Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

madnessa

#2351 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

Mene redovno bole mišići, a naročito noge pred menstruaciju. Magnezij me vrati iz mrtvih.
Michun

#2352 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

evo malo o migrenama i hormonima, ne engl je.
http://womenshealth.about.com/cs/headac ... ranes1.htm
a da, ima i spisak hrane koja se ne bi trebala konzumirati ako patite od migrena (sladoled, cokolada :( )
loria sophen

#2353 Re: Ginekologija i vagine....

Post by loria sophen »

da li mi moze neko reci sta je to POLIKULOMETRIJA?
nadam se da nisam promasila naziv
vitamini

#2354 Re: Ginekologija i vagine....

Post by vitamini »

jesi promašila naziv :D

mislim da se radi o folikulometriji - pregled UZV kojim se prati rast folikule :)
loria sophen

#2355 Re: Ginekologija i vagine....

Post by loria sophen »

sad me stid sto sam velikim slovima pisala :D
hvala na brzom odgovoru
vitamini

#2356 Re: Ginekologija i vagine....

Post by vitamini »

pa ako si čitala rukopis doktora, dobro si išta i pročitala :D nema na čemu :)
Tikvica

#2357 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Tikvica »

"Samo 70 KM cjelokupni sistematski pregled za žene u Poliklinici „Sara Vita“
- Well Woman check pregled uključuje: konsultacije, mjerenje krvnog pritisaka i težine, pregled dojki, abdomena i ginekološki palpatorni pregled, uzimanje cervikalnih briseva za bojenje po Papanikolaou, analizu vaginalnih sekreta i transvaginalni ultrazvuk male karlice" - ponuda preko citydeal-a

Vlasnica poliklinike je Prim. dr Emina Sarajlija-Pavlović. Da li je neko bio kod nje i da li je ovo ok cijena za privatnika? Poliklinika je u Importaneu.
Lilyen

#2358 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lilyen »

Tikvica wrote:"Samo 70 KM cjelokupni sistematski pregled za žene u Poliklinici „Sara Vita“
- Well Woman check pregled uključuje: konsultacije, mjerenje krvnog pritisaka i težine, pregled dojki, abdomena i ginekološki palpatorni pregled, uzimanje cervikalnih briseva za bojenje po Papanikolaou, analizu vaginalnih sekreta i transvaginalni ultrazvuk male karlice" - ponuda preko citydeal-a

Vlasnica poliklinike je Prim. dr Emina Sarajlija-Pavlović. Da li je neko bio kod nje i da li je ovo ok cijena za privatnika? Poliklinika je u Importaneu.
Uzimala preko e-kupona (70 KM pregled, kontrola se plaća 5 max min. 30 KM). Bila na pregledu i kontroli. Nikad više. Tamo je jedna opšta neorganizovanost i polustručnost. Ali to je moje mišljenje.
i_ja_na_forumu

#2359 Re: Ginekologija i vagine....

Post by i_ja_na_forumu »

jel ima u studentskoj klinici ginekolog ?? da uradim prgled i sta vec sve treba :D
deaa

#2360 Re: Ginekologija i vagine....

Post by deaa »

Da li je neko isao u Sanasu kod Dr. Yaser Obeid? Voljela bih cuti vasa misljenja.
Baba_Droga

#2361 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Baba_Droga »

Zanima me da li je neko od forumasica isao na uklanjanje polipa na materici putem histeroskopije.
Rekli su da će raditi pod kratkotrajnom anestezijom, i da se isti dan moze ici kuci.
Meni su ustanovili polip koji mi preporucuju da ukonim zbog rada na trudnoci, ali i zbog toga sto polip moze biti cest razlog spontanih :(

Da li je iko imao iskustva sa histeroskopijom? Priprema i nakon....

Znam da su iskustva različita ali eto...ima li iskustava?

Hvala
rai

#2362 Re: Ginekologija i vagine....

Post by rai »

Tikvica wrote:"Samo 70 KM cjelokupni sistematski pregled za žene u Poliklinici „Sara Vita“

Evo i ja da se javim i dam svoje misljenje u vezi poliklinike Sara-Vita. U srijedu sam bila prvi put i mogu vam reci da sam preodusevljenja i iznenadjena uslugom, bez imalo pretjerivanja. Prije svega od samog prijema veoma ljubazne sekretarice pa sve do usluge i profesionalsnosti same dr Emine. Evo konkretno, ja sam imala problema sa mojom trudnocom koju sam planirala i toliko joj se radovala. Otisla sam na ultarazvuk kod privatnog doktora i postavio mi dijagnozu da mi se plod ne razvija i odmah mi htio uraditi operaciju tj "ciscenje", bez dovoljno informacija. Ja sam jedva cekala da izadjem odatle. Moja prijateljica mi je dala savjet da odem u polikliniku Sara-Vita, jer je i ona bila veoma zadovoljna u istoj i ja tako nikakva i razocarana dodjem kod dr Emine koja me jako pozitivno iznenadila svojom toplinom i profesionalscu. Dr mi je odgovorila strpljivo na sva moja pitanja (kojih je vjurujte bilo mnogo, nazalost... :( ). Uspjela me toliko smiriti nakon cega sam shvatila kako i zbog cega je sve to doslo . Nakon toga mi nije bio problem da se odlucim na operaciju kod dr Emine, jer mi je u detalje objasnila na koji nacin ce to ona uciniti, da ona koristi najnoviju metodu koja je vrlo kratka i bezbjedna. Ja sam sve to obavila bez imalo straha i stresa i evo hvala Bogu nemam nikakvih problema. Sve u svemu imam samo rijeci pohvale za cijelu ekipu poliklinike Sara-Vita i svima bih je toplo preporucila, a da znate da su i cijene veoma pristupane. SRETNO svima. Pozz
TrgSolidarnosti

#2363 Re: Ginekologija i vagine....

Post by TrgSolidarnosti »

Pravo je žalosno da 19% žena koje su sudjelovale u anketi nikad nije bilo na ginekološkom pregledu...

Image
Lilyen

#2364 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lilyen »

rai wrote:

Evo i ja da se javim i dam svoje misljenje u vezi poliklinike Sara-Vita. U srijedu sam bila prvi put i mogu vam reci da sam preodusevljenja i iznenadjena uslugom, bez imalo pretjerivanja. Prije svega od samog prijema veoma ljubazne sekretarice pa sve do usluge i profesionalsnosti same dr Emine. Evo konkretno, ja sam imala problema sa mojom trudnocom koju sam planirala i toliko joj se radovala. Otisla sam na ultarazvuk kod privatnog doktora i postavio mi dijagnozu da mi se plod ne razvija i odmah mi htio uraditi operaciju tj "ciscenje", bez dovoljno informacija. Ja sam jedva cekala da izadjem odatle. Moja prijateljica mi je dala savjet da odem u polikliniku Sara-Vita, jer je i ona bila veoma zadovoljna u istoj i ja tako nikakva i razocarana dodjem kod dr Emine koja me jako pozitivno iznenadila svojom toplinom i profesionalscu. Dr mi je odgovorila strpljivo na sva moja pitanja (kojih je vjurujte bilo mnogo, nazalost... :(
). Uspjela me toliko smiriti nakon cega sam shvatila kako i zbog cega je sve to doslo . Nakon toga mi nije bio problem
da se odlucim na operaciju kod dr Emine, jer mi je u detalje objasnila na koji nacin ce to ona uciniti, da ona koristi
najnoviju metodu koja je vrlo kratka i bezbjedna. Ja sam sve to obavila bez imalo straha i stresa i evo hvala Bogu nemam nikakvih problema. Sve u svemu imam samo rijeci pohvale za cijelu ekipu poliklinike Sara-Vita i svima bih je
toplo preporucila, a da znate da su i cijene veoma pristupane. SRETNO svima. Pozz
Mislim da svi znamo sta pretjerana hvala znaci. Licno poznajem 3 osobe koje su imale lose iskustvo u pomenutoj klinici i znam da eto ni jedna od nas nece opet otici tamo. A zbog:
- opste neorganizovanosti,
- nehigijene, neurednosti,
- zelje da se uzmu novci,
Itd.

Cijene nisu pristupacne, a i kontrolni pregled se placa. A koji traje max.10 min.
Za zene je jako vazno da budu lijepo tretirane, a posebno kad placamo. Bilo da je ova klinika bilo da je neka druga.

Svako od nas ima pravo na licno misljenje koje temelji na razlicitim motivima. Moje je da tamo necu ici vise iz gore navedenih razloga i jos koje nisam nabrojala.

Sretno.
arnela061

#2365 Re: Ginekologija i vagine....

Post by arnela061 »

Moze mi neko reci tacnu cijenu Yasmin pilula ? Hvala
TrgSolidarnosti

#2366 Re: Ginekologija i vagine....

Post by TrgSolidarnosti »

Zar yasmin pilule nisu opasne?
Kinaski

#2367 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kinaski »

Rastu mi sise ..... Iako sam musko barem bio
arnela061

#2368 Re: Ginekologija i vagine....

Post by arnela061 »

Mislim da nisu, meni je ginekolog prepisao neki dan i kaze da su jedne od najboljih :-)
Kinaski

#2369 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kinaski »

Genije wrote:a vagina?
Dobra
Bluemore

#2370 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bluemore »

:)
Last edited by Bluemore on 13/11/2013 22:09, edited 1 time in total.
bellydance

#2371 Re: Ginekologija i vagine....

Post by bellydance »

Je li ko imao iskustva, i kakva, s Albothyl vaginaletama?
MrsJ

#2372 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MrsJ »

Koristila sam ja, nisu lose, ali one se ne koriste kod pojacanog sekreta ili nekih upala nego se koriste kod promjena izazvanih npr HPV-om i kod ranica. One skidaju povrsinsko tkivo koje je bolesno.
didžej

#2373 Re: Ginekologija i vagine....

Post by didžej »

ginekolog-najnezahvalnije zanimanje.
bellydance

#2374 Re: Ginekologija i vagine....

Post by bellydance »

MrsJ wrote:Koristila sam ja, nisu lose, ali one se ne koriste kod pojacanog sekreta ili nekih upala nego se koriste kod promjena izazvanih npr HPV-om i kod ranica. One skidaju povrsinsko tkivo koje je bolesno.
Znam da su za ranice, zato sam ih i dobila, ali sam citala da su jako agresivna, a s obzirom da sam mlada, i nisam radjala, malo me strah. Hvala.
MrsJ

#2375 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MrsJ »

Ne vjerujem da su opasne, ja sam ih koristila dva puta prije trudnoce. Nikakvih posljedica nisam imala.
Post Reply