Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Budimo realni
Mi Bosnjaci kao da izbiramo glavnog medj jeleni
Razbise se sa rogovi
A ne znam meni je nekako Hadzikadic sto nam treba
Nije primitivac to je sigurno
Mislim i Denis je profesor a Bakir je ako cemo posteno bas domacin
Ali Mirsad je Mirsad
Polazao je bas u ovoj debati brzinu odgovora bas ono na mosice snagu autenticnost
Bas je i prrdsjednik ali intelektualna dusa onako vidi se to
Thorgerson wrote: ↑22/09/2022 01:08
Kontas li da imas Denisovih potencijalnih glasaca koje boli qrac za Bakira.
Dakle, mene zanima sta ce on raditi i koji j njegov plan. O bakiru znamo sve i on me ne zanima.
Poenta, Denis je ovim potezom umjesto da dobije glasace dobar dio njih otjerao. Ne Bakiru. To svakako nisu ti glasaci. Otjerao ih je ka Komsicu i Hadzikadicu.
Ima i Bakirovih potencijalnih glasaca koje boli qrc za Denisa, pa se levat nije ni pojavio u emisiji.
Kontas li ti to ?
Druze ti stvarno imas ozbiljih smetnji pri razumijevanju prostih recenica.
Dakle. Boli me qrqc za bakira.
Sta ti tu nije jasno? Ja sam upalio tv, hocu da cujem Denisa. I frajko ode.
Sta me boli qrac za bakira i njegove glasace i njihov rezon za glasanje.
I ja mislim da je Elmedin Konaković morao izaći na megdan Izetbegoviću
Vjerovatno bi ga i pobijedio. Ovako, čini se da će ga još više nakon ovih izbora ograničiti na Sarajevo
Bećirovića je porazio Džaferović
Pobježe Bećirović iz studija, promrlja nešto o procentima
A ovaj Hadžikadić čitav život proveo u Americi i pred smrt se sjetio Bosne
Denisu bi najbolje bilo ujutro, nakon sna otreznjenja da odrzi pres konferenciju, isprica se narodu i strankama koje su ga podrzale, i potom povuce kandidaturu i podrzi Hadzikadica.
Ako bi on pobjedio sa Mirsadovim glasovima onda ce i Mirsad pobjediti sa njegovim. Koji konj i kakva blamaza. Denis = Bakir. Isto govno samo drugo pakovanje.
Eki fol neki kontali glasati za Denisa pa sad neće nakon napuštanja studija
Ovim potezom skrenuo pozornost na sebe više nego za 60-100 minuta sučeljavanja sa profom i suptilno objasnio glasačima da je glas za Hadzikadica glas za Bakira.
Nismo mi neki pismen narod pa da volimo slušati debate od sat-dva, više volimo otvarati bombastične naslove po portalima. A ovo napuštanje je svakako idealno za bombastičnih naslova. Dobar on,dobar klix/avaz. Još da botovi odrade posao po komentarima i objasne onima koji ne kontaju njegovu poruku.
xoklix wrote: ↑22/09/2022 01:22
Eki fol neki kontali glasati za Denisa pa sad neće nakon napuštanja studija
Ovim potezom skrenuo pozornost na sebe više nego za 60-100 minuta sučeljavanja sa profom i suptilno objasnio glasačima da je glas za Hadzikadica glas za Bakira.
Nismo mi neki pismen narod pa da volimo slušati debate od sat-dva, više volimo otvarati bombastične naslove po portalima. A ovo napuštanje je svakako idealno za bombastičnih naslova. Dobar on,dobar klix/avaz. Još da botovi odrade posao po komentarima i objasne onima koji ne kontaju njegovu poruku.
Botovsku bitku ne mogu dobiti, zato i jest glup potez.
Denis je nivo mjesne zajednice. Najlimitiraniji politicar na svijetu. Najlosiji izbor ujedinjenih stranaka.
Ako vec nisi predvidio da Bakir nece doci (a nije tesko bilo, mogao je pitati komsiu ispred zgrade), onda bar pri napustanju emisije odrzi petominutni desant na kukavice i levate, zakucaj ih i napusti emisiju u Mamba out fazonu.
Mogao doci, donjeti dva poklona za Amira i Mirsada, reci nema treceg jer sam znao da Bakir nece doci, ici tri koraka ispred, kupiti raju na karizmu, ostati u emisiji, spremno pricati o programu, kampanji pa i napasti zelene.
Al ne, frajer dosao i otisao, ostavio nula traga i usrao svoju kandidaturu. Sad u Kladnju jede pitu, dzaba vozio preko Nisicke.
Ima i Bakirovih potencijalnih glasaca koje boli qrc za Denisa, pa se levat nije ni pojavio u emisiji.
Kontas li ti to ?
Druze ti stvarno imas ozbiljih smetnji pri razumijevanju prostih recenica.
Dakle. Boli me qrqc za bakira.
Sta ti tu nije jasno? Ja sam upalio tv, hocu da cujem Denisa. I frajko ode.
Sta me boli qrac za bakira i njegove glasace i njihov rezon za glasanje.
Ma koga boli qrc sto si ti upalio televizor i koga hoces da cujes ?
Jel Denis je došao na duel sa Baketom, jest... I ? gdje je Bakir ? nidje levata...i ode covjek normalno, nece da gubi vrijeme, nece se valjda raspravljati sa onim nebitnim pokemonom Hadzikadicem... Bakir se ispalio i zavalio bekana...al o Baketu ni riječi ovdje koliko vidim, kao za njega je to normala jelde hajmo pišati po Denisu to je ono licemjerje kod našeg naroda.
Za Bakira se zna da je govno od covjeka. A Denis je danas pokazao koliko je nekulturan i koliko nema postovanja prema gradanima BiH. Isti je kao Bakir. Da ima imalo mozga i obraza uvidio bi to i povukao bi svoju kandidaturu, i sve svoje glasove poslao prema Hadzikadicu. Ovakvo ponasanje nije opravdano za nekoga ko pretendira na celo drzave.
konoplja wrote: ↑22/09/2022 01:28
Za Bakira se zna da je govno od covjeka. A Denis je danas pokazao koliko je nekulturan i koliko nema postovanja prema gradanima BiH. Isti je kao Bakir. Da ima imalo mozga i obraza uvidio bi to i povukao bi svoju kandidaturu, i sve svoje glasove poslao prema Hadzikadicu. Ovakvo ponasanje nije opravdano za nekoga ko pretendira na celo drzave.
Jelde ?
A Bakirovo nepojavljivanje je prihvatljivo i opravdano, još je levat bio na ćelu države jer ga je narod kao takvog birao i hoće opet da se kandiduje.
Lik bukvalno urinira po svim medijima koji ga zovu, al Denisovo ponašanje je problematično
Pa ovakav narod i zaslužuje Bakira kao pastira , nema šta.
konoplja wrote: ↑22/09/2022 01:28
Jelde ?
A Bakirovo nepojavljivanje je prihvatljivo i opravdano, još je levat bio na ćelu države jer ga je narod kao takvog birao i hoće opet da se kandiduje.
Lik bukvalno urinira po svim medijima koji ga zovu, al Denisovo ponašanje je problematično
Pa ovakav narod i zaslužuje Bakira kao pastira , nema šta.
Pa mamlaze jedan zato sam i napisao da se za Bakira zna vec da je govno, a Denis bi trebao biti taj kulturni predstavnik finih gradana. Ocito da to nije i da je isti kao Bakir. Druga strana novcica.
Bas zato ako Denis ima imalo obraza bi se trebao povuci i sve glasove preusmjeriti na Mirsada. Jer ako bi on pobjedio bez Mirsada onda ce i Mirsad pobjediti bez njega kao kandidata.
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑22/09/2022 01:37
E moj LSD niko ne prica o Bakiru, vec o Denisu...
Ustvari, samo ti pricas o Bakiru
Tema se zove: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka - al se samo o Denisu prica to jest pljuje se po njemu zanimljiv fenomen, složit ćemo se
Prpa.ba wrote: ↑21/09/2022 20:48
Glasaci SDA ce za SDA glasati taman da im nuklearnu bombu bace.
Glasaci SDP-a i ljevice ce gledati prvu stvar da odustanu od glasanja i svog kandidata.
Becirovic je zaboravio u kojoj je stranci.
Becirovic izgleda da ne razumije da je veceras imao sansu da Hadzikadicu oduzme jedan dio od tog 3-5% glasackog tijela. SDA glasaci ce glasati za SDA, a Becirovic i Hadzikadic se takmice za anti-SDA glasace. Becirovic je pokazao veliku dozu diletantizma jer to nije shvatio.
Pored toga, i dalje ne kontam ko bi mogao da zbog ovoga primijeni misljenje i da umjesto za Becirovica koji je izasao iz studija glasa za Bakira koji se nije ni pojavio u studiju. Jedino je moguce da je Hadzikadic pridobio neke od anti-SDA glasaca, sto bi u zavrsnici lako mogao i odlucujuci faktor u ovoj utrci.
Sto se mene tice ima veliki minus, ali i dalje ima moj glas. Bojim se da ovaj performans ne budemo gledali u predsjednistvu kad mu se npr. ne dopadne stav jednog od drugih clanova.
kokakolas wrote: ↑22/09/2022 00:34
Mozda sam samo ja glup ali bih ponovo zamolio za argumente zasto je prva postavka bolja po BiH od druge.
1. Cvijanovic, Kristo, Denis
vs
2. Cvijanovic, Zeljko, Bakir/Mirsad/Denis
Sasvim legitimno i rekao bih goruće pitanje i još jasniji odgovor.
Ali eto, ovdje dobar dio forumaša, nepovratno razočaranih Željkom 'izdajnikom' - da ni pod prazno nisu u stanju da konsoliduju u glavi šta bi zapravo značila ta prva postavka koju si naveo. Sigurno državotvorna kombinacija, bez sumnje. Je l' neko spomenuo preglasavanje oko krucijalnih pitanja BiH ?
apsidejzi wrote: ↑21/09/2022 21:06
Jebo drzavu u kojoj se glasa protiv neceg a ne za nesto. Tu stvari debelo ne stimaju.
Poraz SDA i njeno slabljenje je osnova za bilo kakvu nadu da se neke promjene mogu desiti.. Ovo je obicno referendumsko pitanje.. Za SDA ili protiv.. Stvari nikad nisu bile jednostavnije..
Jebo drzavu u kojoj je poraz jedne partije referendumsko pitanje. Pogotovo ako ce zamjena biti primitivna seljacina koja je isto sranje samo drugo pakovanje.
Nazalost, koliko god sam mislio da je Becirovic neadekvatan kandidat za jednu takvu ozbiljnu funkciju, veceras sam se jos vise uvjerio da je to stvarno tako.
Za njega (za Bakira pogotovo) je Hadzikadic J.B. Tito. Medjutim, sanse za njegov izbor su gotovo nikakve u okvavoj konstelaciji snaga, mada je objektivno najkvalitetniji kandidat ciji bi izbor znacio otklon od postojeceg stanja, i mogucnost da se stvori prilika za jednu drugaciju politiku i pomak naprijed. To bi, kako zbog specificnosti funkcije tako i zbog okolnosti, umnogome zavisilo od izbora druga dva kandidata (zamislite situaciju Mijatovic, Komsic, Hadzikadic) ali od nekuda se mora poceti sa radikalnim promjenama postojeceg stanja i odnosa.