u EU..a kako nema vise ratova i pljacke pa da razni palme ,bukve i miskovici koriste radikale da se bogate i jedni i drugi..sad su sluge odlucile da odjebu gospodare jer Palma i slicni samo uz pomoc Tadica mogu sacuvati pozicije jer Tadic ne trazi od njih puno a oni puno dobivaju od Tadica(progledat ce im kroz prste za strecenu imovinu)..DEAL sa radikalima je sigurna propast(jer radikali sad traze a nista ne daju)...sad se jedino vodi polemika sta dati radikalima i kostunjavom da se nebi okrenuli nasilju i sjeci glava svojim dojucerasnjim slugama koji su danas gosdpodari bivsim gospodarima...znaci vlada ZES/SPS+ manjine je najizvjesnija..ono sto ce grobar i kostunjavi dobiti je vjerovatno amnestija za nasilje ,atentate i ratove i dobit ce lokalnu vlast u manjim gradovima u Srbiji, da odrzavaju svoju velikosrpsku ideologiju kao narodni folklor,koji ce se od ravne gore do Guce jednom godisnje pod udarom lose brlje manifestovati i slaviti...
-
zavrzlama
#2368 Re: Desavanja u Srbiji
by zavrzlama on 15/05/2008 21:26
:
.
Vidi nesto...SRS je bazirana na ideoloskoj bazi...dok su DS,DSS i SPS na materijalnoj...e sad nije uopste tesko naci dogovor izmedju ovih ...SPS ide Tadicu...Tadic pomiluje Miloseviceve u Rusiji(danas je Dacic otisao u Rusiju) i ostavi na miru ratne i politicke lidere SPS-a iz devedestih na miru...SPS zadovoljan...Tadic radikalima i DSS-u prepusti policiju,obavjestajne sluzbe i vojsku..oni zdovoljni...a DS-u ostane vlada i pregovori sa EU s tim da se od pristupnih fondova od EU finansira i odrzava u zivotu Garasananovina zaduzbina i novac za secesionisticke snage u BIH,CG i Kosovu...vuci siti ovce na broju...eto vlade nacionalnog spasa..i usput ce maknuti LDP kao neugodnog svjedoka ove zavjere i to je to...
....neznam sta ce reci kostunjavi ovo je trebao biti njegov resor
..
:
.
Vidi nesto...SRS je bazirana na ideoloskoj bazi...dok su DS,DSS i SPS na materijalnoj...e sad nije uopste tesko naci dogovor izmedju ovih ...SPS ide Tadicu...Tadic pomiluje Miloseviceve u Rusiji(danas je Dacic otisao u Rusiju) i ostavi na miru ratne i politicke lidere SPS-a iz devedestih na miru...SPS zadovoljan...Tadic radikalima i DSS-u prepusti policiju,obavjestajne sluzbe i vojsku..oni zdovoljni...a DS-u ostane vlada i pregovori sa EU s tim da se od pristupnih fondova od EU finansira i odrzava u zivotu Garasananovina zaduzbina i novac za secesionisticke snage u BIH,CG i Kosovu...vuci siti ovce na broju...eto vlade nacionalnog spasa..i usput ce maknuti LDP kao neugodnog svjedoka ove zavjere i to je to...
Predsjednik Demokratske stranke /DS/ Boris Tadić spreman je da lideru Socijalističke partije Srbije /SPS/ Ivici Dačiću, pored mjesta potpredsjednika nove vlade, prepusti i Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ - piše beogradski "Pres".
Izvor DS-a tvrdi da su Dačić i još neki socijalisti ovih dana dobijali prijetnje i ucjene da će protiv njih lansirati afere, koje im mogu uništiti porodice, zbog čega je DS spreman da SPS-u prepusti resor policije.
Dnevniku "Pres" je ovakva ponuda potvrđena i u vrhu SPS-a, uz napomenu da i sam Dačić ozbiljno razmišlja da lično preuzme funckiju ministra policije.
-
simi5
-
omar little
#2370 Re: Desavanja u Srbiji
mozel' neko ukratko mi reci sta bi s izborima? ne da mi se sve ovo sad prebirati...ako nije problem, hvala puno. 
-
pesak
#2371 Re: Desavanja u Srbiji
ako se odnosi unutar ldpa ne budu promenili, demokratija u srbiji nema sanse.
ldp nije partija...to je -ko zna sta je- cudo neko, gde caruje poslusnost i odanost velikom vodji, u kojoj ne sme da se misli /mozes ti sta hoces da mislis, ali moras da kazes i da radis ono sto ti narede odozgo/.
karijeristi , prodane duse, se trpe, jer ce oni biti poslusni....i tako se pravi zesce negativna selekcija. trpe se budale koje imaju pare a vole ratka i radovana.
postuje se da cilj opravdava sredstvo.
ne postoji nijedan organ stranke.
za govorenje istine letis iz stranke ili sa bilo kog polozaja u stranci i cekaju da sam odes.
postoje "imena" partijska od kojih valjda treba da ti se ledi krv u zilama i ako ta "imena" kazu da je belo crno, ti moras da potvrdis da je belo crno i da je 2 i 2 = 5.
iskreno, ponasaju se kao sekta.
mozda je to zbog velikog straha zbog ubistva djindjica i svega..ne znam. mislim da lose rade , da gube kvalitetne ljude.
ako si "njihov" , mozda mozes i da nadjes posao, vezu za staracki dom, za roditelje, dobrog lekara koji te nece ubiti, pogodnosti za stan, stagod. nekvalitetni ljudi koji su se probili spletkama i raznoraznim vezama, korumpiraju clanove ldpa raznovrsnim pogodnostima koje bi dobili, ako budu poslusni.
da covek ne poveruje svojim ocima.
eto, to je istina.
onaj koji govori istinu je prijatelj. bar meni uvek bio.
kakvi li bi tek bili da dodju na vlast, kad su sad toliko alavi i spremni na sve ?
zali boze onih stvarno pametnih i moralnih ljudi koji ih podrzavaju, a nemaju blage veze sta je u stranci.
eto, to vam je jedina opozicija u srbiji. unutra.
jos je gore, samo nisam sve rekla.
dakle, ako se ne budu menjali, bice lose.
u stranci ce ostati samo boljsevici, nekakvi fanatici za svoj dzep i retki koji zaista veruju u ideju i tu su zbog toga. vec je i sad tako.
o ldp-u govorim, jer me drugi ne interesuju.
i sto bih se ja uopste pravdala zasto govorim negativno o ldp-u ?
potpuno se slazem sa programskim ciljevima stranke i ne mogu da verujem da debili mogu sve to da upropaste, a hoce.
ako je zavrzlama zadovoljan takvom srpskom opozicijom , ja nisam...jer , to je lazna opozicija. to je predstava koja se igra za publiku. tako bar izgleda.
neko tu debelo folira .
ldp nije partija...to je -ko zna sta je- cudo neko, gde caruje poslusnost i odanost velikom vodji, u kojoj ne sme da se misli /mozes ti sta hoces da mislis, ali moras da kazes i da radis ono sto ti narede odozgo/.
karijeristi , prodane duse, se trpe, jer ce oni biti poslusni....i tako se pravi zesce negativna selekcija. trpe se budale koje imaju pare a vole ratka i radovana.
postuje se da cilj opravdava sredstvo.
ne postoji nijedan organ stranke.
za govorenje istine letis iz stranke ili sa bilo kog polozaja u stranci i cekaju da sam odes.
postoje "imena" partijska od kojih valjda treba da ti se ledi krv u zilama i ako ta "imena" kazu da je belo crno, ti moras da potvrdis da je belo crno i da je 2 i 2 = 5.
iskreno, ponasaju se kao sekta.
mozda je to zbog velikog straha zbog ubistva djindjica i svega..ne znam. mislim da lose rade , da gube kvalitetne ljude.
ako si "njihov" , mozda mozes i da nadjes posao, vezu za staracki dom, za roditelje, dobrog lekara koji te nece ubiti, pogodnosti za stan, stagod. nekvalitetni ljudi koji su se probili spletkama i raznoraznim vezama, korumpiraju clanove ldpa raznovrsnim pogodnostima koje bi dobili, ako budu poslusni.
da covek ne poveruje svojim ocima.
eto, to je istina.
onaj koji govori istinu je prijatelj. bar meni uvek bio.
kakvi li bi tek bili da dodju na vlast, kad su sad toliko alavi i spremni na sve ?
zali boze onih stvarno pametnih i moralnih ljudi koji ih podrzavaju, a nemaju blage veze sta je u stranci.
eto, to vam je jedina opozicija u srbiji. unutra.
jos je gore, samo nisam sve rekla.
dakle, ako se ne budu menjali, bice lose.
u stranci ce ostati samo boljsevici, nekakvi fanatici za svoj dzep i retki koji zaista veruju u ideju i tu su zbog toga. vec je i sad tako.
o ldp-u govorim, jer me drugi ne interesuju.
i sto bih se ja uopste pravdala zasto govorim negativno o ldp-u ?
potpuno se slazem sa programskim ciljevima stranke i ne mogu da verujem da debili mogu sve to da upropaste, a hoce.
ako je zavrzlama zadovoljan takvom srpskom opozicijom , ja nisam...jer , to je lazna opozicija. to je predstava koja se igra za publiku. tako bar izgleda.
neko tu debelo folira .
-
pesak
#2372 Re: Desavanja u Srbiji
E, moj zavrzlama, o tome ti i pricam, ako je tebi dovoljno da znas, u bosni , da ovde ima malo normalnih, nama, ovamo, u srbiji, to nije dovoljno.zavrzlama wrote:Za one sto pljuju po LDP-u,Canku,Lukovici,Kandicki.....
Nama Bosancima je dovoljno i 200 000 LDP pristalica da znamo i vjerujemo da u Srbiji ima zdravih snaga i ljudi koji se ne boje reci istinu i nazvati stvari poravim imenom....isto kao sto ni 1,5 miliona Tadiecevih salonaca nije dovoljno da nam prodaju muda pod bubrege i da pomisle da se mi palimo na njihovu politiku i vjerujemo u njihovu pricu kako zele svako dobro BIH...
a baska sto imas koliko hoces totalnih kretena u samom ldp-u, o kojima sam vec pisala.
ko zna koja je igra ldpa. ljudi koji ga vode.
- Grover
#2373 Re: Desavanja u Srbiji
Potpuno tacno.zavrzlama wrote:To i jest poenta Tadicevog istupa..Tadic je primoran da pravi vladu sa onim kojim nije interes normalna Srbija..nego im je interes relativizacija Milosevicevog rezima...Tadiceva koalicija sa SPS(bivisi Milosecvicev kadar) Palma(ljubitelj Arkana) samo ce dati legitimitet njihovim politikama i produziti zivot DSS/SRS jos cetiri godine...a to je u stvari i cilj cijele ujdurme..jer Srbija nije spremna da prizna moralni,vojni i politicki poraz jedne bolesne ideologijer zvana 'velika srbija" nego srlja dalje u propast...Osim toga, cisto sumnjam da bi i sam Tadic to izjavio da moze sam da formira vladu, sto znaci da nije ni on bas na tom nivou svijesti, al ga eto situacija primorala da malo uci sta znaci - parlamentarna demokratija.
Glavni problem u Srbiji je Tadic i ta njegova politika da se bez priznanja tog poraza i suocavanja s proslocu sto podrazumeva pokajanje moze ici u buducnost i izgraditi bolji zivot.Medjutim, to reci u Srbiji za Tadica nailazi na nevidjen otpor cak i kod mnogih koji za sebe misle da su veliki antinacionalisti i progresivci.Propali srpski naci-projekat u svojoj zavrsnici raspao se na dva pola.Jedan cine oni koji akcenat i dalje stavljaju na doslednost naci-ideologiji a drugi cine oni koji u okviru te iste propale naci-ideologije akcenat stavljaju na onaj njen momenat u kom ona tvrdi da ce rezultirati svetlom buducnoscu Srbije, nacionalnim preporodom i boljim zivotom.Medjutim, posto je taj rezultat ocigledno podbacio, "reformska" Srbija, olicena u Tadicevoj stranci, od toga pokusava da spasi sta se spasti moze, ali jos uvek ne uvidja da ne moze da se spasi nista jer ta ideja kao susto zlo takvom necem, tj. sama sebi protivreci.Odatle ta "reformska" Srbija sama sebi protivreci i predstavlja jednu nedoslednost, besmislicu i laz.
Treba imati u vidu da oba ova pola Srbije, i "konzervativni" i "reformski", sadrze i jedno i drugo - i privrzenost ideologiji i onom sto je trebalo da bude njen rezultat i ostvarenje.Razlika izmedju njih je relativna i sastoji se samo u tome na koji se momenat iste ideologije stavlja akcenat.Ta razlika je protivrecnost unutar same te ideologije.Razresenje situacije je da besmislenu opciju koja se zalaze za napredak i bolji zivot zameni smislena, a to se moze dogoditi jedino prethodnom propascu ove besmislene.Ta propast ce se dogoditi onda kada dosledniji pol milosevicevske politike nadvlada onaj manje dosledan i tako otvori prostor svojoj pravoj opoziciji.Zbog svega toga je svaka podrska tzv. "reformskoj" opciji nesvesno ili svesno podrska milosevicevskoj Srbiji i poslednji trzaj njenog nagona za samoodrzanjem.
- pici
#2374 Re: Desavanja u Srbiji
Grover wrote:zavrzlama wrote:Potpuno tacno.To i jest poenta Tadicevog istupa..Tadic je primoran da pravi vladu sa onim kojim nije interes normalna Srbija..nego im je interes relativizacija Milosevicevog rezima...Tadiceva koalicija sa SPS(bivisi Milosecvicev kadar) Palma(ljubitelj Arkana) samo ce dati legitimitet njihovim politikama i produziti zivot DSS/SRS jos cetiri godine...a to je u stvari i cilj cijele ujdurme..jer Srbija nije spremna da prizna moralni,vojni i politicki poraz jedne bolesne ideologijer zvana 'velika srbija" nego srlja dalje u propast...
Glavni problem u Srbiji je Tadic i ta njegova politika da se bez priznanja tog poraza i suocavanja s proslocu sto podrazumeva pokajanje moze ici u buducnost i izgraditi bolji zivot.Medjutim, to reci u Srbiji za Tadica nailazi na nevidjen otpor cak i kod mnogih koji za sebe misle da su veliki antinacionalisti i progresivci.Propali srpski naci-projekat u svojoj zavrsnici raspao se na dva pola.Jedan cine oni koji akcenat i dalje stavljaju na doslednost naci-ideologiji a drugi cine oni koji u okviru te iste propale naci-ideologije akcenat stavljaju na onaj njen momenat u kom ona tvrdi da ce rezultirati svetlom buducnoscu Srbije, nacionalnim preporodom i boljim zivotom.Medjutim, posto je taj rezultat ocigledno podbacio, "reformska" Srbija, olicena u Tadicevoj stranci, od toga pokusava da spasi sta se spasti moze, ali jos uvek ne uvidja da ne moze da se spasi nista jer ta ideja kao susto zlo takvom necem, tj. sama sebi protivreci.Odatle ta "reformska" Srbija sama sebi protivreci i predstavlja jednu nedoslednost i besmislicu.
Treba imati u vidu da oba ova pola Srbije, i "konzervativni" i "reformski", sadrze i jedno i drugo - i privrzenost ideologiji i onom sto je trebalo da bude njen rezultat i ostvarenje.Razlika izmedju njih je relativna i sastoji se samo u tome na koji se momenat iste ideologije stavlja akcenat.Ta razlika je protivrecnost unutar same te ideologije.Razresenje situacije je da besmislenu opciju koja se zalaze za napredak i bolji zivot zameni smislena, a to se moze dogoditi jedino prethodnom propascu ove besmislene.Ta propast ce se dogoditi onda kada dosledniji pol milosevicevske politike nadvlada onaj manje dosledan i tako otvori prostor svojoj pravoj opozicij i zbog svega toga je svaka podrska tzv. "reformskoj" snazi nesvesno ili svesno podrska milosevicevskoj Srbiji i poslednji trzaj njenog nagona za samoodrzanjem.
-
gulas
#2375 Re: Desavanja u Srbiji
Ovo je prije svega uvid u post-Milosevicevu Srbiju iz perspektive jednog prosjecnog Bosnjaka koji tu istu Srbiju, sa ili bez Milosevica svejedno, vidi kao najveceg neprijatelja, i kao izvor svog zla koji se desava na tlu BiH.pici wrote:Grover wrote: Glavni problem u Srbiji je Tadic i ta njegova politika da se bez priznanja tog poraza i suocavanja s proslocu sto podrazumeva pokajanje moze ici u buducnost i izgraditi bolji zivot.Medjutim, to reci u Srbiji za Tadica nailazi na nevidjen otpor cak i kod mnogih koji za sebe misle da su veliki antinacionalisti i progresivci.Propali srpski naci-projekat u svojoj zavrsnici raspao se na dva pola.Jedan cine oni koji akcenat i dalje stavljaju na doslednost naci-ideologiji a drugi cine oni koji u okviru te iste propale naci-ideologije akcenat stavljaju na onaj njen momenat u kom ona tvrdi da ce rezultirati svetlom buducnoscu Srbije, nacionalnim preporodom i boljim zivotom.Medjutim, posto je taj rezultat ocigledno podbacio, "reformska" Srbija, olicena u Tadicevoj stranci, od toga pokusava da spasi sta se spasti moze, ali jos uvek ne uvidja da ne moze da se spasi nista jer ta ideja kao susto zlo takvom necem, tj. sama sebi protivreci.Odatle ta "reformska" Srbija sama sebi protivreci i predstavlja jednu nedoslednost i besmislicu.
Treba imati u vidu da oba ova pola Srbije, i "konzervativni" i "reformski", sadrze i jedno i drugo - i privrzenost ideologiji i onom sto je trebalo da bude njen rezultat i ostvarenje.Razlika izmedju njih je relativna i sastoji se samo u tome na koji se momenat iste ideologije stavlja akcenat.Ta razlika je protivrecnost unutar same te ideologije.Razresenje situacije je da besmislenu opciju koja se zalaze za napredak i bolji zivot zameni smislena, a to se moze dogoditi jedino prethodnom propascu ove besmislene.Ta propast ce se dogoditi onda kada dosledniji pol milosevicevske politike nadvlada onaj manje dosledan i tako otvori prostor svojoj pravoj opozicij i zbog svega toga je svaka podrska tzv. "reformskoj" snazi nesvesno ili svesno podrska milosevicevskoj Srbiji i poslednji trzaj njenog nagona za samoodrzanjem.bravo jako dobar uvid u srz politicke situacije post-Miloseviceve Srbije,tako da se izrazim ,ljutio se ko il ne ljutio
Nema tu ni trunke srzi, vec je u pitanju cista emocija, negativna naravno, a nastala kao proizvod razocarenja i nezadovoljstva zbog postojeceg stanja na domacem terenu. Pricati o nekakvom "slomu" Srbije i srpske politike, a pri tom a zivjeti u dejtonskoj BiH, koja btw. osim imena nema nista zajednicko sa RBiH je prije svega pateticno i jadno.
Ovakvi komentari mogu da se posmatraju iskljucivo kao psiholoski odbrambeni mehanizmi koji covjeku omogucavaju da, i u stanju apsolutne neispunjenosti i nezadovoljstva, i dalje gaji neku nadu o sopstvenoj vrijednosti, te mogucoj boljoj buducnosti.
Ukratko, zbog vidjenja sopstvene drzave kao nakarade, druga drzava se maksimalno ocrnjuje, te se na taj nacin bar donekle olaksava postojece stanje. Naravno, ovo nema nikakvu prakticnu vrijednost vec djeluje samo koliko-toliko umirujuce.
Bespotrebnost ovih skoro stotinu strana mahom pljuvanja susjedne drzave je ocigledna. Od toga svima nama ovdje nece biti bolje, samo cemo biti bar malo zadovoljniji ali na onaj najprizemniji i najpateticniji nacin.