Taktika u kojoj visoki igrači neće 80% vremena provesti izvan reketa u napadu. Taktika u kojoj će Bajramović, Kikanović, Jazvin i Teletović, ako ne ostvare skok u napadu, bar zasmetati protivničkim centrima u brzoj distribuciji lopte prema bekovima. Ne bi smjeli dopustiti da nam se uvali 15 poena za tri minute i tako sje.e uloženi trud.udrch wrote:Koja druga taktika postoji a da je možemo odigrati sa ovim igračima?
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
pemanapemani
#2351 Re: reprezentacija
-
neno#4
#2352 Re: reprezentacija
Aco Petrovic zvani odbrana ne postoji. Nijedna njegova ekipa nije igrala odbranu.spree wrote:sta je on zasluzan tu? pa tu su igrali svi igraci iz kk bosne koji su bili uigrani i znali se u dusu. sabe je samo figura bio. hajmo igrat' u pm i to je to. neno sam uzme sve na sebe i hajmo. ja sam stvarno prije (dok sam bio mali) mislio da je sabe neki trener i jos uvijek je on meni drag, ali brate dragi realno on nema pojma. da je aco pertovic dosao ne smijem ni pomisliti sta bi se moglo uraditi na ovom euru s obzirom kakvu imamo grupu i u kakvoj formi su nam protivnici.Juka071 wrote:Sjeti se tekmi protiv hrvatske,dovoljno!!!!
A kao igrača netrebam ga ni pominjati.Zna se ko je bio!
Igrali bi isto, samo sto bi nam odbrana bila vjerovatno losija.
On samo forsira trice vise nego sto to mi sada radimo.
Zivis i umires sa sutem.
- shalla
#2353 Re: reprezentacija
Ma nije meni teško ugoditi, prezadovoljan sam pobjedom i naravno da je ne treba omalovažavati, ja sam se samo osvrnuo na komentare tipa "sabe je bio u pravu", "ovo je prava igra" i sl, jbg nama su protivničke ekipe u prve dvije tekme uhvatile 20-25 ofanzivnih skokova, što je previše previše je...udrch wrote:Jebiga tebi je teško ugoditi..shalla wrote:Daj baa ljudi spustite lopticu, da Mirza nije podivljao qratz bi smo pobijedili i opet bi gledali kategoriju skokova kako je debelo na strani protivnika...
Ko god se razumije u košarku zna da te šut može izvaditi u jednoj ili dvije tekme, ne možeš ti graditi taktiku na silovanju šuta, pogledajte procenat za dva i tri poena od jučer. Za dvicu jako dobar postotak, pa da igramo više organizovanih napada ne bi bilo potrebe da se ovoliko siluje trica...
U svakom slučaju MNOGO mi je drago zbog pobjede ali opet se itekako vidjelo da nam fali skok, visina...
Nismo mi velesila ni u jednom sportu da možemo svakoj pobjedi gledati u zube..mali smo mi..
Ja sam ponosan na ove momke..
Da su nam na raspolaganju svi oni koji sada igraju za druge ja bih bio nezadovoljan Sabetovim izborom..ovako to je to..imamo to što imamo..tužno je gledati Preldžića i Begića u drugim ekipama..neka je na sramotu njihovim familijama..ja bih se takih odrekao i promjenio prezime..
- Miner
#2354 Re: reprezentacija
[/quote]
Ma nije meni teško ugoditi, prezadovoljan sam pobjedom i naravno da je ne treba omalovažavati, ja sam se samo osvrnuo na komentare tipa "sabe je bio u pravu", "ovo je prava igra" i sl, jbg nama su protivničke ekipe u prve dvije tekme uhvatile 20-25 ofanzivnih skokova, što je previše previše je...[/quote]
Potpisujem u cjelosti
Ma nije meni teško ugoditi, prezadovoljan sam pobjedom i naravno da je ne treba omalovažavati, ja sam se samo osvrnuo na komentare tipa "sabe je bio u pravu", "ovo je prava igra" i sl, jbg nama su protivničke ekipe u prve dvije tekme uhvatile 20-25 ofanzivnih skokova, što je previše previše je...[/quote]
Potpisujem u cjelosti
- ganjeta
#2356 Re: reprezentacija
Tanko ovo k'o rizla.
Što bi rek'o Sabe : Hajmo malo pička mu materina
.
Što bi rek'o Sabe : Hajmo malo pička mu materina
-
Baudelaire
#2357 Re: reprezentacija
Hahahah, e moj Sabe šabane. Hoćemo Mensura 
- Murat Sabanovic
#2358 Re: reprezentacija
nisam gledo utakmicu,al sudeci po komentarima -bolje sto nisam.
nasa kosarka je davno krepala.ko to nije vec spozn'o -il' je kosarkaski laik,il' slijepi patriota. ova reprezntacija ne moze vise dati sa sabetom ili bez njega.crnu goru smo slucajno pobijedili,a onda se je stvorila euforija...mi smo se vec vidjeli u drugom krugu.a onda dolaze finci pokazuju nam granice .(uce nas kosarci)slicna situacija je i fudbala.bojim se i tu da ne useremo ,sad , u utorak.(no,necemo sad o fudbalu ...)
svi ovdje psuju savez...pa,sto onda ne odemo i ne zapalimo ga majku mu njegovu...nece niko ,jer nema guze..lakse je jebavati svima mater preko kompjutera,nego izaci uhvatiti odgovorne ljude;skinuti ih gole,posrati i popisati se na njih .pa to na youtube staviti...mi smo krivi ...nije sabit, nije savez,nije dodik,zlaja ,tihi i ostala bratija...
pokazali smo vise puta da smo supci..to i trenutno pokazujemo ...jbg,zasluzili smo ovakav tretman !
nasa kosarka je davno krepala.ko to nije vec spozn'o -il' je kosarkaski laik,il' slijepi patriota. ova reprezntacija ne moze vise dati sa sabetom ili bez njega.crnu goru smo slucajno pobijedili,a onda se je stvorila euforija...mi smo se vec vidjeli u drugom krugu.a onda dolaze finci pokazuju nam granice .(uce nas kosarci)slicna situacija je i fudbala.bojim se i tu da ne useremo ,sad , u utorak.(no,necemo sad o fudbalu ...)
svi ovdje psuju savez...pa,sto onda ne odemo i ne zapalimo ga majku mu njegovu...nece niko ,jer nema guze..lakse je jebavati svima mater preko kompjutera,nego izaci uhvatiti odgovorne ljude;skinuti ih gole,posrati i popisati se na njih .pa to na youtube staviti...mi smo krivi ...nije sabit, nije savez,nije dodik,zlaja ,tihi i ostala bratija...
pokazali smo vise puta da smo supci..to i trenutno pokazujemo ...jbg,zasluzili smo ovakav tretman !
-
udrch
#2359 Re: reprezentacija
Sutra ćemo oderati Hrvate, a prekosutra Makedonce..
- shalla
#2360 Re: reprezentacija
Tesko meni ugoditi jelde
Ovo je sramno, ovo ako nije za sjeku glava ja ne znam sta je...
-
samo_ovaj_put
#2361 Re: reprezentacija
suti ondaMurat Sabanovic wrote:nisam gledo utakmicu
-
Baudelaire
#2362 Re: reprezentacija
Ovdje se već digla euforija prije ove utakmice ko da smo prošli u drugi krug. Fuj jesmo jadni, a za to treba kriviti prije svega jednog čovjeka.shalla wrote:Tesko meni ugoditi jelde![]()
- Pitarrr82
#2363 Re: reprezentacija
Kosarka nije problem, kosarke nema 
-
udrch
#2364 Re: reprezentacija
Biće sutra, ta će ovi hrvati, muče se sa crnogorcima..
-
callmethebreeeze
#2365 Re: reprezentacija
bilo je to davne, ratne 1992 u jednom izbjeglickom kampu na krajnjem sjeveru svedske. ja sam bio dijete, na televiziji je bila kosarkaska utakmica svedska-finska, a u prostoriji su bili i dvojica momka s nasih prostora, koji su tada bili u ranim 20-im. jedan od njih reche: " nas dvojica i jos trojica nasih basketasa bi ove mogli rasturiti." ocito su finci od tada napredovali. ne znam da li bih se smijao ili plakao.

- Murat Sabanovic
#2366 Re: reprezentacija
pa i ne komentarisem o igri nasih luzerasamo_ovaj_put wrote:suti ondaMurat Sabanovic wrote:nisam gledo utakmicu
-
udrch
#2367 Re: reprezentacija
callmethebreeeze wrote:bilo je to davne, ratne 1992 u jednom izbjeglickom kampu na krajnjem sjeveru svedske. ja sam bio dijete, na televiziji je bila kosarkaska utakmica svedska-finska, a u prostoriji su bili i dvojica momka s nasih prostora, koji su tada bili u ranim 20-im. jedan od njih reche: " nas dvojica i jos trojica nasih basketasa bi ove mogli rasturiti." ocito su finci od tada napredovali. ne znam da li bih se smijao ili plakao.
Živa istina, a šta bi tek radili belgijancima i Ujedinjenom kraljevstvu..
Hvala ti, nasmijao si me, ko bi reko da ću to doživjeti na ovoj temi danas..
-
KENJAC
#2368 Re: reprezentacija
Nisu oni jaraniko nidje napredovali, mi zaostajemo svakoga dana u svakom pogledu. Bosna je nekad dala sampiona Evrope (eeeeeeeeeeehhh) Trojicu igraca prvaka Svijeta (eeeeeeeeeeeehhh) a sad .....callmethebreeeze wrote:bilo je to davne, ratne 1992 u jednom izbjeglickom kampu na krajnjem sjeveru svedske. ja sam bio dijete, na televiziji je bila kosarkaska utakmica svedska-finska, a u prostoriji su bili i dvojica momka s nasih prostora, koji su tada bili u ranim 20-im. jedan od njih reche: " nas dvojica i jos trojica nasih basketasa bi ove mogli rasturiti." ocito su finci od tada napredovali. ne znam da li bih se smijao ili plakao.
- Comrad
#2369 Re: reprezentacija
Ma jednom rjecju, katastrofa.
I vidim pojedini pisu i ismijavaju Finsku i ostale zemlje, pa ako smo mi stagnirali ili tacnije receno padali u kvaliteti, ne mora znaciti da su i ostale drzave to radile. Gdje je finska mogla nize pasti, jedino da ukinu kosarku. Ocito su ljudi poceli da igraju malo ozbiljnije taj sport. Sjecam se kad smo portugal ismijavali, pa nas ljudi odrase. Isto je ovako bilo, kakvi ba oni, otkud njih u kosarci i sl.
Jbt, ponasamo se ko dream team, a nismo dobili tekme na EP 14 godina!
Moj sabe, moj sabe...

I vidim pojedini pisu i ismijavaju Finsku i ostale zemlje, pa ako smo mi stagnirali ili tacnije receno padali u kvaliteti, ne mora znaciti da su i ostale drzave to radile. Gdje je finska mogla nize pasti, jedino da ukinu kosarku. Ocito su ljudi poceli da igraju malo ozbiljnije taj sport. Sjecam se kad smo portugal ismijavali, pa nas ljudi odrase. Isto je ovako bilo, kakvi ba oni, otkud njih u kosarci i sl.
Jbt, ponasamo se ko dream team, a nismo dobili tekme na EP 14 godina!
Moj sabe, moj sabe...

- sinuhe
#2370 Re: reprezentacija
Bosna je gubila od Finske i 93-ce i 2000. U odnosu na nas nisu oni nikakvi autsajderi. A KK Bosna je bila prvak Evrope nekad u isto vrijeme kao i Nottingham Forest u fudbalu i treba prestati sa tom pricom.
Koliko smo igraca imali u reprezentaciji 91? Iz KK Bosne jedini igrac koji je nesto vrijedio pred rat je bio Radulovic -Crnogorac, kasnije naturalizovani Hrvat
BiH nije izgubila od neke random ekipe samo zato sto se jos nisu ni sreli.
Koliko smo igraca imali u reprezentaciji 91? Iz KK Bosne jedini igrac koji je nesto vrijedio pred rat je bio Radulovic -Crnogorac, kasnije naturalizovani Hrvat
BiH nije izgubila od neke random ekipe samo zato sto se jos nisu ni sreli.
- Van Halen
#2371 Re: reprezentacija
Čitava država nam je tako otišla 10 koraka unazad, a i mi sami, samo velikom većinom nismo svjesni toga. Oni kojima bi mi držali nekad lekcije, sad su nam šefovi.callmethebreeeze wrote:bilo je to davne, ratne 1992 u jednom izbjeglickom kampu na krajnjem sjeveru svedske. ja sam bio dijete, na televiziji je bila kosarkaska utakmica svedska-finska, a u prostoriji su bili i dvojica momka s nasih prostora, koji su tada bili u ranim 20-im. jedan od njih reche: " nas dvojica i jos trojica nasih basketasa bi ove mogli rasturiti." ocito su finci od tada napredovali. ne znam da li bih se smijao ili plakao.
-
udrch
#2372 Re: reprezentacija
Sve ću im halaliti ako danas pobjede Hrvatsku, što nije nimalo nemoguće..
- strong69
#2373 Re: reprezentacija
Od Kenana Bajramovica dobicu cir!
-
Baudelaire
#2374 Re: reprezentacija
Ova nam je reprezentacija totalno nerezonska, ali fakat.
- shalla
#2375 Re: reprezentacija
Bravoooooo. Da smo zijanili ovo nakon onolikog vodstva zavrsio bih u bolnici na trecoj internoj