KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#2351 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Eh...ljudi moji...

Ja imam obicaj u zafrkanciji reci - rodili smo se da bismo umrli, kao i - smrt je jedina sigurna stvar u zivotu, sve ostalo je relativno. Ali, koliko god da se zajebavam oko toga, to je, na kraju, ipak i jedina istina.

Na koji nacin ce se to desiti, da li prirodno i od nekakve starosti, da li radi nekakve bolesti, da li iznenada i radi srca, mozga ili kakve nesrece, jebat ga. Rezultat je na kraju uvijek isti - 2m pod zemlju, ili u pec, kako ko voli, i vozdra. To je to. I ja na to i gledam bukvalno tako. Neminovnost.

@ma zdra'o
Zao mi je sto sam bio u pravu, ali.... Kako rekoh, od realnosti ne treba bjezati, nikada, nego se uvijek s njom suociti, i to unaprijed, ako je moguce.

I...nemojte ovo raditi, ova pisanja na ove nacine, i razmisljanaj o tome na te nacine.
Boli svakoga kada izgubi nekoga, ovako ili onako, ali sutradan ide zivot dalje. Opet - neminovnost.
Ovakvim razmisljanjima i sjecanjima se samo sebi pravi gore.

Idemo dalje...sta da se radi...
razonoda

#2352 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by razonoda »

radostan dan wrote:
ekoducan » 02/08/2015 11:48

Kako Razviti Neprobojan Imuni Sistem u roku od 30 Dana – ili Vam Vraćamo Vaš Novac!

Imunost

Da li Imate Ove Simptome Oslabljenog Imunog Sistema:
Lako Se Prehladite ili "zaradite" Viruse
Osjećate se Nevoljno i Umorno Većinu Svoga Vremena
Stalno ste Bolesni
Osjećate Slabost usljed Hemoterapije ili Zračenja pri Tretiranju Raka
Imate nebrojene Alergije
Ranama Treba Vječnost Da Zarastu

BEZUVJETNA GARANCIJA

Moja lična garancija povrata novca, 100% bez gnjavaže i ispitivanja:
“Ako niste u potpunosti zadovoljni sa rezultatima, ako niste imali koristi ili Vam je bilo gubljenje vremena...

kako te nije sramota postavljati oglase na ovoj temi?
kupi se odavde...
:stasreko:
TACNO. SRAMOTA..

NA SVAKOJ TEMI JE --REKLAMA
Dozer

#2353 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Za @WALL3 - omoguci primanje privatnih poruka. Ne mogu ti odgovoriti bez toga.
Hafis

#2354 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Hafis »

Ako vi ovdje ne nađete lijek za rak, ne vjerujem da će ikome drugom poći za rukom.
Vidim i ovo razvikano ulje daje dobre rezultate....kako ono bi - aha - jača imunitet ili tako nekako.

Na žalost, davljenik se za slamku hvata, a postoji ''industrija'' koja i to koristi i debelo zarađuje na tuđoj nesreći, a vi ste tu samo mali šarafčići koji nesvjesno potpomažu čitav taj proces.
kerima1

#2355 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Hafis wrote:Ako vi ovdje ne nađete lijek za rak, ne vjerujem da će ikome drugom poći za rukom.
Vidim i ovo razvikano ulje daje dobre rezultate....kako ono bi - aha - jača imunitet ili tako nekako.

Na žalost, davljenik se za slamku hvata, a postoji ''industrija'' koja i to koristi i debelo zarađuje na tuđoj nesreći, a vi ste tu samo mali šarafčići koji nesvjesno potpomažu čitav taj proces.
Ista stvar ko i sa doktorima,znaju sve da nema spasa,a vazno izvuc lovu za farmacijske lijekove smrtno oboljelim ljudima.
Neka si ti zaboravio ljeksrke propuste spomenuti :kiss:
pemanapemani

#2356 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pemanapemani »

Hafis wrote:Ako vi ovdje ne nađete lijek za rak, ne vjerujem da će ikome drugom poći za rukom.

Hajde ne seri doktore.

Bahatost i egoizam ostavi za nesretnike koji ti pruze kovertu.

Cast. izuzetcima, ali generalno ste bahata nadobudna korumpirana govna od ljudi gdje god radili (Mostar, Sarajevo, Zenica...). Pisem iz vlastitog iskustva.

Sto se mene tice, dok ste takvi, nikad vam necu doci u ruke, pa makar crkao u najgorim mukama.

Zadnji put kad smo se sreli, tvog kolegu sam uhvatio za gusu i je.ao mu sve po spisku. Nevjerovatno, promjena bahate licnosti u 5 sekundi.

Tada sam shvatio da se sva(t)ko moze promijeniti u kratkom vremenskom roku i postati uljudan. :)
radostan dan

#2357 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by radostan dan »

što skačete na čovjeka kad znate da na žalost -istinu zbori...
kerima1

#2358 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

radostan dan wrote:što skačete na čovjeka kad znate da na žalost -istinu zbori...
Pola istine govori,pola krije to za ljekare i podmetanje ubijajucih lijekova kod lijecenja raka, jos iste pacijenti placaju,plus koverte :D
pemanapemani

#2359 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pemanapemani »

radostan dan wrote:što skačete na čovjeka kad znate da na žalost -istinu zbori...
Zato sto je vecina lijecnka sebe svrstala u rang sarlatana koji nude ulja, aloe veru, kure homeopatskim sredstvima i sl.

Ista meta, isto rastojanje i cijena od 300 do 1000 KM.

Dao njima ili sarlatanima pare, u konkretnim slucajevima, isti rezultat. Fazon je sto su oni polozili Hipokratovu zakletvu i sto je vecina na budzetu.

Placas ih kroz porez, doprinose i jos traze mito (opet, cast izuzetcima). Sarlatane placas na osnovu dobre volje.
radostan dan

#2360 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by radostan dan »

ja sam prošao kroz istu bol i tugu kao i vi...
drvlje i kamenje na pojedine predstavnike zdravstvene branše nam je neće ublažiti ili izbrisati. u svakom esnafu ima onih koji taj isti esnaf brukaju.
ali to ne mjenja stvar...
pemanapemani

#2361 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pemanapemani »

radostan dan wrote:ja sam prošao kroz istu bol i tugu kao i vi...
drvlje i kamenje na pojedine predstavnike zdravstvene branše nam je neće ublažiti ili izbrisati. u svakom esnafu ima onih koji taj isti esnaf brukaju.
ali to ne mjenja stvar...
Tuga i bol su sekundarni, jer se govori o primanju mita i nestrucnosti pod krinkom Hipokrata.
radostan dan

#2362 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by radostan dan »

ali sami smo izabrali takvo društvo i takav sistem lafe...većina -uspješnijih- ljekara su danas promoteri određenih novih lijekova, i za to su plaćeni. to je normalno na zapadu.
a na dnu plivaju -muljaši- koji gledaju da se okoriste o situaciju, sistem, i slično.
ostaje sredina, koja je u većem broju i od vrha i od dna, koja časno obavlja svoj posao.

kada je riječ o nadriljekarstvu pak, izuzev par travara koji zaista vjeruju u ono što rade, sve ostalo je - za kazne božije.

nego...da se vratimo na raspravu. prije par dana je preminuo sin franca bekenbauera, u 46. godini. od kancera.
da postoji čudotvoni lijek, za njega bi bio nabavljen, sigurno.
alibegoa

#2363 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by alibegoa »

radostan dan wrote: nego...da se vratimo na raspravu. prije par dana je preminuo sin franca bekenbauera, u 46. godini. od kancera.
da postoji čudotvoni lijek, za njega bi bio nabavljen, sigurno.
Halo, Steve Jobs.
Jobs’s faith in alternative medicine likely cost him his life.... He had the only kind of pancreatic cancer that is treatable and curable.... He essentially committed suicide.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2364 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

sin od bajdena je preminuo
kuces vise

samo rano otkrivanje se pika
BHCluster

#2365 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by BHCluster »

:thumbup:
sunhb

#2366 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sunhb »

Dragi sukorisnici ovoga foruma,

prosle godine sam pratila vase zivotne price u borbi sa ovom bolescu. Osjetila sam duh prave zajednice, porodice, koja pokazuje brigu i suosjecanje, i pruza pomoc razmjenjujuci informacije iz licnoga iskustva. Meni je takva pomoc trebala prije dvije godine, a nisam je imala. U proteklih 10ak godina tri clana uze porodice su mi umrla od raka.

Zahvaljujuci vasim informacijama, kao i drugih ucesnika u mojim istrazivanjima (do sada ih je bilo 3), u 3. godini sam doktorskih studija i napravila sam web stranicu (koja je i dalje u procesu razvoja) za osobe koje su pogodjene rakom.

Medjutim, da bih imala potpuni uvid da li su buduci krajnji korisnici ove web stranice zadovoljni, kako njenim izgledom tako i sadrzajem, htjela bih obaviti kraci intervju sa nekoliko osoba koje se trenutno lijece ili se brinu za osobu oboljelu od raka. Ukoliko ste zainteresirani i voljni, veoma bih cijenila da mi se javite. Intervju bi se obavio na javnom mjestu – u restoranu ili slicno (ja bih snosila racune) – pokazala bih vam web stranicu, zamolila da je kratko koristite, a zatim pitala nekoliko pitanja o tome sta je vase misljenje o njoj, koji dijelovi zadovoljavaju vase trenutne potrebe, a koji ne, i kako mislite da bi se trebali unaprijediti.

Web stranica je: http://new.port.org.ba/

Mozete me kontaktirati putem e-maila: [email protected]...

Nadam se da ce se u skorijoj buducnosti, uz ovaj projekt i vasu pomoc, nasi sugradjani lakse suocavati sa ovom surovom bolescu.
mist

#2367 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by mist »

The Realist

#2368 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by The Realist »

Čudi me da ovo naši sada pišu, pa ima 4-5 mjeseci da se ovo objavilo.

I treba dobro pročitati šta su pokazale studije, povećava efekat zračenja, hemoterapije, smanjuje/ubija NEKE tumore/karcinome....

Moram ponoviti, čudi me da o ovome sada tek pišu, jer je ovo ranije objavljeno, a nije baš mala stvar, da budem blag.
Truba

#2369 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

mislim da bi se pare trebale trositi od recimo 2030. godine da ne ispadne da sam prekrizio oboljele

na pravljenje masina koje ce detektovati novotvorinu ranom stadiju
npr ides svake pola godine na jedan temeljiti pregled

to mi zvuci kao sf
ali jbg sva poanta je u ranom otkrivanju i u to vjerujem

to za kanabis ok
ali tih stanica je milijarde i milijarde :? sta znaci ako ih kanabis malo ili 1% ubije :?
nista
samo ti ublazi i uspori neizbjezno
dakle samo u rano hvatanje bestije vjerujem
Dozer

#2370 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Zapravo, ne ubija ih kanabis, nego njegov psihoaktivni sastojak - THC.
I nije bas da ih ubija malo, nego je ocito stvar koliine THC-a koji se unosi, i od toga zvisi i kolicina stanica raka koje ce biti ubijene.

Nazalost, THC razlicito djeluje na razlicite ljude, pa tu zaista treba napraviti jednu opseznu studiju i istrazivanje na vecem uzorku oboljelih, a kako bi se doslo do bar priblizno optimalnih kolicina THC-a koje bolesnik treba da uzima u nekom razdoblju.

Opet nazalost, ali mislim da se ovo nece jos dugo desiti, upravo radi faramcautske industrije koja je na ovoj bolesti izgradila ogromne imperije.
petunija

#2372 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by petunija »

Nisam sigurna da je ovo previše ozbiljan portal, ali evo:

http://** No links **.ba/clanak/135675/marihuana- ... anice-raka
Truba

#2373 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

ne vjerujem dok ne vidim na nekom primjeru iz komšiluka
Russki

#2374 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Russki »

Black swan wrote:ne vjerujem dok ne vidim na nekom primjeru iz komšiluka
ja znam 3 starija covjeka koja su se izljecila na ove načine

vjerovao, ne vjerovao, nedo bog u takvoj situaciji moras posegnuti za svim mogucim sredstvima
Truba

#2375 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

koji tip?
u kojem stadijumu je uhvacen
i koliko je godina proslo tj jel proslo 5 godina
Post Reply