Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- Casual's
#2351 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Primio sam novac,par dana je bio 'Pending',a od sinoć je'Available',međutim danas sam otišao na bankomat,novca nema..Kada bi novac mogao leci na racun ?
-
rangoj
#2352 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Casual's wrote:Primio sam novac,par dana je bio 'Pending',a od sinoć je'Available',međutim danas sam otišao na bankomat,novca nema..Kada bi novac mogao leci na racun ?
Piše li da ti je novac poslat na karticu ili jesi li ga ti poslao na svoju karticu?
Stanje paypal naloga nije direktno vezano za tvoj racun u banci!! Novac moraš poslati sebi da bi bio na kartici/računu.
- Casual's
#2353 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Na koji cu nacin to uraditi ?rangoj wrote:Casual's wrote:Primio sam novac,par dana je bio 'Pending',a od sinoć je'Available',međutim danas sam otišao na bankomat,novca nema..Kada bi novac mogao leci na racun ?
Piše li da ti je novac poslat na karticu ili jesi li ga ti poslao na svoju karticu?
Stanje paypal naloga nije direktno vezano za tvoj racun u banci!! Novac moraš poslati sebi da bi bio na kartici/računu.
-
rangoj
#2354 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Druze, koristiš servis za baratanje novcima na netu, a nisu potražio ni osnovna upustva prije nego su počeo... O_oCasual's wrote:Na koji cu nacin to uraditi ?rangoj wrote:Casual's wrote:Primio sam novac,par dana je bio 'Pending',a od sinoć je'Available',međutim danas sam otišao na bankomat,novca nema..Kada bi novac mogao leci na racun ?
Withdraw money.
Evo google će ti pomoći:
http://goo.gl/ZwkhIh
-
isx
#2355 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Automatski ce leci na racun prvog u mjesecu. A ako hoces da ti povuces na banku, koristi opciju withdraw.Casual's wrote:Primio sam novac,par dana je bio 'Pending',a od sinoć je'Available',međutim danas sam otišao na bankomat,novca nema..Kada bi novac mogao leci na racun ?
- Casual's
#2356 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Koristim za slanje novca,prvi put za primanjerangoj wrote: Druze, koristiš servis za baratanje novcima na netu, a nisu potražio ni osnovna upustva prije nego su počeo... O_o
Withdraw money.
Evo google će ti pomoći:
http://goo.gl/ZwkhIh
..sve 5,izguglo,međutim greška.."We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later." ...već par sati
- vjesticanametli
#2357 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
i meni je to pisalo .....nesto ne valja....evo svi cekamo ....mozda doĐže s onom lovom od MMF-a 
-
free_too
#2358 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Bas sr*nje, evo vidim nasih ljudi po njihovim forumima i niko nista ne odgovara od supporta https://www.paypal-community.com/t5/Abo ... m-p/834538 .
Zar je moguce da ce ta crna lista uticati na paypal, kako sam citao produzeno je do septembra, znaci opet ne bi trebao kacit ovaj mjesec
nadam se da ce sutra biti, i da ce proci automatski da necemo morati manuelno slati, jer ima i taj fee (koji ce oni pitaj boga vratit), a i maximaln limit po danu je 500$ :/
Zar je moguce da ce ta crna lista uticati na paypal, kako sam citao produzeno je do septembra, znaci opet ne bi trebao kacit ovaj mjesec
nadam se da ce sutra biti, i da ce proci automatski da necemo morati manuelno slati, jer ima i taj fee (koji ce oni pitaj boga vratit), a i maximaln limit po danu je 500$ :/
-
isx
#2359 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kakav limit po danu?
-
rangoj
#2360 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
500$ - dnevni limit, već smo o tome govorili ranije. Mene zajebava i to pravo, jer moram slati platu na 4 puta (dana) i svaki put 5$ za slanje. Zbog ovoga u zadnje vrijeme čekam prvi, ali eto ovaj put transfer kasni.isx wrote:Kakav limit po danu?
I mene poprilično brine crna lista na kojoj smo zadnjih par sedmica zbog onih zakona o pranju love... :/
-
rangoj
#2361 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne kontam, ne da mi ni da pošaljem na klasični način...
Bas me brine ova situacija :/
Bas me brine ova situacija :/
- dinooh
#2362 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
posalji 500 i cekad ostale dok automatski prebaci.rangoj wrote:500$ - dnevni limit, već smo o tome govorili ranije. Mene zajebava i to pravo, jer moram slati platu na 4 puta (dana) i svaki put 5$ za slanje. Zbog ovoga u zadnje vrijeme čekam prvi, ali eto ovaj put transfer kasni.isx wrote:Kakav limit po danu?
I mene poprilično brine crna lista na kojoj smo zadnjih par sedmica zbog onih zakona o pranju love... :/
PS. Dobra ti placa
- SanskiBiser
#2363 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Manuelno povlačenje ne radi prijavljuje grešku "We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later." (maloprije probao), a večeras su mi dva prijatelja isto probala i ne mogu povući istu grešku im prijavljuje, problem se odnosi izgleda samo na PP accounts registrovane iz BiH. Već bi bilo puno poruka na PayPal-Community forumu da je isti problem i u drugim zemljama. Nema druge nego treba prijavljivati PPal. Inače ako i bude kakvog uticaja "Crne Liste" neće to PayPal ovako dopustiti da se desi na vrat na nos već će biti prelazni rok i biće objavljeno u Policy Updates kad počinje i kad završava i od kad počinju da važe nova pravila.free_too wrote:Bas sr*nje, evo vidim nasih ljudi po njihovim forumima i niko nista ne odgovara od supporta https://www.paypal-community.com/t5/Abo ... m-p/834538 .
Zar je moguce da ce ta crna lista uticati na paypal, kako sam citao produzeno je do septembra, znaci opet ne bi trebao kacit ovaj mjesec![]()
-
free_too
#2364 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I ja mislim da se tu ne radi o crnoj listi jer nismo na njoj jos, ali moglo bi lako biti nesto vezano za to jer mi je cudno da i manuelni transfer ne radi
http://tdi.ba/bih-nece-na-crnu-listu-mo ... septembra/
Naravno posto ovo nije toliko senzacijolisticka vijest slabo je i objavljena igdje.
Da li ljudi iz hrvatske imaju probleme? Bas zabrinjavajuce, sta ako prekinu transfer prema BiH? Kud s novcem sa paypala, sta onda korist
Nadam se da o tome necemo morati razbijati glavu uskoro
http://tdi.ba/bih-nece-na-crnu-listu-mo ... septembra/
Naravno posto ovo nije toliko senzacijolisticka vijest slabo je i objavljena igdje.
Da li ljudi iz hrvatske imaju probleme? Bas zabrinjavajuce, sta ako prekinu transfer prema BiH? Kud s novcem sa paypala, sta onda korist
-
isx
#2365 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Imas li verifikovanu visa karticu na koju povlacis pare?rangoj wrote:500$ - dnevni limit, već smo o tome govorili ranije. Mene zajebava i to pravo, jer moram slati platu na 4 puta (dana) i svaki put 5$ za slanje. Zbog ovoga u zadnje vrijeme čekam prvi, ali eto ovaj put transfer kasni.isx wrote:Kakav limit po danu?
Zbog cega ne cekas prvi dan narednog mjeseca, sve ce ti leci na banku bez dolara provizije.
-
free_too
#2366 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
isx wrote:Imas li verifikovanu visa karticu na koju povlacis pare?rangoj wrote:500$ - dnevni limit, već smo o tome govorili ranije. Mene zajebava i to pravo, jer moram slati platu na 4 puta (dana) i svaki put 5$ za slanje. Zbog ovoga u zadnje vrijeme čekam prvi, ali eto ovaj put transfer kasni.isx wrote:Kakav limit po danu?
Zbog cega ne cekas prvi dan narednog mjeseca, sve ce ti leci na banku bez dolara provizije.
Malo se kasno ukljucujes u razgovor
Nikome iz Bosne nije radio automatski transfer prvog ovog mjeseca,ssvi cekamo da to proradi jer inace bude bas prvog (danas evo poceo vec 3), pa smo pricali o mogucnosti manuelno transfer ako ne bude radio automatski, tj ako ga zatraze. A ako nije ovaj mjesec radio, mozda nece ni sljedeci, na kraju krajeva ljudima trebaju pare jer je to vecini jedina zarada i tesko 2 mjeseca bez plate
-
rangoj
#2367 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nadam se da si pravu! Sutra ću nazvati Paypal, sada je na kasno za zvanje jer servis radi do pola 5 po GTM (London).SanskiBiser wrote:Manuelno povlačenje ne radi prijavljuje grešku "We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later." (maloprije probao), a večeras su mi dva prijatelja isto probala i ne mogu povući istu grešku im prijavljuje, problem se odnosi izgleda samo na PP accounts registrovane iz BiH. Već bi bilo puno poruka na PayPal-Community forumu da je isti problem i u drugim zemljama. Nema druge nego treba prijavljivati PPal. Inače ako i bude kakvog uticaja "Crne Liste" neće to PayPal ovako dopustiti da se desi na vrat na nos već će biti prelazni rok i biće objavljeno u Policy Updates kad počinje i kad završava i od kad počinju da važe nova pravila.free_too wrote:Bas sr*nje, evo vidim nasih ljudi po njihovim forumima i niko nista ne odgovara od supporta https://www.paypal-community.com/t5/Abo ... m-p/834538 .
Zar je moguce da ce ta crna lista uticati na paypal, kako sam citao produzeno je do septembra, znaci opet ne bi trebao kacit ovaj mjesec![]()
Inače, već sam poslao upit preko web forme, ali znam iz iskustva da rijetko odgovore u 24 sata, tako da cu obavezno zvati sutra ujutro - pa cu i ovdje odgovoriti, ako niko do tada ne sazna o čemu se radi.
- dinooh
#2368 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nego cime se vi bavite pa vam placaju preko PP. Je li nesto u vezi IT? Photoshop, programiranje?
Naravno ako nije tajna. Samo nemojte one reklame kako lako zaraditi preko neta sa klikom na neke reklame. Kako svaka reklama daje 0,001$ ili slicno
Naravno ako nije tajna. Samo nemojte one reklame kako lako zaraditi preko neta sa klikom na neke reklame. Kako svaka reklama daje 0,001$ ili slicno
-
free_too
#2369 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Takodjer poslao upit preko weba, ako dobijem odgovor napisem cim prije. A ako budes zvao, javi isto. Nekako me svrbi lijevi dlan, izgleda da ce jutro biti s mustulukom hahah , lak nocrangoj wrote:
Inače, već sam poslao upit preko web forme, ali znam iz iskustva da rijetko odgovore u 24 sata, tako da cu obavezno zvati sutra ujutro - pa cu i ovdje odgovoriti, ako niko do tada ne sazna o čemu se radi.
-
isx
#2370 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Web i grafički dizajn.dinooh wrote:Nego cime se vi bavite pa vam placaju preko PP. Je li nesto u vezi IT? Photoshop, programiranje?
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#2371 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Da ne bude da sam ja samo onako rekao da mi je automatski transfer prosao jos 1. evo slikica. Nadam se da cete brzo do svoje love. Sretno.

-
niho92
#2372 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ljudi i meni je 1.7.2014. u 10:58h isplaceno automatski, mozda imaju neki problem pa rijesit ce sve polahko ne treba panika odmah 
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2373 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja bi se odmah prebacio na skrill gdje god mogu(jer BiH prijeti da ce biti na paypalovoj crnoj listi, vjerovatno neće na Skrill-ovoj), oni uzimaju manje za manualni transfer a mislim da automatskog i nema, nisam siguranrangoj wrote:
- SanskiBiser
#2374 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
petocifrena suma garant dok je ovoliki pravougaonik na povučenoj sumiPrivatna poruka wrote:Da ne bude da sam ja samo onako rekao da mi je automatski transfer prosao jos 1. evo slikica. Nadam se da cete brzo do svoje love. Sretno.
- Sajo---:
#2375 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by Sajo---: on 11/04/2025 11:46, edited 1 time in total.