Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
- taxi_driver
ja se duboko izvinjavam,piramidasima ako su se nasli uvrijedjeni.ono mi smo citavo vrijeme bili cetnici ili ustase i niko zbog toga nije banovan.a ako se ja nasalim,odmah stize prijetnja.nego mirci odgovorio bih ja tebi ali ne smijem rizikovati.ni na privat ti ne mogu nista napisati jer si ipak ti ovdje zasticena.
pozdrav piramidasima !!!
pozdrav piramidasima !!!
- kriticarka_nikova
Cekajte ,al kako ce ono biti prirodno 
-
H
Ne samo da i dalje tvrde kako je Visočica piramida, nego ih je sad 9.Gospon Macola wrote:Vrabac: Visočica je prirodna geološka tvorevina
Visočica
Profesori Rudarsko geološkog fakulteta Tuzla, članovi Tima za geološka istraživanja Visočice kod Visokog lokaliteta na kojemu se navodno nalazi jedna od bosanskih piramida, prezentirali su na današnjoj konferenciji za novinstvo u Tuzli rezultate istraživanja provedenih na zahtjev Fondacije Arheološki park "Bosanska piramida sunca" Visoko.
Tom prigodom voditelj tima prof. dr. Sejfudin Vrabac kazao je kako je ustanovljeno da je Visočica prirodna geološka tvorevina, koja se sastoji od klasičnih sedimenata slojevite građe različite debljine te da je njezin oblik posljedica je endodinamičkih i egzodinamičkih procesa u postmiocenskom razdoblju.
Prema riječima prof. Vrabca, na području Sarajevsko-Zeničkog rudarskog bazena takvih morfoloških oblika ima na desetine
Izvješće Tima za geološka istraživanja Visočice, načinjeno na osnovi ispitivanja šest bušotina dubine od 3 do 17 metara, podržalo je Znanstveno-nastavno vijeće Rudarsko geološkog fakulteta i Udruženje geologa FBiH.
Današnjoj konferenciji nazočili su također predstavnici Fondacije "Bosanska piramida sunca" iz Visokog, a članica te fondacije i koordinatorica za geološka istraživanja Nedžija Nukić kazala je kako se radi o suviše površnom istraživanju za donošenje konkretnih zaključaka.
Previše je elemenata koji upućuju da je u gradnji piramide sudjelovala ljudska ruka tako da će istraživanja biti nastavljena, a za sredinu svibnja najavljen je dolazak stručnjaka iz Egipta i to arheologa i geologa koji bi usporedbom s piramidama iz Egipta trebali dati odgovore na neka od pitanja, kazala je Nukić.
Prema njezinim saznanjima, Visočica kod Visokog nije usamljen primjer jer postoji devet građevina ili prirodnih pojava u obliku piramide na području BiH, a što teško može biti slučajnost.
Tuneli čije je postojanje neupitno također upućuju na potrebu dodatnih istraživanja koja se bez obzira na izvješće tuzlanskih geologa nastavljaju, kazala je Nukić.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/060508041
- seljak_cojek
Pored onak'e piramide viš' kuće (u Gradačcu) ne mogu vjerovati da nisi čula za prirodni beton.kriticarka_nikova wrote:Cekajte ,al kako ce ono biti prirodno
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Kazu antipiramidasi kako vjerovati covjeku koji je postavio teoriju pa onda poceo kopati i eto desilo se da "nesto" i otkopa. Za mene licno to je jos uvijek "nesto" i zbog toga "nesto" mislim da treba da i dalje kopaju jer da se pita Imamovica i kompanija do kraja nasih zivota to bi bilo "nista".
E sad mi nije jasno kako mogu slaviti i smatrati kao validnu, neciju tvrdnju potkrijepljenu boravkom od 2 sata na terenu. Izgleda da su ti nasi geolozi iz Tuzle najjaci na svijetu kad im tako malo vremena treba pa da su sigurni 100% u to sto govore. Da se razumijemo ja i dalje ne tvrdim niti da jeste niti da nije piramida ali jeste nesto sto bi trebalo da interesuje svakog normalnog covjeka iz BiH i sto treba da se otkopa. A izgleda da su tunele stvarno iskopali pacovi velicine ovaca a na nekim mjestima i teladi ili je i to savim normalna prirodna pojava za nase strucnjake.
Kod nas je izgleda sve normalno, samo su normalni nenormalni.
E sad mi nije jasno kako mogu slaviti i smatrati kao validnu, neciju tvrdnju potkrijepljenu boravkom od 2 sata na terenu. Izgleda da su ti nasi geolozi iz Tuzle najjaci na svijetu kad im tako malo vremena treba pa da su sigurni 100% u to sto govore. Da se razumijemo ja i dalje ne tvrdim niti da jeste niti da nije piramida ali jeste nesto sto bi trebalo da interesuje svakog normalnog covjeka iz BiH i sto treba da se otkopa. A izgleda da su tunele stvarno iskopali pacovi velicine ovaca a na nekim mjestima i teladi ili je i to savim normalna prirodna pojava za nase strucnjake.
- Bosanac sa dna kace
Tolko ljudi, tolko naroda, vojski, naucnika, i koga sve ne, proslo krOz Visoko i niko od njih ne primijeti PIRAMIDU!
, pitam se u kakvom smo to mi mraku do juce zivjeli! 
-
senada
...vecini pametnih bosnja "intelektualaca" piramida je i kraj i pocetak svijeta.... ali sto je najvece zlo u svoj toj bolesnoj prici i oni koji tvrde da postoji znaju da govore laz.... i u to ime pridruzujem se tvojim slikovitim pozdravima...Alfa_Ze wrote:
Za vas i slicne vama, pronalazak piramide bi bio ''kraj vaseg svijeta''! Vase ''strucne opservacije'', mozete podijeliti sa Imamovicem ili ih zadrzati za sebe ! A sve dok se ne utvrdi konacno cinjenicno stanje imate pozdrav :
.................
.....
.....
.....
'' A Bosanci ce i dalje ostati ''balkanski cobani'' kao sto su bili i do sada, samo ne znam sta ti trazis medju njima - ''INELEKTUALAC"?
-
Semsaa
#2364 bosanska piramida sunca vol.2
hrasno38 i za mene je to"nesto".
Ako kazem da je piramida,,,nije to sto ima dokaza,,,nego zato sto zelim da bude piramida.
Ipak neka se kopa,,i neka se otkopa i to sto je misteriozno "nesto".Kod nas svakako glasi ona "puna kuca baba,a kilava djeca".
Ako kazem da je piramida,,,nije to sto ima dokaza,,,nego zato sto zelim da bude piramida.
Ipak neka se kopa,,i neka se otkopa i to sto je misteriozno "nesto".Kod nas svakako glasi ona "puna kuca baba,a kilava djeca".
- Fair Life
Hrasno, dragi prijatelju...hrasno38 wrote:Kazu antipiramidasi kako vjerovati covjeku koji je postavio teoriju pa onda poceo kopati i eto desilo se da "nesto" i otkopa. Za mene licno to je jos uvijek "nesto" i zbog toga "nesto" mislim da treba da i dalje kopaju jer da se pita Imamovica i kompanija do kraja nasih zivota to bi bilo "nista".
Tema nije "Nesto u Visokom" nego "Bosanska piramida Sunca"
... jebemu misa. Niko do sada od "antipiramidasa" nije doveo u sumnju da ima NESTO. Dovodilo se i sad se sumnja u postojanje ovog ispod...

Nejasno mi je zasto niko od vatrenih navijaca za piramidu ne napisa nesto u smislu... "Osmanagicu koga ti zajebavas pricom o piramidi."
Tvrdnja o postojanju piramide, publikovana prica, nalijepita njezina slika na naslovnu stranu... prije nego sto je prva lopata zaceprkala po Visocici. Za mene je to ortodoksna glupost i smisljena zloupotreba povjerenja lakovjernog bosanskog covjeka.
Kako Senada rece... neko drugi je servirao, a Osmanagicu je jednostavno ponudjeno da "to" pregrize na dvoje na troje... znajuci da nece odbiti.
Da je barem pregrizao... On je "to" progutao u jednom komadu... dok mu "piramidasi" pljescu pozivajuci ga na bis.
-
SuperM
Preuzeto s http://www.visoko.co.ba
Sramota: Motiv negiranja piramida tuzlanskih profesora je novac, koji imaju namjeru uzeti za elaborat o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi!
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&
Sramota: Motiv negiranja piramida tuzlanskih profesora je novac, koji imaju namjeru uzeti za elaborat o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi!
- Fair Life
Motiv... ?SuperM wrote:Preuzeto s http://www.visoko.co.ba
Piramida je 'izmisljena' da bi se uzeo novac.
Izmisljena... jer kad se o njoj pisalo, kad joj se ime dalo... kad se uveliko u sva zvona udaralo... od nje nije bilo ni "P" otkriveno... bas kao sto ni sad nema vise.
Jednostavno... sto je babi milo to joj se i snilo. Sad drugome treba uvaliti svoje kukavicje jaje... visocko jaje uvaliti Tuzlacima. K'o biva strucnjaci lazu da bi sjebali "bosnjackog mesiju" Osmanagica.
Neko napisa ranije... Osmanagica za kralja !!
Zasto ne... ni ovi danas nisumnogood njega odmakli. Uostalom dosli su mu na poklonjenej u Visoko da uberu koji politicki poen pred ocima zaludjenog naroda.
A da se vratimo na Koridor Vc ?? Isto tako... dreka, vriska... do izbora. Poslije ni mukajet.
I prica o piramidi nece prezivjeti vrijeme slijedecih izbora. Kad prica o piramidi ne bude vise mogla donositi politicke poene... na Visoko i njegovu navodnu piramidu ce se zaboraviti.

- taxi_driver
pape wrote:Ima u Bosni jedna stara cuvena uzrjecica:
Nije majka sina karala sto se uvaljiv`o, ... nego sto se vadio. ...
evo i smario se javio.ej moj mario nemoj se vaditi boga ti.kako se vadis mi ti jos vise ne vjerujemo.nego jeli ko uslikao visocicu prije kopanja,jer ako ne nadju nista, ja bih to natjerao da svaki komad zemlje vrate na svoje mjesto.
ali dobra im vadiona.sad ima nesto i treba da se otkopa.a gdje je tu PIRAMIDA?
-
Piramidos
moj mario crni mario c c c cSuperM wrote:Preuzeto s http://www.visoko.co.ba
valja ti jaro sad vratiti skodu nema vise brm brm po visokom hahahaha
- Mahalac
I vuk sit i ovce na broju, jel....Piramidos wrote:moj mario crni mario c c c cSuperM wrote:Preuzeto s http://www.visoko.co.ba
valja ti jaro sad vratiti skodu nema vise brm brm po visokom hahahaha
Ne znam samo odakle vam prica da piramide nema...nema je mnogo manje nego sto je ima
- taxi_driver
ma gdje nam je gospodin al bosniaco?nesto nam je nestao.ili mu je konekcija otkazala.

-
novel
sve OK.....samo i dalje treba "pustiti" ljude da kopaju.....Piramida je 'izmisljena' da bi se uzeo novac.
Izmisljena... jer kad se o njoj pisalo, kad joj se ime dalo... kad se uveliko u sva zvona udaralo... od nje nije bilo ni "P" otkriveno... bas kao sto ni sad nema vise.
-
Goran_35
Jesi siguran?Fair Life wrote:A da se vratimo na Koridor Vc ?? Isto tako... dreka, vriska... do izbora. Poslije ni mukajet.
I prica o piramidi nece prezivjeti vrijeme slijedecih izbora. Kad prica o piramidi ne bude vise mogla donositi politicke poene... na Visoko i njegovu navodnu piramidu ce se zaboraviti.
Pa ovo je tek pocetak
- taxi_driver
sad mi napamet pade i ova.
ko drugom jamu kopa,nadje piramidu
ko drugom jamu kopa,nadje piramidu